הכניסה לאירופה-שנגן-עומדת להחסם לישראלים, באופן מלא בימים הקרובים.
-
באדיבותה של מנהלת הפורום הובאה הידיעה לגבי ההחלטה של האיחוד האירופאי-מדינות אזור שנגן, לסגור את גבולות אירופה הנ"ל לכניסה ממספר מדינות בינהן ישראל במיידי, יכנס לתוקף בזמן הקרוב, לתשומת לב המטילים.
כנראה שההחלטה ההעקאונית כמפורט בנודעה בלינק, נתקבלה כבר ב27 לאוגוסט, ותכנס לתוקף עם פירסומה באופן רשמי - כנראה מחר יום שני. יש לעקוב אחר הפרסומים.
הנה הקישור:
-
למה אני לא מתפלא ?
כי מה צרחתי כבר יותר מחודש ?
ולא אין לי מידע מוקדם או חשיפת סודות.
מדינות שנגן עושות בדיוק מה שאנחנו צריכים לעשות וכבר אתמול …..
מגינות על האינטרסים שלהם שזה השרידות התפקודית.
-
אבל יש גם נקודה חיובית, כי מי שיהיה מחוסן במנה השלישית יהיה פטור מחובת בידוד בחזרה לארץ.
רק השאלה מאיפה הוא יחזור לארץ ? מאיי שלמה אולי או מאיי אדאם או אוקלנד או מקדונלדס הממוקמים בדרום האוקיינוס ההודי צפונית ליבשת אנטרטיקה.

-
ארוע רודף ארוע,כשאירופה סוגרת את הכניסה לישראלים,
ישראל מודיעה שמ3 לספטמבר מחוסנים לא ידרשו לבידוד בחזרה מחו"ל מנדינה כתומה.
הבעיה שכנראה לא יהיה להם לאן לטוס, אז גם לא יהיו חוזרים הפטורים מבידוד.
"מבצע החיסון במנה שלישית יפתח לכולם; פטור מבידוד מלא למחוסנים השבים מחו"ל
מנכ"ל משרד הבריאות מסר את הדברים במסיבת עיתונאים, בה עדכנו על שינויים בתו הירוק, שיורחב בחצי שנה על פי הגדרות חדשות. בנוסף לכך, מחוסנים לא ידרשו לבידוד מלא ממדינה כתומה. ד"ר אלרעי-פרייס ציינה כי "כמות תופעות הלוואי שמדווחות לנו נמוכה יותר והן לא חריגות"
-
@Roco אמר:
הבעיה שכנראה לא יהיה להם לאן לטוס, אז גם לא יהיו חוזרים הפטורים מבידוד.
למה אין ? יש כמה איים שכנראה אין בהם קורונה ליד אנטרטיקה ….. ראה כתבתי בפוסט הקודם

-
תרגע, בעלי דרכון אירופאי יוכלו להכנס לאירופה.
מה נשתנה מהפעמיים הקודמות?
שישראל חסמה יציאה של ישראלים לחו"ל, וזה אופציה שבג"ץ חסם בפסיקה. ואז גם בלי אזרחות זרה לא יכלו לצאת מישראל וכמובן סגרו את נתב"ג.
עכשיו ניתן לצאת ולהכנס מישראל לפי הוראת בג"ץ, והשאלה היחידה איזו מדינה תאפשר לישראלים להכנס אליהן.
על כן בעלי אזרחות אירופאית יוכלו לצאת לאירופה, מישראל ליעדים אירופאים אלא אם נאמר במפורש שההגעה מישראל אסורה גם לאזרחים אירופאים שנמצאים בישראל.
-
אני רגוע עכשיו לאחר שביטלתי את הטיסה לחודש הבא. מצידי עכשיו שלא נריח דס"ל עד לכריסמס.
-
ארוע נוסף. אלעל מוסיפה עשרות טיסות ליעדים בעולם, לאור ביטול הבידוד למחוסנים.
רק שאירופה סוגרת את שעריה אז לאן בדיוק יטוסו?
אל על תוסיף מאות טיסות ליעדים בעולם
חברת אל על עדכנה את לוח הטיסות ותפעיל מאות טיסות ליעדים בעולם ובנוסף תתגבר את לוח הטיסות.
זאת כמענה לביקוש הגובר לאור הודעת משרד הבריאות לפיה מתחסנים בחיסון השלישי יהיו פטורים מבידוד בחזרה מחו"ל החל מה-1 באוקטובר.
-
-
אז מה היעד הבא שלכם?
-
הסיבה שהחלטתי להעלות הודעה, כדי שמי שבמקרה מזמין כרגע טיסות לאירופה, אולי ינצל ממפח נפש.
אירופה מסגרת, לבאים מישראל, מעניין אם הכלל שהיה נהוג עד כה וכנראה שכך, שבעלי אזרחות אירופאית רשאים להכנס לאירופה, זה היה בימי הסגר הראשון לפני ואחרי.
כנראה שזה מה שיהיה עכשיו, לאור השארת נתב"ג פתוח ליציאה וכניסה.
זה כנראה יהיה היתרון של בעלי דרכון זר הפעם.
