ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צ׳רביניה

פורום סקי וסנובורד
    אוסטריה איטליה זולדן
    7
    16
    1757
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שלגון
      שלגון נערך לאחרונה על ידי

לצערי בגלל שאוסטריה מתנדנדת לכיוון של מדינה אדומה, ובכלל כל אירוחה בכיוון, אני אקדים את החופשה השנה ואסע בשבוע הקרוב. התוכנית המקורית הייתה זולדן, כמו בכל שנה.

כרגע אני יושב להחליף לצ׳רביניה, מפני שהמקום ידוע בכך שיש בו הרבה מסלולים קלים (לטובת האישה שתבוא איתי) וגם מפני שזהו אחד האתרים הבודדים שכבר פתוחים.

מעולם לא גלשתי באיטליה, אני רגיל לסדר המופתי של אוסטריה ולכמעט אפס מעליות כפתור או טי בר.
      מעיון בחומרי העבר בפורום, אני שם לב שבצרביניה יש צורך לתכנן טוב מסלולים כדי לא להיתקע בטי ברים. 

לכן יש לי מספר שאלות:

1.חנייה.

האישה אוהבת לקחת את הזמן בבקרים ואנחנו לא נגיע למעליות לפני 9:30 או 10:00. האם תהיה לי חנייה בשעות האלו?

2.חצי פנסיון.  באוסטריה זהו כמעט סטנדרט במלונות ארבעה כוכבים. באיטליה משום מה, כמעט ולא מציעים, ואם מציעים, אז זה בתוספת תשלום. האם שווה באופן כללי להוסיף על כך כסף ?

3.ביקור בצרמט.

בהתחשב שהאישה גולשת סנובורד שאוהבת מסלולים כחולים רחבים. האם יש מסלולים כאלו עד לצרמט? כמה זמן זה לוקח בכלל? האם בחזור לצ׳רביניה ניתקל במעליות כפתור או טי בר?  גלשתי פעם בצרמט בסוף יולי בקרחון. על פי מה שאני זוכר ניתן להגיע לפסגה של הקליין מטרהורן בשלוש גונדולות ומשם בגלישה לפלטו רוזה שזה המעבר חזרה לצרויניה. האם מהמעבר יהיו מסלולים קשים לכיוון העיירה? קשה מבחינתי זה גם כחול צר. לא קשה לי, קשה לאישה😆

תודה רבה

rozmar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • rozmar
        rozmar @שלגון נערך לאחרונה על ידי

@שלגון

קודם כל- בחירה טובה.

לעניין חניה- עדיף להחנות בואלטורננש (הק”מ ה 19 מהכניסה לכביש- כל ק”מ רשום על הדרך להקלה וחישוב המסלול). גם כשהגעתי בתשע- תשע וחצי היתה חניה, פשוט קצת מרוחקת מהמעליות. בימים חמים יש לה יתרון גדול של חניה מקורה. שעה מאוחרת יותר יכולה להיות יותר בעייתית. החניה בצ’רביניה עצמה פחות מגוונת, אבל יש חניה. סביר להניח שתהיה יותר רחוקה. מצד שני, בשנים האחרונות אני גולשת מואלטורננש עד הקצה השני של האתר- צרמאט, ולכן לא חניתי שם. צ’רביניה היא בק”מ ה 24. אתם יכולים לישון או בצ’רביניה (נראה לי נוח יותר מואלטורננש), או בעיירות הקרובות- סינט וינסנט, שאטילון ואפילו אאוסטה. פשוט תצטרכו לנהוג. לעניין חצי פנסיון – אין לי שמץ. אני אוכלת ארוחת בוקר לה אני מוסיפה חלבון+ירקות (מצרך נדיר בארוחות הבוקר המתוקות באיטליה שמבוססות על מאפים ועוגות). ועל ההר אני קונה משהו נוסף או יושבת לאכול. 

ואלטורננש מאד מתאימה לאשתך. גם חלקים מסויימים בצ’רביניה יהיו לה מעולים- כל קבוצת מסלולי 6, לדוג’. יש מסלולים שחורים, אבל מה שיש בהם זה מתלול סביר ולפעמים קרח (תלוי במפנה לשמש).

צ’רביניה- צרמאט מאד מתאימה לך. הגלישה מואלטורננש עם המסלולים הכחולים והרחבים לצ’רביניה עוברת במסלולים אדומים, מעליות כפתור (מואלטורננש לצ’רביניה) וגם כמה מעליות טי. רוב המעליות רגילות. על הקרחון יש טי, אבל יש גם מעליות גדולות.

שלגון תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • שלגון
          שלגון @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar

תודה, בכל מקרה אהיה עם רכב. כנראה שניקח את המלון הבא - https://www.ghcervino.it/en/ 

אין לי מושג אם הוא קרוב לואלטורננשה.

