מערב ארה"ב בקיץ
-
היי,
מתכנן טיול גדול בקיץ 22 אחרי שנתיים שלא נסענו..
ההרכב זוג + שני בנים 10,13, די מתורגלים בהליכה..
מתוכנן טיול של חודשיים (כמעט) בכל החופש הגדול.
החצי הראשון כולל בעיקר טבע ופארקים במערב, לינה במלונות, בקתות, מוטלים (הבת זוג הטילה וטו על קמפינג).
החצי (קצת פחות מחצי) השני של הטיול יהיה באורלנדו עם כמות מוגזמת בעליל של פארקים וגם קרוז לקאריביים.
לפני שמזמין אשמח לקבל הערות על התוכנית לטיול בחלק הראשון, בעיקר שלא עשיתי איזו טעות קריטית בחשובי מרחק, נסיעות וכו..
תודה!
- טיסה ללאס וגאס.
- וגאס – התאוששות ובילוי באטרקציות בעיר.
- וגאס – התאוששות ובילוי באטרקציות בעיר.
- הצטידות ונסיעה ל North Rim – Grand canyon
- מסלול ב North Rim נסיעה ל Page
- בילוי בסירה באגם פאוול. סיור קניון אנטילופ
- נסיעה ל Zion – מסלולים קצרים.
- Zion מסלול Narrows
- Zion מסלול Angeles Landing. נסיעה ל Bryce
- טיול ב Bryce נסיעה ל Torrey.
- Capitol Reef, Goblin Valley. נסיעה ל Moab
- Arches
- Canyonlands, טיול אומגות.
- נסיעה ל Salt Lake City. בדרך אולי מערת נטיפים Timpanogos
- לונה פארק Lagoon | It's What – הפוגה מהטבע..
- נסיעה ל Jackson Hole. בילוי בעיר
- Grand Teton – Jenny Lake. נסיעה ל Yellowstone
- Yellowstone – אזור West Thumb
- Yellowstone – אזור Grand Canyon of the Yellowstone
- Yellowstone – אזור Old Faithful
- Yellowstone – אזור Mammoth Springs
- ראפטינג ב Big Sky. נסיעה ל Helena.
- נסיעה ל East Glacier
- Glacier- Two Medicine, Paradise Point, Aster Falls
- Grinnell Glacier
- Iceberg Glacier
- Glacier – Hidden lake overlook
- Glacier – Trail of the Cedar - Avalanche Lake
- נסיעה ל Coeur d'Alene בדרך Kootenai Falls
- נסיעה ל Mt Rainier Paradise – בדרך Wild Horse Monument
- Skyline trail - Mt Rainier
- Olympic Park
- Olympic Park
- Seattle
- Seattle
- טיסה לאורלנדו..
תודה !
-
@ddnnll
כמו שנאמר בשירשור אחר ב 2022 לאנגלס לנדינג אתה צריך לזכות בהגרלה לבקר. אז תכין גם מסלול של תוכנית ב.
יש כמה ימי נסיעה יותר ארוכים, אבל לא משהו שנראה לי בלתי אפשרי בעליל.
היתתי חושב על הוספת יום לאולימפיק. אם אתם רוצים לשבור את הטיול בסוף עם עוד יום פארק. יש את סילברסטון צפונית לקור ד'אלן. הילדים שלי נהנו שם.
-
@ddnnll
בלי להיכנס לתוכנית המדוייקת (לא מומחה לאיזור) אני מאד לא מתלהב מהקונספט של הטיול.חשוב לחדד – זו דעה אישית על סמך המשפחה שלי. אתם מכירים את עצמכם הרבה יותר טוב, ואני מקווה שיש לכם ניסיון. השאלה היא האם יש לכם ניסיון בטיול כזה ארוך?
מה מפריע לי?
קודם כל החלקים בטיול. האידאל בעיניי הוא טיול מאוזן שבו כל שבוע יש קצת מכל דבר. על פי המינון שמתאים לכם כמובן, אבל משהו בסגנון יום פארק שעשועים, שני ימי טבע, יום עירוני, יום מנוחה וכו’. אפשר כמובן לשנות את המינון ככל שהטיול מתקדם. אז אי אפשר לעשות טיול כמו שאני מתאר כי לא תטוסו הלוך ושוב פעמיים בשבוע מצפון מערב לאורלדנו. אבל עדיין הטיול שלכם מעט קיצוני מדי בחלוקה שלו. למעשה לקחתם פשוט 2-3 טיולים והדבקתם אותם ביחד.
