ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. הזברה
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 1
    • נושאים 53
    • פוסטים 715
    • הגבוה ביותר 157
    • קבוצות 0

הזברה

@הזברה

200
    מוניטין
    313
    צפיות בפרופיל
    715
    פוסטים
    1
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 4216 גיל 52

הזברה הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי הזברה

• RE: דרום מערב ארה"ב בפסח - סיכום טיול טבע

תם ונשלם הפרק של יוטה.

למען הסדר הטוב וכדי שלא ליצור פוסט מפלצתי, נראה לי שאסיים את הפוסט הזה כאן, ואפתח בהמשך חדש שיספר על נבאדה וקליפורניה.

מקווה שנהניתם עד כאן 😀

פורסם בפורום טיולי משפחות
      הזברה
      הזברה
    • RE: מסע בדרום מערב ארה"ב -אפריל 2019 - חלק שני

כביש 1

--

--

--מפלי מקווי

--לימקילן

--

--

--

--פילי הים

--

--

--

--

--

--מחליפים פרווה

--

--

--אריות הים

--מורו ביי

--

--

--

--לוטרות מלוא המפרץ

--אוכלות

--

--

--

הזברה
      הזברה
    • RE: איסלנד - 25 יום בעולם אחר לגמרי

-

-

-

-

-

-

-הלוויתן….

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

הזברה
      הזברה
    • RE: מסע בדרום מערב ארה"ב -אפריל 2019 - חלק שני

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

הזברה
      הזברה
    • RE: שבועיים בנורבגיה ביולי אוגוסט- הדיווח סוף סוף ....

המפל האחרון זה “מפל הבית” של הקמפינג

הזברה
      הזברה

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

הזברה
      הזברה
    • RE: שבועיים בנורבגיה ביולי אוגוסט- הדיווח סוף סוף ....

שם הקמפינג באולדן-

Nesset Fjordcamping Olden

הזברה
      הזברה
    • RE: אלפ"צ למתקדמים - כוכב בגרנובל - הדיווח

מסיימים את הסיור, עדיין גשום. יש כאן מסלול הליכה למפל אבל בגשם השוטף לאף אחד אין כח ללכת לשם. חוזרים לרכב ונוסעים לבתים התלויים. PONT EN ROYANS. מחפשים  מסעדה פתוחה, אבל כרגיל התזמון שלנו לא מסתנכרן עם הזמנים של המסעדות כאן. אנחנו מוצאים מאפייה, קונים סופר-באגט עצום ואימתי שמתחסל בשניות עם גבינות משובחות. שבענו… הגשם כמובן לא פוסק, אבל אני לא מוותרת על סיבוב לצלם את הבתים התלויים. יורדת מהרכב, בינתיים הבעל עושה סיבוב עם הרכב ואני מצלמת כמה דקות. האמת זה ממש יפה.

משם ממשיכים אל ה PETIT GULLETS – מספר מנהרות קצרות החצובות בסלע בדרך יפה מדרום לבתים התלויים.

מיד לאחר המנהרה האחרונה יש פניה שמאלה לדרך עפר שיורדת ביער. אנו יורדים לדרך ממשיכים מעט ואז מיד לאחר הגשר יש מקום לחנות. חוצים בחזרה את הגשר ומימין יש דרך עפר רחבה המובילה למפל הירוק. CASCADE VERT.

הדרך לא ארוכה אם כי בוצית, אבל לפחות בשלב זה הגשם מפסיק. הליכה לא ארוכה מביאה אותנו למרגלות המפל הירוק היפה. חוזרים באותה הדרך לרכב, והילדים דורשים ללכת לבריכה. התוכנית המקורית היתה לחזור דרך דרך נוף העוברת שוב בקניוני הורקורס אבל לאור מזג האוויר ודרישת הילדים אנו פונים לכביש העוקף את השמורה ומחזיר אותנו במהירות לפונטיין. הבנות יורדות בחדר ל”ערב כיף של בנות” והבנים נכנסים לגרנובל לבריכה. בדרך חזור הם מביאים שני מגשי פיצה שמתחסלים מהר וזהו…. נגמר היום , בעצם נגמרו חמישה ימי טיול.

עד לפעם הבאה באלפים הצרפתיים… בהחלט נשאר חשק לעוד.

