כמה שאלות על טיול לצד המזרחי
-
לגבי טיול למפלים אם זה עדיין רלוונטי יש טיולים מאורגנים של ישראלים במיניבוס ממנהטן למפלים כמובן שמשולב לינה ועוד כמה נקודות עניין .לדעתי אם אתה לבד עם ילד זה מתאים יותר מהשכרת רכב , אתה תהיה יותר עם הילד מאשר עם הדרכים. -
צ'לסי, סוהו, אזור הוול סטריט, גריניץ' וילג', מוזיאון האינטרפיד...לא חסר.
ועוד משהו...בביקור האחרון שלנו שם שילבתי דברים שיכולים להיות נחמדים במיוחד לילדים, חנויות ממתקים מפורסמות ומרשימות, משהו שנקרא "הגלידה הטובה בעולם", כספומט שמוציא קאפקייקס, כאלה.
-
האם למישהו יש ניסיון עם טיול בצפון ניו ירוק בנובמבר/דצמבר? האם יש סכנה של כבישים סגורים/אתרים סגורים/התקופה היא ממש OFF SEASON? כלומר נסיעה ברכב באיזור ההרים הלבנים, וורמונט, לייק פלסיד… תהיה חוויה אנמית?
הייתרון מבחינתי בתקופה הזו היא חופשת חנוכה(הילד מפסיד פחות שבוע לימודים), החופשה יכולה להיות ארוכה יותר(12-14 יום). והכי חשוב יש סיכוי גדול כבר לחיסון ילדים וסכנה פחותה להדבקה(לא יודע למה אבל די מוטרד להסתובב במוזיאונים,פארק שעשועים,סאבווי כאשר לא מחוסנים). החיסרון הגדול מזוג האוויר.
אופציה ב’ נסיעה עוד שלושה שבועות(אמצע אוקטובר) במזג אוויר הרבה יותר טוב וכנראה גם צפיה בשלכת, אני מאמין עם סיכוי נמוך מאוד למזג אוויר גרוע.
טיול קצר יותר(10 ימים), הפסד של שבועיים לימודים. ועניין הקורונה ללא חיסון.
אגב לפי מה שהבנתי גם בסוף השנה בצד המערבי אפשר להיתקל במזג אוויר לא להיט עם אתרים ומעברים סגורים.
נשאל זאת אחרת בחודשי החורף(דצמבר) איפה כן אפשר לטייל עם רכב בסוג של ROAD TRIP? רק בצד המערבי?
נברתי בפורום ולא מצאתי פוסטים על טיולים בצפון ניו יורק בחורף.
סליחה מראש על החפירה

במידה ואני מקדים את הטיול לאמצע אוקטובר
-
@amirbb
לא הייתי מנסה טיול אוטו במקומות קרים במיוחד. כלומר כן, סביר להניח שהכבישים יהיו פתוחים והכל יהיה בסדר, עם דגש על הכבישים הראשיים. אבל זה בכלל לא בטוח.יותר מזה, הקור עשוי להיות עז. בטיול עירוני אפילו אם הטמפרטורה היא מהותית מתחת ל-0, אז מדלגים ממחסה למחסה. אבל בטיול אוטו זה יותר מורכב. כלומר כן, אפשר לנסוע ואז להכנס למקום סגור. אבל אפילו עצירה קצרה לתצפית של 5 דקות עשויה להיות מורכבת מדי.
שלא לדבר אולי על הצורך לחפור את האוטו החוצה מהשלג בבוקר, ושלא לדבר על הסיכוי לסופה.
אז נסיעה מניו יורק לוושינגטון לא נראה לי בעייתי. אבל התרחקות מהכביש הראשי לכמה ימים כן.
איפה אפשר לטייל בארה”ב בעונה הזו? בדרום כמובן. בפלורידה תמיד חם עד חמים. בדרום קליפורניה מזג האויר דומה יחסית לישראל. וגם שאר הקו הדרומי יכול להיות סבבה.
בצפון מערב בחורף לא בהכרח יותר טוב מאשר בצפון מזרח. אבל דרום מערב זה סיפור אחר. אז כן, ההרים הגבוהים של סיירה נוודה (ובכלל זה חלק מיוסמיטי) כבר לא מתאימים לטיול וחלקם גם לא נגישים. אבל האיזורים הנמוכים ובייחוד איזורי החוף – בהחלט כן.
