ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. עופר21
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 58
    • פוסטים 668
    • הגבוה ביותר 56
    • קבוצות 0

עופר21

@עופר21

59
    מוניטין
    117
    צפיות בפרופיל
    668
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2846019 גיל 56

עופר21 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי עופר21

• סיכום חופשה פאסו טונלה

אהלן 

חזרנו מפאסו טונלה שבאיטליה ומאוווודדדדד הופתעתי לטובה. 

לאחר 7 שנים של חופשות סנובורד החלטנו שזה הזמן ללמוד סקי ולכן הסיכום הוא מזווית של מתחיל אולם ארחיב קצת גם כמי שמכיר אתרי סקי ואת הצרכים של הגולשים המנוסים יותר.

לוגיסטיקה: 

נחתנו בברגמו – 50 יורו לכרטיס הלוך חזור ועוד 50 למזוודה. מחיר בדיחה לכל הדעות. ההלוך והחזור היו בצהרים, נוח מאוד. מברגמו אפשר לקחת אוטו, מונית או תחבורה ציבורית. לקחנו מונית ופה אולי הטיפ הכי גדול שאני יכול לספר עליו – האתר find transfer. רושמים מאיפה לאיפה ומתי אתה רוצה העברה והמערכת שולחת את הבקשה להרבה נהגים שהם עובדים איתם ואלה פונים אליכם עם הצעות. סגרנו ב160 יורו, שירות מופלא. חיכה לנו ביציאה עם שלט, תוך חמש דקות היינו בדרך במונית מבריקה מנקיון ונוחה במיוחד, שעתיים ועשרה והיינו במלון. בחזור לקחנו אוטובוס וזה סיפור קצת פחות נוח – יציאה מהעיירה הסמוכה פונטה דה לינגו ונסיעה משם של עוד כמעט שלוש שעות, אבל הרבה יותר זול – 9 יורו לאדם. קצת מסובך האוטובוס הזה, יש בזמנים מאוד מסוימים בשבוע וצריך להבין לאן בדיוק להגיע, אבל יש מייל באתר האינטרנט של פאסו טונלה והם מאוד אינפורמטיבים ועונים מהר. אם זמני האוטובוס מסתדרים לכם עם הטיסות – בהחלט שווה. אנחנו חזרנו בסיום יום הסקי האחרון ב16:40 והגענו לשדה התעופה ב20:00. ישנו במלון NH המצוין שצמוד לטרמינל ולקניון ענק שפתוח עד עשר בלילה וגם הספקנו קצת קניות, הלכנו לישון ובשמונה וחצי בבוקר הלכנו (עשר דקות) לטרמינל לקראת הטיסה לארץ, מאוד נוח וכיף לסיים ככה חופשה. 

מלון – ישנו באתר במלון פרסנה, מלון משפחתי חמוד, מתוחזק היטב עם ספא נהדר ב130 יורו ללילה. שווה כל אגורה. בפאסו טונלה שהיא בעצם שני רחובות מקבילים לשורה ארוכה של מעליות כמעט כל המלונות מרחק דקותיים מהאתר (בעצם כל העיירה היא בערך סקי-אין) ורבים מהמלונות לא מופעים בבוקינג. שווה להיכנס למפה וליצור איתם קשר עצמאית. 

סקי פס – 170 יורו לארבעה ימי גלישה. 

השכרת ציוד – 50 יורו לארבעה ימים, יש הרבה חנויות ואין לי מה להרחיב. 

הדרכה – סגרנו בבית ספר evolution עשר שעות הדרכה ב450 יורו, שירות מצויין ונוחים מאוד המיילים, המדריכה היתה נהדרת. 

האתר עצמו – האתר הכי טוב שראיתי בחיי למתחילים. בעצם האתר מחולק ל3. החלק הראשון הוא העיקרי – הר עצום עם כעשר מעליות, מחלקם הגדול מסלולים כחולים שונים שנורא נוח ללמוד עליהם ולתרגל, במקום איזור מתחילים קטן ומוגבל. יש מסלולים אדומים ומ2 מעליות יש עוד מעליות המשך למסלולים אדומים ארוכים. 

