ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התלבטות לגבי מסלול פארקים במזרח יוטה

פורום צפון אמריקה
    הפארק הלאומי ארצס קולורדו יוטה פארק קניונלנדס
    7
    15
    445
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • limi14
      limi14 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אנחנו נוסעים עם קראוון באמצע ספטמבר לארבעה שבועות, לטיול מעגלי מדנבר, בעיקר בקולורדו.

שתי משפחות עם ילדים גדולים (הצעיר שבחבורה בן 15).

אוהבים לטייל ואוהבים נחת בטיול, לא ממהרים לשום מקום.

ישנם מספר ימים שבהם נטייל בארצ'ס, דד הורס, קניונלנדס ומוניומנט ואלי.

זקוקה לעצותיכם הטובות לחלק זה של הטיול (כרגע, בהמשך יהיו התייעצויות נוספות).

17.9 הגעה לדנבר ועד 28.9 נהיה בדנבר, ברוקי מאונטיין NP ובאיזור אספן, כולל פארקי מדינה בדרך.

28.9 יוצאים מאזור אספן ומשם התכנית היא -

28.9 מונומנט לאומי קולורדו

29.9 ארצ'ס

30.9 דד הורס + קניונלנדס

1.10 שמרתי לאטרקציות באיזור מואב, בינתיים לא מצאתי משהו מלהיב

2.10 מוניומנט ואלי

3.10 חזרה לקולורדו (הרי סאן חואן)

בהמשך מתוכננים - הקניון השחור של הגניסון, פארק הדיונות הגדול, איזור בואנה ויסטה, איזור קולורדו ספרינגס וחזרה לדנוור.

מתלבטת מאוד לגבי חמשת הימים החל מ 28.9.

מה דעתכם?

דור.ד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

לא קשור לשאלה שלכם, אבל אני רואה שאתם מדלגים על מסה ורדה?

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • מוני
          מוני @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי מוני

@עמיחי13

שלום לימי

אחרי המוניומנט וואלי זה תוואי הביקורים שלדעתי שחובה פחות או יותר לעשות

מקסימום תורידו את קניון דה שלי בצד של אריזונה, אבל אם יש לכם שעות לתת למה לא

https://goo.gl/maps/1PKmSs9PfDyt9QtL8

מדובר על קניון במיתחם של הנוואחו

אחרי כן עברו דרך הfour corners >>תחנו בקורטז קולורדו לפני ביקור במסה וורדה>>

ממשיכים לדורנגו>>עולים בכביש 550 לסילוורטון ואוריי(כביש חובה)>>הקניון השחור של הגוניסון>>>

>>דיונות החול>>עליה לקולורדו ספרינגס>>קרוב אליה במניטו ספרינג עליה עם הרכבת המשוננת לפייק פיקס

ממול קולורדו ספרינגס יש את garden of gods >>משם לפני דנוור יש את האאוטלט ב-castle rock

tאת הבואנה ויסעה עשינו (למעשה ישנו) לפני הנסיעה לאספן אז את בואנה ויסטה אתם תעשו בימים של דנוור ואספן

אם קניון דה שלי לא רוצים (לדעתי כדאי אם יש זמן ) אז מורידים ומתקבלת המפה המוצעת כך-

https://goo.gl/maps/zSKi1WgNRLvERfeX6

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • מוני
            מוני נערך לאחרונה על ידי

על הימים ביוטה החל מאספן לדעתי חלוקה סבירה

• גדליהו מהגרעין
              גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

גם אני הייתי שוקל להוסיף את מסה ורדה. מקום מדהים לדעתי. ואם נרשמים לסיור בבית המרפסת ( מקווה שלא מבלבל בין שני הסיורים שבהזמנה)יש גם קצת טיפוס ומקומות צרים, שישאיר את הנוער בעניין...

אני לא יודע מה יש לעשות במונימנט ואלי יום לא. מלבד אופציות צילום אני לא מצאתי את המקום כזה מדהים ולא יודע אם הייתי משקיע בו יום מלא לסטות מהדרך. אבל זו דעתי הפרטית וטעמי האישי לגבי שני המקומות.

תהנו

• דור.ד
                דור.ד @limi14 נערך לאחרונה על ידי

@limi14

באזור מואב אנחנו עשינו 2 אטרקציות מוצלחות

טיול ברכב שטח (T-RAXׂ) למסלול Hell's Revenge Trail. את הסיור הזמנו מראש לשעה 8:15 (בכדי שלא יהיה חם מידי) לאחר תדריך קצר יצאנו לנסיעה. אציין שנסיעה בחלק גדול שלה בהחלט מאתגרת ומתאימה למי שלא מפחד לנהוג בשטח ולעלות עליות תלולות ולנסוע על מצוקים. אך מצד שני לא נדרש ניסיון נהיגה בשטח אלא בעיקר לעקוב אחר רכב המדריך ולעשות בדיוק כמוהו. הסיור כ 2.5 שעות. חוויה מצויינת עם נופים נהדרים.

