סדונה
-
התלבטות
בהנחה שרוצים להתחיל את הטיול בגדול מסדונה, ונקודת ההתחלה היתה או ווגאס או פיניקס, על מה הייתם הולכים?
נחיתה בכל מקרה היא ב-10 בבוקר (שלהגיע מווגאס באותו היום נראה לי משימה קשה), מתלבטת אם בכל זאת מווגאס לעשות סכר הובר כביש 66 ולישון בדרך איפשהו (בעלות זולה יותר גם מסדונה) ולמחרת להמשיך מוקדם (יש ג’טלג בכל מקרה) או להתחיל באיזי להגיע מפיניקס ?
תודה מראש
-
התשובה תלויה בתוכנית להמשך הטיול (למשל אם ממילא ממשיכים לווגאס).
אם אתם נוחתים בפיניקס ב10 בבוקר, אתם יכולים להיות ב 14:00-15:00 בסדונה אחרי שכבר עברתם בסופר (שעתיים נסיעה נטו).
אפשרות אחרת – להפוך את הדרך לטיול.
למשל לבקר בעיירת רפאים: https://pioneeraz.org/
או בטירה של מונטזומה: https://www.nps.gov/moca/index.htm
או איזה אטרקציה כמו טרקטורונים: https://azoutdoorfun.com/
כמובן גם בעיר פיניקס עצמה יש כמה אתרים ששווים ביקור – אולי פחות על המסלול הסטנדרטי של הישראלים.
-
התחלנו מואגס , לקח לי הרבה זמן לבחור רכב בהשכרת הרכבים , ואחרי ביקור בולמרט יצאנו לקינגמן, שם ישנו לילה ראשון , למחרת כביש 66 , כולל עצירות בדרך , לקראת צהריים הגענו לפרסקוט , משם דרך מעבר ההרים דרך ג'רום לסדונה , היינו בסוף השבוע של הלייבור דיי , וכל סדונה , הייתה פקוקה
-
השאלה מה רוצים לעשות בסדונה ומה ההמשך משם.
אם אתם רוצים להקדיש יותר מיום כדי להתרשם בלבד אז כדאי ללון בעיר, למרות שהיא יכולה להיות פקוקה יוקרה ללינה.
אם רק להגיע ולבלות עד יום שלם הייתי לן בפלאגסטף שמצפון לסדונה מהלך חצי שעה, שעה. יש שם אפשרויות לינה מגוונות החל ממוטלים זולים ועד למלונות טובים יותר.
מוגאס הייתי יוצא למחרת הנחיתה. גם אם כבר הייתם בעיר, נחמד להזכר.
-
המסלול בגדול הוא סדונה-פייג’-מואב- ברייס-ציון ולסיים בווגאס
-
הדרך מיוחדת בנסיעה דרך פרסקוט דווקא?
-
רוצים לטייל, לעשות קצת מסלולים באיזור, אולי ג’יפים/טרקטרונים, וגם לספוק אווירה.
משפחה של 5, והמחירים כן נראים בשמיים שם להכיל את כולם, שקלתי לוותר על סדונה אבל המקום נראה מקסים וכולם ממליצים
-
אם אתם ממילא תגיעו לווגאס בסוף לא רואה סיבה גם להתחיל שם. ממילא אין קנס החזרה חד כיוונית בין פיניקס לווגאס.
-
הדרך הקצרה היא מפלסטגף מספר 89A אני נסעתי מכביש 66 עד פרסקוט בכביש 89 , ושם עליתי על כביש 89A עד סדונה , ובחזור נסענו דרך פלסטגף צפונה , לכיוון המסה ורדה.
-
דרך אגב , המלון בסדונה , לא היה זול , אבל גם לא יקר כמו במואב ובווסט ילוסטון
-
משפחה של 5, והמחירים כן נראים בשמיים שם להכיל את כולם, שקלתי לוותר על סדונה אבל המקום נראה מקסים וכולם ממליצים
אז הפתרון שלי - ללון בפלאגסטף הוא הנכון.
ואם יש שאלה של מחיר - מוטלים זה פתרון טוב, כי הלינה היא רק צורך ולא מטרה בפני עצמה.
-
@רוני-סופר אמר:
אז הפתרון שלי - ללון בפלאגסטף הוא הנכון.
ואם יש שאלה של מחיר - מוטלים זה פתרון טוב, כי הלינה היא רק צורך ולא מטרה בפני עצמה.
אבל נראה שבמקום נסיעה דוך מוגאס לסדונה ניתן למלא בקצת יותר תוכן. למשל “תחנות כביש 66” כמו Oatman או Selingman.
אני נסעתי דרך מדבר מוהאבי. אפילו רק לעבור דרכו זו חוייה ובדרך לעצור בתחנת הדלק שברון בעלת 100 המשאבות שגם הביקור בה זו חוויה אמריקאית קלאסית ולקנות Beef Jerkis בטעמים.בתם רעיון. יש עוד.