קולקטה
-
שלום רב,
אני ובעלי מתכננים לנסוע לקולקטה לחצי שנה, האם מישהו שהה שם ויודע מה מצב המלריה ושאר המחלות?
במקביל אני בהריון, איך הרפואה שם?
-
היי
עברתי מספר פעמים בקלקטוה בדרך להימליה או צפון מזרח הודו … זה איזור נגוע במיוחד … אבל עם הגנה טובה או חיצונית , ביגוד או כדורים( ששנים אינני לוקחת) אפשר לעבור את זה בסדר…
מבחינת רפואה בהודו עליך להסתמך על. רפואה פרטית שהיא טובה בהודו… נסיון מועט והוא בדלהי כאשר דפקתי את הקרסול ונזקקתי לצילום ותחבושות אלסטיות…
מצאתי כתבה זו שלפיה יש ירידה משמעותית בתחלואת המלריה …
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1677601
בהצלחה …
-
בדקת מה המצב כרגע בצפון? שמעתי שבבתי החולים יש בעיה של מיטות פנויות(לא בגלל מלריה, יותר משום שיש בעיה עם הקורונה).
-
לא … למרות שאתמול שוחחתי עם חברה בדרג׳ילינג והמצב בהרים בסדר … אבל כמובן שזה לא קולקוטה העיר הענקית …
סיקים התחילה טוב … המשיכה רע והתאוששה …
חברים עם הום סטיי. מארחים הודים ועומדים על כך שתהיה תעודת חיסון … החיסון ההודי מקובל …
-
כן, כנראה יש הבדל בין המקומות, הוא המליץ להמנע מלהגיע בחודשים הקרובים משום שהקורונה פגעה מאוד בתשתית הרפואית וההיגיינה שם.
-
בקולקאטה עצמה אין כל מלריה. אם יוצאים לחלק מהאזורים הכפריים שמחוץ לעיר – בדגש על הסונדרבאנס ויערות המנגרובים שמדרום לה – אולי יש מעט, אבל חוץ מזה רובה של בנגל המערבית נקייה ממלריה. במדינות הצפון מזרחיות יש לעיתים התפרצויות מלריה – אבל זה קצת רחוק מקולקאטה.
ולגבי הרפואה: הדבר היחיד אותו הייתי בודק הוא נושא הקורונה. מלבד זאת הרפואה בקולקאטה מצויינת ואין לחשוש יותר מדי. בהודו כמו בהודו צריך להיות קצת זהירים עם תנאי היגיינה וחשוב כמובן להחזיק ביטוח בריאות.
-
היי רן … אינני באה להתעמת עם תרמיל הידע שלך על הודו ; אבל יש מידע על מצב המלריה במיוחד בבנגל המערבית ועל קלקוטה… נכון שמספר חולי המלריה איננו כמו לפני שנים אבל ישנם בהחלט מקרים ואזורים שיש בהם התפרצות מקומית … אני חושבת שלומר שקולקוטה נקייה ממלריה לא בדיוק נכון…
עדיף להזהר מאשר להגיע לא מוכנים; במיוחד במקרה זה של אישה בהריון!
-
לגבי אישה בהריון – מסכים לחלוטין
יש לקחת משנה זהירות בנושא. לגבי קולקאטה עצמה – אין בעיר מלריה. אם יש מקרים מאובחנים הם כמעט כולם של אנשים שהיו מחוץ לעיר באזורים כפריים וקיבלו שם את המחלה. אני רק רוצה להוסיף שאני בקשר עם חברים בהודו ואחד מהם הוא בנגלי שגר ממערב לקולקאטה, בגבול בנגל-ביהאר. אני שואל אותו שבוע בשבוע לגבי המצב הרפואי בהודו והעניין היחידי שעולה הוא הקורונה. גם דיברנו איזה פעם על עניינים רפואיים אחרים והוא אמר שבכללית הכל בסדר, ואם יש איזה התפרצות של משהו – זה ישר עולה בתקשורת. בקיצור: קולקאטה עצמה בטוחה למדי (שוב לגבי אישה בהריון – לנקוט משנה זהירות) ובוודאי שאין צורך לקחת כדורים נגד מלריה. במקסימום כדאי שיהיה כדורים למקרה חירום (מלרון?) אם יש חשש אמיתי שנדבקים.כמובן שבכל מקרה כדאי להתייעץ עם מרפאת מטיילים והם ידעו לומר באופן מדוייק מהו המצב העכשווי
-
קלקוטה נחשבת לעיר הייטק עם עילית עשירה, לא?
