ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. יאיר17
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 3
    • פוסטים 89
    • הגבוה ביותר 5
    • קבוצות 0

יאיר17

@יאיר17

7
    מוניטין
    41
    צפיות בפרופיל
    89
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 291497 גיל 56

יאיר17 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי יאיר17

• RE: השכרת רכב באיטליה, עם צמיגי חורף!!!

@drporat

צודק בהחלט – גם לי יצא לראות את המסכנים שמנסים בעליות ללז’ארק ולואל טורנס להרכיב שרשראות תוך סכנת נפשות מהרכבים שעוברים לידם בערפל ובשלג היורד. רק שאז הייתי בשאטלים . בצרפת אני לא שוכר , כי אני לא רוצה לעלות עם רכב שכור ל-1800 או 2000 מ’ , אפילו לא עם צמיגי שלג . באיטליה העיירות הן לא  SKI DEDICATED אלא אותנטיות , ולכן נמוכות יותר .

לפני מספר שנים, התקשיתי פעם אחת להשיג רכב עם צמיגי חורף ואמרתי לעצמי – לא נורא , אולי אסתדר בלי.  נסענו אז לואל די פאסה . היה כבר לילה .שלג לא ירד . אבל ממש לפני ויגו , כשניסיתי לעשות סיבוב , פתאום הרכב החליק ללא שליטה הצידה על גבי שכבת הקרח הדקה שקפאה על הכביש . למזלנו היתה כיכר שסובבתי במהירות נמוכה מאוד . בלמה אותנו בצד גדר עץ נמוכה , שלא הותירה נזק באוטו . אם לא היתה גדר היינו בתעלה!  הצלחנו לצאת רק אחרי שהוצאנו את השרשראות מהבגאז’ ופרשנו אותן על השלג מאחורי הגלגלים הקדמיים ( הנעה קדמית כמובן ) , וכל פעם נסענו מטר אחורה עד שהצלחנו לצאת . מאז אני לא זז בלי לשכור צמיגי חורף. 

לפני שנתיים היינו במונטה רוסה וכשירדנו מאוחר בלילה מאזור הרכבל בגרסוניי טרינטה בחזרה לגרסוניי סאן-ז’אן שם היתה לנו דירה , היה ערפל כבד עם שלג סמיך – ראות אפס ונסיעה במהירות של אולי 5 קמ”ש , ורכבים שבאים ממול ועוברים סנטימטרים מאיתנו בכביש הצר.  אם לא היינו עם צמיגי חורף בחיים לא היינו שורדים את הנסיעה ההיא – ויש לי עוד דוגמאות.

פורסם בפורום סקי וסנובורד
      יאיר17
      יאיר17
    • חזרנו ביום ה' מסוצ'י

לתזכורת , ויתרנו על טיסת איזיג’ט לונציה והמשך לסלה רונדה, וכדי לא לסיים חורף בלי חופשת סקי, הזמנו ברגע האחרון טיסה  לסוצ’י באתר   Ural Airlines

ודירה באתר בוקינג.  היה שבוע חביב, למרות שרוזה חוטור, האתר המרכזי , שמרוחק 40 דק’ נסיעה מסוצ’י , אינו בגודל של אתרים מערב אירופים מובילים . הוא סביב 100 ק”מ מסלולים , ולא כולם היו פתוחים .  למרות שנפלנו על שבוע חם עם טמפרטורות שלא ירדו מ-3 מעלות בטופ של איזור הגלישה ואף הגיעו ל-10 מעלות , נשאר מספיק שלג שירד הרבה מאוד בשבועות קודמים.  לנו זרחה שמש בלתי פוסקת. לראשונה בכל חופשותי הרבות לא לבשתי גטקס מתחת למכנסי הסקי, לבשתי רק חולצה תרמית קצרה מתחת למעיל , ולא השתמשתי כלל בכפפות סקי לכל אורך החופשה.

השלג היה טוב בגבהים , אבל כבר הפך לערימות סלאש באיזורים הנמוכים . לכן השתדלנו להישאר יותר גבוה.

אם להתעלם מכך שצריך לחזור לאותם מסלולים  שוב ושוב, אז השאר היה בסדר . אתר מודרני, גונדולות וצ’יירליפטים חדישות , הפרש גבהים מספיק למסלולים ארוכים ( בין 2300 ל-700 מ’ ) , נוף יפה מאוד של הפסגות ומסעדות פזורות בגבהים . בתוקף הנסיבות – היה נחמד . גם עיירת הנופש בה התאכסנו , אסטאדור, שרחוקה 10 דק’ בסקי באס מרוזה חוטור , מודרנית וסואנת , עם מדרחוב יפה מסעדות מצויינות, קניון גדול , ברים וגם קזינו גדול ( בו לא השתמשנו). כל הקומפלקסים מודרניים, והוקמו למשחקי החורף האולימפיים של 2014  . בדירה המצויינת שהיינו בה התאכסנו לפני 6 שנים ספורטאים אולימפיים.

