לקצה העולם ובחזרה - אלסקה והוואי
-
ועוד כמה

-
-
איזה טיול מטריף! והתמונות עילפון פשוט.
-
-
עוקב בדריכות אחר הטיול המעניין והתמונות המרהיבות ! כל הכבוד.יש לי הרגשה שהטיול הזה ,בזמן הקורונה, הוא חופש בעצמו מכל התקופה שקדמה לו . ההכנות אליו, נשמעו ממש סיוט….
גם אני ממתין לשמוע מה קרה שם בהוואי עם היחס אליכם.
-
שחרור מדהים מהשנתיים הכה קשות האלה, אני כל כך שמחה שהעזתי ולא וויתרתי.
-
ויהי ערב ויהי בוקר יום חדש.
היום עוזבים ( בצער) את ולדז שאפורה ומעוננת ושוב לא רואים כלום ( מה שגורם לי לברך יותר את המזל שביום המדהים שהיה אתמול ).
היעד הוא וויטוייאר ומשם גירווד בפאתי אנקורג .
הדרך לשם הוא או הנסיעה ארוכה ומתישה, או במעבורת.
כמובן שבחרנו במעבורת.
יוצאת 3 פעמים בשבוע, 7 שעות הפלגה.
הזמנתי כרטיסים 3 חודשים קודם.
חשוב לבדוק את לוחות הזמנים שלה ( כי היא לא יוצאת כל יום ) ולהתאים את הטיול וההגעה למועדים שלה .
כרטיסים למעבורת ובירור לוחות זמנים כאן :
https://www.alaska.org/transportation/ferry
המעבורת יוצאת ב 7 בבוקר , מה שהופך את הבוקר להלילה לפניו למאוד לחוצים.
אולי יש נוף יפה אבל הכל מעונן ולא רואים כלום, אז אנחנו מתנחלים בפנים ( מאוד מרווח נוח ולא צפוף ) ועוסקים כל אחד באייפד שלו.
הורדתי סידרה חדשה בנטפליקס. ומידי פעם יש קליטה.
השייט מאוד רגוע וחלק ( למרות היום המאוד חורפי ) ואין שום עניינים של מחלת ים.
אסור במעבורת לאכול באולמות, אבל יש חדר אוכל שאפשר לקנות או אבל גם לאכול בו אם הבאת אוכל איתך.
( ראיתי באחד הבלוגים שחייבים לשבת בחוץ בקור לאכול, זה לא נכון אפשר לאכול בחדר אוכל גם בלי לקנות שם. לפחות ככה היה אצלנו ).
ב 15:00 אחה”צ הסתיים החלק הזה. -
זה ממש לא אמור לעניין את עם ישראל, רק את מי שרוצה לקרוא.
מי שלא רוצה, יכול להסתכל רק התמונות
והאחרים לדלג , מבטיחה לה בהן צדקי שלא תנקט שום סנקציה כלפי מי שלא קורא.
סוף שבוע נהדר לך. -
השלמתי קריאה עד לפה. מדהים מדהים!
מסכימה איתך לגמרי שקרחונים לא צריכים שמיים כחולים, התמונות של הקרחונים יפהפיות!
-
-
השלמתי קריאה, כיף לקרוא הכל מסודר עם התמונות ועם הסיפור המלא…תוהה אם לי יהיה אומץ פעם למסוק כזה.
היה הרבה אקשן הפעם!
נראה מדהים כמו שמדמיינים את אלסקה.. כנראה זה לא רק בדמיון.
שמחה שהצליח ומחכה להמשך
-
סיפור מדהים ותמונות מדהימות! תודה על השיתוף (גם אם זה לא בפורום משפחות).
לא יודע מאיפה השמועה שהמחירים ירדו בגלל הקורונה. אני מתכנן עכשיו טיול לארה”ב (אוקטובר) ואין הבדל או אף יקר יותר.
-
יורדים מהמעבורת בעיירה וויטאייר.
מקום מוזר בו כל בתושבים גרים בבניין אחד. הלכנו לראות את הבניין...אין הרבה מה לראות , בניין.
אנחנו מנסים לדמיין איך חיים שם...אבל אין את מי לשאול
סביב הכל מאוד מעונן, ואנחנו ממשיכים לעייירת הלינה הבאה GIRWOOD עיירת סקי בפרוורי אנקורג.
עוברים את המנהרה החד צדדית, למזלנו הגענו בדיוק שנפתחה לצד שלנו ולא חיכינו כלל.
כשיוצאים הריאות טובה יותר והנוף הזה מול העניים
השעה 16:00 אחה”צ קצת מוקדם בשביל לסיים להיום, מצד שני הילדים לא במצב למסלול
הפתרון שייט קצר לקרחון פורטג’
שייט קצר שעה סה”כ, באגם, שמתקרב מאוד לקרחון.
עלות 45 דולר לאדם.
סולידי.
הריאות גרועה אבל כאמור עננים לא מפריעים לקרחונים.
בחוץ קפוא. את רוב השייט עשינו בקומה התחתונה שהיא סגורה ורק שהגענו לקרחון יצאנו החוצה לחזות.
בספינה מתקרבת מאוד לקרחון, המראות מאוד יפים.

-
משם לדירה ששכרנו ב GIRWOOD ליומיים מחברה שמשכירה דירות ( דרך בוקינג ).
הדירה נקראת בבוקינג Timberline 208 (ואם חשבתם שהיא נמצאת ברחוב TIMERLINE שקיים בעיירה, מס 208 ...אז לא )
ואנחנו עכשיו מתברר בחפשו את המטמון נוסח GIRWOOD
זה מתחיל ב 127 מיילים ( ספרתי ) שנשלחו מהם בשבועיים האחרונים מפוצצים כמויות מידע כן רלוונטי ולא רלוונטי וחוזר על עצמו בלי סוף.
ממשיך בוייז שמביא אותנו למקום לא רלוונטי וגוגל בערך רלוונטי ובסוף אנחנו מזהים את הבניין לפי התמונות בבוקינג של הבתים בשכנים.
ואז אחרי שמצאנו את הבניין מחפשים את המייל ברלוונטי ( מהמאות ) שאומר לכו לאחרי הבניין, 20 צעדים שמאלה ( טוב סתם זה לא היה כתוב ) החניה השניה מימין, בצד שמאלה בגובה מטר יש תיבה פיתחו אותה עם הקוד XXXX ...והרי לכם מפתח.
עכשיו תאתרו את הכניסה לבניין ( מקום אחר לגמרי ).
תעלו לקומה ראשונה – עלינו הכל ריק.
בסוף יש דלת נעולה, פתחו אותה. אהההה היא מובילה למסדרון דירות והנה הדירה שלנו.
שתבינו שפתרון הפאזל לקח לנו באיזור 45 דקות. אחרי יום שקמנו ב 5:00 המשחק לא היה נחמד.
גם לא העובדה שלא היתה מעלית ( אנחנו דוגלים ב TRAVEK LIGHT רק 2 מזוודות ענק 2 טרולי 3 תיקי גב ועוד מליון דברים אחרים שזרוקים ברכב ).
אבל הדירה מפצה על הכל.
מ ה מ מ ת חדישה, סלון ענק מטבח ענק חדר שינה מדהים אמבטיה מהסרטים.
אפילו כדור פיזיו
ממליצה בחום למרות המשחק המקדים

-
עכשיו בערך 22:00 בלילה, כבר סיימנו הכל ורובצים טרום שינה.
פתאום רעש אימים מהטלפון שלי, סוג של אזעקה מזוועת שמעולם לא שמעתי.
אזהרת צונמי.
אתם באיזור מועד לצונמי תברחו להרים.
בעודי תוהה אם זו בדיחה הארוע חוזר בזה אחר זה בטלפונים של הילדים.
מסתכלת החוצה, אף כאחד לא בורח.
מסתכלת במפה. אנחנו ממש רחוקים מהים. כמה ק”מ מאיתנו יש מפרץ סגור אבל ממש צר לר הגיוני שיהיה שם צונמי , אנחנו גם במקום גבוה.
מחליטים שלא הגיוני, מתחילים לחטט ברשת רעידת אדמה בעוצמת 8.2 בים באלסקה. תומר עוקב אחריהם כל הלילה, צונמי לא היה אבל ערי חוף רבות פונו.
מזל שאנחנו רחוקים ושקטים לגמרי -
תמונות מקסימות. שאלות: האם הסבירו לכם איך נוצרת הקשת הזאת בקרחון?בקשר לאזעקת צונאמי ( המקרה הזה זכור לי מהחדשות)- איך קיבלתם אזעקה לניידים?? זו אזעקה שמשתלטת על כל הניידים לפי קליטה סלולרית איזורית?? הרי אתם לא גרים שם….
-
אם הם הסבירו בטח לא הקשבתי, סורי...
אני משערת שזו אכן אזעקה שמשתלטת על הניידים דרך המפעיל, אנחנו לא גרים שם אבל אנחנו נקלטים ב CELL המקומי ב ROAMING אז הם יודעים איפה אנחנו ( תכלס ההתרעה היא למי שנמצא שם כרגע לא למי שגר שם בהכרח ). -
יפה. שמח שהכל עבר בשלום ולא הגיע צונאמי. -
אני גם זוכרת את הדרך לואלדז כדרך עוצרת נשימה, ממש מילולית נעתקה הנשימה ממני. זה לא עובר בצילומים כמו היופי הזה של הקרחונים, והשמש, והשמים, והכל מצוחצח ונקי ויפה עם הפרחים הסגולים האלפיניסטיים. הרגשתי כך בעוד מקום- היוקולסארלון באיסלנד. נדירים המקומות האלה מאד וצריך להוקירם.
-
איילת היקרה, ממשיכה לעקוב ליהנות מהתיאורים והתמונות המדהימות ומעוררות הקנאה ולהעריץ אותך. לארגן ולצאת לטיול כזה לבד עם 2 מתבגרים בשנת קורונה עם כל האי וודאות מגיע לך שאפו ענק!!! אני כבר סבתא אבל הייתי שמחה להתאמץ אצלך כבת…. מקווה שהילדים שלך יודעים להעריך את הטיול המדהים שארגנת לכם, או שידעו להעריך בעתיד בדיעבד (בגיל ההתבגרות הראיה מעוותת מה לעשות). הנופים מטריפים. עשית לי חשק גדול. אנחנו בני 60+ עושים בכיף מסלולים של 6-8 ק”מ עדיף עם שיפועים לא אלפיניים בגלל הברכיים… האם הקרחונים יחסית שטוחים או יחסית משופעים? האם צריך כושר גופני מיוחד להליכה על הקרח עם הדוקרנים? אני מבינה שהרגשתם יחסית בטוח ולא מחליק. תמשיכי לספר ואני אמשיך לעקוב וליהנות.
תודה ענקית!