ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התיעצת בנוגע לטיול משפחתי באוגוסט - איטלה VS סקנדינביה.

פורום אירופה
    צפון איטליה טוסקנה סקנדינביה אירופה איטליה דנמרק פינלנד נורווגיה שבדיה קופנהגן ברגן אוסלו שטוקהולם
    8
    14
    316
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Olga1317
      Olga1317 נערך לאחרונה על ידי

שלום,

מתכננים טיול משפחתי באוגוסט לשבועיים. למה דווקא אוגוסט, כי יש לי יום הולדת עגול ומתחשק לי לחגוג. משפחתי אומר - זוג + 3 (20-17-13) ועוד זוג + (14-12-3) + 2 סבתות בנות 70 אנרגטיות.

שתי המשפחות מתורגלות בטיולים משותפים ועשו כבר לא מעט יעדים באירופה. התלבטות הפעם בין שני יעדים: איטלה או סקנדינביה.

מה אנחנו אוהבים: מסלולי טבע, מסלולי הרים, ערים יפות, תרבות, אוכל טוב, שופינג - בקיצר הכל מהכל.

איטליה - חשבנו על וילה בטוסקנה או אזור גרדה או כל מקום אחר ומשם טיולי כוכב באזור. חלקנו כבר עשו רומא/פירנציה/ונציה/פיזה/סיינה וכו', כך שלא נעולים על ערים מסויימות ואפשר לבקר בכל אחד מהם. חשבנו לשלב סיורי יקבים או סיורי אוכל, קצת הרים, קצת טבע וכד'. אשמח לשמוע בעד ונגד ואם תמליצו על בלוגים רלוונטיים בנושא.

סקנדינביה - לא היינו באזור בכלל. מאד קוסם לי ביקור בפיורדים, אפילו חשבתי על קרוז מאורגן, אבל בסוף מעדיפה עצמאי. מבינה כי מדובר באזור יחסית יקר למטייל ולא ברור לי עד כמה מותאם למשפחות גדולות. אשמח לשמוע כל בעד ונגד והכי אשמח לקבל הכוונות לאתרים/בלוגים/פוסטים שיכולים לעזור.

תודה מראש לכל העונים.

sigal levi imeshy2 פסגות מושלגות רבקה.ק. 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dmitrys
        dmitrys נערך לאחרונה על ידי

הייתי פוסל את גארדה באוגוסט. חם מדי. אלא אם כן את מתכוונת לדולומיטים. לא מכיר את שאר האיזורים שהזכרת.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • sigal levi
          sigal levi @Olga1317 נערך לאחרונה על ידי

@olga1317 ממליצה לך על סקנדינביה ואיזור הפיורדים,אני הייתי בפיורדים בנורווגיה לפני כמה שנים,אסור בשום אופן לוותר על זה,מקום מדהים,שאי אפשר לפספס.מצרפת לך תמונה שצילמתי שם בהצלחה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • imeshy2
            imeshy2 @Olga1317 נערך לאחרונה על ידי

@olga1317

לא הייתי בנורבגיה, אבל ממה שקראתי וראיתי - היעד מתאים פחות לילדים אשר מעוניינים באטרצקיות, והוא מורכב יותר משמעותית מבחינת תחבורה ולוגיסטיקה.

לא ידוע אם הוא מתאים להרכב שלכם.

איטליה כמו שנאמר תהיה חמה יותר, אבל הימור בטוח יותר

karnielr sigal levi 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • karnielr
              karnielr @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2

בגישה הבסיסית שלי אני חושבת שילדים לא צריכים אטרקציות כדי ליהנות וברור שלא צריך לבנות טיול סביבם וסביב אטרקציות, כך נהגתי תמיד גם עם הבנים שלי. אם אני בודקת את ההעדפות שציינתם, אז מבחינת נופים נורבגיה מנצחת בגדול. מהמקומות היפים שאני ראיתי בעולם, וראיתי לא מעט. מבחינת שאר ההעדפות....באוכל, ערים, תרבות, איטליה מנצחת. אני אישית הייתי הולכת על נורבגיה, היא לא more of the same אלא משהו חדש ואחר וזה מתאים ליום הולדת עגול ולעשור חדש...

sigal levi תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • sigal levi
                sigal levi @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2 אם לא היית בנורווגיה המלצה שלי אתה חייב להיות שם,מדינה עם נופים הכי יפים שראיתי בחיים,בכל מקרה ביולי הקרוב אני טסה לסקנדינביה כולל נורבגיה פעם שניה