-
היי תודה על התגובה עשה לי סדר בראש.
עקב יחסית מעט ימי טיול, מערב ארצות הברית ירד מהפרק.
אם אני מבין אותך נכון לגבי צפון ניו יורק , כן אפשר עם רכב להגיע לערים מרכזיות כמו וורמונט, ניו המפשיר, בוסטון?
כלומר אם אני מגיע למנהטן ואני רואה תחזית מזג אוויר סבירה עם ימים יפים לדעתך אפשרי לצאת לערים הללו?
-
@amirbb
אני הייתי פעם בינואר באריזונה ומזג האויר היה נעים וטוב כל השהות. אז מכאן אניח שבציר דרומי אתה יכול לעשות רואד טריפ בחודשי החורף.
-
@amirbb
בדצמבר הייתי מטיילת עם רכב בפלורידה, בהנחה שאתם לא רוצים לטוס עד החוף המערבי.
כמובן שקליפורניה, נבאדה, אריזונה גם רלוונטי ומהמם, אבל רחוק יותר.
בצפון מזרח יהיה קר, מושלג וחשוך.
בפלורידה יש גם פארקי שעשועים (בהמוניהם), מקומות כמו מרכז החלל, וטבע ייחודי לה – איי הקיז, ביצות, שחיה עם פרות ים, חופים… -
הבנות שלי בגיל הזה מאד אהבו את סנטרל פארק – לשוטט, לטפס על הבולדרים, קרוסלה, רכיבה על אופניים, גן החיות…
ומוסיפה שאם אתם נוסעים בדצמבר יש חוויות מיוחדות של חג מולד – שווקים (בריאנט פארק, יוניון סקוור), העץ המסורתי והחלקרח ברוקפלר סנטר, קישוטים בכל מקום (חפש Dyker Heights בברוקלין), הופעות לכבוד החג. זו חוויה שונה אבל מהממת.
-
@amirbb
ורמונט וניו המפשייר הן לא ערים אלא מדינות. יש בהן ערים קטנות אבל לא מרכזים עירוניים גדולים. לא הייתי בונה על טיול כפרי במדינות הצפוניות בחורף, כל הקסם של האגמים וההרים הירוקים לא יהיה.
בוסטון היא עיר יפיפיה עם חשיבות היסטורית ואפשר לעשות טיול רכוב אליה דרך החוף אם מזג האויר יפה. ממליצה לבדוק אם מזג האויר יפה את המוזיאון הפתוח במיסטיק. קפאנו אבל הילדות מאד נהנו.
-
@amirbb
שיים לב שבכל אחת מהערים הגדולות אפשר לבלות הרבה ימים בלי להשתעמם. אצלי למשל בטיל הראשון שלי לארה”ב זה היה שבועיים לוושינגטון וניו יורק בלבד, ועדיין לא השתעממתי. נכון שזה היה בלי ילדים, אבל חזרתי לניו יורק ולוושינגטון כמה פעמים גם עם ילדים ועדיין אני חושב שאפשר לבלות שם הרבה.כמובן שיש את אתרי ה”בנים” הקלאסיים כמו מוזיאון אינטרפיד (נושאת מטוסים) וחנות ה NBA בניו יורק, מוזיאון התעופה והחלל בוושינגטון, שיש לו גם שלוחה גדולה מחוץ לעיר שיכולה למלא יום שלם. אם מסתדר לבקר במשחק ספורט (יקר), ועוד.
גם אתרים רבים אחרים יכולים לפנות לבן 9. כולל שוטטות בחנויות השונות. לא, סביר שהוא לא יאהב שלוש שעות בחנות בגדים, אבל יש המון חנויות “מיוחדות” שדווקא אולי כן. החל מחנויות הכל בדולר לסוגיהן, אבל גם חנויות כמו party city של ציוד למסיבות (בן ה-9 שלי אפילו קנה שם תחפושת), חנויות תחפושות לסוגיהן, כל החנויות ל"ילדים” כמו צעצועים, כמובן חנויות הדגל לסוגיהן באיזור טיימס סקאוור ואחרות.
