טיול רכבות בשוויץ לשבוע ויום
-
אין לי תשובות להכל. טיילתי ברכבות לפני שנים רבות מאוד ונהניתי . גרתי אצל חברה בOlton . היתרון. עוברות בה רכבות לכיוונים שונים.
החיסרון בטיול היה -הרבה זמן על הרכבת..
הטיול הבא היה באוגובט 2012
אני לא ראיתי חובה לעלות על היונגפראו. המחיר הרגיש לי יקר מידי. טיילנו "על יד" . כמעט שלא השתמשנו ברכב פרטי.
לנו במלון וקיבלנו כרטיס שאיתו נסענו בחינם באוטובוסים בעיירה וביום האחרון של הטיול עלינו איתו אל ההר למעלה לשמורת טבע, ממנה ירדנו ברגל בחזרה לעיירה. .
1.בגרינדלולד,.בלשכת התיירות, קנינו כרטיס Jungfraubahnenpass , (איך משלבים עם רכבת משדה התעופה עד לשם?)
יצאנו לטיול "הרצה" טיילנו בלאוטרברונן, ראינו את המפל הגבוה (297מ') Staubbachfall . המשכנו ברגל לאורך העמק כמעט עד Schtechlberg ובחזור הגענו למפלי טרומלבך
2 .עלינו לפירסט הלכנו לאגמים וירדנו ברגל עד בורט.
.3. מזג האויר היה חורפי אז טיילנו בעירות ליד האגמים טון ובריינץ..Spiez Thun Brienz. איך התחבורה הציבורית בינהן?
4. נסענו ברכבת לשייניגה פלטה Scheinige Platte. אחד ממסלולי ההליכה הכי מרשימים.יש אפשרות לעלות לOberhorn
5. עלינו ברכבל מגרינדלולד גרונד למנליכן כ 35 דק' . לא רחוק מהתחנה יש עליה קצרה די תלולה אל נקודת תצפית מרשימה. משם ירידנוה ברגל לקליינה שיידגKleine Scheisd. הדרך נעימה. נוף ההרים מקסים.
הגענו בשעה 14:00 והמשכנו ברכבת בדרך יפה מאוד מאוד לונגן. הנוף כל כך מרשים שהצטערתי על שלא שאלתי אם יש מסלול רגלי לWengernalp. לפי מיטב זכרוני לרכבת היתה שם תחנה בדרך לWengen. טיילנו בונגן ברגל וחזרנו לגרינדלוולד ברכבת שנוסעת דרך קליינה שיידג (ולא דרך לאוטרברונן). רוב הדרך הנוף הנשקף בחלוניתיה יפה מאוד.
6. אמנם תכננו להגיע בתחבורה ציבורית אבל בסופו של דבר הגענו לשטכלברג ברכב ויצאנו לטיול נפלא בחיק הטבע.עד מלון בTrachsellaunen. אפשר להמשיך, אלא שמזג האויר לא בישר טובות. חזרנו ועלינו ברכבל מלאוטרברונן
ברכבל ורכבת למיורן.. התכנון המקורי היה לעשות את רוב המסלול למעלה ברגל אבל ירד הרבה גשם.
7. יום הטיול שהוזכר לעיל לגרוסה שיידג. ירד גשם אבל לא חזק.
ביום 8. הגענו עם הרכב לקניון רוזנלאוי . לדעתי אפשר להגיע גם בתחבורה ציבורית. מקום קטן ומקסים בעיני. נדמה לי שהאוטובוס שאיתו עלינו לגרוסה שיידג מגיע לשם. .בקור גם במפלי גיסבך Giesbach- איך מגיעים בתחבורה ציבורית. יש רכבל ליד Iseltwald .
אפשר לעלות גם לשילטהורן נדמה לי שגם משטכלברג וגם ממיורן . כדאי ללמוד/לבדוק.
-
@ברק07 על כור בוודאי כדאי לכם לוותר.
זה ממש מחוץ למסלול שלכם, ולנסוע חצי יום רק בשביל הרכבת הפנורמית- לי אישית נראה מאוד מיותר.
בנוסף, לדעתי עדיף לעשות מסלול יותר קוי, וגם קצת יותר מרווח ולא לנסוע הלוך ושוב.
זה לא נראה ממש הגיוני ביום של הטיסה רק לעבור בלוצרן בדרך לאינטרלקן.
יותר הגיוני בעיני להישאר באזור אגם לוצרן עד אחרי שבת, בראשון להתמקם בגרינדלווד, ומשם לצאת ליונגפראו, להר פירסט ולעמק לאוטברונן.