הזברה
      הזברה

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

הזברה
      הזברה

לאחר טבילה ארוכה במים החמים והמרגיעים, הגיע הזמן לצאת ולחזור. אפילו לא היה קר להתלבש. פשוט יום מושלם. משם נסיעה ארוכה בחזרה למקום הלינה שלנו, נסיעה מדהימה בשעה הכי נכונה של היום. השמש נמוכה והצבעים, אוי הצבעים, תאווה לעיניים. כמה יופי ורוגע ושלווה ונוף מדהים מסביבנו, וכל זה שלנו לבד או כמעט לבד. אחחחח איזה יום מושלם. אנחנו נוסעים ונהנים מהנוף, עוצרים לצלם מדי פעם , ופתאום אני קוראת לבעלי, עצור עצור אני חייבת לצלם. הוא כבר דרוך – מה ראית? אני עונה – תמונה, תמונה שאני חייבת לצלם – הוא – מה תמונה? מה ראית ?(שועל, אייל, ברבור…?) אני – פשוט ראיתי את התמונה הזאת חייבת לצלם. חוזרים רברס, מכוונת אותו לנקודה, עוצר ואני מצלמת את התמונה שמשקפת הכי טוב את היופי של המקום הזה. זהו, אפשר להמשיך…….תודו שזו תמונה שחייבים לצלם ……...

עוד קצת מהנופים באור המדהים

-

-

-

-

-

הזברה
      הזברה

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי הזברה

• RE: ביטוח נסיעות לענייני קורונה - מישהו חקר?
      אם אני מבינה נכוןטרם הזמנת את המלונות. במצב כזה לא הייתי חושבת להזמין מלונות ללא ביטול חינם. גם לנו טיסה מתוכננת לפסח, הכל מוזמןעם ביטול חינם מקסימום שבוע לפני, הרוב יום יומיים לפני.
      הזברה
      הזברה
    • RE: התייעצות מסלול קולורדו ויוטה בפסח

@segev17 אמר:

@הזברה אמר:

גדול נרד מדנבר אל קולורדו ספרינגס ופארק הדיונות, מכאן יש לי התלבטות: התוכנית המקורית היא להעביר כחצי יום  בפארק הדיונות, משם למונטה ויסטה (שמורה שאמורים להיות בה עגורים )  ומשם  להמשיך ללינה בפגוסה ספרינגס. יום למחרת את הבוקר להעביר בפגוסה ספרינגס ויום של נסיעה ארוכה ליוריי כאשר בעצם את הקטע היפה והקשה מסילברטון ליוריי נעשה בסיום היום הארוך הזה. ביוריי יש לנו 2 לילות כאשר הכוונה למחרת לטייל בגניסון ובפארק רידג’ווי סטייט פארק שעל הדרך ולחזור ללינה ליוריי. מיוריי נסיעה דרך כביש 145 שאמור לסגור את מעגל הדרך הנופית של סן חואן עד למונטיצ’לו (כשלוש שעות נסיעה). האופציה השנייה היא לנסוע לסלידה במקום פגוסה ספרינגס. למחרת להגיע ליוריי מצפון (לא ברור לי עד כמה יפה הדרך ? מה יש לעשות? האם יש סיכוי שמונרך פס יהיה חסום בתחילת אפריל?) יום אח”כ לעשות את הגניסון כמתוכנן (אם נספיק לעשות את הגניסון בדרך ליוריי יום קודם זה יותיר בידנו יום נוסף ביוריי ריק מתכנון אבל אני בספק אם זה אפשרי), ולמחרת לנסוע דרך מליון הדולר אל דורנגו ומשם למונטיצ’לו. היתרונות –הדרך מיוריי לסילברטון תעשה בבוקר כשיש אור וכוח. חסרונות – נהיגה בכיוון הפחות מומלץ, החמצה של החצי השני של סן חואן סקייויי (כביש 145), הארכה קלה של היום מיוריי למונטיצ’לו דרך דורנגו – כ 3.5 שעות. אז מה אתם ממליצים לעשות? בהמשך אשמח להמלצות למסלולים קצרים באיזור הנידלס ו NATURASL BRIDGES, ואיזור קפיטול ריף (נשהה שם 4 לילות)

כמה הערות:

פארק הדיונות – ממליץ על לינה במקום ולחלק את הבילוי לערב ובוקר למחרת (יש מלון מוצלח ממש בכניסה לפארק), כך פגוסה ספרינגס חכולה להיות הפוגת צהריים מוצלחת (היום שלנו באזור)

הקטע בין סליברטון ליוריי הוא ממש לא קשה מאיזה כיוון נסיעה שעושים (לפחות במזג אוויר טוב) – לתחושתי אובר-דרמטיזציה של הכביש (שיפה אבל לדעתי לא מסוכן, בטח לעומת פאסים באירופה). יוריי – לא בטוח עד כמה רלוונטי באפריל (אנחנו היינו בטיול ג’יפים מדהים, אבל לדעתי לא פועל באפריל).

לא בטוח לגבי לינה ביוריי ואז טיול יום בגניסון, במיוחד בסיכון של מזג אוויר, אלא חושב על לילה במונטרוז.

מה עם דוראנגו ומסה ורדה?

תודה על ההערות.

לגבי פארק הדיונות זו בהחלט התוכנית.

לגבי הגיחה מיוריי לגניסון הבנתי שהקטע הקשה והפס הגבוה הוא מדרום ליוריי כך שהיציאה ממנה לכיוון צפון לא צריכה להיות בעייתית. בכל אופן נראה לי שכן ננסה להכניס את גניסון ליום ההגעה מצפון ואז נקבל יום “חופשי” באיזור יוריי. אולי ניסע לכיוון טלורייד זה יוצא לנו בדיוק על היום האחרון בו הרכבל חינם פועל שם.

בדוראנגו לא מצאתי טעם ללון בעונה הזו זה לא לכאן ולא לכאן, ולגבי מסה ורדה כתבתי גם קודם שפחות מעניין אותנו, וגם כנראה שלא פתוח בתחילת אפריל.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      הזברה
      הזברה

@עודד אמר:

יתכן שהרכבת לא פועלת באפריל

בדקתי שוב אכן לא פעיל.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      הזברה
      הזברה

@עודד אמר:

האם אתה מוותר ביודעין על הרכבת מדורנגו לסילברטון? אלה שיקולך אבל רק לידיעה אין זה דומה כלל לנסיעה בכביש פרט לשעה הראשונה מתוך יותר מ- 3. ואולי הרכבת גם לא פועלת באפריל.

על הרכבת מוותרים, פחות מתאים עם הילדים שלנו נסיעה ארוכה כזאת. אם אני לא טועה היא כלל לא פועלת באפריל אבל לא זו הסיבה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      הזברה
      הזברה

@עודד

תודה על התגובה המפורטת

קודם כל אני את לא אתה 🙂

בפגוסה תכננתי להעביר את הבוקר זה אומר שעתיים שלוש כשהאופציות זה שאם יהיה עדיין שלג יש גבעה להחלקה במזחלות, אולי מעיינות חמים, וגן שעשועים שווה שמצאתי לילדים. נאכל צהריים ונצא לדרך.

לגבי השלג אחרי טיול שלג בפולין ועוד טיול שעשינו באפריל שעבר במערב ארה”ב שחלקים ממנו היו באיזורים גבוהים ומושלגים אנחנו מאוד אוהבים את הנוף הזה. נכון שמזג אוויר לא טוב יכול לפגוע בטיול אבל זה נכון לכל עונה. מן הסתם אם תהיה ממש סופת שלגים נעשה שינוי בתכנון במקום ונוותר על כניסה לאיזורים בעייתיים.

לגבי הדרך לסלידה לאנגיע מכיוון קולורדו ספרינגס אלא מדרום (פארק הדיונות) כשלמעשה ניתן גם לחתוך מערבה דרך כביש 114 וללון בגניסון. האם יש מישהו שעשה משהו דומה? מאוד מתלבטת בין שתי אופציות ההגעה ליוריי – מדרום או מצפון.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      הזברה
      הזברה

@עמיחי13 אמר:

@הזברה

מסה ורדה נמצא בתוכניות?

לא, הבנתי שהכביש ככל הנראה יהיה סגור בתחילת אפריל וגם פחות מעניין אותנו עתיקות.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      הזברה
      הזברה

@גדליהו-מהגרעין

תודה על ההתייחסות. הכוונה לא להגיע לנסיעות ליליות כמובן, הכוונה היא להגיע עד לשקיעה למקום הלינה. לגבי הגובה, זו דווקא אחת מהמטרות – רוצים לטייל קצת במקומות הגבוהים והמושלגים  לפני שנגיע ליוטה המדברית.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      הזברה
      הזברה
    • התייעצות מסלול קולורדו ויוטה בפסח

מגיעים באפריל הקרוב לסיבוב של שבועיים וחצי בקולורדו(לראשונה) ויוטה (השלמות).

בגדול נרד מדנבר אל קולורדו ספרינגס ופארק הדיונות, מכאן יש לי התלבטות:

התוכנית המקורית היא להעביר כחצי יום  בפארק הדיונות, משם למונטה ויסטה (שמורה שאמורים להיות בה עגורים )  ומשם  להמשיך ללינה בפגוסה ספרינגס.

יום למחרת את הבוקר להעביר בפגוסה ספרינגס ויום של נסיעה ארוכה ליוריי כאשר בעצם את הקטע היפה והקשה מסילברטון ליוריי נעשה בסיום היום הארוך הזה.