אפילו המוזיאונים של וושינגטון שנשמעים “משעממים” יכולים להיות מדהימים. לא, אני לא חושב שרוב בני ה-9 יהנו משעות ארוכות במוזיאונים לאומנות. אבל שעות קצרות יותר אולי כן, כולל אולי במוזיאונים להיסטוריה וכדומה.
וכמובן כל הגילאים נהנים מהופעות רחוב לסוגיהן, שוטטות בחוץ (כולל לקנות גלידה), ואולי אפילו גינה ציבורית פה ושם (כן, גם בגיל 9). רק שחשוב לשים לב שזה לא רלוונטי לחורף.
אז בהחלט אפשר לבלות 10 ו-12 ימים רק בניו יורק וושינגטון. שלא לדבר על היחס בין זמני ברוטו לנטו (ימי הטיסה ויום המעבר).
אגב, זה מאד פשוט לעבור בין ניו יורק לוושינגטון. יש רכבת ואוטובוסים יחסית מהירים ולא יקרים. בן ה-9 בהחלט יכול לסחוב מזוודה, ובתחנות רכב יש גם סבלים. בתור שני אנשים אין שום בעיה לקחת מונית מהמלון לתחנת הרכבת (במקרה שהמלון לא קרוב) ולהיפך. נסיעה באוטובוס צפויה להיות מהותית יותר זולה מרכב שכור, ונסיעה ברכבת בערך באותו מחיר.
-
@amirbb
טיול אוטו זה עניין שונה מטיול עירוני. אבל השאלה היא קודם כל מה אתם רוצים לעשות ולראות, ומה היחס בין שעות אוטו לשאר הדברים.בוא נציג את זה אחרת – הייתם נוסעים לעשות צלילת היכרות באילת? כלומר לצאת מהמרכז בבוקר, לנסוע לאילת ולישון שם, בבוקר צלילה היכרות, ואחרי זה להתחיל לחזור? אם כן, איך הייתה נראית הנסיעה? נסיעה מהירה של כל ה 4-5 שעות ברצף (עד כדי שירותים) כדי שיהיה לכם עוד כמה שעות באילת? או שנוסעים עם שפע עצירות קצרות ומגיעים רק בלילה לאילת ולא נשאר שם זמן? ובפועל בנסיעה -הבן היה מסתכל על הנוף והיו לכם שיחות מעמיקות? או שהוא היה תקוע במסך של הטלפון שלו עם אוזניות? ואם היה לכם כמה שעות באילת – מה הייתם עושים שם?
אני טוען שאיך שהיה נראה טיול כזה לאילת, ככה יקרה טיול אוטו של 2-4 ימים בארה”ב, רק פי 2 יותר מורכב (כי המרחקים הרבה יותר גדולים, וכי בגלל שזה חו”ל הנהיגה עשויה להיות לך יותר קשה).
אני לא אומר מה נכון ולא נכון, אבל תחשבו לעצמכם האם ככה הייתם רוצים שיראה הטיול.
וזה לפני שהזכרנו יום קניות, ויום פארק שעשועים שלא משאירים זמן לכלום.
אם כן – לכו על זה.
אם לא, ועדיין רוצים לחוות קצת נסיעה באוטו ואטרקציות לא עירוניות – עזבו את המרחקים ולכו על משהו קרוב. למשל מזרח פנסילבניה שכבר הזכרתי.
לגבי פארק שעשועים – שים לב שבאיזורים הקרים הפארקים סגורים בחורף. אבל אולי שווה לשקול פארק מים מקורה? יש כמה וכמה כאלה. באיזור.
לגבי שופינג – נורא מפתה ללכת לאחד מהקניונים הפתוחים הגדולים ולבלות שם יום שלם. אבל אני לא ממליץ. קודם כל, כשקר כדי להתמקד במרכז קניות סגור (כמו ג’רסי גרדנס אבל יש גם אחרים). אבל בנוסף סביר שלילד לא תהיה סבלנות ליום קניות ארוך. הייתי מנסה לחשוב איך אפשר “לתפור” 3 פעמים של 3 שעות בערבים.
-
תודה רבה על התגובות והתמיכה!!
