פריז - המלצות?
-
בניתי לי מסלול לשבוע בפריז.
הזמנתי כרטיסים ועוקב, באתרים ישראלים, אחרי הנחיות הקורונה
ובונה לי מסלול טיול:
הזמנת כרטיס לקברט לידו
מחר ו מחרותיים אזמין כרטיסים למוזיון הלובר, מרכז פמפדו ומוזיאון דה אורסה
בניתי מסלולי טיול במונמרט (לא בלילה), ברובע מארה ובסביבת הרובע הלטיני וכמובן במגדל אייפל והסביבה.
כמו כן הוספתי בתוכניות את יער בולון, מוזיאון רודן ו- הרובע החדש ההוא עם גורדי השחקים.
אבל התחושה שלי שיש יותר מדי חד גווניות באטרקציות.
רחובות יפים עם שווקים, מוזיאוני אומנות חשובים, טבע עירוני ומרכז עירוני מודרני. והופעה אחת.
חסר משהו... אולי איזה טיול מודרך בעברית או ברוסית? מרחצאות שוות (לא מצאתי משהו ברמה הגרמית)? אטרקצייה ייחודית?
חברים, אשמח להמלצות נוספות

-
LES EGOUTS - ביקור במערכת הביוב של פריז [ נמצא לא רחוק מהאייפל ] ממש נחמד ומעניין. נמצא לא רחוק מהאייפל. וזה ממש ממש לא מסריח אם דאגת.
בכלל פריז כל כך מקסימה שסתם נחמד לשוטט ברחובות.
מה עם הנוטר דם? ואם אתה חובב ויטראז'ים- אלו של הסנט שאפל [ לא רחוק משם ] נפלאים. האי סט. לואי מאחורי הנוטר דם ציורי להפליא.
גלרי לאפייט מרשים אם כי יקר.
אם אתה בלובר אז תעלה כבר משם ברגל דרך הטווילרי הקונקורד והשאנז אליזה עד לשער הניצחון.
ואם אתה ממש מרגיש שמיצית את פריז בשבוע- מה שלי קשה להאמין ורסאיי מצד אחד או דיסני מצד שני נמצאים במרחק שעה וקצת נסיעה ובשניהם אפשר לבלות יום שלם.
-
ואדים, עשית כאן רשימה מכובדת של הרבה דברים מיוחדים שאפשר לעשות בעיר. שכל עיר אחרת הייתה "להתהדר" בהם.
לטעמי חסר כאן את סצינת הקולינריה הצרפתית, ככל הנראה בדגש דווקא על הקלאסי. ארמון ורסאי ובמיוחד הגנים שלו (אפשר רק בגנים להתהלך מספר שעות) ואת הגולגלות הקריפיות בקטקומבות.
-
-
יש בפריז אין ספור אפשרויות מעבר לאתרי התיירות המקובלים. למשל אפשר לעשות לא מעט סיורים מתחת לפריז (יש עוד עיר שלמה ) בין אם זה בקטקומבות עם השלדים או מוזיאון הביוב
ואחרים-
ליד בית הקברות פר לשז מוזיאון חדש מיוחד מאד, עם תערוכה עכשוית של ציורי ענק של סזאן- בכלל ביקור באחד מבתי הקברות של העיר, אפילו בית קברות של כלבים וחתולים שווה ביקור
אתה יכול לבקר ביעדים פחות שכיחים כמו המקומות הכי קטנים של פריז
כמובן שלבדוק אירועים, תהלוכות, ודברים מקומיים שיש כל הזמן בעיר. -
אוי, טוב שיונית הזכירה לי, על בתי הקברות של פריז. בטיול האחרון שלי לפאריז, הכנתי דפים מסודרים עם המון מידע, לפי אישיות ולפי בית קברות. כולל ציטוטים מעניינים של אותם אישים. בעיני, היה סיור ממש מעניין , יחד עם הדפים הללו. אם תרצה, אוכל לשלוח לך
-
הייתי מורידה את יער בולון ואם אתה מתעקש על יער מחליפה אותו בוונסן, אבל בפריז ה"יערות" לא מספיק מיוחדים לדעתי כדי להקדיש להם זמן בטיול קצר. אפשר להוסיף: גני לוקסמבורג; אזור לה-האל/מונטרגוי/הוטל דה ויל; פאסז'ים מקורים; רובע סן ז'רמן; טיול בגדת הסיין. כל אזור עם הייחוד שלו, לדעתי אין פה חד גוניות. שייט על סיין גם מומלץ. הופעה: אפשר להוסיף בילוי מוסיקלי - הופעות ג'אז במקומות מיוחדים... קונצרט קלאסי בכנסייה ו/או באולם. הופעת קברט "פריזאית". ביקור ב"חנויות הגדולות" - גאלארי לאפייט, לה בון מארשה, סאמריטן - לא כדי לקנות, אלא בשביל לראות. ביקורים פחות קלאסיים: שוק הפשפשים/עתיקות סנט אואן - עיר קטנה בפני עצמה; גינת בוט-שומון. סיור מודרך (טוב) הוא תמיד בעל ערך מוסף לדעתי, יש היצע לא קטן של סיורים בעברית וכמובן גם באנגלית. תערוכות של אומנות עכשווית (לא מודרנית): פאלה דה טוקיו, בורס דה קומרס. בגיזרת המוזאונים: מוזאון קרנבלה לתולדות פריז. ואחרי הכל, בפריז הבילוי האולטימטי הוא לשבת בבית הקפה ולצפות בהצגה הכי טובה בעיר: הרחוב!
