דרום קוריאה לעומת יפן
-
שלום לחברי וחברות הפורום,
אנחנו רוצים לטוס לטיול משפחתי בחגי תשרי 2022 למשך שלושה שבועות בערך (כולם מעל גיל 20, ללא ילדים). כרגע יפן כמובן סגורה לתיירים ולא נראה כי המצב עומד להשתנות בקרוב. חבר מהעבודה המליץ לי על דרום קוריאה. אני מודה שאף פעם לא חשבתי על ד. קוריאה כיעד לטיול (בטח לפני הקורונה שחשבנו על יפן בלבד). התחלתי לקרוא קצת יותר על המדינה, ולצד תגובות מתלהבות וחיוביות, ראיתי גם תגובות שאומרות שבד. קוריאה יש הרבה פחות מה לראות ולעשות מאשר ביפן, העושר התרבותי קטן יותר ואף תגובה אחת הרחיקה וטענה כי ד. קוריאה היא "יפן לעניים". אשמח לשמוע מחברים שהיו בשתי המדינות ויכולים לשפוך אור על ההשוואה בין שתיהן ולספר מנקודת מבט אישית מה דעתכם הכנה.
אדגיש שוב - אני יודע שיפן סגורה ושאין כאן באמת התלבטות לטיול בין שתי המדינות, השיקול שלי הוא לעניין ההשוואה בין שתיהן. הרי מדובר בטיול רחוק וארוך מאוד (יחסית למשפחה ממוצעת), ומפני שלא מדובר במשהו שעושים כל שנה, אשמח שזה יהיה "שווה" את זה, מבלי להתפשר
ואם צריך, נחכה עוד שנה בשביל יפן...תודה רבה למשיבות ולמשיבים.
-
לא הייתי בשתיהן, אבל ההשוואה בין שתי המדינות לא בהכרח עושה טוב לשתיהן. תרבות שונה. מה עוד שאם תראי בקוריאה 'יפן' זה בגלל תקופת הכיבוש האגרסיבי של היפנים בתחילת המאה ה-20
-
הייתי ביפן פעמיים, בדרום קוריאה הייתי רק 4 ימים, בסיאול. לפי התרשמותי הצנועה מדובר בשני מקומות שונים לחלוטין ששניהם שוים ביקור. נסיעה לדרום קוריאה לא יכולה להיות תחליף לנסיעה ליפן, אבל יכולה להיות מרתקת בפני עצמה. בפורום פורסם בזמנו סיכום טיול מרתק בדרום קוריאה, נדמה לי של eytanin, שווה לנסות לאתר אותו.
-
תודה לכם. ניסיתי לחפש את סיכום הטיול של EYTANIN אך לא הצלחתי למצוא, גם כי לצערי מנגנון החיפוש כאן בפורום פחות ידידותי למשתמש. שלחתי לו הודעה פרטית בכל מקרה.
-
יש לי בדיוק אותו נסיון וגם אותן תובנות ומסקנות.
גם אני חושב שההשוואה עושה עוול לשתי המדינות.
משבוע בסיאול מצאתי עם מרתק, צעיר ותזזיתי.
עיר מרתקת, נופים מעניינים (יצאתי קצת מהעיר).
ממה שקראתי, מדינה משופעת מנקודות עניין ונופים.
האוכל שונה מיתר מדינות המזרח.
אם יפן עדיין תהיה סגורה - לך על קוריאה.
אבל אוסיף עוד התלבטות. אם כבר נסיעה ארוכה - אני מאד ממליץ על טאיוואן.
שילוב מהמם של סין ויפן עם נופים מקסימים.
ואז, אולי ואם מסתדר, עצירה בסיאול כחניית ביניים ארוכה.
(טסתי לפן בקוריאן ועצרתי, בחזור, בסיאול לשבוע)
-
@רוני-סופר תודה לך רוני על התשובה.
למזלי, חסכתי לעצמי את ההתלבטות הקשה שהצעת לאחר שראיתי שטיסות לטאיוואן הרבה יותר יקרות במאות דולרים מטיסות לד. קוריאה. בהחלט אופציה מעניינת ונשמור לעתיד
-
גם אנחנו שקלנו טיסה לדרום קוריאה.
נכון לעכשיו הם דורשים בדיקת קורונה בכניסה למדינה (בנוסף לבדיקה שלפני הטיסה)
אותנו זה קצת מרתיע.
לשיקולך
-
@רוני-סופר תודה לך רוני על התשובה.
למזלי, חסכתי לעצמי את ההתלבטות הקשה שהצעת לאחר שראיתי שטיסות לטאיוואן הרבה יותר יקרות במאות דולרים מטיסות לד. קוריאה. בהחלט אופציה מעניינת ונשמור לעתיד
לגבי טיוואן (שהיינו אמורים לנסוע אליה בפסח 2020
) - ממה שהבנתי מחברה טיוואנית שמשפחתה עדיין גרה בטיוואן כל הנכנסים למדינה מחויבים בבידוד של 10 ימים כך שממילא זה לא מתאים לנסוע לשם עכשיו. נראית מדינה מדהימה והטיסות אליה אכן מאד יקרות -
היינו שבועיים בקוריאה שנה אחרי טיול ביפן ולא התאכזבנו.
נכון שיפן גדולה יותר ואולי מעט יותר יחודית אבל בשלושה שבועות יש מספיק מה לעשות בקוריאה.
קוריאה גם יותר זולה וקומפקטית מיפן.
בקשר לדמיון מול שוני - תלוי מאד איך מסתכלים על זה. ההתנהלות והתחושה כתייר לדעתי די דומות אבל יש לא מעט הבדלים מבחינת דת ארכיטקטורה אוכל וכדומה.
ממומלץ כמובן להיות בשתיהן ואם מבחינתכם יפן יכולה לחכות כמה שנים אז אתם יכולים בשקט ללכת על קוריאה.
-