ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תכנון טיול לניו יורק ורכישת כרטיס new york day pass

פורום צפון אמריקה
    ניו יורק
    6
    14
    393
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • סיגל1974
      סיגל1974 נערך לאחרונה על ידי

היי לכולם 🙂

אני מתכננת טיול בחודש יוני לניו יורק עם בתי בת ה 14...פעם ראשונה...

ראיתי שיש המלצות רבות לרכישת כרטיס day pass לאטרקציות הרבות בעיר, אבל יש הרבה אתרים שמוכרים כרטיסים במחירים שונים לחלוטין וקצת הלכתי לאיבוד...איפה כדאי לקנות ולכמה ימים?

האטרקציות שחשבנו עליהם הם:

מוזיאון הגלידה

מוזיאון המטרופולטן

מוזיאון ריפליס

מוזיאון מאדאם טוסו

אמפייר סטייט בילדינג

רוקפלר סנטר ורדיו סיטי מיוזיק הול

חצרות הדסון והאדצ'

מטה האו"ם

מגדל טרמפ

מרכז הסחר העולמי החדש

גראונד זירו ומוזיאון 9/11

גשר ברוקלין והאקווריום בברוקלין

פסל החירות - מעבורת לליברטי איילנד

צאיינה טאון

צ'לסי והמיטפקינג

אנחנו נהיה בניו יורק 8 ימים, שהם למעשה 7 ימים נטו. מתוכם יום אחד יהיה מוקדש לקניות (אשמח להמלצות איפה כדאי לעשות קניות במחירים טובים...). האם נספיק את כל האטרקציות? האם כדאי לוותר על משהו?

הזמנתי מלון The Moderne Hotel שנמצא ברחוב 55, בין השדרה ה-8 לברודווי. האם המלון נחשב טוב?

תודה רבה על כל העזרה 🙂

סיגל

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • karnielr
        karnielr @סיגל1974 נערך לאחרונה על ידי

@סיגל1974

אני לא יודעת איפה קראת המלצות רבות לרכישת פס יומי לניו יורק, זה ממש לא תמיד מומלץ, אבל יש מספר חברות שמוכרות כזה פס ואם את רוצה לבדוק את הכדאיות שלהם עבורך אני ממליצה להכנס לאתר ההשוואות: https://www.passcomparison.com/ .

סיגל1974 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

קודם כל - הכדאיות של רכישת ה"פאסים" היא לרוב מוגבלת. זה לא אומר שזה לא כדאי, אבל פעמים רבות זה לא. שווה להשקיע 10 דקות בכל אחד מהאתרים, לבדוק מה המחיר ה"רשמי", האם יש הנחה באתר הרשמי, והאם יש קומבו "רשמי" של שני אתרים (לפעמים שני מוזיאונים משתפים פעולה, ותראו את זה באתר שלהם). בנוסף יש גם הרבה קופונים שמסתובבים. אז חיפוש גוגל של שם האתר בצירוף המילה קופון (באנגלית) יכול לעזור. אחרי שיש לכם את המחיר האמיתי שתוכלו לשלם לבד - אז שווה לבדוק את ה"פאסים" השונים. אם הפאס זול בהרבה - לכו עליו. במרבית המקרים - לאו דווקא. יש אלמנט פסיכולוגי עם ה"פאסים". לפעמים אנחנו "מתקמצנים" לשלם על אתר מסויים שנראה לנו שנהיה בו מעט זמן. אבל אם נשלם מראש עם "פאס" אז זה לא יקרה. מצד שני, לפעמים באמת אנחנו רוצים לוותר (כי אנחנו עייפים, יורד גשם, כי זה כבר סוף היום ואנחנו מגיעים בשנייה האחרונה) אבל "כבר שילמנו" אז לא נרצה "לצאת פראיירים" ונתאמץ למרות שלא בהכרח כדאי. רק אתם מכירים את עצמכם. חשוב גם להבין אם לפאס יש מגבלות או אותיות קטנות. למשל למרות שאתן שבוע ויותר בניו יורק הפאס תקף רק לשלושה ימים. למשל אי אפשר להזמין מקום מראש אלא רק להגיע ולעמוד בתור, או כל מגבלה אחרת.