• sigal levi
                  sigal levi @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr מסכימה איתך לגמרי אני הייתי בנורבגיה וזאת המדינה הכי יפה שהייתי בה

• imeshy2
                    imeshy2 נערך לאחרונה על ידי imeshy2

סיגל, שימי לב שאת לא מהווה דוגמא לטיול שעליו היא שואלת את מטיילת בטיולים מאורגנים, ובהרכב אישי / זוגי היא מדברת על טיול עצמאי ובהרכב משפחתי. כמובן שנורבגיה נהדרת והנופים בה ייחודיים בהחלט, אבל חשוב להתאים את ההמלצה למקבל שלה ולא בהכרח לנותן.

ולגבי ילדים חובבי אטרקציות או מסלולי הליכה רק השואלת הנכבדה יודעת להגיד האם הילדים שלה זקוקים לאטרקציות או שיהנו גם מהנוף עצמו

karnielr sigal levi 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • karnielr
                      karnielr @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

ולגבי ילדים חובבי אטרקציות או מסלולי הליכה רק השואלת הנכבדה יודעת להגיד האם הילדים שלה זקוקים לאטרקציות או שיהנו גם מהנוף עצמו

אם לא תרחיב לילדים את רפרטואר החוויות שלהם...איך הם עצמם ידעו מה הם אוהבים?

• imeshy2
                        imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

את פותחת כאן נושא מורכב שאני לא בטוח שזה מקומו.

• sigal levi
                          sigal levi @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2 מה הקשר לטיולים מאורגנים? רק אמרתי לה שנורבגיה מהממת ויותר כדאי לה לבקר שם זה הכול

• קליינר
                            קליינר נערך לאחרונה על ידי

היי ביקרתי בנורווגיה 4 פעמים, לטעמי נורווגיה,מספר 1 בארופה ללא מתחרים.!! אטליה חמה ולחה מאד בתקופה הנ"ל נורווגיה לקחת גם ביגוד חורפי .ממליץ מסלול אוסלו/ברגן הפיורדים לפעם הראשונה,בהמשך תתאהבו ותגיעו לאיי לפוטן והצפון טרומסה. ארץ יקרה רצוי מאד !! לשריין לינה מראש ,תקופת התיירות היא בין סוף יוני ועד אמצא אוגוסט.כך שצריך ממש להזדרז. אשמח לעזור.

• פסגות מושלגות
                              פסגות מושלגות @Olga1317 נערך לאחרונה על ידי

@olga1317

בנורבגיה בלתי אפשרי לעשות טיול כוכב באזורים הכי יפים ומתויירים של הפיורדים. לכן, מדובר בטיול מתגלגל בכבישים איטיים, ובילוי רב ברכב. מבחינה לוגיסטית זה נראה לי סיוטי בהרכב שלכם.

איטליה מגוונת מאוד. באוגוסט הייתי הולכת על טיול כוכב באזור צפוני, למשל הדולומיטים.

• רבקה.ק.
                                רבקה.ק. @Olga1317 נערך לאחרונה על ידי

@olga1317

אלה שני סוגי טיולים שונים בתכלית לבחירה - וצריך לשקול היטב מה מתאים יותר.

א. הטיול בנורבגיה יעלה הרבה הרבה יותר. במיוחד היום כשמחירי שכירת רכב בכל העולם יקרים - מן הסתם בנורבגיה יהיו עוד יותר יקרים מתמיד. וצריך לזכור שאתם צריכים מספר רכבים בהרכב שלכם - בין שניים לשלושה.

ב. אם רוצים לראות את המיטב של נורבגיה - מדובר בטיול מתגלגל, כמעט כל יום לנים במקום אחר, הרבה מאוד נסיעות. האם הילדים הקטנים יעמדו בזה?

ג. לגבי איטליה - אם הייתם כבר באזור טוסקנה, למה לא לבחור חבל ארץ אחר? איטליה כולה יפה ומהנה - אתם רק צריכים לבחור. בגלל שמדובר באוגוסט הייתי ממליצה על הצפון ועל ההרים היותר גבוהים, שם אולי אולי יהיו טמפ' קצת יותר נמוכות. כאן אפשר בהחלט להרגיע את הטיול ולארגן שניים שלושה כוכבים בהתאם למשך הטיול.

כדאי להחליט תחילה מה מסגרת התקציב שלכם ואיזה סוג טיול תעדיפו.

רבקה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון