עזרה בבחירת אתר סקי
-
מבקש עזרה בבחירת אתר סקי מתאים
נוסעים שבוע ראשון של אפריל(3-7)
טיסות כבר הוזמנו,
נוחתים בציריך בראשון,חוזרים בחמישי.
3 גולשים,ועוד גולש שאמור להתחיל מאפס.
הבו המלצות לאתרי סקי מתאימים,
חשבתי על סאס פה כי הבנתי שזה גם גבוה וגם הכי מתאים למתחילים,מצד שני לא ברור אם זה יספק גם גולשים מנוסים יותר.
חשבתי גם על אישגיל אבל מניסיוני פחות מתאים למתחילים.
אשמח לשמוע אופציות נוספות או חוויות מאלו שהיו שם בעבר,
חושש שלא יהיה שלג...
הטיסות כמובן ברי ביטול,
אבל מלונות יש סיכון לחכות לדקה 90 להזמין?
תחבורה-רכבת או השכרת רכב?
תודה מראש.
-
שאלה מעניינת שכם אני מתחבט בה.
(רוצה לצאת ב- 1/4 ל- 4 לילות = 4.5 ימי גלישה)
נראה לי שצריך להזמין רק טיסות, - מלון ורכב להשאיר לרגע האחרון.
האפשרויות שנראות לי
אוסטריה (עם שכירת רכב)
- אישגיל
- סולדן
- סנט אנטון/לך
שוויץ
- זרמט (4 שעות ברכבת)
- סאס פה
כמובן יש עוד אפשרויות
אישית חשבתי על אישגיל
יונתן
-
אנחנו טסים 4-11 . לאחר הרבה התלבטויות נהיה בשטובאי [ בקרחון וסביבותיו ]. בעיקר כי הוא גבוה. מקווה שגם האתרים לידו [ קטנים ברובם] יהיו שמישים כי שבוע על הקרחון עלול לשעמם אותי.....
הבעייה שלך עלולה להיות שיתכן ושיעור הסקי ניתנים רק על הקרחון - לפחות כך זה היה איפה שביררתי מה שיגביל אותך.
זולדן נמצא ממש מעבר לפינה , נו טוב , מעבר להר. חחחחחח . מרחק אווירי כלום -מרחק נסיעה גדול כי צריך לעשות הקפה .מבאס כי אחרת הייתי מנסה לקמבן את שניהם. היא גם יותר יקרה מבחינת לינה וכו'. אז היא שווה שיקול. אישית אני טס לממינגן ומשם ברכב. פרטנרים אחרים שלי יטוסו לוינה אבל זה שש שעות נהיגה משם. לא בא לי. ממינגן גם "מרוויחה" לי עוד חצי יום סקי- מבחינתי שווה.
לדעתי זולדן קצת יותר קרובה לציריך .
אם אתה מגיע ברכב מכיוון שוויץ- שים לב שאתה קונה את המדבקה הנכונה לאוסטריה [ יש איזה שני סוגי מדבקות למי שמגיע משוויץ- האוסטרים יודעים את זה ומציבים ביקורות משטרתיות שתופסות תיירים שתבלבלו בסיטונות ותוקעות להם קנסות. ז......ת
] כיו כן תביא בחשבון שנוסעים באיזו מנהרה ארוכה ומגניה אבל היא בתשלום ולא פעוט למיטב זכרוני.
-
מכל האפשרויות מה שהכי נראה לי זה:
טיסה עם AUSTRIAN לאינסברוק (קונקשן בוינה) וטקסי לזולדן או אוברגרגל. ניתן גם לשכור רכב אבל זה יקר יותר. הרכב יעמוד כל השבוע.
אפשרות זולה יותר:
טיסה לציריך ורכבת לסנט אנטון.
תהנה
-
אני מתמקד ביעד שיהיה מספיק כיפי למתקדמים מבחינת אורך מסלולים וגובה, כדי שלא תשתעממו, וגם עם מספיק מסלולים כחולים למתחיל אשר איתכם.