ממול החלק הזה יש את קרחון פרסנה – הקרחון הכי גדול באיטליה או הכי גבוה או משהו אחר שהוא הכי באיטליה. 3 מעליות מובילות לקרחון וממנו מסלול ארוך מאוד מחולק ל3 מסלולים ברמות שונות – לא ניסינו.

החלק האחרון זה בעצם פונטה דה לינגו העיירה הסמוכה, שם יש עוד משהו כמו 12 מסלולים ומעליות – כולם אדומים ושחורים. לא עשינו אבל ירדנו לעיירה במסלול כחול ואדום שמחבר מפאסו טונלה לפואנטה דה לינגו – תענוג של מסלול. 

מחוץ למסלולים נצפו גולשי אוף פיסט שונים אבל אני לא יודע כמה האתר טוב לזה ביחס לאחרים. 

לדעתי האתר מתאים מאוד מאוד מאוד למתחילים, למנוסים הוא מושלם לחופשה של 3-4 ימים, ואם רוצים להגיע לשבוע שלם האתר ימצה את עצמו אחרי כשלושה ימים אבל ניתן להרחיב את הסקי פס למדונה דה קמפיו שנמצאת מרחק חצי שעה בסקי בס או רכב. 

הנוף היה מדהים והשלג פשוט נהדר !!!!!

מעבר לזה כל האנשים שפגשנו מרגע הנחיתה היו פשוט נהדרים, שירותיים ועשו הכול כדי למלא אחרי כל בקשותינו הרגילות והמוזרות כאחד. ממש ממש נעים וכיף. בנוסף, האתר פשוט זול. המסעדות זולות, השירותים זולים וכל המחירים שציינתי כפי שראיתם יחסית זולים.

מסעדות – המומלצות הן לפי הסדר – אל פולקלור, לה טורטה, ואלפי לפיצה בלבד. 

אין ספק שאתרי הסקי באיטליה (אותה תחושה היתה לי גם בצ׳רביניה בדיוק) מלאים בעיקר במסעדות תיירותיות לתיירים, וכנראה עקב המיקום הם טובים בטכניקה אבל לא ממש בחומרי הגלם. מי שחולם על פסטות עבודת יד ופרודוקטיים טריים של המסעדות הכפריות של טוסקנה ונאפולי יתאכזב. בכל זאת אפשר להגיד שאכלנו טוב ובמחירים הוגנים. 

סך הכול חופשה מהטובות שהיינו ונשמח לחזור לאתר בתור מתקדמים. ממליץ בחום 

פורסם בפורום סקי וסנובורד
      עופר21
      עופר21
    • RE: דרום הודו - כמה זמן?
      1. קשה להגיע לאנדמן וזה מדלל הגעה של כמויות תיירים ונודניקים (אם כי הבנתי לאחרונה שתיירות הפנים ההודית גברה והם נשארים לישון בהאבאלוק) 
      2. ההודים השכילו לבנות את הריזורטים בתוככי הג׳ונגל ולהשאיר את קו החוף נקי – אם תשב בסירה שנמצאת חמישים מטר לתוך הים ותסתכל על החוף – לא תראה מסעדות, מלונות, או כל דבר ידי אדם. אני לא מכיר עוד מקום כזה בעולם 
      3. האווירה והיחס – זה לא הניכור התיירותי התאילנדי
      4. אוכל פשוט יוצא מהכלל במסעדות ובכלל – ואפשר גם ללכת לשוק הדגים אחהצ לבחור דג טרי ולהביא לריזורט שלך ולבקש שיכינו לך אותו 
      5. זה עדיין הודו – סע עם האופניים לשוק ויש לך גם סמוסות 
      6. החוף פשוט מדהים 
      פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      עופר21
      עופר21
    • RE: היכרות ראשונה עם המזרח הרחוק

מה מעניין אותך ? יש לך תחביבים ? 

צלילה ? גלישה ? 

טבע בטיולי יום ? טבע בטרקים של כמה ימים ? 

אתה רוצה לראןת חיות ? 

אתה רוצה לראות הרים עצומים ? 

אתה רוצה מסיבות וברים ? 