בעניין פלורידה, לפי מה שרואים בחדשות המצב שם מבחינת הקורונה הוא לא טוב. אין חובת מסכות והמושל סוג של מכחיש קורונה לפחות ממה שרואים בחדשות. לכן טיול בפארקי שעשועים עם קרבה להמון ילדים קצת מלחיץ במיוחד עם ילד לא מחוסן עדיין.
אני בהחלט מקבל את מה שנאמר פה לגבי צפון המדינה ולכן ירדנו מהעניין.
נתמקד בוושינגטון ומנהטן. עם אופציה לקפיצה ליום טיול בבוסטון.
אנחנו נוחתים בשעות הבוקר המוקדמות ונאסוף את הרכב מהשדה בדרך לוושינגטון. אין לנו לחץ להספיק משהו ביום הראשון לכן אשמח לנקודת עצירה אחת או שתיים בדרך לוושינגטון תוך הגעה אחר הצהריים למלון.
-
@amir-baranes
אנחנו עצרנו עם הילדות כשהיו בנות שש ושמונה בדרך מניו ג׳רזי לוושינגטון בשתי אטרקציות נחמדות בקמדן:- ספינת מלחמה https://www.battleshipnewjersey.org/
- אקווריום https://www.adventureaquarium.com/
- עוד מקום שהייתי בודקת (אם הוא אוהב), זה המפעל ומרכז המבקרים של קריולה Crayola Factory / Crayola Experience -
@amir-baranes אמר:
נתמקד בוושינגטון ומנהטן. עם אופציה לקפיצה ליום טיול בבוסטון.
4 שעות נסיעה לכל כיוון, לא בדיוק מתאים לקפיצה של יום. כדאי לשריין במינימום 2 לילות כדי שיהיה לפחות יום אחד מלא, עדיף יותר כמובן.
אנחנו נוחתים בשעות הבוקר המוקדמות ונאסוף את הרכב מהשדה בדרך לוושינגטון. אין לנו לחץ להספיק משהו ביום הראשון לכן אשמח לנקודת עצירה אחת או שתיים בדרך לוושינגטון תוך הגעה אחר הצהריים למלון.
נהיגה של 4 שעות לאחר טיסת לילה עם ענייני ג’ט לג...בדרך כלל לא מומלץ. מנסיון.
-
@amir-baranes
נראה לי מאד בעייתיאי אפשר לקפוץ ליום טיול בבוסטון. זוכר את הדוגמה עם אילת מקודם? אז ממנהטן לבוסטון זה יותר מאשר מתל אביב לאילת. זו לא “קפיצה”, ובטח לא לטיול ללא לינה.
נסיעה ארוכה אחרי טיסת לילה – לא מומלצת. נסיעה ארוכה עם נהג יחיד וילד שבטח ישן – מאד לא מומלצת. נסיעה אחר הצהריים – ממש מסוכנת. שוב אני אחזור לדוגמה של אילת, אבל הפעם שניכם נוסעים לאילת מחיפה, ויוצאים ב-5 בבוקר אחרי שעשיתם לילה לבן עם מרתון סרטי הארי פוטר.
פארקי שעשועים עם קרבה להמון ילדים זה מלחיץ. אבל טיול בצפון מזרח שחורף שעיקרו מקומות סגורים זה לא מלחיץ?
מה בעניין איזור לוס אנגל’ס? לא כל הטיול של דרום מערב בשלושה שבועות, אלא חלק קטן? למשל לוס אנג’לס, כביש 1 וסן פרנסיסקו? מזג אויר טוב יותר, ואני חושב שגם מצב הקורונה וההקפדה טובים יותר, אבל לא התעמקתי
ואם בכל זאת נסיעה לוושינגטון מיד אחרי הנחיתה – אם אתם טסים לניו ארק אז יש רכבת ישר מהשדה למרכז וושינגטון. פתרון פשוט,ולא מסוכן
-
אני בהחלט מבין לגבי בוסטון. המינימום זה 2 לילות וכמובן ללא נהיגה. אבדוק אם אפשרי לשלב אם לא אז לא נורא.
לגבי לוס אנגלס גם חשבתי בהתחלה אבל בגלל שהטיול קצר והגט לג יותר קשה אז חשבתי שזה קצת יותר מידי גם בשביל הילד כפעם ראשונה בארצות הברית נראה לי הוא יהנה ממש מהצד המזרחי.