מה לגבי הירידה לצרמט? מסלולים קלים או קשים?

rozmar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • rozmar
            rozmar @שלגון נערך לאחרונה על ידי rozmar

@שלגון

צ’רביניה ככלל היא אתר יחסית קל בעיניי. יש בו שחורים, אדומים וכחולים, אבל בהשוואה למונטה רוסה התלולה הוא כמעט שטוח… צרמאט גם קלה מאד יחסית. יש לכם הזדמנות לעלות על הרכבת בצרמאט לנופים יפהפיים, אני עשיתי זאת פעם אחת ולא אעשה זאת שוב. לפני שנתיים הייתי בכל האתר עם אדוארדו והיה מצויין, הגענו עד הקצה וחזרנו. אחד המסלולים הקשים בגלל אורכם הוא מסלול 7 הארוך מאד שיורד מצ’רביניה למעלה ועד למטה.  

גולשים מנוסים יותר יכולים לגלוש מואלטורננש ועד צרמאט, והבעיות העיקריות יכולות להיות רוחות עזות שיכולות לנתק את ואלטורננש מצ’רביניה, וצ’רביניה מצרמאט. קרה לי לא מעט פעמים, במיוחד בתחילת עונה וסוף עונה שאז מזג האוויר מתחרפן קצת. כמו כן, במפנים מסויימים אתה יכול לפגוש קרח, וזה מבאס מאד. חייבים לחזור בזמן מצרמאט לצ’רביניה ולשים לב לשעה האחרונה לחזרה, שהיא המלצה לסיים את המסלולים, וכן מה השעה האחרונה שכתובה על המעלית. אם תיתקעו בצד השוויצרי, אתם תיאלצו או לישון שם, או לקחת מונית שתעלה הון  משווייץ לצרפת ולאיטליה וכו’… זה תמיד הפחד הכי גדול שלי, ובפרט שהבוקר יכול להתחיל מדהים, והמעבר יכול להסגר אחרי צהריים. זה מזג אוויר אלפיניסטי, הוא יכול להשתנות ברגע אחד. 

המלון נמצא פיזית בצ’רביניה, כ 600 מ’ מהמעליות השונות. ראיתי שאין עליו ביקורות בבוקינג עדיין. הגונדולה הראשית הפלאן מייזון- ניתן לרדת ממנה ימינה למעליות שיקחו אתכם לואלטורננש, או לצרמאט או להמשיך ישר למעליות החיצוניות לצ’רביניה עצמה. אשתך תהנה מאד מואלטורננש וגם מחלקים מסויימים בצ’רביניה. אני למדתי לגלוש בשנה השלישית בצ’רביניה והיה ממש אחלה, גם היה לי מדריך מעולה שניתן לקחת לדעתי (ג’יאן לורנצו). 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • go4it
              go4it נערך לאחרונה על ידי

רשמת שאתה נוסע בשבוע הקרוב לכן ירידות לצרמט לא  יהיו רלוונטיות – הן עדיין לא פתוחות, אולי לקראת סוף החודש תחילת דצמבר יתחילו לפתוח (אין מספיק שלג למטה).

מסלולים בצרוויניה לרוב מאוד רחבים ונוחים. בצרמט מסלולים יותר מאתגרים.

• שלגון
                שלגון @go4it נערך לאחרונה על ידי

@go4it

אכן לקחתי זאת בחשבון. מקסימום נרד לעיירה בגונדולה, יחסוך לאישה מסלולים מאתגרים בדרך לעיירה…

על פי מה שאני זוכר, הירידה מפלאטו רוזה, לטרוקנר שטג לא מאתגרת במיוחד

rozmar go4it 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • rozmar

@שלגון

אכן כן. כפי שציינו, רחב, מוחלק ועם איכות שלג מצויינת לרוב.

• go4it
                    go4it @שלגון נערך לאחרונה על ידי

@שלגון

לכיוון שוורצזה מטרוקנר סטאג כבר יותר טלול במיוחד לקראת סוף המסלול.

אשמח לדיווח. אני נוסע בסוף שבוע הבא.

תהנו

• שלגון
                      שלגון @go4it נערך לאחרונה על ידי

@go4it

מתחילות להיות לי כבר ספקות בגלל שמאוד מוקדם בעונה ואני לא מכיר את המקום. בגדול עדיין לא סגרתי ועדיין חוכך אם בכל זאת לנסוע לזולדן שם רוב האתר כבר עובד ופתוח.

הפחד הוא שבאמצע החופשה המדינה תהפוך לאדומה

jisaacs תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • jisaacs
                        jisaacs @שלגון נערך לאחרונה על ידי

@שלגון

נראה לי שאתה מגזים עם הפחד (מקווה שאני לא אתבדה) עדיף לחשוב על שבוע שני בדצמבר שהאתר “באמת” יפתח.. – לא כדאי להגיע מוקדם.