זאת תקופה חמה, גובה קריטי כעת ורצוי גם מסלולים שפונים צפונה לשעת צהריים
הטיסות נבחרו לציריך ויש לכם מעט ימים, חכם יהיה לבחור יעד שקל יחסית להגיע אליו. אין לי שום הצעה זולה כאן לצערי, כמו תמיד שווה לחפש בכל אתר רשמי של העיירה מחירים טובים במיקום מרכזי לפני שעוברים לbooking/
אם זה ברכבת ואתם רוצים שוויץ, אז צרמאט.
רכב שכור/רכבת - Verbier או Saas Fe אך לראשון אין הרבה מסלולים כחולים ולשני אין הרבה מסלולים בכלל, מבחינת mileage. לא הייתי טורח.
העדפה אישית וגם במצב שלכם - אוסטריה, טירול. מחוז ארלברג, הגעה קלה בטירוף ברכבת לסנט אנטון, משם מונית או אוטובוס ישר לLECH
(לכם יהיה גם את Warth)
קסם של מקום גם בתחילת אפריל. מושלם למתחילים ולמתקדמים. כאן המקום בו אני תמיד מחפש: https://www.lechzuers.com/de/buchen/accommodations
1323 יורו ל4 אנשים בדירת 2 חדרי שינה במיקום מעולה:
או 2 חדרים זוגים אוסטרים במלון מומלץ עם ארוחת בוקר ב1770 יורו:
או כמובן אישגל שהוא בעיני פחות מומלץ למתחילים ביחס לLech
עוד אפשרות אוסטרית: OBERGURGL-SOLDEN.
זולדן בפני עצמו מעולה למתחילים ומשעמם לכל היתר, הוא נמצא עם אוברגורגל באותו סקי פס עם סקיבוס חינמי. אוברגורגל אכן גבוה, לא משוכנע שהוא מצדיק את העלות לשהיה במקום ולא בטוח שכולם יתלהבו כל בוקר וערב לנסוע באוטובוס
-
חושבים על זרמט- מישהו היה שם ויכול לספר בבקשה? יש מסלולים למתחילים? באיזה איזור? למישהו יש המלצה על לינה ? עדיף דירה.
-
אם אתם חושבים על זרמט למתחילים (בהנחה שאין במבקרים- בעלי ניסיון), שימו לב :
- ההגעה לשם ארוכה - טיסה לציריך + רכבת 4 שעות (עם 3 החלפות)
- זה שוויץ וזה יקר......
- יש מעט מסלולים למתחילים ויהיה מסובך לנווט אליהם (במיוחד לחסרי ניסיון)
עדיף, לחשוב על אתרים גבוהים (שעובדים מאוחר באפריל) שמתאימים למתחילים.
הבולט בימנו הוא גודארי שבגיאורגיה, עם זמינות טיסות טובה והרבה מאוד מידע באינטרנט איך לארגן חופשה עצמאית או למצוא קבוצת גולשים שטסה לשם.
לדעתי - אין למתחילים מה לחפש בזרמט
-
לגבי שוויץ ניתן להוסיף: Arosa-Lenzerheide Flims-Laax הם במרחק שעתיים מציריך. אתרים יותר ידידותיים מאשר Zermatt או Sas-Fee.
-
@כהן מיקי מקבל את ההערות אם אתם אומרים שזה לא מתאים למתחילים(כאמור חבר שלי מתחליל מאפס) אבל ארוזה ולקס אתרים נמוכים יחסית לסאס פה וזרמט, אגב,מילא זרמט למה סאס פה לא ידידותי? @droporat lech אתר גבוה? נשמע אופציה מעניינת. לא הייתי בכלל בסן אנטון. איפה איזור המתחילים? יש ליד איזור המתחילים גם מסלולים אדומים/שחורים שאוכל מדי כמה זמן לקפוץ מהם "לבקר" את חבר שלי?