זה טעות לבחור יעד לפי תקציב 

יש בכל תקציב מנעד רחב של יעדים 

במזרח תוכל לבחור את מה שמעניין אותך, ולקבל יעד מהמובילים בעולם בתחום הזה 

לפי דעתי בחירת היעד צריכה להיות לפי זה 

לא מבין את השאלות של הכסף אם לא יודעים על מה להוציא 

ובטח לא את הדיון הלא רלוונטי על ההסתברות לפגוש ישראלים שיתאימו או לא יתאימו 

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      עופר21
      עופר21
    • RE: דרכי הגעה לאתר אבוריאז'

Alpybus

עופר21
      עופר21
    • RE: שלג עם ספק סקי!?!

כל מקום מתאים למתחילים כי תמיד יש מדרון או שניים שנועדו ללימוד ואם היא תהיה מספיק טובה אז אין אתר שנעדר לחלוטין ממסלולים כחולים ולו בודדים 

אני חושב שיש אתרים שלא מתאימים לחופשה שנייה או שלישית אך כןלם מתאימים לחופשה הראשונה 

תבחר אתר לפי השיקולים האחרים שלכם

עופר21
      עופר21
    • RE: שאלות חשובות לגבי שאמוני

שאמוני אחלה ממש אבל ממליץ לכם בחום לשנות לאתר אחר כמו צ׳רויניה למשל שנמצא פחות משעתיים נסיעה מילאנו ויש שם דירות בairbnb שנמצאות ממש על המסלול ומתאימות לארבעה אנשים ותוכלי לחזור לתינוק כמה פעמים ביום מה שלא אפשרי בשום צורה בשאמוני וגם תוכלו להתחלף באמצע היום כאשר בשאמוני מי שנשאר יישאר יום שלם 

אם בכל זאת שאמוני אז זה אתר נהדר קחו את הסקי פס המצומצם שכולל שלושה מיני-אתרים מוצלחים אחד עם רכבל מהעיירה ושניים בערך רבע שעה נסיעה 

אני חושב שאתם חייבים שרשראות שלג וחברת. השכרת הרכב באיטליה מחויבת לתת לכם גם 

עופר21
      עופר21
    • RE: פעם ראשונה עם ילדים - לאן כדאי ללכת?

מבחינת היעד לטיול אז את אנדורה תמיד אפשר לשלב עם ברצלונה 

זה אתר סקי מוצלח למדי 

אם הם ילדים חובבי כדורגל זה יהיה מבחינתם מושלם 

עופר21
      עופר21
    • RE: האתר סוצי המדובר שסקידיל מפרסם

אני הולך על זה 

חקרתי את הנושא כמיטב יכולתי 

מצב השלג בסוצ׳י הוא טוב מאוד במהלך החורף – לפי נתונים, בלוגרים (הרוב באנגלית וגם בעברית) 

העיר הכביכול ״סאב-טרופית״ (מה זה בכלל אומר ? זנזיבר למשל טרופית, זה אני יודע) נמוכה באלף מטר מתחילת האתר והאקלים בה לא רלוונטי. 

בעיית השלג באולימפיאדה לא מצאתי לה אזכורים לא בכתבות ולא בנתונים. 

אישית לא הייתי נוסע לשבוע שלם כי לזה אני צריך את ה200 קילומטר מסלולים שלי, אבל ל4 ימים המתוכננים זה נראה לי פצצה, במיוחד כשכל הפרמטרים הלוגיסטיים (זמן טיסה, נסיעה מהשדה, איכות המלון, תמורה למחיר וכו) עולים בהרבה על אלו באלפים. 

בנוסף, אני מת להיות ברוסיה! אף פעם לא הייתי וזה בטוח חוויה, ויש קזינו רציני ביותר ! בהחלט סוגר את בילוי הערב למי שרוצה קצת יותר ממסעדה אבל פחות ממסיבה. קראתי שיש גם הרבה חיי לילה מעבר לכך למעוניינים. 

עופר21
      עופר21
    • RE: חופשת סקי עם תינוק

שווה להסתכל על שאמוני שקלה מאוד להגעה מעניינת וקרובה למקומות נחמדים אחרים (כמו אנסי למשל) 

או סוצ׳י שם יש הרבה קניות קניונים וקזינו ובמרחק של פחות משעה נסיעה העיר סוצ׳י עצמה שכוללת ריביירה פארק אולימפי טיילת ואינספור דברים לעשות לסבתא 

מה גם שזה זול וקרוב 

עופר21
      עופר21
    • RE: אתר עם פעילות לסבתא בייביסיטר

אתם מקובעים על איטליה ? 

דווקא בדברים האלה עדיף אולי לשקול מזרח אירופה 

בנסקו ממש נחמדה גם למי שלא גולש 

ויש מצב שהכי יתאים לכם סוצ׳י שהיא יעד נופש לעשירי רוסיה ובטוח יהיה לסבתא של איפה להסתובב וגם לכם תהיה חופשה מוצלחת בזול 

עיירות סקי במיוחד במערב אירופה הם דיי ריקות מכל דבר שהוא לא סקי 

אם בכל זאת צריך 

אז המתאימה ביותר היא עיר הבירה של אנדורה שאת שמה שכחתי

יש שם מלא מה לעשות (מיזיאונים, מרחצאות, פארקים ומלאאא קניות) ויש אוטובוסים ממש טובים וקצרים לאתרי הסקי

באיטליה אין לי רעיון שיתאים 

עופר21
      עופר21

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי עופר21

• RE: איזה שקט - עצוב ...

@jisaacs

מצטער אתם חיים לדעתי בסרט 

ברבש אמר עכשיו סגר בחורף 

תזמינו רק אם יש לכם מחיר מדהים ומאה אחוז החזר למקרה ביטול 

עופר21
      עופר21

@alto

הבנתי

מי שהזמין חופשה הוא אופטימי 😂

עופר21
      עופר21

@Maki869

תשמע כל מה שאתה אומר אני ממש נוטה להסכים .

אל על אם לא הייתה התערבות פוליטית מסיבית הייתה נסגרת מזמן והיא אכן תולאם. 

נתבג לא ייפתח עוד חודשיים, זה פשוט טירוף אם יפתחו אותו והמצב לא נראה כאילו מתקדם לאיזהשהו עתיד חיובי... 

אולי ההפך. 

עד פה אני בטוח בעצמי 

עד עונת הסקי הבאה באמת הכול אפשרי, אבל אני לא אופטימי בכלל. 

נותרו עוד חמישה חודשים מאז פרץ המשבר עד חג המולד, שהוא כבר עמוק לתוך עונת הסקי. זה זמן ששווה בערך לזמן שעבר מאז תחילת המשבר. 

בחמישה חודשים שעברו היו הגבלות וסגר שכנראה לא יחזור על עצמו. היה קיץ בעוד מה שמחכה לנו זה חורף, ונקודת הפתיחה היתה עשרות נדבקים, וכעת אנחנו בעשרות אלפים. חיסון או תרופה אפילו לא באופק הרחוק.

אולי תהיה עונת סקי, אבל עדיף להנמיך מאןד ציפיות. ניתוח אנליטי פשוט הופך את הסבירות של זה למופרכת. מקסימום תופתעו לטובה. 

עופר21
      עופר21

@jisaacs

אף אחד לא ייסע לסקי לפני 2022 

הלוואי שאתבדה 

אבל אין סיכוי 

סקימולטור ואולי חרמון זה הכי קרוב שיהיה 

עופר21
      עופר21
    • RE: אם נחזור לוויכוח עתיק היומין בין מזמיני החבילה למארגנים עצמאית

@מ-פולני

רק נזק להיכנס חמש פעמים ביום מתחילת נובמבר לתחזית ולקוות שעד סוף דצמבר יהיה שלג באוסטריה 

עופר21
      עופר21
    • RE: התנהלות מבישה של סקי דיל -תחשבו טוב לפני שמזמינים מהם

Jean-Baptist-Joseph-Fourier

חוק מספר אחת בקריסת עסקים – הלקוחות אוכלים את הנזק. 