לגבי אורלנדו – אני אשמור לשנה הבאה כאשר נסע כל המשפחה
יש עוד זוג אחיות שגם להן מגיע להינות מדיסני. רכבת מניוארק ישירות לוושינגטון נשמע כמו פתרון טוב. בכל מקרה אני רוצה לחוות איתו נסיעה ברכב אז אולי פשוט את הרכב נעשה בדרך חזרה מוושינגון למנהטן(כולל עצירה או שתיים וקצת קניות)? בכל מקרה היום רכב אפשרי להשכיר למינימום יומיים אז אוכל לקחת בוושינגטון ויום אחד ישמש אותנו ל SIX FLAG ואולי קצת קניות וביום השני את הנסיעה למנהטן. מה דעתך?
-
אם אתם נוחתים בניו ארק, הכי קל ופשוט לקחת משם רכבת ישירה לוושינגטון, ואז שוכרים רכב רק כאשר מסיימים את הטיול בוושינגטון בדרך לניו יורק. אם לא רכשתם עדיין את כרטיס הטיסה, אפשר גם להזמין טיסה לוושינגטון (קונקשן).
בחודש נובמבר יהיה קר, אבל הסיכוי לשלג מאוד נמוך.חייבים להכין תוכנית גמישה מאוד – להיות מוכני למזג אוויר גם נעים וגם קשה.
לגבי המסלול הרכוב מוושינגטון לניו יורק (או הפוך) – יש בדרך המון אטרקציות וגם לא מעט אאוטלטים. חלק המליצו כבר כאן בשירשור, חלק נמצאים במסלול החומוס ואפשר לקרוא עליהם בהמון סיפורי טיול של משפחות באזור. הנה עוד כמה אפשרויות. למען האמת הייתי יכול להעלות עוד אבל גוגל מגביל אותי ל10. כאן יש המלצות לפארקים במקומות סגורים.
אם תרצו לשלב טבע, אז אפשר להוסיף כמה פארקים למסלול. אני פחות מכיר את הפארקים באזור אבל בהחלט יש כמה שנראים יפים. צריך רק קצת לחפש ולא רק להיצמד למסלול החומוס. הנה כמה דוגמאות בחיפוש מהיר:
https://dnr.maryland.gov/publiclands/pages/central/patapsco.aspx
https://dnr.maryland.gov/publiclands/pages/central/susquehanna.aspx
https://www.dcnr.pa.gov/StateParks/FindAPark/FrenchCreekStatePark/Pages/default.aspxhttps://dnr.maryland.gov/publiclands/pages/central/rocks.aspx
-
@amirbb
עם רכב אתה יכול לטייל מוושינגטון לעמק שננדואה או למחוז לנקשייר בפנסילבניה עם איימיש, מנוניטים וכפרונים עם שמות הזויים כמו בירד אין הנד.קרוב נמצאת יורק, עיר יפה עם מפעל הארלי דייוידסון.
-
@amirbb
לגבי לוס אנג’לס:
אני לא חושב שהג’טלג למערב בהכרח יותר גרוע מאשר למזרח. תלוי בהמון גורמים. ואני גם לא רואה קשר לאורך הטיול. מה, בגלל שהטיסה ארוכה בעוד 10 שעות בסך הכל אז לא נשאר זמן לטייל? גם נראה לי טיעון בעייתי. הכל תלוי בשעות הטיסה המדוייקות.
לוס אנג’לס והאיזור בהחלט יכולה להיות אלטרנטיבה למזרח במובן זה שיש שם שפע אתרים שהילד עשוי לזהות, יש שם כמובן פארקי שעשועים, יש שם מזג אויר טוב יותר ועוד.
לא ידוע לי על מינימום של ימי השכרת רכב
בסוף נובמבר סיקס פלגס ושאר הפארקים במזרח פתוחים מעט מאד ימים בחודש אם בכלל. אז צריך שיסתדר לכן טוב סדר הימים.
בכללי לגבי סיקס פלגס – לא חקרתי את הנושא, אבל ממה שידוע לי זה פארק שמתאים יותר לילדים גדולים יותר. זאת אומרת – יש בו גם מתקנים לילדים קטנים יותר, אבל הפואנטה היא המתקנים של הגדולים. תלוי בדיוק בגובה של הילד, אבל זה עשוי להיות גבולי מהצד הלא נכון. וגם אם לא – הוא רוצה את זה? או שבפועל ברגע האמת הוא יפחד?