זה קישור לאתר https://www.moabtourismcenter.com/moab4x4tours.html

שיט בנהר הקולורדו בסירת מרוץ באתר Moab Jett  שיט באורך של כשעתים במהירות דיי גבוהה ופעלולים שעושה הנהג – חוויה נחמדה. https://www.moabjett.com/

• limi14
                  limi14 נערך לאחרונה על ידי

תודה גדולה על התגובות! אנסה לחדד (גם לעצמי) את השיקולים שלי ואשמח להמשיך ולשמוע עצותיכם הטובות. לגבי מסה ורדה, התלבטתי (ועודני) כי שמעתי דעות חלוקות. הפארק נמצא פחות או יותר בדרך שלנו, אבל לא בגלל זה הייתי נכנסת אליו. על מוניומנט ואלי קראתי המלצות מעניינות וחשבתי שניקח סיור ג'יפים כדי להכנס לתוך השמורה. את נקודת ארבע המדינות כמובן שנפקוד ולגבי קניון דה שלי נראה לי שנוותר. אנחנו באופיינו אנשי הרים ואגמים, נהננו מאוד בטיולים קודמים מברייס ומזאיון אבל לתחושתי הפארקים באזור מואב הם קצת פחות (ואולי אני טועה...). כביש 550 נמצא כמובן על השולחן אבל הבנתי שעם קראוון התענוג די מפוקפק ואני שוקלת את כביש 145 (עם חיבור בהמשך ל 550). לאיזור בואנה ויסטה לא נגיע בימים שנהיה באספן. קראתי על יופיו של האיזור בזמן השלכת והתכנית היא להיות באזור כמה ימים לטיולים רגליים. דור, באיזו עונה טיילתם? הבנתי שבסוף ספטמבר גובה המים לא מאפשר פעילויות מים מאתגרות. רצינו מאוד רפטינג אבל לאורך כל המסלול שלנו, העמוס באתרי רפטינג, לא מצאתי אחד שווה (לפחות level 3) שפתוח בתקופה זו.

limi14 דור.ד 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • limi14
                    limi14 @limi14 נערך לאחרונה על ידי

@limi14

מתנצלת על האופן הלא סימפטי שזה כתוב.

נשבעת שכשכתבתי, השורות היו ממש מסודרות 🤦

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • מוני
                      מוני @limi14 נערך לאחרונה על ידי

@limi14

גם כביש 145 הולך עם עיירת הסקי טלוריד.

550 מדרם לצפון עדיין הגיוני לקרוואן ברור שלא מהכיוון ההפוך

מוני

• דור.ד
                        דור.ד @limi14 נערך לאחרונה על ידי

דור, באיזו עונה טיילתם? הבנתי שבסוף ספטמבר גובה המים לא מאפשר פעילויות מים מאתגרות.
                        רצינו מאוד רפטינג אבל לאורך כל המסלול שלנו, העמוס באתרי רפטינג, לא מצאתי אחד שווה (לפחות level 3) שפתוח בתקופה זו.

אנחנו טיילנו ביולי

עשינו רפטינג דרך חברה הזו - אבל מניח שגם אצלם זה אותו מצב בגלל התקופה

https://www.coloradowhitewaterrafting.com/whitewater-rafting

• karnielr
                          karnielr נערך לאחרונה על ידי

פארק ארצ'ס הצמוד למואב הוא ממש לא פחות מברייס וציון, אפילו קצת יותר. מסכימה לגמרי שמוניומנט ואלי נפלא לצילומים, בייחוד מרחוק, אבל מבפנים פחות מרשים אני כותבת את זה מנסיון, אחרי שעשינו סיור מקיף בתוכו. מסכימה גם שמסה ורדה מספק חוויה שחבל להחמיץ. זה גם לא משהו ששואב הרבה זמן אם לא לוקחים סיור (אנחנו לא לקחנו).

• dregev03
                            dregev03 נערך לאחרונה על ידי

אני גם חושב שארצ׳ס לא נופל מברייס. כמובן שהדימיון בינהם קטן מאוד אבל שניהם מאוד יפים. אנחנו עשינו ראפטינג של שעות על הקולורדו במואב בספטמבר 2008 שהיה מקסים ונופי אבל לא ממש אתגרי אלא אופן וזווית טיול קצת אחר

• dregev03
                              dregev03 נערך לאחרונה על ידי

כמובן שמואב היא המכה של אופני ההרים ומי שלא בקטע עדיין יכול להתנסות ולהנות. אופניים הם בכל מקרה דרך נפלאה לראות יותר מהנוף היפה גם לכאלו שלא רוכבים. אשתי ובני הקטן לקחו טיול מודרך על אופניים ומאוד נהנו למרות ששניהם לא רוכבים בכלל בשגרה.
                              אני נוסע ביוני לקולורדו עם המשפחה ובטוח אשכור אופני הרים לפחות ליום אחד. רק כדי לבוא בכושר וליהנות חזרתי לרכב לאחרונה אחרי ששנה לא עליתי על האופניים.

limi14 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • limi14
                                limi14 @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

שכנעתם אותי לגבי ארצ'ס.

עדיין מתלבטת לגבי מוניומנט ואלי ומסה ורדה, בנינוחות לא יהיה לנו זמן לשניהם.

מצאתי רפטינג שנראה שווה ועדיין פעיל בתקופה זו באיזור בואנה ויסטה.

לגבי אופניים, יש לנו בחבורה את זו שלא מעיזה אפילו לנסות, אז נוותר.

עמיחי13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • עמיחי13
                                  עמיחי13 @limi14 נערך לאחרונה על ידי

@limi14

אם בסוף תבחרו להגיע למסה ורדה - כדאי מאוד לקרוא על המקום לפני. פשוט כי חוץ מהכפרים העתיקים שרואים, הביקור הופך להיות הרבה יותר מעניין אם גם מכירים את הרקע.

ואם ממש תרצו להתכונן - בספר "התמוטטות" מוקדש פרק שלם לאסון שפקד את בני שבט האנאסאזי. זה אולי גם יעזור לכם להבין את הפלא שאתם רואים.

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון