ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. פונארו
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 1
    • פוסטים 31
    • הגבוה ביותר 5
    • קבוצות 0

פונארו

@פונארו

5
    מוניטין
    62
    צפיות בפרופיל
    31
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3639967 גיל 56

פונארו הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי פונארו

• RE: חופשת סקי בנסקו

אני לא מכירה אישית, אבל ראה לינק מצ”ב:

http://skibansko.bg/blog/best-mineral-springs-bansko/

פורסם בפורום סקי וסנובורד
      פונארו
      פונארו
    • RE: חופשת סקי עם ילדים ב Ponte di Legno

המסלולים שמתאימים למתחילים נמצאים בפסו-טונאלה הסמוכה. אמנם יש גונדולה מקשרת, אבל נראה לי שעדיף לשהות בפסו עצמה.

הבעיה היא התאריך שבחרתם – אני בכלל לא בטוחה שיהיה שם שלג באמצע דצמבר... (פרט לקרחון למעלה, שמיועד למתקדמים יותר). 

פונארו
      פונארו
    • RE: מצב השלג בבאנסקו ?

http://www.banskoski.com/en

פונארו
      פונארו
    • RE: Brides-les-Bains

תגלגל קצת למטה בפורום – מישהו שאל כבר אותו דבר בדיוק לפני כשבוע וקיבל כמה תגובות… 

פונארו
      פונארו
    • RE: זהו - אני הצלחתי לגלוש השנה! ( סרטון סיכום )

@Maki869

סרטון מהמם! כרגיל… 😊

ותנאי השלג – אין דברים כאלה!! איזה פאודר… לקנא...

פונארו
      פונארו

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי פונארו

• RE: סקי בפאסו טונלה ובאיטליה בכלל - האם פרקטי?

@dudibecher

אכן בקריאה מדוקדקת יותר – מדובר היה אז בבדיקות מהירות.

אני נוטה להאמין שבאתרים השונים יתאימו את עצמם לצורך, כי לא ירצו לוותר על התיירים (לא כולם מהאיחוד האירופי), אבל כאמור נצטרך לחכות ולראות.

פונארו
      פונארו
    • RE: סקי בפאסו טונלה ובאיטליה בכלל - האם פרקטי?

@dudibecher

ראיתי שבתקופת הקיץ היו מוקדים לביצוע בדיקות בכל העיירות בסביבה, כולל בפאסו-טונלה (בימי שני).

אני מתארת לעצמי שלקראת עונת הסקי הם יתארגנו עם זה מחדש. 

בקיץ הכתובת לתיאום הבדיקות הייתה ב- Farmacia dello sportivo  , בטלפון מקומי מס’ – 0364948002 .

פונארו
      פונארו
    • RE: זהו - אני הצלחתי לגלוש השנה! ( סרטון סיכום )

@Maki869

סרטון מהמם! כרגיל… 😊

ותנאי השלג – אין דברים כאלה!! איזה פאודר… לקנא...

פונארו
      פונארו
    • RE: סקי בפגאנלה, איטליה

@TalShahar_4090557

לא מכירה, אבל מדובר באתר קטנטן (קצת יותר גדול מהחרמון),  ולכן מניחה שלא מגיעים אליו גולשים מישראל, שבד”כ מחפשים אתר-סקי שניתן להעביר בו שבוע שלם.  מצורף לינק לאתר.

https://www.skiresort.info/ski-resort/paganella-andalo/

פונארו
      פונארו
    • RE: השכרת ציוד סקי ברוזה חוטור וגורקי (סוצ'י)

@denniss

בעיירה -  Roza Khutor ישנם לוקרים בחנות להשכרת הציוד שקרובה לרכבל שעולה להר. בנוסף – ישנם אכן לוקרים להשכרה גם על ההר עצמו, בתחנת “אולימפיה".  רוזה-חוטור נמצאת במרחק דקות נסיעה ספורות (במונית) מהמלון שלכם, שנמצא בעיירה – Estosadok (שמקושרת לאתר הגלישה גורקי).

פונארו
      פונארו
    • RE: חופשת סקי/סנובורד משפחתית, בצורה עצמאית, סוצ'י

@David_3686930

בשנה שעברה הייתי בחופשת-סקי בסוצ’י (דרך חברה מאורגנת) ואז כתבתי כאן בפורום שנראה לי שלא יהיה פשוט להתארגן על מה שצריך ללא ידיעת השפה הרוסית… אבל קצת אחרי שחזרנו מהחופשה, קרוב משפחה שלי טס לשם עצמאית והסתדר בסדר גמור.

נכון שרובם המכריע של  נותני השירות אינו דובר אנגלית, אבל ראיתי אנשים שנעזרים מולם באפליקציית תרגום.

נכון גם שכל הכיתוב/הכוונה – ברוסית בלבד, אז כן, זה בטח יהיה קצת מאתגר, אבל בסוף מסתדרים...

אני לא יודעת אם ישנן דירות להשכרה, אלא אם כן מדובר במלון דירות. האתר רוזה-חוטור הוא ריזורט של מלונות בלבד, לא עיירה עם תושבים מקומיים.

ייתכן ובעיירות הסמוכות יש משהו, אבל אז מגבלת השפה עלולה כבר להיות יותר משמעותית.

לגבי הגעה משדה-התעופה בסוצ’י אל האתר – מניחה שלא צריכה להיות בעיה כי מדובר ב- 45 דק’ בלבד של נסיעה.

אני יודעת שההתניידות בין רוזה-חוטור לעיירה הסמוכה – מאד פשוטה ולא-יקרה, אז משערת שכך זה גם מהשדה.