ביוריי יש לנו 2 לילות כאשר הכוונה למחרת לטייל בגניסון ובפארק רידג’ווי סטייט פארק שעל הדרך ולחזור ללינה ליוריי. מיוריי נסיעה דרך כביש 145 שאמור לסגור את מעגל הדרך הנופית של סן חואן עד למונטיצ’לו (כשלוש שעות נסיעה).

האופציה השנייה היא לנסוע לסלידה במקום פגוסה ספרינגס. למחרת להגיע ליוריי מצפון (לא ברור לי עד כמה יפה הדרך ? מה יש לעשות? האם יש סיכוי שמונרך פס יהיה חסום בתחילת אפריל?) יום אח”כ לעשות את הגניסון כמתוכנן (אם נספיק לעשות את הגניסון בדרך ליוריי יום קודם זה יותיר בידנו יום נוסף ביוריי ריק מתכנון אבל אני בספק אם זה אפשרי), ולמחרת לנסוע דרך מליון הדולר אל דורנגו ומשם למונטיצ’לו.

היתרונות –הדרך מיוריי לסילברטון תעשה בבוקר כשיש אור וכוח.

חסרונות – נהיגה בכיוון הפחות מומלץ, החמצה של החצי השני של סן חואן סקייויי (כביש 145), הארכה קלה של היום מיוריי למונטיצ’לו דרך דורנגו – כ 3.5 שעות.

אז מה אתם ממליצים לעשות?

בהמשך אשמח להמלצות למסלולים קצרים באיזור הנידלס ו NATURASL BRIDGES, ואיזור קפיטול ריף (נשהה שם 4 לילות)

תודה 🙂

פורסם בפורום צפון אמריקה
      הזברה
      הזברה
    • התייעצות מסלול קולורדו ויוטה בפסח

מגיעים באפריל הקרוב לסיבוב של שבועיים וחצי בקולורדו(לראשונה) ויוטה (השלמות).

בגדול נרד מדנבר אל קולורדו ספרינגס ופארק הדיונות, מכאן יש לי התלבטות:

התוכנית המקורית היא להעביר כחצי יום  בפארק הדיונות, משם למונטה ויסטה (שמורה שאמורים להיות בה עגורים )  ומשם  להמשיך ללינה בפגוסה ספרינגס.

יום למחרת את הבוקר להעביר בפגוסה ספרינגס ויום של נסיעה ארוכה ליוריי כאשר בעצם את הקטע היפה והקשה מסילברטון ליוריי נעשה בסיום היום הארוך הזה.

ביוריי יש לנו 2 לילות כאשר הכוונה למחרת לטייל בגניסון ובפארק רידג’ווי סטייט פארק שעל הדרך ולחזור ללינה ליוריי. מיוריי נסיעה דרך כביש 145 שאמור לסגור את מעגל הדרך הנופית של סן חואן עד למונטיצ’לו (כשלוש שעות נסיעה).

האופציה השנייה היא לנסוע לסלידה במקום פגוסה ספרינגס. למחרת להגיע ליוריי מצפון (לא ברור לי עד כמה יפה הדרך ? מה יש לעשות? האם יש סיכוי שמונרך פס יהיה חסום בתחילת אפריל?) יום אח”כ לעשות את הגניסון כמתוכנן (אם נספיק לעשות את הגניסון בדרך ליוריי יום קודם זה יותיר בידנו יום נוסף ביוריי ריק מתכנון אבל אני בספק אם זה אפשרי), ולמחרת לנסוע דרך מליון הדולר אל דורנגו ומשם למונטיצ’לו.

היתרונות –הדרך מיוריי לסילברטון תעשה בבוקר כשיש אור וכוח.

חסרונות – נהיגה בכיוון הפחות מומלץ, החמצה של החצי השני של סן חואן סקייויי (כביש 145), הארכה הקלה של היום מיוריי למונטיצ’לו דרך דורנגו – כ 3.5 שעות.

אז מה אתם ממליצים לעשות?

בהמשך אשמח להמלצות למסלולים קצרים באיזור הנידלס ו NATURASL BRIDGES, ואיזור קפיטול ריף (נשהה שם 4 לילות)

תודה 🙂

הזברה
      הזברה
    • RE: דרום מערב ארה"ב עם קראוון (😎) - חגים 2019

@eden24h אמר:

נילי, תודה גם לך על הליווי הצמוד. לגבי בלוג, אני תמיד באותה התלבטות, האם להכניס לבלוג של למטייל או לפתוח לי בלוג חיצוני..ואז אני לא עושה כלום, והסיפור שלי נשאר רק סיפור ☺

פשוט תפתחי בלוג בלמטייל ותעשי COPY PASTE על הפוסט פה. עבודה של רבע שעה ויש לך הכל בבלוג מסודר. זה מה שאני עשיתי.

הזברה
      הזברה