עזרה בטיול לקפריסין
-
הי. נוסעים 5 לילות.עוד שבוע פעם ראשונה
הורים פלוס שני מתבגרים ) 12+13
נוחתים בלרנקה בבוקר 24/9
רוצה לטייל בנרי הטרוסוס יומיים ) לילה של 24ו 25(
ואז שני לילות הזמנתי מקום בפוליס ליד הים.
אני מתלבטת אם לנסוע
1. מלרנקה במסלול של גילי חסקין ממליץ: דרך;
לפקרה
אלונה
אגרוס
Kakopetria
Prodromas
Pedulas
מנזר קיקוס
פנו פלטרס וטרודוס
ואחכ הכפרים: omodos
ואז בעצם לא להזמין מקום שינה ולזרום עם המסלול הזה במשך יומיים
או )2.
בגלל ביקורת שקראתי אפשהו על המסלול) לעלות לtrodos לא דרך לפקרה ואלונה אלא מהחוף ואז
להתמקם יומיים באזור קקופטריה נגיד
) לוותר על לפקארה וכו
ולטייל משם.
ואז ל"רדת" לפיסורי / פאפוס ומשם לאורך הים לפוליס …
מקווה שההתלבטות ברורה;)
תודה מראש .
-
מנסה את מזלי שוב ואולי אמקד;
*יומיים) 2 לילות( בהרי טרודוס רוצה בעיקר מנזר קיקוס ומסלול אולימפוס ועוד כפרים נבחרים..האם כדאי טיול נודד כי חבל לעשות דרכים קשות פעמיים. ואז אפשר מלרנקה לדרך ההרית האיטית והכפרים ) המלצת גילי חסקין;( או לנסוע ישר בדרך הקצרה לטרודוס נגיד קקופטריה ומשם טיול לקיקוס/, טרודוס וכו.
תודה!!
-
לא טיילתי שם.
אבל בניתי לעצמי מסלול (ואז סגרו שוב קורונה)— ופיצלתי את הלינה בין ההרים ובין החוף.
מאד תלוי מה את רוצה לטייל בהרים (ועל גילי חסקין בהחלט ניתן לסמוך)
אני התלבטתי לגבי לינה אחת או שתיים, והחלטתי על שתיים-בדיעבד לא טיילתי, אבל זה היה הרציונל למצות את החלק ההררי שאותי יותר משך.
-
המון תודה.
סגורה על השני לילות הרים . לא מצליחה להבין אם מבחינת אתרי עניין עיקריים כדאי כוכב או נודד;)
זה נראה בהכ לא מאד רחוק אבל אולי זה כבישים קשים שמבאס לנסוע 45 דקות לכל כיוון ועדיף להתקדם;)
-
הפעם האחרונה שלי בהרי הטרודוס היתה לפני כעשרים שנה, כשהלינה היתה בPano Platres. כשלוש שנים קודם בKakopetria בפונדק של לינוס.
מאוד אהבתי את האזור, בהחלט הצדיק את הימים. אבל אני זוכר את הכבישים בתור צרים ומתפתלים, לגמרי לא כיפיים למי שיושב מאחור. גם מקדימה זה היה לא פשוט לנהוג "נגד כיון התנועה". בעיני טיולי כוכב מקקופטריה יהיו מוצלחים יותר, אבל זאת כמובן דיעה פרטית. היתרון של קקופטריה שאפשר בקלות לשרוף יום בטיולים רגליים באזור.
תני למתבגרים שלך לחפש באינטרנט ולהחליט מה יותר יעניין אותם. וכמובן בדקו מה מזג האויר הצפוי, האזור מאוד לא כיפי בגשם. כבישים חלקים וערפל.
לגבי אופי הכבישים באזור בימינו תוכלי לבדוק ביוטיוב אם הרחיבו אותם, יש לי את כל הסיבות להאמין שלא בגלל האופי ההררי.
-
תודה רבה על התגובה
אם הכבישים אכן כאלה
אז דווקא בעד טיול "מתגלגל" ולא כוכב שהוא חזרה על אותה דרך..
נאמר אם לנים בקקופטריה יומיים ואז נוסעים וחוזרים מהאולימפוס זה פחות הגיוני מלישון לילה אחד בקקופטריה ואז למחרת להמשיך לאולימפוס ולישון נגיד בפאנו פלטרס. לא? או מפספסת משהו?
-
המרחק ביניהן הוא כ30 קמ, לא רציני. בדרך יש כפרים ציוריים מקסימים כמו פדולס או אומודוס.
הן עיירות שונות באופי שלהן. קקופטריה היא פשוטה יותר ולטייל בעיר העתיקה זאת חוויה מפעם.
פנו פלטרס זה של הביוקר של פעם. זה המקום שהאריסטוקרטיה הבריטית מתקופת המנדט שלהם על קפריסין הייתה מגיעה לנפוש בשיא הקיץ והחום, רחוק מהלחות הדביקה של החוף. מבחינת מזג האוויר, הרגשתי דומה לנטף. (אגב בנסיעה לניקוסיה, הנוף והאווירה מזכירים נסיעה לבאר שבע)