סקי בפאסו טונלה ובאיטליה בכלל - האם פרקטי?
-
לצערי הרב, מדינת ישראל ממשיכה להתעקש, בשונה מרוב העולם, על בדיקות pcr, טרם חזרה מחו"ל.
לא הצלחתי למצוא מקום המבצע בדיקות שכאלה באיזור פאסו טונלה, שם תיכננתי חופשת סקי משפחתית.
האם ידוע למישהו על פיתרון צפוי למאות ואלפי ישראלים שמתכננים חופשות בעיירות הסקי, שמטבען מרוחקות ממרפאות גדולות שבהן נערכות בדיקות שכאלה?!
האם ידוע על צפי או יוזמה לביטול הצורך בבדיקות pcr לישראלים מחוסנים?!
האם אתרי הסקי הגדולים נערכים להנגשת בדיקות pcr עבור תיירים לא אירופאיים שצריכים זאת כדי לשוב לארצותיהם?
לא הגיוני שאין פיתרון לבעיה הזו
-
בדקת עם לשכת התיירות המקומית? אני וכמה חברים בדקנו לגבי מקומות בעמק Tarentaise ובTirol, מצאנו בקרבת מקום.
אם אין בסביבה בה אתה מתכנן לגלוש ולא בא לך לשנות יעד, פתרון יקר יותר הוא להאריך את החופשה ולהגיע למרכז עירוני בקרבת השדה יום קודם.
-
ראיתי שבתקופת הקיץ היו מוקדים לביצוע בדיקות בכל העיירות בסביבה, כולל בפאסו-טונלה (בימי שני).
אני מתארת לעצמי שלקראת עונת הסקי הם יתארגנו עם זה מחדש.
בקיץ הכתובת לתיאום הבדיקות הייתה ב- Farmacia dello sportivo , בטלפון מקומי מס’ – 0364948002 .
-
-
לפני כשבוע שאלתי מלון במונטה רוסה (שם יש לי הזמנה בדצמבר).
הפקידה טענה שיהיו בדיקות באמצעות בית המרקחת המקומי.
בפועל, נגיע ונברר….
לא נראה לי שצריך חודשיים מראש “להילחץ”.
כרגע, רוב העיירות נמצאות במצב “שלד”, רק התושבים המקומיים (וזה קצת ישנם) – יגיע דצמבר, הם יתארגנו לתיירים וסביר שלא רק הישראלים יצטרכו בדיקות כדי לחזור “הביתה”
-
אני גם מאמינה שיהיו בדיקות PCR בכל אתרי הסקי המרכזיים.
בערים הגדולות באירופה יש היום כל כך הרבה מעבדות בעקבות הביקוש, כך שאין סיבה שלא ינצלו את הפוטנציאל הזה בכל יעד תיירותי.
-
כולי תקווה.
עד כמה שהבנתי הקהל האירופאי לא זקוק לבדיקות שכאלה, ולכל היותר מבצעים בדיקות מהירות מהסוג שאינו מקובל על משרד הבריאות שלנו.
אינני יודע עד כמה יש ויהיה ביקוש לבדיקות pcr בכפרי הסקי השונים, שאינם באיזורי הערים הגדולות.
אין ברירה אלא להמתין באופטימיות זהירה.
-
אכן בקריאה מדוקדקת יותר – מדובר היה אז בבדיקות מהירות.
אני נוטה להאמין שבאתרים השונים יתאימו את עצמם לצורך, כי לא ירצו לוותר על התיירים (לא כולם מהאיחוד האירופי), אבל כאמור נצטרך לחכות ולראות.