לא נפתר טיול לאלסקה פעם ראשונה המלצות .
-
שלום חברים.
אני מתכנן לטייל באלסקה ביוני כשבועיים.
זו פעם ראשונה בשבילי בצפון אמריקה .
מה כדאי להכין ולאן.
האם מתאים טיול עצמאי או להגיע לאיזור ואז להצטרף לטיול מאורגן.
אני ואשתי בשנות השישים.
אודה לרעיונות ומסלולים. -
י מתכנן לטייל באלסקה ביוני כשבועיים.זו פעם ראשונה בשבילי בצפון אמריקה .מה כדאי להכין ולאן.האם מתאים טיול עצמאי או להגיע לאיזור ואז להצטרף לטיול מאורגן.אני ואשתי בשנות השישים.אודה לרעיונות ומסלולים.
הי
מצטרפת לך את סיפור הטיול שלי מהקייץ האחרון מאלסקה.
-
-
- האם אתם מנוסים בטיול עצמאי לא בצפון אמריקה? אם כן לא תהיה לכם בעיה לטייל באלסקה היא נוחה מאוד מסודרת, כל האטרקציות ניתנות להזמנה בקלות לבד דרך האינטרנט ( אטרקציות = שייט למינהו, טיסות, הליכה על קרחונים וכו ).
אם אתם לא מנוסים בכלל ( כי לא הייתן עדיין בצפון אמריקה אז תהיתי ) לא בטוחה שאלסקה זה המקום להתחיל לטייל לבד
- יש בעיה באלסקה עם השכרות רכב , תמיד, ובפרט מאז הקורונה. אני חוששת שגם השנה. צריך לבדוק אם בכלל אפשר עדיין לשכור. תבדקו גם את TURO ולא רק חברות השכרה ( ותבדקו טוב את נושא הביטוח )
- גם לגבי לינות התאריך כבר די מאוחר, משערת שאפשר למצוא אבל המון אופציות יהיו חסומות והעלויות יהיו יותר גבוהות. אפשר לבדקו באתרים הרגילים כמו בוקינג ו AIRBNB ו HOTELS
- קיימת אופציה של קרוז למעבר הפנימי ( אפשר לשלב עם טיול רכוב ביבשת ואפשר לא ) אופציה מאוד פשוטה להתארגנות אבל המון זמן הולך על ימי שייט ופחות ניתן לטייל.
מציע לכם לפנות לעופר https://ofergelmond.com
הוא מומחה לאיזור, מוציא טיולים מאורגנים ( לא בטוח שיש לו מקום לקייץ אבל אפשר לבדוק ) ושרות אחר שהוא נותן זה טיול עצמאי מאורגן. הוא יעזור לכם ויבנה איתכם מסלול ויזמין מראש את כל שרותי הקרקע ( מלונות רכב ואטרקציות ), העמלה שלו מתקזזת עם ההנחות שהוא מקבל מספקי השרותים ( בדקתי שנה שעברה ) וזה עיסקה מאוד כדאית למי שפחות מתמצא.
מוזמנים להתייעץ איתי עוד אם תרצו. טיול באלסקה טרי אצלי עדיין
-
@ayeletback תודה איילת כל הכבוד על האומץ מעריץ אותך.
אני מתכוון בשלב ראשון לטייל רק באלסקה לאחר ביקור משפחתי בשיקגו וטיסה ישיר לאנקורג'.
האם הזמנת מלונות באלסקה תוך כדי התקדמות או הזמנה מראש מידי כמה ימים.
לגבי הרכב יש לך יותר פרטים ממי בדיוק להזמין.אני אמור לטייל שם כשלושה שבועות.תודה .
-
מלונות כדאי לך להזמין מראש, מהר ככל האפשר. אין המון מקומות לינה באלסקה והם נתפסים מוקדם. לגבי רכב- ממליצה לך לבדוק בכל החברות האפשריות וגם בקשר לזה כדאי למהר. הקורונה הפחיתה את מספר הרכבים הזמינים ובאמצע חודש אפריל לא בטוח שהזמינות גבוהה או אפילו קיימת בכלל.
מציעה לך לקרוא את הבלוגים שכתבתי על שני הטיולים שלנו באלסקה, הראשון קצת מורכב ואני משערת שלא מתאים לטיול ראשון, הטיול השני שלנו היה מעגלי מאנקורג' וחלקים ממנו יכולים להתאים. בכל מקרה, את נושא הרכב הייתי בודקת לפני הזמנת כרטיסי טיסה.
-
לא מזמינים כל כמה ימים בעונת הקייץ. הכל מראש אחרת תשאר לישון באוטו במקרים רבים.
וגן ככה זה די מורכב.
מחפשים דרך האתרים המוכרים, ואפשר גם ישירות.
אפשר לנסות להזמין עם ביטול חינם, אבל גם האופציה הזאת לא בהכרח קיימת.
החריג זה אנקורג ששם יש יותר שפע.
לגבי רכבים, פשוט תבדוק בכל חברה וסוכנות אפשרית. גם ישראליות וגם לא ישראליות ( אבל אז צריך לטפל בנפרד בביטוח, צריך ביטוח גניבה ונזק ובטוח צד ג ).
אפשר גם לחפש באתרים של סוכניות אמריקאיות כמו EXPEDIA או בוקינג ועוד ועוד.
לא כדאי להשאיר אבן שלא הופכים אולי פתאום למישהו יהיה משהו.
אופציה אחרת זה TURO שזה כמו AIRBNB של רכיבים. תחפש פשוט את האתר. זה לא אידאלי אבל זה פותח אופציות. לא מכירה את נושא הביטוחים שם, הבנתי שיש הסדרה צריך ללמוד אותו
וכמו שאמרת קודמתי, חייבים להסדיר את עניין הרכב לפני הזמנת כרטיסי טיסה.
וממליצה בחום לעשות מה שאני עשיתי ולהגיע לאלסקה 24 שעות לפני מועד לקיחת הרכב כדי שאיחור או שינוי בטיסות לא ישאירו אותך קרח וללא רכב
-
תודה איילת.
ובכן המצב דיי עגום בקשר להשכרת הרכב מחיר מינימום לשבוע מעל 1500 דולר לחודש יוני .
היות ונזכרתי מאוחר היות וגילי המתקדם 67 והיות שזו פעם ראשונה באלסקה ועוד הרבה היותים.
החלטתי לא לוותר על הטיול לאלסקה ובכל זאת לעשות זאת במתוקנת שונה.
בכוונתי לטוס לאנקורג' ישירת משיקגו לאחר ביקור של הבן שלי שנמצא ברילוקשיין שם.
באנקורג' בתקווה שעדיין לא מאוחר לקחת מלון ל 5 ימים וצשם לעשות ממעין טיול כוכב כל יום למיקום אחר.
בעזרת כמובן טיול מאורגן שיוצא מהמלון באוטובוס וחזרה למלון { אני שונא טיולים מאורגים תמיד יצאתי עצמאית}.
אני שואל אותך כי כבר היית שם אם לזכרונך יצאו טיולים מאורגנים מהמלונות באנקורג' ואם כן עם איזו חברה אמריקאית כמובן ניתן לטייל.
זאת כמובן תהיה טעימה ראשונית מאלסקה ויש סיכוי טוב שאחזור עצמאית לטיול מעמיק יותר.
מה דעתך בנושא ? (מבקש סליחה מראש על הטירחה ).
לאחרחמישה ימים אני מתכוון לקחת קרוז עם רויאל קריביין חזרה לסיאטל .
ואז לשכור רכב ולעשות הרוקיז ולהתגלגל חזרה דרומה עד שיימאס ואז אחזור בטיסה לשיקגו.
תודה ואשמח לשמוע ממך עוד טיפים.
אגב טיסה ישירה לשיקגו מישראל מתוכננת ל 4 ביוני.
-
אני אמנם לא איילת אבל אני מקוה שתסכים לקרוא את תשובתי.
טיולי יום מאנקורג' תוכל לבדוק בקישור שאצרף בסוף הודעתי (צריך להעתיק ולשים בדפדפן כי מערכת הקישורים לא עובדת כאן באתר). אם לא תצליח, יש אתר בשם viator שמציע טיולי יום בכל העולם וגם באנקורג', תכנס, תמלא את הפרטים הנדרשים ותקבל רשימה. העלויות גבוהות ביותר, יתכן ותראה שהשכרת רכב משתלמת יותר...
לגבי הטיול ברוקיז....גם הטיול שם דורש הערכות לוגיסטית לא פשוטה. גם שם עלולה להיות בעיה הן עם רכב והן עם לינה. בנוסף, לא כתבת מאיפה אתה טס לשיקגו, אם אתה מתכנן לשכור רכב ביעד קנדי ולהחזירו בארה"ב אתה עלול להתקל בקושי משמעותי.