לגבי כמות ומינון האתרים זה לא מעט, אבל לא המון. תלוי מאד בכן. מה שאני מאד אוהב בטיול עירוני זה חופש ושוטטות לשמה. כלומר, כן, יש מטרות (מוזיאון, מבנה, חנות) אבל הדרך חשובה לא פחות. הולכים בנחת או נוסעים באוטובוס ורואים המון דברים בדרך שלא תכננו. זה יכול להיות חנות מיוחדת, מבנה יפה או מפורסם ש"שכחנו", מופע רחוב, או כל דבר אחר. אז אני לא נוטה לשבץ כמה וכמה מוזיאונים באותו יום. נוסף על כך, שווה שתקדישו עוד 10 דקות למחשבה מה אתן רוצות בכל מקום. למשל מגדל כזה או אחר - רק לראות אותו מבחוץ? גם את הלובי? לעלות למרפסת תצפית או למוזיאון הקטן שיש בפנים? ההבדלים בזמן שזה לוקח עצומים. מרכז רוקפלר לראות מבחוץ זה 20 דקות לכל היותר. לעלות לתצפית זה כבר שעתיים ואולי יותר. למצות אותו מכל הכיוונים זה כבר יותר. האם רשימת האתרים מתאימה לכם? תלוי בכם. זו לא הרשימה שאני הייתי בוחר, אבל אין שם שום דבר שאני חושב שזו טעות רצינית.

לגבי קניות - אם אתן רוצות "למלא מזוודה" ומוכנות להשקיע יום שלם, אז ישראלים רבים נוסעים לקניון ג'רסי גרדנס הסמוך (אוטובוס או מונית), לוקחים איתם מזוודה, וממלאים אותה בשופינג. צריך אבל לזכור שיום קניות מרוכז הוא מתיש, ובסופו אנחנו פחות אפקטיביים. וצריך לזכור שהמחרי של לילה במלון בניו יורק פלוס אוטובוסים / מוניות לקניון עושה את זה פחות משתלם ממה שזה. אז אפשר גם לשקול לא לעשות יום קניות, אלא לעשות קניות "על הדרך" ברחובות העיר

סיגל1974 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • סיגל1974
            סיגל1974 @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr תודה רבה!!! במידה ואני לא קונה את הפס, כמה זמן מראש כדאי לרכוש כרטיס לכל אטרקציה? האם זה חוסך זמן עמידה בתור?

האם יש לך המלצות כיצד לחלק את האתרים שרשמתי בכל יום? מה כדאי לעשות באותו היום ועל מה כדאי לוותר?

אני מעדיפה טיול בלי לחץ ועומס, שיהיה יותר חוויתי ומהנה

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • סיגל1974
              סיגל1974 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים שכנעת אותי לוותר על הפס...אשמח לקבל המלצות לגבי דברים שאפשר לוותר ודברים יורת מיוחדים שלא כדאי לפספס.

מעדיפה טיול רגוע וחוויתי

עמיחי13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • עמיחי13
                עמיחי13 @סיגל1974 נערך לאחרונה על ידי

@סיגל1974

היות ויש לכם 7 ימים, ממליץ להשקיע לפחות חצי יום עד יום מלא לראות קצת ירוק מחוץ לעיר. אם מעניין אפשר לתת לכם הכוונות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • סיגל1974

אשמח להמלצות. תודה רבה

• עמיחי13
                    עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

הנה כמה אפשרויות:

1. ממנהטן, הליכה על גשר וושינגטון לעבר פארק הפאליסיידס וטיול שם. הנה כמה רעיונות:

https://www.njpalisades.org/trails.html https://www.toursbylocals.com/GeorgeWashingtonBandPalisadesWalk-privatetour

1. אם אתן מטיבות לכת יש כמה מסלולים שיוצאים ממש מתחנות רכבת של קו ההדסון. רלוונטי?

2. יש אוטובוס שיוצא בבוקר אל עבר שמורת הארימן / הר הדוב וחוזר בצהריים / אחרה״צ. אם מעניין אני אחפש קישור.

• סיגל1974

אנחנו לא ממש מטיבות לכת...הבת שלי דיי מפונקת...

