בדיקה לפני טיסה
-
טסה ביום שני 1.11 ומחוסנת חיסון שני לפני פחות מחצי שנה . האם אני אמורה לעשות בדיקת קורונה? ואם כן אז איזה בדיקה כי הבנתי שיש בדיקה שונה לפני טיסה..? -
לפני מספר ימים איטחיה החליטה משום מה לדרוש בדיקה מכל ישראלי שמגיע אליה...
מדובר בבדיקת pcr שלא דרך קופ"ח, אלא בתשלום. יש הרבה מקומות כיום שעושים בדיקות כאלה, גם בתי חולים, גם סופרפארמים מסוימים וגם ברשת שופרסל, ובמקומות נוספים שמפורסמים באינטרנט. כדאי לך מאוד להזדרז כדי לקבל תשובה בזמן לפני הטיסה.
-
לפני שרצים להבדק, תבדקו טוב שאכן צריך, אחרת סתם חבל על המאמץ והכסף.
לגבי עלויות.
ממה שידוע לי
ביקור רופא – 99 ש”ח
נקודות באל על – 80 נקודות הנוסע המתמיד
ועוד מקומות בסדר גודל של 130-170 ש”ח.
בבתי חולים עולה הרבה יותר [כך הבנתי].
כמו”כ, אין צורך לנסוע הלוך חזור לנתב”ג, יש באותו המחיר כמעט, בכל הארץ.
אם אכן, יש צורך בבדיקה, לא מועילה בדיקה חינמית של קופ”ח.
-
-
א. לא ידעתי שנוסעת לאיטליה, זה לא כתוב…
ב. רואה כעת שיתכן שמספיק אנטיגן, יתכן? איני יודע

-
א. צריך להסתכל על “המכלול”(תגית: "איטליה”, למטה):

ב. כן, "Present a negative test - antigenic or molecular"
"...לבצע בדיקת קורונה (אנטיגנית או מולקולרית) תוך72 השעות שלפני היציאה."
-
מה המחיר של בדיקת אנטיגן כאן בארץ, והיכן ניתן לבצע?
בדיקה שתוצאותיה מוכרות על ידי הרומאים, כמובן...
-
אני משערת ש: מד”א, Be, סופר פארם, Good Pharm ו- AID Genomics, מבצעים בדיקות אנטיגן(בסביבות ה- 50 ש”ח?); השאלה אם הם מוכנים לרשום בתוצאות הבדיקה את פרטי הנוסע.
*”הרומאים”, דורשים:
take a negative molecular or antigen swab test.
אין לי מושג אם בדיקות האנטיגן שעושים במקומות האלה תואמות את הדרישה.
-
היות שכבר טסת ולמיטב הבנתי מבדיקה באתרים באיטליה לא צריך בדיקה למי שמחוסן מלא האם זה נכון ולא צריך בדיקה אלא רק הוכחה לחיסון מלא.
-
“למיטב הבנתי...” – הבנתך אינה מיטבית.
נראה שלא בדקת בשום אתר איטלקי רשמי.
חבל להפיץ ידיעות כוזבות שמועות את הקוראים.
-
זה לא נכון.
מחוסנים/לא מחוסנים/מחלימים/בגירים/ילדים---כ ו ל ם צריכים בדיקת PCR לפני כניסה לאיטליה.
-
ומה לגבי מדינות אחרות באירופה? אוסטריה לדוגמא?
-
אוסטריה לדוגמה לא מבקשת ממחוסנים/מחלימים או ילדים נלווים להורים מתחת לגיל 12 כאשר ההורים מחוסנים--- לא צריך בדיקות מקדימות.
נכון להיום בלבד.
-
ספור מלפני שבוע וחצי.
הגענו עם תינוקת [לא מחלימה] לשדה תעופה בנתב”ג על מנת לנסוע עם אל על לאוסטריה, ודרשו מאיתנו למלא את הטופס של אוסטריה עבור התינוקת [אנחנו מחוסנים *3].
אין לי מושג מדוע, ואין לי מידע ברור האם אכן היינו מחויבים לעשות את זה, אבל זה מה שדרשה הדיילת, וזה מה שנאלצנו לעשות [כולל, לכאורה, להתחייב שהיא תהיה בבידוד בהגיעה לאוסטריה].
וזאת, למרות שהיה לנו כמובן בדיקת PCR שלה מלפני יום!
כשהגענו לאוסטריה, אף אחד לא דיבר איתנו מילה אודות התינוקת, וגם כאשר חזרנו, אף אחד לא ביקש כלום, לפני העלייה למטוס.
אבל, הוצאנו עבורה פטור ממשרד הבריאות לבצע בדיקה טרם החזרה ארצה, דרך בקשה לועדת חריגים – כי באוסטריה לא בודקים עם מטוש, אלא עם גרגור.
איני יודע אם המידע הופיע לדייל [אני כמעט בטח שלא!] ולכן חשוב לי לציין, שהוא כלל לא ביקש כלום..
-
כי מעבר לכל הגופים הרשמיים,המדינות, שנגן וכל היתר
כל חברת תעופה בוחרת גם כללים משל עצמה
ויתרה מזאת גם פקידה סימונה או דייל מרטין מחליט מה “צריך” על פי שיקול דעתו.
-
אבל המסקנה שלי מהסיפור היתה, שככל שתגיע בטוח יותר בעצמך, [לפעמים צריך בטחון עצמי בלבד, ולפעמים נצרך המידע הרלוונטי, כשהוא מודפס] כך ניתן לעמוד מול, ולהתעקש.
במקרה שלנו, מדובר בטופס למלא, לא נורא, אבל אם פקיד מתעקש שלא ניתן לעלות לטיסה, לדעתי, שווה להתווכח.
-
היי אני טס בשבוע הבא לאיטליה ,
אני מחלים ומחוסן פעם אחת (לפני 3 חודשים)ואשתי מחלימה ומחוסנת פעם אחת אבל התחסנה לפני יותר מחצי שנה
מה קורה לגביי ולגבייה ? דחוף דחוף
השאלה היא האם חייבים שתי חיסונים והאם צריך שיהיה בתוך חצי שנה
-
-
לחץ על הכיתוב בכחול ותוכל למצוא את כל המידע הנחוץ לפני הכניסה לאיטליה.
- תעודת הקורונה מוכרת באיטליה.
-
תפריד בין כניסה לאיטליה--קיבלת את התשובה למעלה.
ולגבי השהות באיטליה- כן, בכניסה למסעדות,בתי מלון,מוזיאונים וכן הלאה-בודקים תו ירוק.