אני מבינה שאתה מנסה להגשים איזשהו חלום, כרגע יש אילוצים, זה לא ענייני אבל יש כל כך הרבה יעדים מעניינים בארה"ב שכן תוכל לראות בצורה מיטבית שאולי כדאי לדחות את החלום ולעשות אותו כמו שצריך וכמו שמתאים לך באמת ולהעדפות שלך. מי שלא אוהב טיולים מאורגנים, לא יהנה מטיולים מאורגנים....(מנסיון).
-
היי קרניאל .מקבל באהבה את הטיפים שלך. לאחר הקרוז מסיוורד אלסקה לוונקובר (שינוי מתבקש) משכיר רכב ומטייל לתוך הרוקיז הקנדיים.את הרכב מחזיר בקנדה מהעיר גריבלדי קנדה ומשם טס חזרה לשיקגו. לגבי הגישור ששלחת לי הוא מעולה ואני בוודאי אשתמש בו. אני יודע כמעט בוודאות שזה יעלה לי יותר מהשכרת הרכב באלסקה ובכל זאת אשתמש ברעיון של טיולים יומיים מאנקורג'. ואם כבר בטיולי יום מאורגנים מהמלון הייתי ממש מבקש ממך עוד עיצה קטנה . איזה הם הטיולים היומיים שחייבים לעשות מאנקורג' לרשותי 5 ימי טיולים מלאים שלאחריהם עושה את הקרוז לוונקובר קנדה .
-
לפני שאני מתעמקת בטיולי היום מאנקורג' אני ממש סקרנית לגבי גריבלדי קנדה. ראיתי שיש פארק כזה, ראיתי שיש הר כזה. שדה תעופה בשם הזה ראיתי רק באורגון ארה"ב....אתה יכול אולי לכתוב מה הקוד של שדה התעופה אליו התכוונת? או מה שמו המלא? תודה!
-
אני פחות התעניינתי בטיולים מאורגנים, אבל יש אין סוף כאלה ( גם ליותר מיום ושווה לבדוק אותם ) אני חושבת שזה רעיון לא רע, טיול ממוקד בין יום-יומיים לא בדיוק זהה לטיול מאורגן מהסוג שיוצאים אליהם לכל הטיול. יש 2 אופציות שאני מכירה -
- החברה שעשיתי איתה את טיול ההליקופטרים ב KNICK GLACIER נקראת ALASKA HELICOPTER TOURS וראיתי באתר שלהם שהם עושים איסוף מאנקורג ( סה"כ שעה נסיעה ). ההמלצה שלי עליהם היא הכי חמה שיש, היה מדהים. יש להם הרבה סוגי טיסות וסיורים וצריך לראות מה מתאים. אולי אפשר לישון אח"כ ב KNICK RIVER LODGE ממנו יוצאות הטיסות ולמחרת לעשות סיור בקרחון מטנוסקה , זה די קרוב וצריך לבדוק ב LODGE ובחברות שעושות סיורים על הקרחון איך אפשר להגיע. אני בטוחה שהם יוכלו להציע לך הסעה כלשהי ( מן הסתם בתשלום ) ואח"כ חזרה לאנקורג
- תבדוק עם החברה Chugach Adventures, יש לה יום טיול לקרחון ספנסר שיוצא מאנקורג ( תחנת רכבת ) עם שייט בן הקרחונים. התכוונתי לעשות ( בהמלצה של עופר ) בסוף לא יצא. ( הטיול יוצא מתחנת רכבת )
- ל SEWARD יש רכבת ( זוכרת שגם בדקתי את האופציה מה יקרה אם אין רכב ) אם הקרוז יוצא משם אפשר לעשות קודם שייט נופי משם, או קייקים (תלוי בהעדפות שלך )
- טיולים מאורגנים יוצאים מכל מקום, זה לא משנה מאיזה מלון. סביר שיאספו אותך או מקסימום תיקח UBER ( עובד מצויין באנקורג ).
