זוג שרוצה לטייל בפיראנים הספרדיים וקוסטה בראווה ברכב - האם זה מסלול הגיוני?
-
שלום לכולם. הודעה ראשונה בפורום

אני ובת זוגי מתכננים טיול שיתחיל בברצלונה וישלב טיול עם רכב של 10-14 ימים בפירנאים + קוסטה בראווה ויסתיים בברצלונה. באוגוסט 2022.
קראתי המון, במיוחד על הפירנאים ואני מרגיש שקצת קשה לדמיין "איך זה באמת" ורציתי לשתף את מסלול שבניתי ולקבל פידבקים האם הוא נשמע הגיוני ובר ביצוע.
בגדול אנחנו נרצה לעשות יותר מסלולי יום בפארקים המוכרים ולא טראקים של כמה ימים וללון בעיירות/כפרים קרובים.
בקוסטה בראווה מעדיפים מקומות יותר שקטים וציוריים, פחות LLORET DE MAR לדוגמא.
מסלול:
פירנאים
יום 1: נחיתה בברצלונה ונסיעה לעיירה AINSE - לינה ב AINSE
יום 2: טיול בקניון אניסקולו והמשך לעיירה TORLA - לינה ב TORLA
יום 3: טיול יום בפארק ORDESA - לינה ב TORLA
יום 4: נסיעה מטורלה ל BOI (בערך שעתיים וחצי לפי MAPS) - לינה ב BOI
יום 5: טיול יום בפארק Aigüestortes - לינה ב BOI
יום 6: [פה אנחנו מתלבטים. האם כדאי לסוע לעיירה ESPOT בצד השני של הפארק, ולעשות לילה? או להמשיך ישר לעיר RIPOL] - לילה ב ESPOT\RIPOL. מקסימום זה יהיה סוג של יום ספייר
יום 7: נסיעה ל RIPOL - לינה בRIPOL
יום 8: טיול בפארק VALL DE NURIA - לינה ב RIPOL
קוסטה בראווה
יום 9: נסיעה מRIPOL לCadaquésֿ - לינה ב Cadaquésֿ
יום 10: מטיילים/מתפננים באזור... - לינה ב Cadaquésֿ
יום 11: נסיעה ל tamariu - לינה ב tamariu
יום 12: מטיילים/מתפננים באזור... - לינה ב tamariu
[יום 13: עוד לילה בקוסטה בראווה (לא ידוע עדיין אם והיכן)]
יום 14: חזרה לברצלונה
אני קצת חושש מכך שהמקומות לא מאד קרובים אחד לשני ויכול להיות ימים של 3-5 שעות נסיעה ממקום למקום. האם הכבישים סך הכל טובים וכיף לסוע? ובכלל - האם המסלול שאפתני מדיי ואולי כדאי להוריד קצת יעדים בפירנאים (למשל לוותר על ORDESA)?
בנוסף, כמה שאלות חשובות:
1. הבנתי שאוגוסט זה לגמרי high season. האם אני חייב להזמין מלונות לפני בשביל לא להיתקע בלי מקום לישון? אנחנו מעדיפים לא לסגור לפני כי זה הורס את הספוטניות.
2. הכניסות לכל פארקים עולות כסף? אפשר בכולם לבקר ליום אחד ולעשות מסלול יום של כמה שעות בלי לתכנן יותר מדיי מראש?
נשמח לשמוע עוד טיפים מהשטח לגבי אטרקציות מגניבים ומומלצים במקומות שכתבתי - ראפטינג\סוסים\דייג וכו'
תודה !
-
היי וברוך הבא לפורום,
לדעתי המסלול הגיוני , בר ביצוע ואפילו מרווח.
אישית,
הייתי מצמצמת יום בקוסטה ברווה ויום בפירנאים הספרדיים לטובת קצת מהפירנאים הצרפתיים-אזור גוורני ו/או גשר ספרד.
למה דווקא ריפול? עיירה יפה ובכל זאת לטעמי קצת מיותר לכלול אותה אלא אם אתם ממש חובבי אדריכלות רומנסקית-כנסיות ומנזרים וכו'.
