התלבטות בקשר לפארקים ביוטה
-
היי,
במסגרת תכנון טיול בת מצווה (3 ילדים בגילאי 6, 12 ו-17) שיכלול את החוף המערבי, חשבנו לשלב גם פארקים ביוטה.
התכנון הוא להגיע מסן דייגו, לעצור ללילה באגם מיד, להמשיך לשני לילות בציון, לנסוע ישירות למואב לשלושה לילות (קניונלנדס וארצ'ס), נסיעה ללילה בברייס וסיום שלושה/ארבעה לילות בלאס וגאס.
לא כללנו את הגרנד קניון מאחר ואנחנו לא מיטיבי לכת והבנו שלמעט מסלולים ארוכים, מדובר בעיקר בנסיעות ויש לנו מספיק מהן...
האם הנסיעה הארוכה למואב שווה לדעתכם את הביקור שם בשני הפארקים? התכנון הוא מסלולים לא ארוכים בקניונים ואולי טיול ג'יפים/שייט ומנוחה מהנסיעות, בגלל זה גם ריווחנו שם.
בכוונה נסענו ישירות מציון למואב על מנת שבחזור נעצור בברייס ולא נצטרך לנסוע ישירות ללאס וגאס.
האם כדאי להוריד לילה בציון, להמשיך ללילה בברייס, לנסוע למואב לשלושה לילות ולחזור דרך לילה באגם פאואל ומשם ללאס וגאס?
האם עדיף להתחיל בכיוון ההפוך, מסן דייגו, לינה באיזור קינגמן ומשם ללילה בפייג, שלושה לילות במואב, לילה בברייס ולילה בציון?
או שכל האפשרויות לא ריאליות?
רק אוסיף שהתכנון הוא לתחילת ספטמבר (לא השנה אז יש עדיין זמן לתכנון:)) וכן כל עוד המשך של המסלול הקלאסי של המערב, לאחר ימים אלו.
תודה,
יובל
תודה,
יובל
-
אני חושב שמה שתכננתם הוא בסדר. אתם גם מודעים לאורך של הנסיעות הארוכות.
לשאלה האם שווה את הנסיעה- אני חושב שזה פארקים מעניינים במיוחד ארצ'ס ותכננתם שם 3 לילות. ככה שיומיים שלמים יאזנו את הנסיעת הלוך הארוכה.
המקום היחיד שקצת בעייתי לדעתי הוא ברייס- אנחנו נסענו מברייס למואב - יצאנו בצהריים והגענו מאוחר בלילה- אחרי הפוגת אוכל, ועצירת תצפיות בעוד פארק על הכביש.. איך שהוא יצא יום מעייף- מה שמבחינתכם יכול להיות הגעה די מאוחרת לברייס, ורק חצי יום בשבילו למחרת- כי אתם עוד רוצים לחזור לוגאס.
כבר היו פה בזמנו הרבה דיונים על הפארקים השונים- ורמת האהבה לפארק מסוים היא אינדיבידואלית. אני הייתי מעדיף ברייס מציון, אבל יש כאלו שיגידו בדיוק הפוך וזה סתם יבלבל אתכם.
אמרת שאתם לא ממש בעניין הליכות- אבל כדאי אולי לראות מה אתם כן מוכנים ללכת ולראות לפי ההליכות שכן תעשו ( אפילו אם זה כמה קצרות) - איזה משני הפארקים שווה את היום אקסטרה.
באחת האופציות הזכרת את פייג' ואגם פאוול- אם אתה הולך על שילוב של שייט באגם, פרסת הסוס אולי קניון אנטילופ.. יכול להיות שיש לך פה מצב ליומיים ואז כבר על הדרך תחליף את מואב בגרנד קניון.
בסופו של דבר הכל עניין של טעם ורצון וכל האופציות יהיו קבילות, אם אתם לוקחים בחשבון את מה שרואים, הולכים ונוסעים בכל אופציה. -
בעיני, אגם פאוול וקניון אנטילופ היו מהשיאים של הטיול שלנו לארה"ב. חבל לוותר עליהם
-
אוסיף ככה: בגלל הנסיעות הארוכות מציע לא לתכנן נסיעה פלוס סיור בקניון באותו היום אלא יום נסיעה ויום או ימי סיור.
זה נכון גם לציון וגם לברייס.
הסיור הוא סיור רכוב מתצפית אחת לשניה. אם רוצים להוסיף סיורים רגליים או למשל רכיבה על סוסים אז צריך לזה זמן נוסף, בהתאם
למספר הסיורים הרגליים ולאורכם.
מציע לא לקבוע מסמרות מראש (כלומר למעט להזמין לינות מראש) ולהערך לטיול מתגלגל. לא ניתקלתי בקושי למצוא מוטלים לפני או אחרי הפארקים.
הערה מיוחדת לגבי קניון אנטילופ. זה מנוהל ע"י האינדיאנים. בזמן הקורונה הוא היה סגור למבקרים. צריך לבדוק מה המצב לפני כן.