אישית – אני חושב, שעסוקים בלהפחיד אותנו, סביר שמרבית הנדבקים הם ילדים ולא-מחוסנים (כמו שהיה בישראל…...) וברור למשרד הבריאות שהמגע של ישראלים עימם מינימלי, ולכן הסיכון לנוסעים נמוך.

אני יכול להעיד משהות באוסטריה לפני שבועיים שמקפידים על בדיקת החיסונים המסעדות ולא מזלזלים (זה באופי הגרמני שלהם...)

“חצי פנסיון” באיטליה זה ארוחת בוקר וארוחת ערב – מטבח איטלקי ברוב המלונות הרבה יותר טוב ממה שתמצא בכל שאר מדינות הסקי.

עם קצת מזל תמצאו גם עוגיות/עוגות בשעה ארבע. (במלון שהייתי בו 3 פעמים – bucaneve – פנטסטיות התלונה היחידה עליו, ארוחת ערב של שעתיים – לרדת עם ספרי קריאה, ופעם שויתרנו על המנה האחרונה – חטפנו “שטיפה” מבעלת המלון….. ובצדק ...) – 

“ירידה לצרמט” – זה “מסע” שתלוי בקצב גלישה שלכם, כתבה רוזמר שהספיקה ועוד שוטטה בחלקי צרמט האחרים.

ואחרים יגידו לכם, שהגיעו לצרמט וכבר היו בלחץ לחזור בזמן.

יש 2 מסלולים חזרה:

• עליה ברכבל עד הקרחון בגובה 3,800 וגלישה משם כל הדרך עד צרביניה – במסלול 7 (או ואל טורנש)
                        • 2 טיברים ארוכים.

לגבי תלילות – האתר – אינו תלול

יונתן

• שלגון
                          שלגון @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

תודה. אני ממש לא מפחד להידבק, אלא מזה שיהפכו את המדינה לאדומה בעוד אני באמצע חופשה, כל שאצטרך לחזור לבידוד.

הלחץ לנסוע בשבוע הבא הוא בגלל שהכיוון של אירופה היא לא טוב ולדעתי מדינות יחלו להפוך לאדומות בקרוב ולא ניצן יהיה לנסוע. עדיף לי עכשיו מאשר לפספס עונה.

בגדול, המרחב של זולדן כבר 70% פתוח. ולכן אני מעדיף לנסוע לשם. מהאתר של צרמט אני לא מצליח להבין איזה מסלולים פתוחים. 

drporat תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • drporat
                            drporat @שלגון נערך לאחרונה על ידי

@שלגון

סבירות גבוהה שגם טירול יכנס לסגר בימים הקרובים. 

אוסטריה לא רלוונטית לתקופה הקרובה, לכל הפחות. 

• leo109
                              leo109 נערך לאחרונה על ידי

רציתי להוסיף לגבי השכרת רכב באיטליה – עד כמה שידוע לי, ובניגוד לאוסטריה או גרמניה, הרכבים מגיעים ללא צמיגי חורף כברירת מחדל. כששכרתי רכב במילנו לפני 3 שנים, היצע של הרכבים עם צמיגי החורף היה מצומצם ביותר. ממליץ לבדוק לפני ההזמנה.
                              • שלגון
                                שלגון @leo109 נערך לאחרונה על ידי

@leo109

אני שומע על הבעיה הזאת כבר שנים…

האם ניתן לבקש מראש רכב עם צמיגי חורף?

rozmar barishansky 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • rozmar

@שלגון

שכרתי רכבים במשך שנים רבות בסוכנויות במילנו. רק פעם אחת קיבלתי רכב עם צמיגי שלג. מנגד, בניגוד לקולורדו, שם ממש צריך 4 על 4 וצמיגים מתאימים, באאוסטה, גם אם ירד שלג,הנהיגה היתה תמיד על אוטוסטרדה נקייה משלג, והפיתולים לצ'רביניה היו גם תמיד נקיים וטובים (למרות שצריך להזהר בפיתולים, הם דוהרים אותם וראיתי מכוניות הפוכות בצידי הדרך). פעם אחת בלבד ירדתי מצרביניה עם שלג שירד  וזה היה ממש רגוע ונמס מהר. 

• barishansky
                                    barishansky @שלגון נערך לאחרונה על ידי

@שלגון

בכל החופשות שלי באיטליה הסתפקתי בשרשראות שלג. לרוב אני מקבל אותן בד”כ בחינם כחלק מעלות ההשכרה הבסיסי. בנוסף, מדובר בתחילת העונה והטמפרטורות ומטה לא ככ נמוכות כך שמאוד סביר שהשלג לא יערם במהירות. גם אני אמור לינסוע באמצע דצמבר ל CERVINIA….

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                    • 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון