מסלול בקרבת באזל
-
היי חברים,
אנחנו נהיה בבאזל בעוד מספר ימים ואנחנו מתכוונים להקדיש את אחד הימים שלנו לטיול מחוץ לבאזל.
אנחנו מתניידים בתחבורה ציבורית (רכבות ואוטובוסים). חשבנו על הר טיטליס אבל הזמן שיקח להגיע יחסית רב.
יש לכם אולי אופציות נוספות? אם פסגה של הר שיש בה שלג ובין אם מקום מדהים אחר שיהיה נגיש בתחבורה ציבורית ולא מדי רחוק (איזור ה2.5 שעות נסיעה מקסימום בערך).
-
כאשר נוסעים בתחבורה ציבורית- לא כדאי לנסוע מרחקים של שעות לכל כוון אלא להישאר בסביבה הקרובה.
הרים עם שלג בתקופה זו- רחוקים לכם מדי מבאזל.
-
אפשר להתרחק עד האלפים הברניים ( רק עד אינטרלאקן זה שעתיים ברכבת, משם צריך עוד אחת), זה סיפור ששווה לדעתי רק אם תלונו לילה באזור הזה.
במקרה כזה יש הרבה מה לעשות באזור המדהים הזה
-
כל האתרים שאני מכירה ויכולה להמליץ עליהם הם במרחק שדומה לזה של אנגלברג (שממנה עולים לטיטליס).
מצד שני – הם עומדים בפרק הזמן שהגדרת, עד 2.5 הגעה…
בהנחה שתצאו מוקדם, אפשר להספיק. הכי חשוב זה לבדוק היטב את מזג האוויר לפני הציאה לדרך! וכדאי לא לסוע בסופי שבוע (יהיה יותר כיף ופחות תורים).
אז אני יכולה לחשוב על:
- נסיעה לאנגלברג (העיירה עצמה חמודה!)
עלייה ברכבלים לפסגת טיטליס
מסלול קצר מסביב לאגם היפה שמתחתיו (Truebsee) או לחלופין עלייה ברכבל מהאגם ל- Jochpass וירידה בחזרה ברגל או ברכבל לכיוון Truebsee
משם לחזור ברכבל לאנגלברג ולשוטט קצת בעיירה (לאכול, לשבת בבית קפה שמשקיף על ההרים וכו)
- נסיעה לאינטרלאקן (תיקח ברכבת הישירה טיפה יותר משעתיים)
שיטוט קצר בעיר עצמה (לא עפתי עליה, אבל יש נופים יפים!)
עלייה ל Harder Kulm (הרכבת יוצאת ממש מאינטרלאקן ost) – נק׳ התצפית תתן נוף נפלא לאגמים, לנהר ולעיר עצמה, נופים רחוקים יותר להרים הנפלאים מדרום (יונגפראו, מונך, אייגר ושות׳) – גילוי נאות: עליתי ברגל לנק התצפית ביום גשום ולא ראיתי כלום! אבל ביום עם ראות טובה – הנופים יהיו נהדרים ופרק הזמן שעומד לרשותכם זו אופציה טובה
עם תכנו נכון, יציאה מוקדמת וחזרה מאוחרת – תספיקו שייט של כשעתיים ל Thun ושיטוט בה (יש לבדוק את זמני השיט – הם לא מאוד תדירים, אחרת תמיד אפשר לקחת רכבת...)
חזרה משם ברכבת הישירה לבאזל
זה קצת לדחוס אתרים מרוחקים וממש לא הייתי מגדירה את זה ״מסלול בקירבת באזל״
– אבל זה אפשרי, וכמאור עומד במגבלת זמן ההגעה שהגדרת, אז לשיקולכם.
לחלופין נסו לחפור עוד קצת, אני די משוכנעת שיש אתרים מרשימים בשוויץ שהם קרובים יותר לבאזל… גם אם אני לא מכירה אותם. המדינה הזו פשוט יפיפיה.
בהצלחה!
- נסיעה לאנגלברג (העיירה עצמה חמודה!)
-
כפי שציינו כל קודמיי, ההרים עם השלג קצת רחוקים… אבל יש גם יעדים נחמדים בקרבת באזל אם גם הנוף פחות דרמטי. בין אלה הייתי מציין את מפלי הריין, את חופי אגם קונסטנץ והעיירה החביבה סטיין-אם ריין שביציאה המערבית ממנו. אם אין בעיה גדולה מדי במעבר לצרפת, אז גם יום טיול לכיוון צפון, למחוז אלזס ואולי גם להרי הווגזים שממערב לו, יכול לספק טיול נעים והרבה יותר קרוב, אם כי העלייה להרי הווגזים מוצדקת רק אם מזג האוויר בהיר לגמרי.
-
-
-