ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. rona.n
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 2
    • נושאים 45
    • פוסטים 513
    • הגבוה ביותר 21
    • קבוצות 0

rona.n

@rona.n

24
    מוניטין
    83
    צפיות בפרופיל
    513
    פוסטים
    2
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3098871 גיל 56

rona.n הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי rona.n

• RE: חזרנו מאוסטריה הפחות מוכרת - חבל וורארלברג

אלון, תמונות מדהימות, וכרגיל מלא טיפים טובים שנישמרים לטיולים עתידיים...

אנחנו עכשיו בטירול המזרחי (מסיימים שבוע בעמק זילרטל) ומחר מתוכנן האגם הלבן והקפוא, אז מחכה לפרטים.. (אם תגיע לזה עד מחר Smile )

שבוע הבא עוברים לטירול המערבי אבל לצערי לא נרחיק עד אגם לורנזי (יישאר לפעם הבאה).

רוצה להמליץ למטיילים הבאים על עמק זילרטל ובמיוחד קרחון הינטרטוקס והסיור למערת הקרח. התלבטנו אתמול במזג אויר סגרירי אם לעלות ולא הצטערנו, חוויה מדהימה של שלג טרי (בכמויות), סיור מקסים למערת קרח, גלישה באבובים על הקרח והמון גולשי סקי על ההר.

גם הרכבל פאנקן היוצא ממאיירופן יפיפה ועם מסלולי הליכה עם נוף משגע למעלה.

ועוד אתר מומלץ, נסיעה עד לקצה העמק לסכר (לא זוכרת את שמו) בדרך המתפצלת ממאירפן לכיוון herbergalm

מצרפת קצת תמונות...

הינטרטוקסמערת הקרח בהינטרטוקסזורבינג בארגם פאנקןפארק מקסים לילדים ברכבל העולה מזל-אם-זילר (זילטרל ארנה)הסכר בקצה העמק
      פורסם בפורום טיולי משפחות
      rona.n
      rona.n
    • RE: כשהכוכבים נפלו עלי – הטיול הגדול למערב ארה"ב

@pninit1234

וואו, הפלאת לתאר ומסכימה עם כל מילה שכתבת.

אמנם אנחנו בוגרי רק טיול אחד בארהב, דרום מערב באוקטובר 2019, אבל בוגרי הרבה טיולים באלפים הצרפתים ובטבע האירופאי.

מסכימה גם עם שגב שהאווירה האמריקאית בשמורות היא גם חלק מהחוויה, במיוחד אצלנו שאנו מטיילים עם קרוואן, אוירת חניוני הקמפינג יש בה משהו מאוד מיוחד.

בקיץ האחרון היינו אמורים להיות בדרום אפריקה, לטיול טבע וספארי, לאחר שהוא התבטל בגלל הקורונה, שאלתי את הנוער אצלי מה רוצים בקיץ הזה, דרא״פ או ארה״ב בקרוואן והתשובה הייתה חד משמעית לארה״ב. וכששאלתי למה, הם אמרו שהאוירה מדהימה והכל גדול. (בתימצות אופייני לבני הנוער…)

בסבב הקודמת היינו מיוסמטי דרומה, הפעם נעשה ילוסטון וצפונה ובונה גם על הרוקיז הקנדיים בתקווה שהגבול יהיה פתוח.

ולגבי מזג האויר והאגם הלבן, פעם מישהו אמר לי- תחשבי חיובי יהיה חיובי. וכך היה, הגענו יום אחרי פנינית לאגם הלבן וידענו שהחלק העליון סגור, טיפסנו מפלג׳ר וכשהגענו ראינו מטיילים שמגיעים מהשביל העליון, אז משם חזרנו וזו הייתה החוויות הכי זכורות אי פעם לכל המשפחה.

בקיצור- נישאר אופטימיים. זה במיוחד חשוב בתקופת קורונה זו…

יאללה פנינית מפנים לך את השירשור להמשך החוויות שלכם… סליחה שגררתי אותנו פה לדיון מקביל.