תראו במקום אם יסתדר לכם יום בצרמט או לא.
תקרא קצת על מה שיש לעשות באזור לוצרן זה יספיק מרביעי עד מוצאי שבת בכיף. גם ייתכן שיותר נחמד להיות בשבת בעיר כמו לוצרן מאשר בעיירה.
-
הי ברק,
כמה נקודות:
-
הטיול שלכם כולל 4 איזורים שונים בשוויץ שבכל אחד מהם הייתי עושה טיול עומק נפרד(איזור לוצרן והאגם, האלפים הברניים, איזור צרמט, ואיזור מזרח שוויץ וחור), לא הייתי מתפרשת ל4 איזורים בשבוע אחד, ואפילו לא בשבועיים. אני מבינה את הרצון לראות הכל, במיוחד אם המחשבה היא שאולי לא תחזרו שוב לשוויץ בעתיד, עדיין כדאי לכם להוריד לפחות איזור אחד.
-
חוץ מהתיזוז בין האיזורים יש גם את עניין מזג האויר שאני לא רואה התייחסות אליו במסלול שלכם. יתכן שתזכו בשבוע של שמש נהדרת ויתכן גם שתיתקלו בכמה ימים רצופים של עננות וגשם, שימנעו ממכם לעלות לפסגות. אם תתמקדו באיזור אחד תהיה לכם יותר גמישות בעניין הזה, בימי גשם תלכו למפלים וקניונים, ובימי שמש תעלו לפסגות. התכנון שלכם כרגע מאפשר הרבה פחות גמישות .
-
לגבי הסווס פאס - לא חושבת שיש רכבלים שהם ממש בחינם אלא רק 50 אחוז, לעומת זאת שייט באוניות כן כלול בסוויס פאס.
-
לגבי היום של גרינדלוולד והמסלול מפירסט לאגם - תוכלו לשלב את קניון הגליישרשלוכט בסוף היום, שנמצא גם הוא בגרינדלוולד
-
ביום של מיורן - אפשר לעלות בפינוקולר לאלמנדהובל, לעשות את מסלול ה north face שמגיע חזרה למיורן, ואחר כך לטייל במפלי טרומלבאך (ואם רוצים ממש להאריך את היום הזה - אפשר גם ללכת ממיורן לגימלוולד, לרדת ברכבל עד סטכלברג ומשם אוטובוס למפלי טרומלבאך או אפילו ללכת אליהם ברגל)
-
ביום של הינגפראו אפשר לרדת ברכבת מהצד של וונגן במקום מהצד של גרינדלוולד ולטייל בוונגן, אפשר גם ביום הזה לשלב את מפלי טרומלבאך
-
גם באיזור של האלפים הברניים יש כמה תצפיות על אגמים שדומות לתצפיות על אגם לוצרן (אם כי יתכן שהתצפית מהפילאטוס באמת מרשימה יותר), יש את 'שינגא פלטה' שצופה על אגמי ברינז וטון, רכבת 'ברינז רוטהורן' שצופה על אגם ברינז, רכבל 'נידרהורן' שצופה על אגם טון, ותצפית 'הרדר קולם' שצופה על אגמי ברינז וטון.
-
-
אולי עדיף פשוט להישאר באיזור גרינדוולווד כל הזמן? ובחזור דרך לוצרן? וכמו שאמרתם ליסוע באחד הימים לצרמט (לא כולל לינה שם) מגרינדוולד?
-
זה ממש נראה עדיף. לדעתי אל תבנו על לוצרן בדרך, אם אתם לא מתעכבים שם ללינה. אתם עם מזוודות, ועד שתמצאו איפה לאחסן אותן, וקצת להתמצא, זה נראה די לחוץ. אם אתם רוצים לטייל באזור לוצרן תתכננו לפחות לילה אחד של לינה שם.
-
ברק, רק הערה קטנה על הגית מילים. בגרמנית ch =ח או כ ללא דגש. הגיה נכונה תעזור בתקשורת עם המקומיים.
-
עדיף באמת להתמקד באיזור גרינדלוולד. ביום האחרון (יום חמישי) תוכלו לקחת רכבת מגרינדלוולד באיזור 6 בבוקר ולהגיע לשדה ב9 ורבע בערך.