אני מניח ששירותי הרפואה לזרים ולשכבה העשירה יהיו ברמה טובה
-
שהמלריה לא תדאיג אותך.
ראשית היא הולכת ופוחתת בכל העולם, במיוחד בהודו.
ראי מפה אינטראקטיבית נחמדה של “פרויקט אטלס מלריה”
ראי גם דברים על המלריה המניעה והטיפול בה מאתר בי”ח רמב”ם.
ובנימה אישית –
חוויתי בהודו חום גבוה מאד והיה לנו חשש שנידבקתי במלריה.
פניתי למרפאה יעודית בחור (חור, חור אבל מדהים) שנקרא ג’יסלמאר, ותוך זמן קצר
נלקחה לי בדיקת דם, פוענחה ונשללה המלריה.
רוצה לומר – יש בהודו הערכות למחלה.
לאחר חזרה מטיול באתיופיה התברר שאחר החברים לקה במלריה. בטיפול של שבועיים החלים
(על הדרך ריפאו אותו גם מסימפטום אחר, אבל זה לא קשור).
רוצה לומר – אם כבר, אז יש ריפוי פשוט. ימי יבוש הביצות חלפו.
ושיהיה לבריאות.
אני יותר חושש מהקוביד בהודו. רמת החיסונים נמוכה, רמת המודעות נמוכה.
אבל אני מניח שסביבתכם תהיה במצב טוב יותר מ”יתר הודו”.
-
לא שמתי לב שאנחנו מדברים האחד עם השני
. גדיר עוד שם? -
*הבעיה שאין אפשרות לקחת תרופות נגד מלריה במהלך
ההריון(או שאני טועה).
- יש בבעלותך G6PD במקרה?
ועכשיו יש להם בעיה חדשה-ישנה בכמה אזורים, זיקה.🧚
ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות:)
-
@רוני-סופר אמר:
שהמלריה לא תדאיג אותך.
לאחר חזרה מטיול באתיופיה התברר שאחר החברים לקה במלריה. בטיפול של שבועיים החלים
(על הדרך ריפאו אותו גם מסימפטום אחר, אבל זה לא קשור).
רוצה לומר – אם כבר, אז יש ריפוי פשוט. ימי יבוש הביצות חלפו.
ושיהיה לבריאות.
אני יותר חושש מהקוביד בהודו. רמת החיסונים נמוכה, רמת המודעות נמוכה.
אבל אני מניח שסביבתכם תהיה במצב טוב יותר מ”יתר הודו”.
הייתי נזהר מאמירות כאלה
אני לא יודע לגבי טיפול פשוט, אבל יצא לי להכיר חולי מלריה, ולהתעניין בנושא ולמיטב זכרוני חלק מסוגי המלריה הם כרוניים ומתפרצים מדי פעם במשך החיים גם לאחר ריפוי. כלומר יכול להיות מצב שאין ממש ריפוי.
רק בריאות
-
לא בדיוק, אבל בערך, בים בם בם
אבל: אין דין מלריה אחת כאחרת. יש 4 זני מלריה והמסוכנת ביותר היא סוג של מלריה שתוקפת את המח. מי שנתקף בה והטיפול מאחר, עלול למות!
וגם: כל אדם מושפע אחרת ממלריה. אחדים הופכים ל'פגרים מהלכים' (אם בכלל יש להם כח לקום מהמיטה)אחרים, מקבלים סימפטומים קלים יותר.
לא מאחל לאף אחד!
רק בריאות!
-
When you decide to get the most out of your website, it is important to know and inform yourself about SEO business. Known as search engine optimization, it is a strategy that achieves effective results for businesses on the web every day. Undoubtedly, due to its great importance, the large number of SEO companies that offer this service for hiring is notorious. seo consultant