בסופ"ש האחרון הייתי בעמק אאוסטה ל 3 ימי גלישה אחרונים לעונה
-
במפתיע, דווקא צ'רביניה (שהיתה סגורה לצד השוויצרי) היתה עם שלג ברמה מזעזעת, רוחות לא פשוטות, ותנאי גלישה קלוקלים, כך שהיום הראשון היה לא משהו בעליל. ביומיים שאחרי כן גלשתי בפילה ונהניתי מאד למרות גלישת אמצע אפריל, ולמרות העובדה שבעמק אאוסטה בקושי ירד השנה שלג.. המפנה של פילה, על אף היותה אתר נמוך יותר מצ'רביניה, מוסתר יותר לשמש, כך שהשלג נשמר ברמה ממש גבוהה. חצי מהאתר היה סגור, אולם מה שכן היה פתוח היה איכותי לאורך היום ברובו (חוץ מפאצ'ים של קרח או קרח נמס בשלב יותר מתקדם של היום ובמיוחד אתמול כשזרחה השמש), האתרים היו כמעט ריקים, האוטוסטרדות של יום ראשון ריקות לחלוטין, והשמש שקעה לקראת שמונה בערב.
זה הזמן לאימוני הנבחרת על מסלולים מצויינים כמו 12 ו 23 שהיו סגורים רוב היום לציבור. הילדים החמודים האלה מדהימים, הם יודעים לגלוש כ"כ טוב וכ"כ מהר.
בחלקים של הקרח צריך להזהר, וכמעט החלקתי מצויין על אחד מהם (התאוששתי ולא נפלתי בסוף, איזו טכניקה למען השם נדרשת לגלישת קרח- המנעות ?)
גלישת סוף עונה יכולה להיות "טריקית"- לפעמים היא יכולה להיות מדהימה ולפעמים צריך להגיד תודה על מה שיש.
ס"ה גלשתי העונה 13 ימים, וזה הרבה יותר ממה שגלשתי בשנת 2021, אז הכרת הטוב וזה, ללא ספק.
האיטלקים כ"כ שמחו לארח את התיירים, אפילו המתדלק בתחנת הדלק באאוסטה יצא מגדרו לדבר באנגלית וחייך אליי מאוזן לאוזן..האווירה היתה מאד מקבלת פנים, אפילו יותר מבשנים עברו.
המחירים תחרותיים ביותר (בלילה הראשון במלון אלה פוסטה- 167 ש"ח לחדר יחיד, ב 2 הלילות האחרים במלון ביז'ו שילמתי "יקר"- 180 אירו על חדר גדול עם נוף. אבל אמרתי- yolo.
הלוך ושוב שדרגתי לביזנס באל על, וזכיתי לישון בנועם ובנחת.
הדלק התייקר גם באיטליה- 1.65 אירו לליטר.
הרוחות היו עזות גם בעמק והרגשתי אותן גם על ההר (הגונדולה חזרה לעמק ביום השני נעה מצד לצד, נסעה מאד לאט) וגם באוטוסטרדה (היה שילוט על הכביש שהזהיר מרוחות עזות).
ללא ספק התגעגעתי לאיטליה, אבל הגלישה האהובה עליי מכל בשנים האחרונות היא הגלישה בקולורדו בארה"ב- אין מה להשוות את המגוון ואיכות השלג. חוץ מהעניין הקטן של 16 שעות טיסה, גלישה בארה"ב היא ליגה אחרת לגמרי.
כמובן שעד שסימני השמש על לחיי דהו בארה"ב, נתווספו להם בסופ"ש זה סימנים חדשים. ואני מוצאת את המראה מוזר ביום יום המעונב שלי. המסכה מאד מועילה במקרים אלה. מי ידע שכך יהיה...
כמובן, האיטלקים מקפידים על מסכות FFP2. בישראל ניתן להשיג אחת ב 20 ש"ח, שם קניתי 5 ב 3 אירו בסופרמרקט. על הטיסה ובמקומות ציבוריים מאד מקפידים על המסכה הזו ולא המסכה הכירורגית הכחולה הרגילה שלנו. נראיתי 2 טיפות מים כמו ברווז.
-
כרגיל, החיים שלך דבש.
-
כולי קנאה - התכנון שלי לנסוע לפילה בדצמבר לא יצא לפועל, כי איטליה אסרה על כניסת ישראל כמה ימים לפני הנסיעה שלנו. אולי שנה הבאה.
את מהווה השראה, גם אם לארה"ב אין מצב שאטוס לסקי.
-
דבר נוסף שלא ציינתי והוא היה מאד מאד בולט בדרך לצ'רביניה וביעדים נוספים (לדוג' העיירה פוליין ליד אאוסטה, היציאה מפילה לאוטוסטרדה)- האיטלקים פיזרו בכל הדרך לצ'רביניה מכמונות מהירות נמוכות בעיירות. הדרך הבין עירונית לא רלוונטית- שם ניתן להגיע למהירות של 70-80 קמ"ש לפי תנאי הדרך. בעיירות הפזורות ב 25 ק"מ עד ההגעה לצ'רביניה, יש סימון של כניסה לעיירה (דהיינו דרך עירונית), מעברי חציה+באמפרים, והמוני מכמונות בכל הצדדים. שימו לב- זה חדש. אני מקווה שנהגתי כחוק כל הזמן. אם יהיה דוח, מן הסתם מישהו יספיק לעדכן אותי בקרוב.
-
@rozmar צריך לאזן את התקציב אחרי שנה שלא היו תיירים
-
@מ-פולני לא רוצה להגיד לך כמה עלו לנו הכרטיסים ללונדון לשבוע הבא באל על. כמעט פי 2 מעלות המלון (ולא מדובר במלון פשפשים, כן? 4 כוכבים על האוקספורד). פה אמרתי כבר שמישהו סוגר פינות והפסדים מהשנתיים האחרונות...
-
@rozmar אוקספורד שטראסה רחוב טוב. אני אישית מעדיף משהו במרחק עד 5 דקות ריצה מהייד פארק
-
יש לי חיבה מיוחדת למארבל ארץ'. יש שם כמה דברים טובים באיזור ומתחילים את מסלול הרכישות ממש שם. במקרה הפעם אני ישנה קל"ב לתחנת בונד. פשוט החלטתי על החופשה ממש לפני כמה ימים אז כבר הרבה דברים לא זמינים.