כרגע עד כמה שישמע מוזר בריטניה היא יעד שהביקוש אליו יעלה. בעיקר של מחוסנים.
בריטניה-אנגליה, השאירה את ישראל ברשימה הירוקה אבל על תנאי, זה אומר גם משנה זהירות כי זה יכול להשתנות תוך יום.
-
אני צריך את לונדון פתוחה בתאריך 26.12.21 לחמישה ימים.
זה החלון זמנים הבא שלי לעקיצה לאירופה.
רוצה לנסוע עם האישה. היא להתפרק על הסיילים ולרוקן לי החשבון בנק ואני בשביל להכיר את לונדון והמוזיאונים והאטארציות המרכזיות.
-
יש בארץ מאות אלפים עם דרכון זר.
מי שעם דרכון ארופאי תמיד יוכל להיכנס לארופה.
למשל אני יודע שמי שעם דרכון פולני גם בשיא הקורונה לפני החיסון כשכל ארופה היתה סגורה באתר ממשלת פולין ההנחיות היו שאזרח פולני יוכל בכל שלב להיכנס אפילו אם הדרכון שלו פג תוקף. ולא רק הוא אלא גם ילדיו האישה/בעל.
ככה ברוב מדינות ארופה ואז אפשר לנוע בתוך ארופה.
-
לגבי לונדון - תאמין לי שאם יתבטל לא תפסיד כלום. הייתי פעם אחת לפני 12 שנים ופעם אחרונה לפני שנתיים. בפעם האחרונה הצטערתי שנסעתי
-
יש לי דרכון אירופי וזה לא העניין.
העניין הוא לטוס כשאפשר בלי מגבלות ובלי סיפורים.
ולכן אני נוהג באחריות וזהירות וביטלתי כבר 4 פעמים טיולים לחול.
באשר ללונדון אז טרם ביקרתי וזו הבירה היחידה במדינות אירוםה המתקדמות שלא ביקרתי הגלל נושא הנהיגה ההפוכה שלא בא לי לרסק מרצדס אס 500 לתוך חזית של אוטובוס אדום שנסעתי לנתיב שלו בטעות.
אבל בלונדון לא צריך רכב ולמרות שאני שונא נסיעות קצרות של פחות מ 10 ימים הכריסמס זה תקופה טובה לנסיעה לסיילים בלונדון ולאישה ששלי שאני כבר מתאר לי איך שהיא מפרקת את רחוב הקניות המפורסם ואותי משלם על מזוודות נוספות בחזרה לארץ.
מעבר לכך שיש מה לראות בלונדון למי שלא היה.
זה לא מדינת מזרח אירופה...
-
לידעתך ב26 לדצמבר כבר הכל נסגר לארועי החג עד כמה שזכור לי תבדוק. הסיילים זה בנובמבר, ואפילו לפני, שלא תסעו והחנויות יהיו כבר ריקות. לונדון לא יעד רומנטי לכריסמס לדעתי.
עדיף אחת ממדינות האלפיים, שוויץ- וינה- פראג.
או אתונה למשל, לא קפואה, חורף נעים.
לדעתי, לנסיעה ראשונה ללונדון אטרקציות וכו: צריך לסוע בימים רגילים.
למשל, בשבוע הבא. ממש חם 26 מעלות. דבר נדיר בספטמבר בלונדון. עלו על המטוס ותחגגו בלונדון.
-
זה מה שבדקתי והיה כתוב 26.12 שבוע הסיילים בלונדון. מה שגם מחירי המלונות בשבוע הזה ממש נמוכים. אפשר למצוא מלונות 5 כוכבים בלונדון במחיר בדיחה של כמה מאות יורו לילה לזוג.
שלא נדבר על כרטיסי טיבה באלעל ב 500 דולר. מחירים ממש ממש זולים. כאילו זה לא כריסמס.
הקורונה שיגעה את כולם.
-
בהמשך להודעה של המועצה האירופאית, כפי שהובאו בכותרת הנושא, צריך לציין שבמסגרת ההחלטות של המועצה, כל מדינה רשאית להחליט אם לאמץ אותן במלואן או חלקן, והן בגדר המלצות בלבד.
כלומר יוון יכולה להמשיך לאפםץשר לישראלים להכנס ליוון עם בדיקת קורונה למשל.
הדבר הזה מצטרף לידיעה על ביטול הבידוד ממדינות כתומות למחוסנים, מה שפותח הרבה אפשרויות לחגים.
-
-
לא נכון!
אני העברתי אכן את הכתבה לגבי ההצעה של שנגן לצמצם/למנוע כניסה של אזרחי מדינות בסיכון לאיחוד האירופי.
- זו הצעה בלבד.
- הדיון יתקיים רק היום 30.8
- ההחלטה אם תתקבל ,היא כוללנית, ומאפשרת לכל מדינה באיחוד לגבש מדיניות משל עצמה(כמו שנעשה עד כה למשל בגרמניה,הולנד)
- בכל מקרה מדובר על איסור כניסה למטרות לא חיוניות לאזרחי מדינות בסיכון גבוה(אדום) שאינם מחוסנים שני חיסונים תקפים.
חבל סתם לפתוח הודעות ודיון סרק.