מעלה תהיה - כל הטיולים הללו מאוד יקרים גם כן. 1500 דולר לרכב נשמע מטורף...לא ממש. הדולר נמוך, ובסך כל ההוצאות של טיול לאלסקה עוד 1000 שח בין מחיר סביר למטורף - בטל בשישים. אם הייתי מחליטה לנסוע, הייתי שוכרת רכב במחיר הזה. הקייץ הזה אני טסה לאלפים הצרפתים , רכב ל 11 יום עולה לי 1000 יורו. זה לא הבדל כזה גדול מחירי הרכב מטורפים. זה מה יש.
לגבי הרוקיס,- תבדוק רכבים, יש בעיה בכל העולם ומחירים גבוהים בכל העולם. תבדוק שמתאים לך
- זה קצת מאוחר ללינות, מניחה שיש אבל לא פשוט ( ולא זול ) תראה מה המצב ( בשלב ראשון בבוקינג וכו אבל אפשר גם ישירות ).
- אם אתה נוסע לרוקיס תרשם להגרלה של אוהרה.
- ברוקיס לא מתגלגלים עד שנמאס בקייץ, אין חיה כזאת צריך להזמין מלונות אחרת לא יהיה לך איפה לישון. אין מקום לספונטניות למרבה הצער.
-
-
@ayeletback תודה על הבעת דאגתך.
כמובן שברוקיס יהיה הרבה יותר מסודר עם מלונות ורכב (אגב מצאתי בוונקובר רכב טויוטה ראב4 במחיר 1300 דולר לשבוע נשמע סביר )
-
לגבי טיולי היום, רובם מטבע הדברים לא רחוקים מאנקורג' יחסית כך שהמבחר לא באמת גדול אלא רק נראה ככה. אין לי בדיוק המלצות על טיולים מהרשימה אבל קרחון מטנושקה וקרחון פורטאג' שוים ביקור ללא ספק.
חייבת לציין שזה לא ענייני כמובן אבל ...הייתי עוזבת את רעיון הטיולים המאורגנים המתסכלים (כי אתה לא באמת רואה מה שאתה רוצה ולא נשאר בכל מקום כמה שאתה רוצה) ועושה טיול או מיני טיול עצמאי, אפילו באותם 5 ימים שהקצית.
-
@karnielr היי קארני.
רציתי לבקש את עזרתך .
אני מעוניין להזמין את הטיול באוטובוס 5 עד 8 שעות בשמורת פארק דנלי שיוצא משם וחוזר לשם.
הזמנתי שני לילות במלון דנלי פרק הוטל.רוב הטיולים יוצאים מאנקורג.
כמו כן הייתי רוצה להזמין טיול מוטס במסוק ביום למחרת.
תודה על השיתוף.
יוסי.
-
שלום חברים נראה לי שהסתדרתי לבד בתכנון הטיול.
החלטה על טיול של חמישה ימים באלסקה מה שנקרא על קצה המזלג באיזי בלי לרדוף ולסמן עוד וי על המפה. מתחיל הטיול מאנקורג' נסיעה לדנלי פארק ולינה במקום שני לילות .(השמות באנגלית נכתבים בעברית לשם נוחות מתנצל) הטיולים באוטובוס בפארק דנלי ברובם בחינם ויש שאטלים לכמה מקומות בתוך הפארק.בחינם ללא רישום מוקדם. למחרת היום המשך טיולים באיזור ובשילוב טיול עם טרקטרונים כולל ארוחה למשך כ 4 שעות. למוחרת היום נסיעה בכביש דנלי היוואי לכיוון פאקסון.טיול ולינה במוטל נחמד בשילוב ארוחת ערב ברביקיו שמנהל המוטל מארגן לאורחים בצימרים. למחרת הים נסיעה וטיול לכיוון קופפר טיולים באיזר והאטרקציות מסביב.לינה בבקתת עץ מיוחדת של צייד ואומן בגילופי עץ.ארוחת ערב ובוקר שהוא מכין נראה טעים ומשובח. למחרת נסיעה לכיוון אנקורג' כשבדרך באיזור מטנושקה טיסה במסוק סביב גלציאר ונחיתה על קרחון טיול מוסק כארבעים דקות. לינה בשיפ מנאוטן וילג'. למחרתנסיעה לאנקורג' לילה אחרון באלסקה ולמחרת נסיעה לסיוורד לקרוז של שבוע עם הרויאל קריביאן לוונקובר קנדה. בקנדה טיול של עוד חמישה ימים ברוקיז הקנדיים. עד כאן להשתמע בטיול לקנדה. יוסי.