-
"סנט אנטון" הינו למעשה חיבור של מספר רב דל אתרי "יישוב" (סנט אנטון, סנט כריסטורף, זורס, לכט ועוד.......) המחוברים בינהם ברשת מעליות סקי יעילה
כך
שאין בעיה לגלוש מיישוב ליישוב וחזרה,
כמובן המתחילים נשארים בשיפולי אתר סנט אנטון, וטיב השלג שיפגשו יהיה מושפע מאוד מהעונה.
מציע שוב לחשוב על אתר שבו שטחי המתחילים יהיו גבוהים יותר...
-
זה שהלך לך קלף משוגע מבחינת השלג בשנה שעברה עם גודאורי זה נפלא. אך מעבר לזה, מדובר באתר מרוחק של 35 קמ מסלולים נכון לעכשיו יש שם 24 קמ של מסלולים פתוחים. https://www.skiresort.info/ski-resort/gudauri/trail-map/ נכון, רשמת אז שאפשר לגלוש בין לבין, אך זה תכלס אותו הדבר. לגבי Zermatt: הוא מספיק בטוח ומספיק גבוה. מספיק מאורגן ומספיק מסלולים לכווולם. בדוק את המפה בskiresort.info ותבין לבד. במסלולים הכחולים היורדים מסונגה התחלתי לגלוש בפועל. והם הזמינו טיסה לציריך. לגבי Lech: נגישה מאוד כפי שתיארתי. סנט אנטון לא מתאים למתחילים.
-
התבלבלת והתיחסת לארלברג בפועל. סנט אנטון הוא ישוב עם אתר סקי בפני עצמו. לא מתאים למתחילים ולא מוצדק בתיאוריה מבחינת העלות לבינונים. הוא מחובר במערכת רכבלים ומסלולים לשאר האתרים שציינת וביחד הם יוצרים אתר גדול מאוד בשם סקי ארלברג. Lech ספציפי מהווה יעד מוצלח יותר עבורם. הכחולים מעליו מושלמים. והוא מציע מספיק מסלולים מאתגרים לאחרים, עם נקודות מפגש לארוחות וכו' על ההר
-
droporat@ תודה על העזרה וכל העיצות הטובות! מתלבט כעת אם כן בין lech ל ZERMATT הבנתי נכון שלמדת לגלוש שם? בכל מקרה במפה מסונגה נראה שיש 2 מסלולים כחולי. בהנחה ונחליט על זרמט תוכל לתת המלצה ללינה ליד? BaseCamp Hotel זה האיזור ליד סונגה שהמעלית מובילה למסלולים כחולים? יש שם גם איזור שאפשר לקחת מתחיל מאפס?
-
במסלול הכחול שיורד מSunnega (7 ובהמשך 6) התחלתי שוב לגלוש כבוגר והיה לי נוח. למתחילים ממש זולדן בכלל מעולה, אך כפי שכבר רשמתי היא משעממת לכל היתר. למתחיל שמצטרף אליכם יש צורך בשיעורים ממדריך מקומי (אני גם בעד סקימולטור בארץ, חוסך זמן וכסף יקר על ההר). אם הקטע הכלכלי בשליטה, אז צרמאט יהיה רעיון טוב. מבחינת רכבת, כולם כמובן מחליפים בציריך מרכז. ואז יש רכבת ישירה לסנט אנטון באוסטריה או רכבת עם עצירת ביניים קצרה בויספ. אין סיבה לצאת בשעה שדורשת עוד החלפה, ראו באתר הרכבות השוויצרי SBB. לו לא הייה מדובר על אפריל, אין שום סיכוי שהייתי שם את צרמאט כשווה ערך לארלברג עם מגורים בלך. אני מת על המקום הזה, מתכוון להמשיך להעביר שם שבוע בכל שנה. הכחולים היורדים מרכס הקריגרהורן לעיירה (קווי ה200 למיניהם) מספקים כל רגש אנושי אפשרי עוד כחול שאהבתי הוא 14. תחילה היתי יורד בגונדולה עד שהעזתי לגלוש באדום שמתחבר ל7. הרכבת עם גלגלי שיניים שעולה לגורנגראט תספק עוד כחולים וגם נוף מרהיב. האדומים בצד האיטלקי שיורדים לכיון צ'רויניה הם לא קלים למתחילים, אל תקחו אותו איתכם.