לגבי הגרנד קניון - הוא כמעט בדרך מפייג' ללאס וגאס (הלוך או חזור). יש מספר נקודות עצירה לתצפית כך שגם אם לא יורדים לטרק, שווה לעצור בהן לתצפית. שווה.
-
מבחינתי ( גם עם ילדים בגילאים דומים) ברייס היה הפארק הכי מרשים מכל הרשימה שנתת. אתה גם יכול להתניע שם בקלות ויש מה לעשות יומיים בכיף . הסיפור בציון יותר מורכב כי אתה תלוי בשאטלים של הפארק בשביל הטראקים ונקודות העניין המרכזיות . מחזק את קניון אנטילופ שהוא מדהים ביופיו ובהחלט שווה את העצירה בפייג׳.
-
מבחינתי ( גם עם ילדים בגילאים דומים) ברייס היה הפארק הכי מרשים מכל הרשימה שנתת. אתה גם יכול להתניע שם בקלות ויש מה לעשות יומיים בכיף . הסיפור בציון יותר מורכב כי אתה תלוי בשאטלים של הפארק בשביל הטראקים ונקודות העניין המרכזיות . מחזק את קניון אנטילופ שהוא מדהים ביופיו ובהחלט שווה את העצירה בפייג׳.
-
כן, משתלם לסוע לדעתי לי לקח מברייס למואב 4:10 שעות עם עצירות פיפי בעיקר, אבל נהגתי מהר (1700-2110)
בעיני, זאיון, הוא הפחות מרשים, בטח אם נשארים בקניון, אפילו יום זה בזבוז זמן יחסית לאלטרנטיבות
-
הייתי בציון וברייס ממש לאחרונה (באוגוסט). מזג האוויר היה חם בטירוף ויבש. אפילו ראינו נובחניות בצידי הדרך (חמודות בטירוף). אני דווקא חשבתי שציון מהמם, וברייס יפה. ציון הוא כמעט לנהיגה בלבד אלא אם בא לכם לרדת ולהצטרף לאוטובוס של השמורה. חלקים מסויימים שהייתי בהם בעבר נסגרו ולא ניתן לגשת אליהם. בברייס אפשר לרדת ולעשות מסלולים קצרים. השאלה כמה בא לכם ללכת וכמה חם יהיה. שימו לב שה altitude של ברייס הוא כ 2400 מ'- מדובר במקום גבוה. אני הייתי עושה את שניהם, הם די קרובים ובמונחים אמריקאיים אפילו הייתי אומרת שהם ממש אחד ליד השני. ושונים דיים זה מזה.
-
@rozmar ברייס מגיע גם ל- 3,000 מטרים באיזור סוף הדרך. בתחילת אוקטובר בעת ביקורי גם ירד שם שלג.
פארק ציון הוא בהחלט הפחות מרשים, ולדעתי כדאי בעיקר למי שמתכנן לבצע הליכות. בביקור הראשון שלי שם (מתוך שניים), ביליתי בו חצי יום בלבד, שכלל גם קטעי הליכה קלים, כמו ה- River Walk.
לגבי הגרנד קניון - זהו האתר המפורסם ביותר באיזור. כמובן שידעתי עליו הרבה לפני ששמעתי על הפארקים ציון וברייס קניון. לכן, גם אם מסתפקים בתצפיות, אם אפשר אז כדאי לבקר בו. אגב, גם שם נמצאים בגובה של קרוב ל- 2,000 מטרים.
איזור מואב חביב עלי ואני ממליץ לבקר בו וגם במערב קולוראדו (יש אתרים די סמוכים לגבול עם יוטה). צריך רק לקחת בחשבון שמדובר באזור מרוחק יותר מלאס וגאס. ממואב ללאס וגאס זה מספר שעות לא קטן של נסיעה. השאלה היא לגבי תקציב הזמן שלכם ואם יש לכם את הזמן להגיע לשם ולבקר שם באתרים השונים. אם כן, אז בטח ששווה לנסוע לשם. בעצם, ממה שכתבתם, מדובר די בלחץ על מנת לבקר במואב. לכן, אינני בטוח שזה כדאי ואולי כדאי להשקיע את הזמן במקומות יותר קרובים לאזור לב הטיול שלכם. אם תסעו למואב ותוכלו להקדיש נטו לאזור 3-4 ימים לפחות, כדאי לשקול זאת. ליומיים נטו - לא יודע.
-
גם בעיני מואב מומלצת מאד ואישית הפארקים סביבה הם בעיני היפים והמהנים ביותר, אבל - (ושוב בעיני) היא משתלבת טוב יותר דווקא בטיול בקולורדו (המדהימה בעצמה), ככה שאם אתם צופים טיול נוסף בשנים הקרובות לאזור אז הייתי שומר את מואב לעתיד וכעת מתרכז באתרים הקרובים יותר לוגאס (או מוסיף זמן כדי לעשות את הסביבו הגדול כמו שצריך)
-
ורק אציין את מסלול The Narrows בפארק ציון שלבדו שווה את ההגעה לשם - אם כי תלוי באיזה עונה (הליכה במים קרים!) ועד כמה הילדים הקטנים יהיו מסוגלים לכך