תודה על כל הטיפים.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      rona.n
      rona.n
    • RE: חוף אמלפי עם או בלי רכב - מתלבטים

חודש יוני זה עוד מחוץ לעונה, כשאנחנו היינו לא הייתה בעיית חניה בכלל (אבל היינו בחורף...)

לדעתי לחלוטין עם רכב. יש משהו בעצמאות להחליט מתי ואיפה לעצור.

אפשר גם לעלות קצת להרים (יש מחלבות ונוף אחר)

וחוץ מזה, איפה תשימו את כל הגבינות והאנשובי שתיקנו בדרך Smile

איזור מדהים מדהים. תהנו!

פורסם בפורום אירופה
      rona.n
      rona.n
    • RE: איך להכין טיול מצויין מא'-ת' !!!!

רחל, תודה על הכתבה המושקעת.

עוד טיפ קטן למטיילים עם ילדים.

אצלי מאז שהיו בגילאי 6-7 כחלק מההכנה לטיול הטלתי עליהם משימות על מנת להכניס אותם לאווירת הטיול.

שנה אחד הם הכינו תיפזורות עם מקומות שבהם נבקר

שנה אחרת בינגו (חידות שהתשובה נמצאת בבינגו)

ובשנה האחרונה הכינו משחק קלפים רביעיות עם תמונות של האתרים בהם נבקר.

אני נותנת להם רק את רשימת האזורים והאתרים והם חוקרים באינטרנט, מוציאים תמונות, לומדים על דיגלי המדינה, המטבע ועוד.

זה לגמרי מכניס אותם לאווירת הטיול וגורם להם לשאול ולהתעניין לגבי האתרים בהם נבקר (וגם להביע התלהבות/חוסר התלהבות מהאתרים השונים)

וכמובן שהמשחקים נישארים למזכרת…

אני בכלל בגישה שככל שיודעים יותר פרטים כך תיאום הציפיות יותר טוב…

ובכל מקרה, הטיול מקבל משמעות חזקה יותר ועם זיכרון חזק יותר (במיוחד אצל הילדים) כאשר יודעים יותר פרטים ומידע על המדינה/עיר בה אנחנו מבקרים...

rona.n
      rona.n
    • RE: טירול מזרחי פארק Hexenwasser Hochsoll עד כמה כדאי?

מרינה,

פארק X-TREE בהחלט מתאים לילדה בת 7. יש שם מסלולים לכל הגילאים. לא צריך לעלות איתה, אפשר ללוות אותה מלמטה. המדריכים שם מאוד נחמדים ואם היא תתקשה הם עולים לעזור. זה פארק מאוד נחמד וידידותי.

rona.n
      rona.n
    • RE: הטיול שעשינו.. אוסטריה והיער השחור

יעל שלום,

נראה שהיה לכם טיול מוצלח. בשלושה דורות זה לא קל, אז שמחה שנהנתם.

תוכלי לכתוב כמה מילים על מרכז המבקרים של מילקה בדרך מטירול ליער השחור? אני מחפשת ברשת ולא מוצאת אותו.

תודה.

rona.n
      rona.n
    • RE: תפסנו את אגם אוהרה! ואיזה כיף שהפורום חזר (:

הלחצת עם הכותרת שלך. חשבתי שפיספסתי את הרישום להגרלה 🙂 איזה כייף שהפורום חזר ואפשר לקרוא וללמוד מהמנוסים. השארתי בתכנון יום ריק לאגם אוהרה ונראה אם ניזכה בהגרלה או שניזכה ליום רגוע בלייק לואיז...

פורסם בפורום צפון אמריקה
      rona.n
      rona.n
    • RE: מסע בדרום מערב ארה"ב -אפריל 2019 - חלק שני

@הזברה

וואו, נהנתי מכל רגע של קריאת הפוסט. תודה רבה על הסיכום המושקע. עכשיו נישאר רק לחכות שיגיע זמננו לנסוע בעיקבותיו (באוקטובר). תודה רבה על המידע הרב.

rona.n
      rona.n
    • RE: סיכום נלהב ממערב-אַרְהַב

@TAGA

איזה כייף, באת בדיוק בזמן. ואוהבת מאוד את הסיכומים שלך.