תהנה
-
רעיון שקיבלתי פעם ויובד טוב, שגם הוזכרה באחת התגובות מאוד רחוונטית לערים גדולות במיוחד ובכלל. עקרון השארת זמן פנוי במשך היום, בעיקר שנמצאים באזורים מעניינים, פשוט לטייל רגלית, זה נותן הפוגה בין רשימת היעדים, זה רצוי באזורים שבד"כ מומלצים לסיורים רגליים. כמו בארץ גם בחו"ל, יש את פינות החמד המיוחדות, כשכאתם מגיעים זה תחושה של משהו אחר מיוחד, כמו נווה צדק, כמו השכונה העתיקה למרגלות האקרופוליס אנפיוטיקה, למשל, שממש מרגישה ככפר קטן בתוך עיר עמוסה, מאות מטרים מהככר הכי עמוסה באתונה, וכו', בסוף נשארים רשמיים עמוקים מה"זמן הנעלם". יש כאן מומחים לפריז שבטח ידייקו אותך לאזורים המתאימים, בהצלחה.
-
אין לי שמץ [כי לא בדקתי] אבל מבחינתי היא כל כך מושלמת שגם ביקור חיצוני שווה את זה.
[ במידה ואין פיגומים]
-
-
אולי דעה לא פופולרית, אבל בעיני כנסיית נוטרדאם לא שונה מכל כנסייה גותית אחרת שיצא לי לראות באירופה (ויש כאלו כמעט בכל עיר גדולה). יפה, מרשימה - בהחלט, אבל כולן כאלו. לכן, לטעמי, לא אסון גדול אם לא חווים אותה בטיול לפריז.
-
וואו תודה רבה רבה לכולם. הערב אשב ללמוד את כל ההמלצות. הופעת ג'אז זו אופציה מעניינת. אולי בכל בכל מקרה נוסיף את וורסאי...
-
לי יש שתי הצעות:
לגבי שיט - לרכוש פס ליום או יותר של ספינות הנהר בסגנון Hop on hop of. המחיר לא יקר, אפשר לנצל זאת גם כדי להגיע ממקום למקום וגם כדי ליהנות בשיט. לנצל את הכרטיס לשיט גם בשעות האור וגם בשעות החשיכה, יפה מאוד לראות את פריז המוארת . במיוחד איזור האייפל המואר.
בדרך בין הלובר לשאנז אליזה ישנו מוזיאון קטן שנקרא Orangerie Museum.
https://www.musee-orangerie.fr/fr
יש בו חדרים אובליים עם תמונות ארוכות מאוד של חבצלות המים של קלוד מונה, מאוד יפה וחוויתי, אני מאוד אהבתי. עדיין חולמת להגיע לGiverney לבית של מונה עם הגנים אותם צייר
https://giverny.org/monet/home/
לא הייתי. למי שאוהב אמנות נראה לי אחלה חוויה אם אפשר לארגן יום טיול כזה מחוץ לפריז.
תיהנו!
-
@יונית "יש פיגומים..." ועכשיו גם ממצאים(סרקופג): https://twitter.com/BFMTV/status/1503770838008537088?s=20&t=LR8gT0r4S4775D2BtxiEBA
-
והכי חשוב, לדעתי, כמשפר חווית הטיול, ברמה האנושית תקשורתית, אולי ידצע פשטני, זה לימוד מילים בסיסיות בצרפתית למי שאינו דובר צרפתית, אין לך כמה הדבר עוזר כי הם בעלי גאווה בשפתם, ומילים בסיסיות שאחריהן יתרצו ויעברו לאנגלית. ואם אתה דובר צרפתית בסיסית, אז קנית את עולמך אצלם, בהרבה יותר,כאשר שברור להם שאינך דובר צרפתית מלידה, ועשית מאמץ ללמוד את בשפה שלהם. בקצור שווה להשקיע בלימוד מילות שיחה בסיסיות.
-
תודה רבה רבה לכולם!!!!