לגבי טיול בלוצרן ופילאטוס - ביום הנחיתה הזמן שלכם קצת מצומצם, תנחתו ב11:30, רק היציאה מהשדה לוקחת כשעה ונסיעה ללוצרן עוד שעה ורבע, כך שתגיעו לשם באיזור 14:00 ומשם יש לכם עוד נסיעה לפילאטוס ולא תגיעו לשם לפני 15:30 אם לא יותר..מאמינה שב17:30 בטח כבר תצטרכו לרדת מההר, אם לא לפני. זה יספיק בשביל התצפית אבל יש שם גם למיטב זכרוני מגלשות הרים ופארק חבלים. מצרפת לך את הזמנים: https://www.pilatus.ch/en/inform/timetable
אתם יכולים בלילה האחרון לישון בלוצרן ולטייל ברביעי בלוצרן, אבל אבל קחו בחשבון שיום רביעי יכול להיות יום מעונן שלא יאפשר עלייה לפילאטוס
ליסוע לפילאטוס באחד הימים מגרינדלוולד לוקח זמן רב, רק הנסיעה ללוצרן תקח לכם כ-3 שעות, ואחר כך יש גם דרך עד לפילאטוס.
גם לצרמט - לוקח בסביבות 3 שעות להגיע מגרינדלוולד, קחו בחשבון.
אפשר להתמקם בעיירה אחרת שקצת תקדם אתכם לאיזור לוצרן, מצד שני גרינדלוולד באמת יפה ותהנו ממנה. וגם תקצר לכם זמני נסיעה בימים של יונגפראו והר פירסט.
-
אם אתם בונים על הפילאטוס או הטיטליס אולי יותר טוב ביום ההגעה לישון באזור לוצרן, ולא בחזור. נשמע די מתיש לצאת מהשדה לאחר הטיסה ואז לבלות כשלוש שעות בדרכים עד גרינדלוולד. תגיעו לשם רק אחר הצהריים, ולמעשה אתם מאבדים את היום הראשון באופן הזה. לגבי חזור אני לא הייתי יוצאת מגרינדלוולד בבוקר לטיסה שיוצאת באחת עשרה וחצי, זאת כנראה נסיעה עם חילופי רכבות, וחבל להיות על הקצה. עדיף לישון את הלילה האחרון בציריך. אפשר לטייל כל יום רביעי ולצאת בערב לציריך.
-
מסכימה איתך וחוזרת בי מההמלצה לצאת ב6 בבוקר מגרינדלוולד (אנחנו עשינו זאת מוונגן עם 3 החלפות, ולמזלינו הכל הלך חלק, אבל באמת לא כדאי לקחת סיכון)
-
לגבי מה ששאלת על יום שישי: יש במיורן רכבל קצר ל allemnhubel יש שם ביל פרחים חמוד מעגלי של כשעה. או לעלות למיורן וללכת לגרוטשלפ ( זה שעה וקצת הליכה), עם נופים ממש יפים של ההרים המושלגים ואז לחזור ברכבת. או ללכת בעמק לאוטברונן ממפלי שטאובך למפלי טרומבלך ולחזור אל הרכב באוטובוס ( משהו כמו שעתיים). זה עמק יפהפה, עם מפלים לאורכו.
לגבי שבת- על העיירות חמודות, גם ברינץ, גם איסטוולד, גם גרינדוולד. בכולן יש טיילת קטנה וחמודה, בברינץ ואיסטוולד זה על האגם וזה נעים ממש להסתובב שם כשעה. אף אחת מהן לא תמלא לכם תוכן לשבת שלמה, אם אתם מקפידים לא לצאת מתחום שבת. זה יהיה כנראה יותר למנוחה
-
אוקי, תודה לכולם! בהתאם להמלצות:
שינוי: יום רביעי - נסיעה ללוצרן ולינה שם ללילה חמישי - טיול בהר פילאטוס ובאגם לוצרן ודברים כאלה באיזור. בערב נסיעה ללינה באיזור אינטרלאקן.
שישי: טיול בעמק לאוטברונן שבת: מנוחה ראשון: עלייה ליונגפראו שני: עלייה להר first שלישי: נסיעה הלוך ושוב באותו יום לצרמט עם עלייה למטרהורן רביעי: יום של אגם אינטרלקן ובערב נסיעה חזרה לציריך חמישי: טיסה חזור, אולי טיול קצר בקטנה בציריך לפני הנסיעה לשדה התעופה.
*כל זה כמובן עם אפשרות להחלפה בין הימים אם מזג האוויר לא טוב, וגם נשמח לשמוע המלצות לדברים אם יש גשם / חום כבד (נקווה שלא :-))
האם זה נראה יותר רלוונטי? חשבנו גם אולי במקום לוצרן לעשות אותו רעיון עם מפלי הריין - כיוון נגדי. זה מעניין? מספיק שווה את הטרחה והנסיעות הארוכות שזה יביא? (זה אומר לוותר על הר פילאטוס לדוגמה).