• אנשיםטובים

שימו לב שטיול עירוני אומר לרוב הרבה מאד הליכה. כמה זה תלוי בכם, אבל לרוב 5-15 ק"מ ביום. זה לא הליכה ברצף של קילומטרים, ואין עליות וירידות, או חול או כל דבר אחר כמו בטבע, אבל זה עדיין הרבה הליכה והשרירים מרגישים את זה בסוף הטיול. דווקא אני לא הייתי רץ לראות טבע מחוץ לעיר (אלא אם כן אתם חזק בקטע). יש מספיק מה לראות בעיר המדהימה הזו, וככל הידוע לי (לא מאד ניסיתי) הטבע שקרוב לעיר זה לא משהו סופר מיוחד או מפורסם. אז זה אני. בכלל לטעמי האישי בלבד: לא הזכרתם שום הופעה לא הזכרתם את הפארק פסל החירות - אם עולים עליו - סבבה. אם לא, אני הכי נהניתי דווקא בשיט שמגיע קרוב לפסל אבל לא עולה על האי. המעבורת חינמית היא אומנם חינמית (לא לזלזל) אבל לא מאד מתקרבת לאי ובלי הסברים. לגבי לעלול על הפסל - אני לא יודע איך זה היום (עשיתי את זה במילניום הקודם). ברור לי שזה סוג של "חובה" אבל בדיעבד זה לא שווה את זה (כמו הרבה אתרי חובה). סתם עליה משעממת (ובזמנו עם הרבה תור, כך שכולים מדרגה בחצי דקה בערך), בשביל בסוף לעשות תצפית קצרה מהחלון הקטן בזמן שהאנשים מאחור דוחקים בך להתקדם. מוזיאון 9/11 - לא הייתי אבל אני גם לא רוצה להיות, בטח לא בביקור ראשון. כלומר באתר ההנצחה בוודאי שכדאי לבקר. אבל אני לא מרגיש צורך למוזיאון. יש הרבה שכונות בניו יורק ואת רובן לא הזכרת. שום דבר לא חובה כמובן, אבל נחמד לעבור בהן. אני למשל מאד אהבתי את רחוב ספרינג. כמובן השדרה החמישית ורחוב 34. שווה לעשות לעצמכן רשימה של חנויות קונספט כאלה או אחרות. לא בהכרח לקנות בהן, אבל כיף לשוטט מגדל טרמפ - מה יש לחפש שם? כלומר מן הסתם תעברו לידו אם תשוטטו בשדירה החמישית, אבל אני לא רואה צורך להיכנס.

סיגל1974 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • סיגל1974
                          סיגל1974 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים תודה רבה על התובנות!!! עזר מאוד לעשות סדר 🙂

מה לגבי המלון שהזמנתי? נחשב בסדר? מבחינת מיקום?

• karnielr
                            karnielr @סיגל1974 נערך לאחרונה על ידי

@karnielr תודה רבה!!! במידה ואני לא קונה את הפס, כמה זמן מראש כדאי לרכוש כרטיס לכל אטרקציה? האם זה חוסך זמן עמידה בתור?
                            לא לכל אתר צריך לקנות מראש, גם אם קונים מראש זה לא תמיד חוסך תור. כבר קרה לי שהיה תור לתיקוף כרטיסים מוזמנים.
                            האם יש לך המלצות כיצד לחלק את האתרים שרשמתי בכל יום? מה כדאי לעשות באותו היום ועל מה כדאי לוותר?
                            הייתי מסמנת על מפה את כל התוכניות ולפי זה עושה חלוקה עקרונית לימים. כפי שכבר כתבו לך, חלק מהדברים שתכננת לוקחים 20 שניות. הכי חשוב בטיול בעיר כזו - לשמור על גמישות. לפעמים רואים חנות מעניינת או מופע רחוב או גינה שיכולים לספק חווייה יותר גדולה מכל מה שחשבת עליו מראש. על מה לוותר? על מה שלא בא באותו רגע...זה קורה.
                            אני מעדיפה טיול בלי לחץ ועומס, שיהיה יותר חוויתי ומהנה

• אנשיםטובים

לא מכיר את המלון. המיקום שלו טוב ואפילו טוב מאד.

• aljaje
                                aljaje נערך לאחרונה על ידי

לגבי המלון, כדאי לך לקרוא ביקורות בבוקינג: נכנסים ל- Reviews, בוחרים ב- Sort על ה- Lowest Scores ומגלים מה הבעיות בחדרי המלון והפקידות(בעיקר בעית החלונות/אין ממש והתחזוקה), קראי בקישור: https://www.booking.com/hotel/us/monderne.en-gb.html?aid=1288895&label=metagha-link-LUIL-hotel-183066_dev-mobile_los-8_bw-6_dow-Monday_defdate-0_room-0_gstadt-2_rateid-not_us_aud-7074504557_gacid-6644255444_mcid-10_ppa-0_clrid-0_ad-1_gstkid-0_checkin-20220321_lp-1007988_r-20574944511527553963&sid=2edca5a1496fd1b4acbddf549680de3e&checkin=2022-03-21&checkout=2022-03-29&dist=0&ext_price_total=6671.95&group_adults=2&group_children=0&req_children=0&sb_price_type=total&show_room=18306602_158380034_2_0_0&type=total&gclid=EAIaIQobChMIov6wzP7H9gIVlIWDBx1isAthEAoYASAAEgJV2fD_BwE&utm_campaign=IL&utm_content=dev-mobile_los-8_bw-6_dow-Monday_defdate-0_room-0_gstadt-2_rateid-not_us_aud-7074504557_gacid-6644255444_mcid-10_ppa-0_clrid-0_ad-1_gstkid-0_checkin-20220321&utm_medium=localuniversal&utm_source=metagha&utm_term=hotel-183066&activeTab=htReviews *אין אפשרות להטמיע את הקישור דרך הטלפון, צריך להעתיק.

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון