סאוסליטו - Sausalito
-
היי, חג שמח,
לאחר נסיעת בוקר על כביש 1 מצפון לדרום ואחרי עצירה במויר וודס (Muir Woods) אנחנו מתכננים להגיע לסאוסליטו בסביבות השעה 15:00.
השקיעה בתחילת אוגוסט היא אחרי 20:00, אבל לא ברור עד מתי החנויות פתוחות וכמה שעות (בערך) שווה להקצות לביקור בה.
אנחנו עם רכב ולינה הוזמנה בסן פרנסיסקו.
-
באיזה יום בשבוע תגיעו לשם, ואילו חנויות ספציפיות אתם מחפשים?
-
נגיע ביום שבת, זה די קצהו של טיול בן 5 שבועות כך שאין לי ספק שהמזוודות כבר תהיינה מפוצצות (באדיבותה של זוגתי שתחייה). לא מחפשים חנויות מסויימות, יותר ביקור "אווירה וכיף".
-
בעיניי אין שום אווירה מיוחדת של כייף בסוסאליטו. עיירה יפה ועשירה על המפרץ אני מניח שמי שלא הייה שם אף פעם ימצא את המקום יפה אבל בשביל אווירה וכייף אני מעדיף את סנטה קרוז בכל יום בשנה למרות שהיא במרחק וכיוון אחר מסן פרנסיסקו.
הבטרי פארק מעל סוסאליטו מציע תצפיות נפלאות על גשר שער הזהב והמפרץ. -
החלק התיירותי של סוסוליטו זה חצי רחוב, עם כמה חנויות של מזכרות לתיירים וגלריות אמנות. לא הייתי בונה על שופינג.
יש נוף יפה למפרץ וחור בקיר שמוכר המבורגרים משובחים שאפשר לקחת לאכול בפארק עם הנוף של סאן פרנסיסקו. אי אפשר לפספס אותם, יש להם גריל מסתובב בחלון.
-
תובנות חשובות, עזרתם לי לסדר את יום הטיול הזה, תודה לכולכם על ההתייחסות.
-
מקום אוברייטד לגמרי, לא ברור מדוע הוא בכלל נקודת ציון כן, יש בו אזור חביב, אז מה
-
זהירות התפלספות: מסכים שסוסליטו זה לא מקום כזה מדהים ולא הכי מיוחד בעולם. מצד שני זה באמת מקום יפה, חביב ועם אוירה ויכול להיות נחמד לטייל בו בקיץ.
האם היא אתר חובה? לא. לא רק כי אני לא מאמין ב"חובה", אלא כי הוא לא כזה מיוחד. יחד עם זאת משום מה הוי כן נכנס לקאנון וזה כשל עצמו מעלה את החשיבות שלה.
מה גורם למקומות להיכנס לקאנון? לפעמים זה סתם "מזל". כמו שעמיחי אוהב לכתוב - ישראלי אחד עבר שם, חשב שזה יפה, סיפר לחברים שלו ומאז הכל היסטוריה. אבל זה לא רק מזל. נכון שיש עוד הרבה מקומות יפים "כמו" סוסליטו, אבל לסוסליטו יש כמה יתרונות ביחד לחלק מהמקומות האחרים:
היא אחרת. טיול "קלאסי" לדרום מערב כולל ערים גדולות, וכולל טבע. הוא לא כולל "עיירות" ומקומות כמו סוסליטו. ולכן זה גיוון וטעימה נוספת.
היא קרובה לסן פרנסיסקו - לא מדובר על סטייה של שעות רבות מהמסלול. זו רק קפיצה קטנה.
משתלב יופי עם גשר שער הזהב. הגשר הוא סוג של אתר "חובה". אבל לחצות אותו (ברגל/אופניים/אוטו) ולעשות פרסה זה קצת "חבל" אז להמשיך עוד טיפה אחרי הגשר עד סוסליטו נותן תחושה של "יעד" או "הישג".
משתלב יופי עם טיול אופניים ומעבורת. המסלול של טיול אופניים מהעיר, דרך הגשר, עד סוסליטו, ואז לחזור במעבורת הוא מסלול מאד קלאסי. שגם משלב את הגשר, וגם מעבורת (גיוון, נוף, ומנוחה לשרירים).
-
סוסליטו זה עניין של 1-2 שעות כולל מסעדה/בית קפה. אפשר גם פחות
-
-
קפה אין בבוררי פארק מעל סוסאליטו אבל תצפיות מטורפות על העיר, המפרץ והאוקיינוס יש בשפע. לפעמים אין תחליף לקפה לגלידה או להמבורגר אבל אחרי ביקור בגשר לי כבר מזמן לא טבעי לזרום לסוסאליטו. יורדים כמו לסוסאליטו ובמקום לפנות ימינה פונים שמאלה מתחת לכביש 1 ועולים לבטרי. הייתי שם עשרות פעמים עם הורים, חברים וילדים קטנים ובד״כ הסתפקנו בתצפית הראשונה שהיא מאוד יפה ונותנת מבט על על הגשר. בשנים האחרונות אני קצת יותר מובילי (לא ברכב) והמשכתי להתפתל עם הכביש לעוד נקודות תצפית יפיפיות ויש גם פארק יפה עם מגדלור ושבילים יפיפיים על מצוק מעל האוקיאנוס וחופים שגלי ענק מתנפצים בהם על קירות הסלע העצומים. אז אם לא חייבים קפה גלידה או המבורגר יש אלטרנטיבה מעולה ל3 שעות בסוסאליטו.
-
תודה רבה.
אני מגיע מצפון לסאוסליטו כך שהכיוונים ימינה ושמאלה שרשמת - מבחינתי הם הפוכים.
יחד עם זאת, ההמלצה מתקבלת בתודה ובברכה וככל שיסתדר לנו מבחינת הזמן, גם תיושם.