תודה!
-
א. מי שינהל אתכם בסוף זה מזג האויר, שלעיתים קרובות מעונן וגשום, ואז אין טעם לעלןת לפסגות. בעיניי גיוון זה חלק מטיול, וראשון, שני שלישי לעלות לפסגות מושלגות ( מדהימות ככל שיהיו), יכול ליצור תחושה של "דומה מדי". את פירסט בהחלט אפשר להספיק ביום שישי. זה גג חצי יום. ואז תטיילו בעמק לאוטברונן ביום שני, לשבור קצת את החזרתיית שלהפסגות. אבל מנסיון, תכניות לחוד ומציאות לחוד בסוף מזג האויר יקבע וכדאי שתכינו תכניות לשעות וימים גשומים. ויהיו כאלה.
-
אפשרויות לימים גשומים: קניון גרינדלוולד, מערות ביאטוס
-
אגב באינטרלאקן יש תצפית מאוד יפה hurder kulm על שני האגמים
-
לגבי תכנון הימים - תכנית טובה יותר מהקודמת
לא כתבתם מה תעשו ביום ההגעה, יהיה לכם חצי יום, אולי אפשר ביום הזה ליסוע למפלי הריין. אם אתם כבר נוסעים כדאי לרדת בתחנת הרכבת לצד הנהר ואז ללכת לאורך הנהר עד לשפך המפלים, נותן הרבה ערך מוסף. עשינו זאת לפני 12 שנה אז לא זוכרת מה שם התחנה בה ירדנו...
כדאי גם לקחת שייט אל האבן במרכז המפלים ולעלות לתצפית על האבן. תצפית יפה מאד.
כמו ששימחת הפרטים הקטנים אומרת, בסופו של דבר מזג האויר הוא זה שינהל אתכם. נניח ביום חמישי מזג האויר בלוצרן יהיה גשום ואילו באיזור גרינדלוולד מעונן חלקית, צריך פשוט להתגמש, לוותר על לוצרן וליסוע מיד לאיזור גרינדלוולד.
גם אני ממליצה את פירסט ביום שישי כי זה קצר יותר (במיוחד את תלונו בגרינדלוולד ואז בכלל יהיה לכם נוח לחסוך נסיעות ביום הקצר הזה)
אתרים לימי גשם באיזור אינטרלאקן: קניון הארה, קניון ריזונלאווי, מפלי טרומלבאך, מערות ביאטוס, ליום של גשם כבד שבאמת אי אפשר להסתובב בחוץ יש את הפארק 'יונגפראו פארק' - פארק מקורה עם סרטי תלת מימד, משחקי וידאו, סימולטורים וכו'
באיזור של לוצרן יש את מוזיאון התחבורה שהוא נחמד, גם מפלי הריין לדעתי אפשר בגשם קל, עשינו זאת בעצמינו והיה מקסים.
-
הנסיעה ממפלי הריין עד אינטרלאקן לא רחוקה ומתישה מדי? זה משהו כמו 3 שעות....
-
מפלי הריין מתאים ליום הראשון או האחרון. זה יחסית קרוב לציריך. אנחנו נהננו שם מאוד
-
זה יותר משלוש שעות משם עד אינטרלאקן?
-
האמת יכול להיות. גם בגלל שאתם בלי רכב זה פחות מהיר כנראה מציריך ( לנו לקח כחצי שעה מציריך, שעה מלוצרן). ברכבות מן הסתם יותר זמן, אז אולי לא כדאי אם אתם לא עוצרים בלוצרן.
-
הי. תודה לכולם הזמנו בסוף מקום לינה לכל התקופה בצימר בעיירה Meiringen. 11 דקות מברינץ, 30 דקות מאינטרלאקן, שעה ורבע מלוצרן. (רכבת)
הזמנו שם ופחות באינטרלאקן עצמה בגלל צימר טוב במחיר משתלם. נשמח לדעת על הכוונות איפה כדאי לטייל באיזור הזה. כמובן בחלק מהימים אפשר לנסוע לאיזור אינטרלאקן. האם יש המלצות מיוחדות?
בנוסף - האם כדאי ונוח לנסוע באחד הימים בבוקר מוקדם לצרמט למשל ולחזור בערב? (הנסיעה ארוכה, אז אם יש המלצה להר גבוה אחר עם אטרקציות מעניינות נשמח לשמוע. היונגפראו פשוט יקר להחריד)
בנוסף, אנחנו נרכוש לכולנו SWISSPASS. האם מומלץ גם יונגפראו פס או כל פס אחר?