בסוף נובמבר הטמפרטורה הממוצעת בצהריים באיזור היא קצת מעל 0. ברור שיכול להיות מזל טוב, אבל גם מזל רע. פארק שעשועים במזג אויר כזה בכלל מתאים לכם?
לשכור רכב ליומיים, לנסוע לסיקס פלגס, להוסיף קניות בג’רסי גרדנס ולהגיע לניו יורק זה יכול להיות מעניין. החלק הראשון של הנסיעה כולל השכרת רכב יקח בערך 4 שעות ואולי טיפה יותר. זה מסתדר נהדר עם זה שהפארק נפתח ב-1 בצהריים בשבוע הזה. מן הסתם לא תרצו נהיגה לילית כך שבלילה תמצאו מוטל קרוב (אולי אפילו תעשו צ’ק אין לפני הפארק). למחרת יש לכם שעה נסיעה ג’רסי גרדנס ואז בערב להכנס לעיר. הגיוני.
הסיבה שאני תומך בג’רסי גרדנס זה שהוא סגור (מבחינת מזג אויר) ושהוא כבר קרוב לניו יורק. כך שקל לתזמן יציאה ממנו והגעה לעיר.
אבל תביא בחשבון שביומיים לא תוכלו להספיק שום דבר מעבר לפארק וקצת קניות. כל אחת מההצעות בהודעות הקודמות יקחו זמן.
אגב, לא הייתי פסול אפשרות של להחזיר את הרכב בניו ארק אחרי הקניון ולקחת מונית לעיר. לרוב המלונות בעיר אין חניה פשוטה. לטיול עם שני מבוגרים לרוב מורידים אחד מהמבוגרים (עם המזוודות והילדים אם יש) במלון והמבוגר השני נוסע להחזיר את הרכב. במקרה שלכם מן הסתם זה לא יקרה. אז מונית מניו ארק עשוי להיות פתרון נוח. כלומר ברור שאפשר להחזיר את הרכב בעיר ולקחת מונית לטווח קצר יותר וזול יותר, אבל יותר פשוט לא לנהוג במנהטן, ואם כבר לוקחים מונית אז למה לא להתפנק עוד טיפה, וככה כשנכנסים לעיר תוכל להתלהב יחד עם הילד ממה שרואים מהחלון במקום להיות שקוע בנהיגה? אפילו הייתי שוקל “לבזבז” עוד כמה גרושים ולשכור לימוזינה בשביל החוויה של הילד (על תקן אטרקציה)
אפשר להבין כמה ימים נטו תכננת לוושינגטון ולניו יורק? כי אני בכלל לא בטוח שלא עדיף להתמקד בהן בלי תוספות ובלי סיכון של מזג אויר. אם היית רוצה לעשות טיול אוטו בשביל העיירות הקטנות או בשביל האטרקציות הכפריות עוד מילא. אבל רק בשביל שופינג ו/או פארק שעשועים? נראה לי בעייתי משהו.
-
@אנשיםטובים אמר:
המסלול המוצע כרגע הוא כזה:
25/11 – הגעה בשעות הבוקר במוקדמות ויציאה לכיוון וושינגטון(כנראה רכבת), אין תוכניות מעבר ליום זה
26/11 – וושינגטון , כמה מוזיאונים
27/11 – וושינגטון, המשך מוזיאונים. אפשרי להכניס משהו נוסף בעיר ביום זה
28/11 – פארק שעשועים.
29/11 – יציאה ברכב לכיוון מנהטן + עצירות לקניות/אטרקציות בדרך ולינה מחוץ לעיר.
30/11 – הרכב כנראה עדיין אצלנו ואנחנו עדיין מחוץ לעיר(איזור ג’רסי). אין עדיין תוכניות ליום זה(אולי בכל מקרה להחזיר את הרכב ולהיכנס לעיר)
01-05/12 – מנהטן. טיסה חזרה ב 11 בלילה.
06/12 – יש אפשרות להאריך בעוד יום וחזרה גם כן ב 11 בלילה.
איך נשמע?
אגב על איזה מסלול חשבת בצד המערבי?