-
המלון שלנו לא הייה קרוב לתחנת הרכבת לגורנרגראט או לרכבת התחתית לסונגה, קצת הלכנו ברגל אך העיירה קטנה והיינו די קרובים. בעיני חשוב יותר לבחור מקום עם נוף למטרהורן בבוקר מהחדר או מאולם ארוחת הבוקר. הזריחה כפי שמשתקפת על פני ההר מיוחדת ומרשימה
-
עדכון, אם זה עדיין רלוונטי לשקול: אתמול המליצו לי על Flims בשוויץ. מדובר בחבר'ה שכבר היו שם כמה פעמים בתחילת אפריל וחזרו לאותו המקום באותה התקופה על פי המפה בskiresort.info, פךימס רלוונטית למי שהכותב הראשון ביקש. וקרובה יותר לציריך.
-
@droporat רעיון נהדר! חברים שלי אהבו את הרעיון יש לנו נטו רק 3 ימי גלישה. כרגע הם מתלבטים בכל זאת בין sas fee ל flims סאס פה גבוהה יותר עד 3500 לעומת 3000. סאס פה עצמה בגובה 1800 לעומת 1100 ככה זה נראה מהמפה לפחות. אמהם אין הרבה קמ אבל זה רק 3 ימי גלישה היינו עכשיו ב arosa שיש בה 70 קמ ור פעם רחת עברנו ללנזרהיידה מתוך 4 ימי גלישה במצטבר. המסלולים היו מגוונים ומספקים.
-
שלושה ימי גלישה? זולדן יתאים.
-
"...עוד אפשרות אוסטרית: OBERGURGL-SOLDEN. זולדן בפני עצמו מעולה למתחילים ומשעמם לכל היתר, הוא נמצא עם אוברגורגל באותו סקי פס עם סקיבוס חינמי. אוברגורגל אכן גבוה, לא משוכנע שהוא מצדיק את העלות לשהיה במקום ולא בטוח שכולם יתלהבו כל בוקר וערב לנסוע באוטובוס..."
איזה אוטובוס??? הפתרון הוא פשוט להתאחסן באוברגורגל ולגלוש במסלולים הנהדרים שלה. מכל הפעמים שנסעתי לשם והתאחסנתי באוברגורגל, עדיין אף פעם לא גלשתי בזולדן. הפסדתי משהו?
-
יש לאוברגורגל כמה יתרונות. זאת עיירת הסקי הכי גבוהה באוסטריה וזה אכן מבטיח גלישה מסוף נובמבר ועד סוף אפריל, אך בפועל מדובר ב110 קמ בתאוריה שרובם כחולים. אחרי יומיים הרגשתי שמיציתי את המקום וזולדן היה לעזר. הייתי בעמק אוץ פעמיים בחורף וכשמזג האויר סוער הראות אפסית ומעט מסלולים נשארו פתוחים. כך שעבורנו זולדן הייתה גן עדן מכיון שרק הגישה ל2 הקרחונים נסגרה ויכולנו לגלוש מטה לעיירה ל2 הרכבלים. ברמה האישית, הרגשתי שזה מקום לבוא עם ילדים כדי שילמדו לגלוש וליהנות מחצי פנסיון אוסטרי ושינה טובה. השתעממתי. זולדן היתה דינמית יותר וכיפית. (וכן, אהבתי להגיע לNederhutte אחרי 15)