פונארו
      פונארו
    • RE: סוצ'י

@ענבל-אין-על-סקי

אני לא זוכרת כרגע עם הגונדולה ל- 6 או 8 אנשים בו-זמנית, אבל כן צריך לשים את הציוד בחוץ, וכן יש קצת דוחק ולחץ לפעמים, אבל במקרה שלא הספקת לשים את הציוד במקומות המיועדים מחוץ לגונדולה, מקסימום את נכנסת איתו פנימה… לא סיפור.

פונארו
      פונארו
    • RE: אם היו לי את המילים הנכונות לתאר את החום של מינוס 10 מעלות ... סקי 2019

@Maki869

מהמם!!  

איפה זה?

פונארו
      פונארו
    • RE: סוצ'י

@עופר21

שלום לכולם,

גם אנחנו חזרנו ביום חמישי מחופשה מקוצרת ונהדרת בסוצ'י, וברצוני להוסיף עוד מספר נקודות לדיווח המקיף והממצה מאד של עופר:

1. האתר מיועד עדין באופן מובהק לתיירות-פנים, והחוויה שלנו בנושא ההצטיידות בציוד הסקי/סנובורד, השכרת קסדות ובמיוחד השכרת הלוקר – לא הייתה פשוטה כל-כך. למזלנו המלווה באתר (גם אנחנו יצאנו דרך סקידיל) דיברה רוסית, מה שסייע מאד. גם הרוב המכריע של השלטים, הנחיות וכו' – מופיעים רק ברוסית, ולכן נראה לי שמי שיהיה מעוניין להרכיב חופשה באופן עצמאי, עלול להתקשות מעט.                                                                             
      2. שלב ההצטיידות היה די ארוך. הכל נעשה בקפדנות אך גם באיטיות... צריך סבלנות. לפחות אחרי השלב הנ"ל, בשאר הימים פשוט מגיעים ללוקר, אוספים את הציוד ועולים להר. לא צריך שוב לחכות לקבלת הציוד (כמו שהיה בבנסקו למשל). יש לציין שבמלון הספציפי שלנו (מרקיור) לא היו לוקרים לציוד הסקי, ולכן נדרשנו להשכיר לוקרים במקום בו שכרנו גם את הציוד, בסמוך לגונדולה.  ניתן להשכיר לוקרים גם על ההר למעלה, ב"אולימפיה".
      3. לגבי הרכבלים – אכן כפי שעופר ציין אין ממש תורים. רוב המלונות נמצאים כאמור ב"רוזה חוטור", ממנה עולים בגונדולות להר. ישנם מלונות גם באזור שנקרא "אולימפיה" (או "רוזה פלאטו") על ההר עצמו בגובה 1100, אבל לא בטוחה שהם ממש "סקי אין-סקי אווט". מהעיירה למטה אפשר לעלות בגונדולה ל"אולימפיה", אזור עמוס למדי, או ישירות לגובה 1600 (למי שלא לוקח הדרכות). בניגוד לעופר, התרשמנו שחלק מהרכבלים (לא הגונדולות) דווקא איטיים למדי... כמעט מזכיר את האיטיות בחרמון... אבל באופן כללי ישנם הרבה רכבלים, וגונדולות לנקודות הראשיות (גובה- 1170, 1350 , 1600 ול"פיק" בגובה- 2320). שימו-לב שהרוסים לא מהססים להידחף בתור, בניגוד למה שאנו רגילים בד"כ באירופה (אבל רגילים פה בישראל...).
      4. לגבי רמת המסלולים –התרשמתי שהמסלולים הירוקים – חלקם די כחלחלים... והמסלולים הכחולים – די אדמדמים... יש מגוון יפה של מסלולים שונים באופיים: רחבים או מפותלים או בין העצים.  בכללי - מצאתי את האתר מגוון יותר ומעניין יותר מזה שבבנסקו (וכמובן קצת יותר גדול).
      5. מידי ערב מתקיים סקי-לילה (בין 19:30 ל- 22:30 ) במספר מסלולים קצרים (אחד ירוק, אחד כחול, אחד אדום) בעלות נוספת של כ- 35 ₪ .  חוויה נחמדה ומומלצת.
      6. עלות החופשה שלנו (מיום ראשון עד חמישי, כאמור 4 ימי גלישה מלאים) הייתה נמוכה מעט מזו שציין עופר, כנראה בשל התאריך המאוחר יותר. גם במסעדות זכור לי ששילמנו מעט פחות.
      1. מבחינת תנאי-השלג בתחילת מרץ – היה מעולה, עם שלג טרי שירד יומיים לפני הגעתנו, ומזג-אוויר בהיר ונעים רוב הזמן, אבל כמובן מדובר במזל בלבד. חברים שלנו שגלשו שם מספר שבועות קודם – דיווחו על תנאי-שלג טובים בעיקר בפסגה ובמורדות הדרומיים, וסלאש באזור הנמוך יותר של ה"אולימפיה”…                                                                                                                                                                                                     לסיכום – אחלה אתר בתחום האתרים הקטנים יחסית והזולים יחסית. וכמובן הקרבה לארץ הופכת אותו למומלץ אפילו יותר!                                                                                                                                                                                         

פונארו
      פונארו
    • RE: כשממש ממהרים להספיק לרכבל לפני שנסגר ( כדי לחזור לעיירה )

@Maki869

מקסים,

כרגיל אצלך- סרטון באיכות מדהימה. לרגע חשבתי שזו אני שגולשת במהירות הזו… 😂

פונארו
      פונארו