בנוסף, אם אתם חובבי אומנות ועיירות-אז דווקא ג'ירונה עם החלק העתיק, הנקודה היהודית יפה מאד וכמובן גם מוזיאון דאלי בפיגרס-משם הנסיעה לקוסטה קצרה.
אם אתם מוותרים על הפירנאים הצרפתיים-אז כמובן אפשר להעמיק מאד את הטיול בחלק הספרדי.
לגבי הזמנת מקומות-בקוסטה ברווה וליד השמורות המפורסמות-לדעתי כדאי להזמין. אם מוכנים להתרחק ולנסוע עוד-אז אפשר למצוא על הדרך. לא הייתי מסתכנת בכך בקוסטה ברווה, גם בחלקים הפחות תיירותיים שלה.
-
סביר בהחלט. ה ממליץ להוסיף את ג'ירונה כולל החלק היהודי בהסטוריית העיר, העיירה בסאלו-גם בה יש נקודות עם הסטוריה יהודית ולא לדלג על מונסראט.
-
יום 4: נסיעה מטורלה ל BOI (בערך שעתיים וחצי לפי MAPS) - לינה ב BOI .
מה בתכנית לאותו יום מלבד הנסיעה? מזכרוני יש הבדל גדול בין נופי הפארק ממערב וממזרח. לדעתי כדאי לנסוע מBoi לEspot דרך Vielha, ואם זה אפשרי לטייל בפארק ממזרח ולהשאר לילה באספוט או בקרבת מקום. (אנחנו טיילנו במאי לפני 9 שנים. הנוף בודאות נראה אחרת בקייץ. יצאנו מVielha ב 09:30 בבוקר. עשינו כמה תחנות בדרך והגענו ב12 לאספוט, בידיעה שמסלול ההליכה שלנו יהיה קצר כי חלק מהמסלול היה סגור בגלל שלג. אם אתם יודעים שאתם מסוגלים להגיע יותר מוקדם אני חושבת שכדאי...עוד באותו ערב התקדמנו מזרחה.. לא חובה -
ורציתי להוסיף. אני לא בעד ויתור על פארק אורדסה.. אמנם לא טיילתי בו בשיא הקייץ אלא באביב אבל אני חושבת שהמפל המדורג הוא אחד המקומות היפים.. ממליצה להגיע לא רק למרגלותיו, אם יזרמו בו מים אלא לעלות קצת ולחזור. על הדרך למפל זנב הסוס הייתי מוותרת. לדעתי רק כשיש זרימה רבה היא מרשימה.. כ40 דק' הליכה במישור בכל כיוון..
כשהתכוננתי לטיול שלנו רשמתי לי המלצה לבקר בעיירה בשם Queralbs צפונית לRipoll
לגבי הזמנת לינה: אני מצטרפת לקודמי שהמליצו על הזמנה. נכון שכייף יותר לטייל בספונטניות אבל להתקע בערב אחרי יום טיול מעייף ולחפש זה לא כייף.
הכניסות עולות כסף. כשאנחנו טיילנו בקצה המרוחק של מגרש החניה היתה קופה-בפארק איגואס יש קופות והסעות לנקודות ההתחלה של מסלולי ההליכה.
לגבי אטרקציות תקרא כאן https://www.manawa.com/en-GB/activity/spain/province-of-lleida/kayaking/canoe-rafting-down-the-noguera-pallaresa-river-in-sort/2342 דרומית לאספוט ליד Sort- לא התנסיתי אבל זוכרת שקראתי כאן בפורום..
-
פוסט זה נמחק! -
תודה לכולם על התגובות, זה מאד עוזר!
[אגב אני לא מצליח להשתמש בציטוטים מדויקים, זה ככה לכולם?]
@nuritd"הייתי מצמצמת יום בקוסטה ברווה ויום בפירנאים הספרדיים לטובת קצת מהפירנאים הצרפתיים-אזור גוורני ו/או גשר ספרד."
מה הדרך היעילה \ הנפוצה לעבור לפירנאים הצרפתיים וכמה זמן בערך תיקח נסיעה מאזור אורדסה\איגואס? הסתכלתי ב GOOGLE MAPS וזה נראה מאד קרוב ל TORLA, אבל שאני עושה מסלול ברכב זה מראה לי 3:30 שעות, מניח שהאזור הררי מאד. נשמע קצת קשוח
האם 2 לילות יכולים להספיק שם אם נרצה לטייל שם? איזה מסלול (לא רחוק) יכול להיות מתאים?
"למה דווקא ריפול?"
האמת שאין סיבה מיוחדת בכלל. חיפשנו עיירה קרובה ל VAL DE NURIA וראיתי שהיא נפוצה אז זרמנו על זה. איזה מקומות יותר נחמדים ושקטים יכולים להיות שיתאימו לזוג [מעדיפים להתרחק ממשפחות
] ? -
אני גם עם נורית -
ממליצה לדגום קצת מהפירנאים הצרפתיים המדהימים ביופיים.
מצרפת כאן פוסט של הפירנאים המרכזיים - יש לינקים בפנים לשאר המסלול
רבקה -
אם אתה מצפין מאורדסה אני חושבת ששני לילות יכולים להספיק.
בפירנאים הצרפתיים מגיעים בד"כ (לפחות) לגשר ספרד ואגם גוב ליד Cauterets ול Cirque de Gavarnie.
נוסעים דרך מעברי הרים: Col du Pourtalet במעבר הגבול מספרד לצרפת.
Col d'Aubisque בדרך לגשר ספרד ומקום לינה קרוב או ב Luz-Saint-Sauveur. יש מי שנוסע גם צפונה לעיר Lourdes שאליה מגיעים אנשים שמאמינים שיש בה סגולות מרפא.
מטיילים גם ל Cirque de Gavarnie . תחילת המסלול בעירה שנמצאת כ40 דק' נסיעה דרומית לLuz-Saint-Sauveur. אפשר לחזור לאותו מקום לינה או להתקדם קצת מזרחה (הטיול שלנו בגווארני נמשך מעל 5 שעות. אנחנו איטיים
לספרד נוסעים דרך מעבר הרים נוסף Col du Tourmalet שלא רחוק ממנו אפשר לעלות לפסגת Pic du midi.
אין לי מושג איך נראים המקומות האלה בקייץ וגם לא משך הנסיעה דרך מעברי ההרים. במפות גוגל לא הצלחתי ליצור מסלול זה כי המעברים סגורים עכשיו. . אנחנו טיילנו ביוני. לפני ה15 לחודש מעברי ההרים היו סגורים . גם ליד אגם גוב וגם בגווארני הלכנו בשלג. בחזרה לספרד ישנו בVielha ממנה יצאנו לצד המערבי של שמורת אגאואס.. ולמחרת בצד המזרחי והמשכנו מזרחה.
-
לגמרי מצטרפת למסלול של חנה, דרך מעברי ההרים.
הנסיעה איטית אבל הנוף באמת שווה את זה.
לדעתי בהמשך לשמורת אייגס טורטס ואסטני דה סן מאוריצי לנסוע לעמק נוריה דרך כבישים
- C-13 N-260 GI-400.
- במידה ויש לכם זמן-כדאי לטייל בשמורת cap de creus -ניתן למצוא מפרצונים מבודדים ושקטים (בדרך כלל).
משם להמשיך לקוסטה ברווה הצפונית שהיא טיפהלה פחות עמוסה וקצת יותר פראית. רוב המשפחות מבלות בחלק הדרומי יותר של הקוסטה ברווה, באזור טוסה דל מאר, אבל כל החוף די מתוייר. ולמרות זאת, אם יש לכם יום-כן שווה להתגלגל דרכו לברצלונה...
משהו כזה.
-
לגבי המקומות בקיץ-שווים ויפים.
במפות גוגל יש אפשרות לשנות את מועד היציאה ולהקליד/לבחור תאריך שרוצים. אבל אז ניתן להכניס מסלול בין 2 נקודות בלבד.
בviamichelin ניתן להכניס תאריך רצוי ולבחור מסלול שלמספר נקודות.
-
@ח-ג
לגבי המקומות בקיץ-שווים ויפים.
במפות גוגל יש אפשרות לשנות את מועד היציאה ולהקליד/לבחור תאריך שרוצים. אבל אז ניתן להכניס מסלול בין 2 נקודות בלבד.
בviamichelin ניתן להכניס תאריך רצוי ולבחור מסלול שלמספר נקודות.
תודה רבה על התשובות המפורטות!
אולי באמת אוכל לשנות קצת את המסלול ולעשות אותו כך [להוסיף פירנאים צרפתיים ולהוריד את אזור VAL DE NURIA]
משהו בסגנון:
יום 1: נחיתה בברצלונה ונסיעה לעיירה AINSE - לינה ב AINSE
יום 2: טיול בקניון אניסקולו והמשך לעיירה TORLA - לינה ב TORLA
יום 3: טיול יום בפארק ORDESA - לינה ב TORLA
יום 4: נסיעה מ TORLA לפירנאים צרפתיים לאזור LUZ - לינה ב LUZ (לפי מה שאני רואה 3 שעות נסיעה), אולי ביקור בגשר ספרד (Pont D'Espange) ובאגם Gauve באותו יום.
יום 5: טיול יום ב Cirque de Gavarnie - לינה ב LUZ
יום 6: נסיעה דרך Col du Tourmalet חזרה לספרד לVielha - לינה ב Vielha (גם כ3 שעות)
יום 7: טיול יום בפארק אגואס (איפה בעצם כדאי לטייל אם באים מ Vielha? נסיעה משם ל ESPOT - לינה ב ESPOT
יום 8: עוד טיול בפארק אגואס והפעם מצד מזרח (איפה כדאי?) - לינה ב ESPOT
יום 9: יום ראפטינג\פעילויות והמשך לכיוון קוסטה בראווה - נראלי שנעדיף לעשות לינה במקום כלשהו בדרך כי זו חתיכת נסיעה עד לקוסטה בראווה
איך זה נשמע? זה נשמע לי קצת צפוף ויש כמה ימים ברצף של 3-4 שעות נסיעה ביום. זה די נפוץ בסוגים כאלו של טיולים לסוע ביום כמה שעות?
מעולם לא עשינו כזה טיול וכמו שאמרתי, קצת קשה לי לדמיין איך זה באמת...
לגבי הגעה מאזור ORDESA [נניח מ TORLA] לכיוון LUZ וגשר ספרד
GOOGLE MAPS מראה לי דרך של 3 ומשהו שעות למרות שעל פניו זה נראה ממש קרוב, פשוט מפריד הר. יש מצב שבקיץ יש מעבר מהיר יותר דרך ההרים?
או שזה הזמן שאתם מכירים - בערך 3-4 שעות ? -
איך זה נשמע?
לי נראה סביר
זה נשמע לי קצת צפוף ויש כמה ימים ברצף של 3-4 שעות נסיעה ביום. זה די נפוץ בסוגים כאלו של טיולים לסוע ביום כמה שעות? מעולם לא עשינו כזה טיול וכמו שאמרתי, קצת קשה לי לדמיין איך זה באמת...בעיני, זו תמיד דילמה-האם לנסוע לעוד מקום ולהספיק או להשאר עוד זמן במקום מסוים .
לדעתי התשובה אישית ותלוי בהעדפות של המטייל וביכולות שלו. אם רוצים-אפשר לעשות עוד מסלול בשמורה, לטייל בעוד כפר, לשבת מול הנוף. יש כאלה שזה מתאים להם.
אחרים מעדיפים לנסוע למקום קצת שונה.
הפירנאים מאד מגוונים וכל אחד מהאזורים שונה וייחודי (בעיני) לעומת האחרים, ולכן כן יש טעם לגוון.
וכן זה מקובל בטיולים כאלו שנוסעים לא מעט .
הנסיעה היא חלק מהטיול. עוצרים להליכות קצרות, לפיקניק/קפה. בכל דרך יש מקומות לעצירה ולהתרעננות. צריך לקחת בחשבון-מי שרגיש לפיתולים בזמן נהיגה/נסיעה-אז הנסיעה במעברי ההרים לא תהיה קלה ואולי ההנאה תיפגם.
עוד משהו-מהניסון שלי במספר טיולים באזור-יש להוסיף לחישוב של גוגל מאפס לפחות 20-25% . ביום של הנסיעה בטורמאלט אפשר לעלות ברכבל לאגי דו מידי-שווה.
ושאלה -אתם 2 נהגים או אחד? אם שניכם מתכוונים לנהוג-אז באמת זה יהיה קל יותר.
לגבי הגעה מאזור ORDESA [נניח מ TORLA] לכיוון LUZ וגשר ספרד GOOGLE MAPS מראה לי דרך של 3 ומשהו שעות למרות שעל פניו זה נראה ממש קרוב, פשוט מפריד הר. יש מצב שבקיץ יש מעבר מהיר יותר דרך ההרים?או שזה הזמן שאתם מכירים - בערך 3-4 שעות ?אכן - זה ממש קרוב ובקיץ ניתן לטרק בין 2 השמורות, דרך ההר הזה שנראה במפה (מעבר צר שם). אבל בנסיעה צריך לעשות דרך ארוכה ויפה. לוקח מינימום 4 שעות אם לא יותר...ובכל זאת לטעמי שווה לעשות את הנסיעה הזו, האזור של אגם גוב ובעיקר קרקס גוורני שונה מהחלק הספרדי ומאד מאד יפה.
לגבי הדרך מאספוט לקוסטה-אכן ארוכה. אם נוסעים לאחר הרפטינג -אז באמת ניתן ללון באזור ריפול, לא ממש בתוך העיירה, אלא אם מחפשים קצת "אתנחתא" מהטבע. יש כמה כפרים קטנים מסביב שהם נחמדים. כמו la popobla de lillet, sant llorenc וכו'.
יום 7: טיול יום בפארק אגואס (איפה בעצם כדאי לטייל אם באים מ Vielha? נסיעה משם ל ESPOT - לינה ב ESPOT
לדעתי כדאי לטייל במסלול של אגם מאוריצי לכיוון מפל raterra -מסלול 3 במפה הזו או מסלול 4 (קצת יותר קשה לפי מיטב זכרוני).
באתר הפארק יש גם מידע בעברית.
יום 8: עוד טיול בפארק אגואס והפעם מצד מזרח (איפה כדאי?) - לינה ב ESPOT
אנחנו עשינו את המסלולים 5 ו6 בימים שונים. שניהם מומלצים בעיני. אם רק רוצים להתרשם מהפארק אפשר גם מסלול 1.
-
כן להוסיף או לא להוסיף את השני סנט שלי … לא אגע בספרד מזמן שלא טיילתי … ביוני הייתי באיזור מקסים סאן לארי סולן ואגמי הניוויאל… אבל אשאר במקום שכן כללתם בו הייתי לפני שנה שנתיים … לוז סאן סובר … מעולה לכל מה שציינתם גשר ספרד אגם גוב וקוטרט מעיינות חמים וטבע מקסים … במיוחד להליכה … במלצה חמה על מלון ובעלת מלון דוברת אנגלית Hotel Les Templiers מרכז העיירה יש חניה … נקודה חשובה היום באירופה … יש הרבה מאד קרוואנים ; יותר מאשר בשנים עברו … זה מוסיף על זמן הנסיעה במיוחד בכבישי הרים צרים ומעוקלים … חוץ מזה תהנו גם אם לא תספיקו הכל … תמיד יש עוד פעם
נ ב ושלום לנורית …… שבאמת מנוסה באיזור …
-
לגבי יום 7 . . האם שעתיים נסיעה אחרי טיול יום רגלי לא יהיה קשה מידי? תחשבו על חזרה לינה בVIelha ויציאה מוקדמת למחרת לטיול מאספוט. לדעתי לינה לאו דוקא באספוט (אלא אם כן מצאת שם משהו שמאוד קורץ לכם) כי הראפטינג מתחיל דרומה משם, ב sort.
יום 9 . לדעתי בהתאם לשעת סיום משוערת של הראפטיג (ורמת עיפות משוערת) תבחר עד לאן לנסוע. עד אזור ריפול נשמע די והותר.מעל 3 שעות כי תמיד הזמן המוצע בגוגל לא מדויק (השתפר עם השנים) עושים גם הפסקות.
