עזרת המומחים - פסטיבל קלגרי סטמפיד, האם שווה חישוב מסלול מחדש?
-
אהלן חברי הפורום הנפלאים,
המסלול לקיץ 22 מתגבש לו בימים אלה והסיפורים הנפלאים כאן עוזרים לי להחליט מה להכניס ועל מה להיאלץ לוותר.
נחיתה בדנבר, איסוף קרוואן וסיום אחרי חודש בסיאטל. (טיסות וקרוואן כבר הוזמנו)
משפחה עם 2 בני נוער וסבא וסבתא (למי שמכיר, מטיילים בהרכב הזה כבר כמה שנים יחד, השנה הבת הגדולה תבלה בצה”ל ולא איתנו..).
אני כבר די מגובשת על המסלול, השירשור של פנינית עזר לי להוסיף עוד יום בגליישר
ואתמול מישהו אמר לי “חייבים להכניס את פסטיבל סטמפיד”
הבעיה היא שעל פי התוכנית שלי, אנו מגיעים לאיזור קלגרי 4 ימים אחרי שהוא מסתיים (הוא יתקיים מה-8 ביולי עד ה- 17 ביולי) .
אז אשמח להמלצותיכם:
- האם אכן זהו פסטיבל ייחודי ששווה שינוי תוכניות? אנחנו אוהבים פסטיבלים מקומיים אבל האם הוא מבוסס על מופעי רודיאו באיצטדיון ? או אווירת רחוב?
- אם כן, איך אפשר לעשות את זה בלי נסיעות של ימים שלמים צפונה ודרומה כדי לא לחתוך מהתוכנית את ילוסטון וגליישר שמבחינתי הם מאסט?
זה שלד התוכנית שלנו:
6.7 - טיסה והתאוששות
7.7. - דנוור איסוף הקרוואן והצטיידות. לינה ב Estes Park
8.7 הפארק הלאומי הרי הרוקי. דרך הנוף Trail Ridge Road לינה ב- Grand Lake
9.7 יום נסיעה צפונה למדינת ויומינג לינה באזור קספר
10.7 יום נסיעה צפון מערב ולינה בגרנד טייטון
11.7 גרנד טייטון
12.7 ילוסטון לינה באזור המערבי
13.7 ילוסטון
14.7 ילוסטון
15.7 ילוסטון האזור הצפוני (גרדינר) ולינה באזור בוזמן.
16.7 עיירות בין בוזמן, choteau לינה קרוב לגליישר (
17.7 גליישר. אזור טו מדיסון לינה Many Glacier Campground
18.7 גליישר מסלול קרחון גרינל לינה בסיינט מרי
19.7 גליישר- Going to the sun road לינה באותו מקום
20.7 מגליישר דרך קלגרי לבאנף . לינה בבאנף או בקלגרי
21.7 באנף
22.7 באנף
23.7 באנף ולכיוון לייק לואיז
24.7 לייק לואיז ואגם מוריין
25.7 ניסיון להשיג כרטיס לאוטובוס ללייק אוהרה ואם לא נסיעה צפונה לכביש הקרחונים
26.7 כביש הקרחונים אם לא עשינו יום קודם / גספר
27.7 גספר
28.7 יום מנוחה או בגספר או מערבה
29.7 פארק וולס גריי
30.7 המשך נסיעה מערבה לכיוון ונקובר דרך כביש 99 לינה בדרך
31.7 כביש 99, מפלי שאנון והגעה לוונקובר
1.8 וונקובר
2.8 סיאטל
3.8 סיאטל
4.8 החזרת הקרוואן על הבוקר וטיסה ב-13:25
-
הייתי בסטמפיד בקלגרי לפני זמן רב. בשורה התחתונה מה שאני זוכרת זה עייפות ג’ט לג איומה, מירוצים רבים מסוגים שונים, המון אנשים בלוק מחוספס “מערב פרוע סטייל”, ואמרתי לעצמי אז שכנראה לא אעשה זאת שוב. באחד המרוצים לצערי הרב, מת סוס שנפל, מה שדכדך אותנו מאד והשאיר את חותמו השלילי על כל החוויה. מכל מקום, היו שם המון אנשים שמאד נהנו מכלל חווית הסטמפיד.
לנו זה פחות התאים בדיעבד.
-
רק באתי להתפעל ממסלול חלומי שכזה…מרהיב!!
לגבי האוטובוס לאוהרה אני הייתי צריכה לגשת השנה להגרלה הרבה זמן מראש (לא זכיתי.. )- בדקת את הכללים החדשים?
מזכירה שהיו טיפים איך להגיע לשם עם מדריך שמשיג כרטיסים באורח פלא אבל הקבוצה מוגבלת ל 4 איש ואנחנו 5.
-
עכשיו זה עובד בשיטת הגרלה- נרשמים במועד הנקוב, ומקבלים אח”כ הודעה אם זכיתם במקום, וצריך לתת מספר תאריכים וזמנים אפשריים ( ככה שאפשר לזכות לא באופציה הראשונה). לא כ”כ יודע איך מדריך משיג כרטיסים לאוטובוס מאוד מוגבל במקומות.
אבל מי שיש לו עוח יכול לעלות ברגל 11 ק”מ בשביל משעמם למעלה ( משהו אפשרי- שראיתי המון אנשים עושים בפעם האחרונה שהייתי שם- איזה 40 עלו ברגל)
-
שלום
לדעתי לא חושב שמוצדק לשנות את החלוקה אך ורק לשם בילוי יום
בפסטיבל סטמפיד. עם כל הכבוד לא הייתי עושה לוליינות שינוי בחלוקה
לטובת בילוי יום פסטיבלי שאף אחד לא מבטיח שהוא יהיה היום המרתק ביותר
מבין הימים המוקצבים.
לגבי רודיאו אני מניח שתוכלו לבלות כאשר תגיעו לעיירה קספר שבויומינג
https://www.visitcasper.com/events/rodeos/
מוני
-
תודה. אתה מחזק את תחושותיי. בסוף הפסטיבלים הכי מוצלחים הם אלה שנופלים עליהם בטעות
האמת, נושא הרודיאו לא ממש מושך אותי, תהיתי אם האווירה בכל המעטפת שווה. אבל כנראה שלא.
יותר ידבר אלינו סתם להסתובב באיזו עיירה שמשדרת אווירת מערב פרוע מאשר לצפות במופע רודיאו.
-
תודה פנינית וגדליהו
מודה שאת נושא האוטובוס לאוהרה עוד לא למדתי לעומק.
בכל השמורות נראה שכל נושאי ההזמנות עוד לא נפתחו. המקום היחיד שכבר יכולתי להזמין משהו זה בילוסטון.
-
לחב’ הדרכה מקומיות יש (או לפחות הייתה בשנים קודמות) הקצאה משלהם למספר מקומות על האוטובוס בכל יום.
-
היוש,
המסלול שלכם פגז בעיניי, מוש.לא הייתי מזיזה אף יום על חשבון הגליישר, אחרת את ממש צריכה לנגוס בו וזה נראה לי חבל.
יאללה איזה כיף
-
לא מכירה את הפסטיבל אבל המסלול מדהים.
מקווה שיצליח לכם אוהרה.