עוד שבועיים יוצאים לסיבוב הקלאסי (אמנם בקרוואן אז מעט שונה). כבר הספקתי לקחת ממך טיפ ראשון, הפודקאסטים! 

מחכה להמשך.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      rona.n
      rona.n
    • RE: טירול מזרחי פארק Hexenwasser Hochsoll עד כמה כדאי?

oa – נכון, גם אני לא הצלחתי להבין כמה צריך להוסיף בהינטרטוקס מהתחנה האמצעית לעליונה. נצטרך לברר שם…

אביבית – את 3 ימי הכרטיס באוטס ניצלנו היטב:

יום 1 – דרך הקרחונים ואחריה רכבל GAISLACHKOGLBAHN (זה מאוד נוח כי ניתן להחנות בסולדן מול התחנה של הרכבל, לקחת את האוטובוס לדרך הקרחונים, לחזור מדרך הקרחונים ולעלות ישר ברכבל למעלה ורק בסוף היום לחזור לרכב...)

יום 2 – פארק אוצי ומופע העופות הדורסים בפארק הציפורים הצמוד אליו, רכבל באוטס (יש למעלה אגם עם מגוון משחקים לילדים ומסעדה גדולה WIDIVERSUM) וסיימנו ב- AREA 47

יום 3 – רכבל Hochgurglbahn עם תצפית יפה ושוקו טעים למעלה, ואח”כ רכבל הכיסאות בכפר ונט וטיול בעמק

ביום נפרד היינו במוזיאון האופנועים בטימסלוך (לא זוכרת אם כלול בכרטיס, עשינו אותו לא בתוך אחד מימי הכרטיס)

וכמובן שבאחד הימים סיימנו באקווה דום שכלול גם בכרטיס

תהנו!

rona.n
      rona.n

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי rona.n

• RE: סיכום טיול- 5 שבועות-קרוואן- במחוזות האטלנטיים- NS+ROCK&ROLL

ריני, וואו, את עוזרת לי להפיג את דיכאון אחרי הטיולים... חזרתי מטיולי הקיץ והחגים ומרגישה רייקנות נוראית שאין טיול לתכנן באופק.... אז קוראת בשקיקה את הסיכום (למרות שאת הוייב הכללי כבר קראתי בבלוג תוך כדי... כשעוד הייתי במערב קנדה...) תודה על המידע המפורט, בטוחה שישמש מטיילים רבים בטיוליהם הבאים. אני חושבת שאנחנו נשאיר את האזור הזה לטיול פנסיונרים בלי הילדים... בכלל, נראה שהחבר'ה גדלו וצריך לשנות את הפורמט שהתרגלנו אליו בשנים האחרונות... אני פה. מחכה להמשך.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      rona.n
      rona.n
    • RE: התגשמות חלום בצפון מערב ארה"ב 🌳 💫 🐾

וואי איזה כייף. את מתארת בדיוק את אותן תחושות שהרגשנו לגבי כל המקומות לפני פחות מחודש... גם לנו הקרחון היה 'שובר שגרת אגמים' וגם אנחנו בפייטו זזנו הצידה מהמוני האנשים במרפסת. וגם אני נישארתי באגם bow בקרוואן ופשוט נהניתי לצפות בו מהחניה... בול אותן תחושות בכל מקום. שתי המלצות יש לי עבורך בג'ספר: 1. אם בא לכם תצפית יפה לשקיעה : Old Fort Point יש מדרגות עץ שעולות למעלה וכייף פשוט לשבת שם בשקיעה. 2. סעו לפנות ערב (או אצלכם מוקדם בבוקר) בכביש לכיוון אגם מלין (מספיק חצי דרך בדר"כ) ויש המון בעלי חיים לאורכו (כולל תצפית על קינון של איגל). ואם בא לכם בירה טובה של מי קרחונים Jasper Brewing Company מקום מעולה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      rona.n
      rona.n

הכל נראה מדהים. כייף לחזור להיזכר במקומות האלה. וכל הכבוד לכם על ההתמודדות עם כל האתגרים שפוקדים אתכם. ממש להצדיע לך ולחצי! תמשיכו להנות!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      rona.n
      rona.n

שמחה שפיצי מתאושש, עוקבת באדיקות. אנחנו חזרנו השבוע מהאיזור. גם אנחנו התאהבנו בגליישר ובמיוחד בווטרטון המדהימה. ואני איתך באותה תחושת באסה על העומס בבאנף ובקניון גונסטון. אבל אעודד אותך שבג'אספר זה משתפר, שם הרבה פחות עמוס. אם הקטנים שלך מתפקדים בשעות אחהצ ערב, ממליצה לך לנסות להגיע למקומות העמוסים בשעות האלה. אנחנו עלינו לאגם לאויז ומוריין אחרי שבע והחניה הייתה כמעט ריקה והיה ממש כייף. כנל בבריכה בבאנף, היינו לפנות ערב והיה קריר ונעים ולא עמוס מידי. בקניון גונסטון גם אנחנו חתכנו בחצי הדרך למפל העליון בגלל העומס, אבל זה היה המקום הכי עמוס שהיה לנו בכל הטיול. ברוב החניות של כביש הקרחונים היה די ריק. היינו עם קרוואן 30 פיט וחששנו מחניה בכל מקום, אבל היה ממש בסדר. אצלנו זה נוער אז קמים מאוחר, אבל ניצלנו את אחהצ ערב להגעה למקומות העמוסים והיה מעולה. אתם ישנים בקמפינג של לייק לואיז? מקווה שהקטנים לא יתעוררו מהרכבת שצופרת בלילה... נסו להגיע לאגם אמרלד אחהצ. קסום ולא עמוס.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      rona.n
      rona.n
    • RE: הרוקים הקנדים

@bestgila זה האתר: Canadian Rockies Travel Experts: Banff Jasper Hotels & Attractions (banffjaspercollection.com)

פורסם בפורום צפון אמריקה
      rona.n
      rona.n

@bestgila אני קניתי מראש (באינטרנט) כרטיס משולב לרכבל באנף, האוטובוס על הקרחון ושייט באגן מלין ולכל אחד מהם יכולתי להזמין מראש את היום והשעה שאני רוצה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      rona.n
      rona.n

@bestgila אהלן, לא הצלחתי להבין את האמירה שבפארקים אין מקום. איפה ראית את זה?

לפארקים המרכזיים בהרי הרוקי הקנדי (באנף, יוהו, ג'ספר) אין מערכת הזמנות כניסה לפארק.

ההזמנות שיש הן לאתרי לינה ולאטרקציות

מה שצריך לקנות זה את כרטיס הכניסה לפארקים, אבל זה ללא אלמנט רישום כלשהו, כולם יכולים להיכנס.

כן צריך להזמין שאטל ללייק לואיז ולייק מורין

פורסם בפורום צפון אמריקה
      rona.n
      rona.n
    • RE: עזרה עם הנחיות כניסה

@hofmanim למיטב הבנתי, בכניסה יבשתית לקנדה לא צריך ויזה. אלא רק למלא את ה- app שקשור לקורונה 72 שעות לפני הכניסה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      rona.n
      rona.n
    • RE: 10 ימים במערב קנדה

@bestgila לא צריך למיטב ידיעתי להירשם, אבל כן צריך להזמין חלק מהדברים כמו למשל את השאטל ללייק לואיז ולייק מוריין

פורסם בפורום צפון אמריקה
      rona.n
      rona.n
    • RE: התלבטות לגביי מסלול מדונוור לדנוור

@dhz הי דורון,

לגבי הכניסה ל Rocky Mountains NP למיטב ידיעתי אפשרות ההזמנה ליולי תיפתח רק מחר ב- 1.6. כרגע ההזמנות פתוחות רק עד סוף יוני...

זה כמובן מתייחס רק לגבי הגישה לכביש החוצה את השמורה ולא לגבי חניוני לינה...

פורסם בפורום צפון אמריקה
      rona.n
      rona.n