הפעם אפילו לא מדובר על התנהלות קלוקלת או החלטות גרועות. 

בסופו של יום סקידיל החזירו 40% שזה מעל ומעבר כל המתחרים המקומיים שלהם (קלאב מד זה משהו אחר) אבל בהחלט התנהלו בצורה מעצבנת מול הלקוחות. 

אה כן ?!? סקי דיל מעצבנים ?!? בוקר טוב אליהו !!!!!

מעבר לזה ראיתי שנכתב פה שהחופשה עצמית אז אין דמי ביטול מלבד הטיסה, זה כמובן ממש לא נכון. מלון טוב במיקום טוב ירצה מקדמה דרך בוקינג או שלא, ומי שרוצה לשריין מדריך טוב בשעות נוחות בדכ יעשה זאת כמה שבועות טובים מראש וגם כן ישלם מקדמה. אבל בוודאי שמלבד חבילות ספציפיות, באמת אין סיבה לא לשבת ולארגן חופשה עצמית שגם אם לא תחסוך כסף, תהיה תפורה אליכם וקלה יותר לביטול. 

אבל אנחנו חיים בעידן שבו אנשים ממשיכים להשקיע את מיטב מרצם וזמנם על להסתובב בסופרים ולסחוב קניות הביתה במקום כמה קליקים באפליקציה בזמן שהם בנוחיות, אז באמת קטונתי. 

עופר21
      עופר21
    • RE: נראה שבמצב הנוכחי - ישאר רק החרמון

@יאיר17

תגידו, אתם לא קצת מגזימים ? 

ברצינות, זה טיסות שעולות 300-400 שקל. 

רק השעת המתנה שלכם על הקו שווה יותר מזה. 

תיקנו טיסה אחרת, ותשכחו מהכסף. אם ממש חשוב לכם לדפוק אותם, תעשו צ’ק אין שלא יכניסו נוסע אחר על המקום הריק שלגם. 

ואם אתם לא מצליחים לבטל, אז תשנו את הטיסה לאמסטרדם לחגי תשרי או משהו, ופשוט תזמינו חדש.

מה אתם הולכים מכות עם חברת לואו קוסט, מלחמה מיותרת בתחנות רוח 

עופר21
      עופר21
    • RE: וייל- האתר הטוב בעולם ?

@jisaacs

לי זה יותר מזכיר את ׳על העיוורון׳. בעל מקרה דיי ברור שכל חופשות הסקי לאיטליה בטלות ומבוטלות 

עופר21
      עופר21

@yohanand

לא הייתי נוסע אם זה לא מביא אותי לפת לחם. 

יש המון פתרונות יצירתיים, אפשר למצוא אנשים מקומיים שיעשו זאת עם שידור ישיר, יש אפילו רובוטים שאפשר להשכיר, אולי אפשר להגיע עם הלקוח להסכמה, או שDHL יטיסו לך דוגמיות על בסיס יומי.

אני גם עובד בחברה שמייצרת, בסין, ולראשונה מזה תשע שנים אין שם אף ישראלי כבר חודש. אנחנו גדולים ויציבים ולא כמו אצלכם אבל בכל זאת מצאו פתרונות לבעיות. 

אם אין שוםםםם פתרון אחר (לא הגיוני ב2020) הייתי טס למינכן או גנבה ונוסע באוטו למילאנו, לא יוצא מהמפעל וחוזר חזרה. 

תקח בחשבון שעל פי ההנחיות המתעדכנות כשתחזור אולי תיאלץ להיכנס לבידוד. 

יש כבר כ150 חולים בצפון איטליה, ובניגוד לישראל (שבה אין חולים כרגע), אין להם מושג מי הנדבקים הראשונים ומקור המחלה, כך שאי הודאות גדולה מאוד. 

עופר21
      עופר21

@יאיר17

בצפון איטליה 80 חולים מאובחנים ושני מקרי מוות. בישראל אחת שהגיעה ישר לבידוד. 

זה כל מה שאני יודע. כל השאר ספקולציות וניחושים של חסרי השכלה אפידימיוליגית. 

כל אחד שיעשה את ההחלטות שלו. 

עופר21
      עופר21