לצערנו, באדיבות העבריין מבלפור שרועד מצילם של האמריקאים, נאלצנו לחזור לארץ ישר לבידוד של שבועיים.

יאיר17
      יאיר17
    • RE: Cortina d'ampezzo

קורטינה מבודדת משאר איזור הדולומיטים , למרות שהסקיפס סופר-סקי דולומיטי כולל גם אותה . היא עיירה יקרה מבחינת לינה ואוכל , ולא דוגמא לשאר אתרי הסקי בדולומיטים . יש עיירות יקרות נוספות , דוגמת סלבה (ואל גרדנה) בסלה רונדה ומדונה די קמפיליו בדולומיטים המערביים ,  אבל יש גם רבות זולות , לדוגמא רוב עיירות ואל די פאסה (סלה רונדה )  , מרילבה ופאסו טונלה .   אוסטריה יקרה יותר מהם .

לגבי אי-מחוברות , אוסטריה לא בדיוק דוגמא לאתרים מחוברים , אלא צרפת .

כמי שגלש באיטליה לא מעט ,  אם אתה רוצה לגלוש במיטב של איטליה מבחינת גיוון ואורך מסלולים  וגודל מרחב הסקי ,  סע ( בסדר עדיפות זה ) לצרביניה-צרמאט (כולל הצד השוויצרי) , סלה רונדה , שביל החלב ( סאוזה וססטייר ) , מונטה רוסה , לה טוויל-לה רוזייר (כולל הצד הצרפתי) וקורמאייר .

יאיר17
      יאיר17
    • RE: האתר פה דה לה קאסה

@Talia-H

מתאים רק למתחילים .  יש 3 (או 4 – כבר לא זוכר בדיוק ) מעליות שעולות ממרכז האתר לרכס הקרוב , ומכולן חוזרים למטה על מסלולים כחולים , רחבים ונוחים .

חיי לילה –  סבירים . אני זוכר  לפחות 2 פאבים  שאפשר ללגום בהם עם צעירים אחרים . אבל לא מדובר בואל תורנס. 

הערות נוספות : 

אני לא זוכר אם יש באתר כיסוי של תותחי שלג במידה ואין שלג טבעי . העונה מצטיירת בינתיים כשחונה וכדאי שתבדקי, אם עוד לא הזמנת. 

הדבר המיוחד בפאס דה לה קאסה – המון חנויות דיוטי פרי במחירים זולים (אלכוהול , בשמים וטבק ).

יאיר17
      יאיר17
    • RE: סקי ספארי איטליה צרפת

@ldude

היי.  לא גלשתי הלוך וחזור, אז לא יכול להגיד לך . היינו עם רכב, אז לקח  משהו כמו  45 דקות עד שעה בהרים להגיע מסאוזה למונג’נבר. יצאנו מוקדם והיינו שם לפני 10 , אז גלשנו שם יום שלם – היום האחד שהסקיפס שלנו התיר.  מונג’נבר אתר מאוד חביב. הרבה יותר מעניין מססטרייר , שהוא חשוף ומשעמם למדי לטעמי .  אבל אם אתה בלי רכב, תוותר – אמרו לנו מדריכים באתר שלא כדאי, שרק הדרך אליו ובחזרה תיקח את כל היום  . במקום זה, תגלוש מססטרייר לסאוזה . שזה קרוב. תיקח רק בחשבון שהמעבר אליו מכיוון ססטרייר כרוך בגלישה על אדום כהה או על שחור, בלי אלטרנטיבות.  סאוזה לא אתר גדול , אבל יש בו כמה מסלולים כיפיים ומאתגרים בירידה לעיירה.

יאיר17
      יאיר17

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי יאיר17

• RE: יוציאו לנו את הנשמה עד דצמבר …..

@jisaacs

מונטה רוסה יופי של איזור . גרוסניי, אלניה, שמפולוק .   רק עם מזג אויר הפכפך .   לא הייתי מהמר על אתרים שייפתחו בעוד 3 חודשים . בהצלחה..

יאיר17
      יאיר17
    • RE: כתבה בעניין נסיגת כמות הגולשים והסיבות!

@rozmar

מה שאת כותבת נכון  אולי בעובדות,  אבל רלוונטי למקומיים , לא לתיירים.  תיירי סקי קונים סקי פאס שבועי, לא עונתי , ואלה הרוב באירופה, בוודאי שכמעט כל הגולשים הישראלים .

יאיר17
      יאיר17
    • RE: כתבה בעניין נסיגת כמות הגולשים והסיבות!
      זה באמריקה . השאלה אם רלוונטי גם לאירופה.  מהגידול המספרי בהיצע האתרים וגם מהגידול הפנימי בהם עקב הוספת מעליות ומסלולים, כנראה שזה לא המצב באירופה, אולי גם משום שבאירופה המחירים יותר סבירים ולכן הספורט נגיש לאוכלוסיות רחבות יותר.
      יאיר17
      יאיר17
    • RE: חזרנו ביום ה' מסוצ'י

@jisaacs

העולם יחזור – ומהר משחושבים . חודש מהיום , אחרי פסח , כולם כבר יחזרו למקומות העבודה, וגם התחבורה הציבורית תחזור לפעול כסדרה .  תרבות הפנאי תמתין קצת יותר –  טיסות לחו”ל , מסעדות , מופעים וכו’.  אבל לא הרבה יותר.   בחורף 20/21 נצא כולנו לסקי שוב.

יאיר17
      יאיר17

@ Jean-Baptist-Joseph-Fourier

זה לא רק העניין של ה-6.5 דקות למטה  – צריך גם ללכת עד האולימפיה שמורידה למטה, וגם לחכות לה. ואחר כך לחזור בחזרה , והבנתי שהיא פועלת רק עד 11 בלילה .

נכון – אני גרתי מרחק 10 דקות באוטובוס מרוזה חוטור.  אבל אסטאדור/ קראנסקיה-פוליאנה  גדולה וסואנת יותר מרוזה חוטור, עם הרבה מסעדות טובות ( לא נפלנו באף אחת – איטלקית נהדרת , קווקזית וגיאורגית )  , קניון גדול עם סופרמרקט ענק , מדרחוב נחמד וגם בזאר עם דוכנים.

יאיר17
      יאיר17

@Jean-Baptist-Joseph-Fourier

לאן אתה מתכוון כשאתה כותב ש”ניתן לגלוש למטה “ ?  בבוקר למעלית כיסאות ? בוודאי לא לרוזה חוטור למטה.  לגבי הגונדולה שמורידה בערב – העניין הוא לא המחיר (לא אני כתבתי  ) אלא הזמן . ויותר נחמד לדעתי לשהות למטה, היכן שכל הפעילות , מאשר על ההר .  ואני מזכיר שוב שמלמטה יש גונדולה ארוכה מאוד , סטרלה, שלא עוצרת ב”בייס” שעל ההר ( היכן שהמלון ), אלא מעלה ישירות לאיזורי הגלישה, וזה יתרון גדול.

יאיר17
      יאיר17

@ענבל-אין-על-סקי

מסכים . לכאורה, מחפשים תמיד סקי-אין סקי-אאוט. אלא שמי שנמצא במלון על ההר, ממילא צריך גונדולה (קרויה אולימפיה ) או מעלית בבוקר,כי אין לו סקי-אאוט . ומצד שני, הוא מנותק בלילה מכל הפעילות בעיירה למטה , וצריך ללכת 200 או 300 מ’ עד הגונדולה ואז לקחת אותה בערב למטה , ואחר כך בחזרה למעלה.  בנוסף, מי שמתאכסן למטה יכול בבוקר לקחת גונדולה ארוכה יותר ( נקראת סטרלה ) שפוסחת על תחנת הבסיס שעל ההר ( היכן שהמלון ), ומעלה אותו ישירות לאיזור הגלישה.

יאיר17
      יאיר17

@כהן-מיקי

לא ראוי לתגובה

יאיר17
      יאיר17

@כהן-מיקי

אני שומר על הכללים , למרות שיש לי קורונה כמו שליצמן חובב שרימפס וכמו שהבוס שלו מבלפור מסוגל להוציא דבר אמת מפיו.

כדאי שתמחק את מה שכתבת – שמי שטס עכשיו לחו”ל פושע .  העולם ממשיך להתנהל ולחיות גם בימים אלה, ויש מי שבאינטרס  שלו לזרוע יותר פאניקה ומשפיע על אנשים כמוך.

הנאשם מבלפור רומס בימים אלה את שלטון החוק ברגל גסה, ולכן כיניתי אותו עבריין . זה בכלל לא קשור לנסיעה שלי . כשנסעתי לא היתה שום מגבלה על רוסיה, ועובדה שביטלתי נסיעה לאיטליה לצורך זה.

יאיר17
      יאיר17

@drporat

תודה.  אם חזרת לפני שבוע מאוסטריה, אז גם אתה בבידוד.

יאיר17
      יאיר17