בנוסף הטיול מאד מתגלגל בחלקו הראשון. לא התעמקתי, אבל לתחושתי אתם עוברים כ-20 מקומות לינה ב-36 הימים הראשונים. הבעיה עם התגלגלות זה שאין מקום לחרטות. אם היום קמתם על צד שמאל, או שהילד טיפה חטף מכה ברגל, או שהיום יורד גשם/יש שרב – אין מה לעשות. זה היום היחיד שלנו ביעד X ובלילה כבר ישנים במקום אחר. אז ברור שבמקרה חירום אפשר לשנות, וברור שאם יום אחד יתפספס זה לא נורא. אבל בחודש פלוס הסיכוי שיהיו לכם כמה ימים כאלה כבר לא קטן
אני לא רואה מנוחה. ביום יום בבית אנחנו רגילים לחיות במנות של שבוע על יחסית מנוחה בשבת. אם עשינו טיול רציני בשבת (נסענו למסלול הליכה ברמת הגולן) נרגיש את העייפות המצטברת בשבוע שאחרי. אבל כמו שאני מתרשם הטיול שלכם לא ממש כולל פרקי מנוחה. העייפות תתחיל להכות בכם, הסידורים (כביסה, סופר, משהו אחר) יתחילו להצטבר ואתם עשויים למצוא את עצמכם לוקחים פסק זמן מהטיול ברגע הלא נכון.
וגאס בהתחלה – וגאס זו עיר של חיי לילה. ביומיים הראשונים הג’טלג בשיאו
ויתרתם (כמעט) בכלל על ערים. ברור שזו בחירה אישית, אבל הערים של ארה”ב יכולות להיות מאד מרשימות, ובהחלט שכוללות דברים שמעניינים בנים בגיל הזה. נראה לי חבל לוותר על זה לגמרי.
טיול של חודשיים זה לא טיול של שבועיים. צריך להתייחס אליו וליהערך אליו אחרת מבחינת המבנה והקצב שלו.
-
-
תודה על התגובה.
זה בהחלט לוז מתגלגל עמוס. עשינו דברים כאלה בעבר אם כי לא עברנו את החודש.
ברור לי שיהיו דברים שיתפספסו לכן במקומות שבאמת חשוב לי (ילוסטון, גליישר) הקדשתי כמה ימים כדי שיהיה מקום לטעיות.
לגבי וגאס, זה לא אידאלי, אנחנו לא ממש בקטע של חיי לילה. במקור תכננתי לעשות את המסלול בסדר הפוך להתחיל בסיאטל ולסיים בוגאס. אבל נראה לי שמבחינת מזג אוויר כדאי להתחיל בדרום החם ולהצפין ככל שהקיץ מתקדם.
את רב הערים הקלאסיות לארה”ב ניו יורק, סאן פרנסיסקו, לוס אנג’לס, סאן דיגו.. כבר היינו לכן פחות קריטי לנו הפעם.
-
@ddnnll אמר:
את רב הערים הקלאסיות לארה”ב ניו יורק, סאן פרנסיסקו, לוס אנג’לס, סאן דיגו.. כבר היינו לכן פחות קריטי לנו הפעם.
סתם הערה (נכון לא רק לערים). הילדים בני 13 ו-10, ולפחות שנתיים לא נסעתם. לא יודע מתי היה הטיול הקודם לארה”ב (האם זה הטיול לפני שנתיים או יותר), אבל הילדים גדלו מאז והשתנו.שוב, לפחות מהניסיון שלי, שנתיים (ובטח אם מדובר יותר) אצל ילדים זה המון זמן. תחומי העניין השתנו, היכולות השתנו, הרצונות השתנו. ולכן מבחינות רבות לחזור לאותו יעד עשוי להיות חוויה אחרת לגמרי. עם תתי יעדים שונים, עם דגשים שונים, והכל שונה.
-
@ddnnll
אכן כן סילוורווד. תמיד יוצא לי לקרוא לו אחרת.
בדיעה אחרת לגבי ההתגלגלות. כמו שנאמר זה תלוי בכם בסופו של דבר. אני לא מצאתי את התוכנית שלכם ככ תזזיתית. לדעתי רשמתם שם מקומות שהם עצירות על הדרך לאנשהוא.. ומסלולים שתוכלו לעשות שינויים במקום. למשל אם תרצו עוד חצי יום ברייס זה אומר שהדרך למואב תהיה ישירה יותר.. ואם תרצו יום מנוחה.. פשוט תוותרו על מקום בדרך או מסלול..
בתור מישהו שטייל עם ילדים טיולים מתגלגלים תמיד עושים אלתורים בשטח עפ כל מיני דברים שמשתנים ( אפילו מצב רוח...)
-
@ddnnll
עד 14# (בשאר לא הייתי) נראה לי בסדר עד כדי מאד באיזי
-
@ddnnll
נראה לי בסדר גמור, עשיתי מסלולים בסגנון הזה עם ילדים ואם זה סגנון הטיול הקבוע שלכם לא צפויה בעיה. באולימפיק הייתי מוסיפה יום, לכל השאר אין לי הערות.