-
תודה רבה.
אתמול גוגל לא הסכים לקחת אותי דרך מעבר ההרים גם כשהכנסתי תאריך.. היום פועל כנדרש
ב וויה מישלן לא בדקתי אתמול בעבר היו חסרות בו נקודות ענין רבות, בעבר היה מדויק יותק בזמנים עכשיו אני רואה ששניהם מציעים משך נסיעה דומה מאוד.כ 3:20.
בטיול האחרון שלנו טרום קורונה, בצפון איטליה הזמנים של גוגל הפתיעו. היו מדויקים למדי, מה שלא היה כך בעבר. ברור שבנסיעות ארוכות צריך להוסיף לחישוב גם הפסקות תצפית והתרעננות.
-
תודה רבה לכולם על התגובות הבונות והמפורטות. זה באמת מאד מאד עוזר! אלופים אתם
על בסיס כל התגובות אחדד את המסלול עוד קצת, אוסיף גם זמני נסיעה לכל חלק [לפי GOOGLE MAPS, אנחנו מבינים שבפועל זה יהיה 20-25% יותר זמן] ואשתף. אנסה גם להכניס את המסלולים אותם נרצה לעשות כל יום +- (כלומר להיות יותר מדוייק מ"טיול יום בפארק אגואס"). לאחר קריאה על הצד הצרפתי באמת נשמע שלגמרי שווה להגיע גם לשם.
מה שעדיין הכי מטריד אותי זה העניין של הזמנת מקומות לינה מראש - מרגיש לי שזה DEAL BRAKER ויכול בקלות להיות מאד מעצבן.
אם ניסע בסוף יוני-תחילת יולי או בתחילת-אמצע ספטמבר, צפוי להיות פחות עמוס ונוכל להיות קצת יותר ספונטניים?
מניסיונכם - האם יש עיירות\אזורים שלא משנה מה כן עדיף להזמין בהם מקומות מראש (למשל כפרים מרוחקים שסביר להניח שמקום לינה אחר ידרוש שעה נסיעה)? לחילופין - האם באזורים שציינתי יש מקומות שאפשר להניח שיהיה קל יותר למצוא מקום לינה מהיום למחר (או מהיום לעוד יומיים שלושה)?
-
גם אם משהו היה נכון לעבר, הרי שבתקופת הקורונה (או בשאיפה "פוסט קורונה") כל המידע הזה יכול להיות פחות רלוונטי אין לנו ידע על כמה מקומות נסגרו בעקבות המחלה, או מה יהיה עומס התיירים כעת, אחרי שהעולם מתחיל להיפתח. אם המסלול שלך קשיח וברור לכם מה אתם הולכים לעשות - תזמינו מקומות.. מה כבר יכול להיות? מקסימום, תבטלו הזמנה ותחליפו באחרת שמתאימה יותר, ברגע המתאים, אבל לפחות יהיה לכם משהו משוריין , ותעודת ביטוח למצב בו הביקוש יהיה גדול מההיצע
-
ואגב לגבי זמני הנסיעה - כלל האצבע אומר להוסיף כ 20% לנסיעות ארוכות , עקב פקקים, היתקעות אחרי משאית בכביש צר, עצירות למנוחה/שירותים, טעות בניווט וכדומה. בנסיעות האחרונות שלי, הזמנים היו פחות או יותר דיי מדוייקים, אבל נסעתי לבד וכמעט שלא עצרתי בדרך. אתם תדעו להעריך את מידת העצירות שלכם טוב מאשר כל אחד אחר כאן. מעבר לכך, סניעות של 3-4 שעות בחלק מהימים הוא משהו לא מופרך בטיולים, במיוחד בכאלו שרוצים להספיק הרבה, כמוכם. יש כאלו האוהבים לעשות את הנסיעה מוקדם בבוקר, בדרך אל היעד, כשאתם עירניים, ויש כאלו שמעדיפים לעשות את הנסיעה בדרך "אחרי היעד". איך מתמודדים עם זה? מביאים את המוזיקה שלכם, עושים חבילת גלישה טובה ושומעים פודקאסטים ועוד.