היכן לשכור רכב וההחזרה במקום אחר
-
שלום לכולם
בונה תוכנית לטיול בקיץ 2023 חלק א' מזרח קנדה וצפון מזרח ארה"ב
בגלל בעיתיות בשכירת רכב בקנדה והחזרתו בארהב (ולהיפך) התיכנון כרגע (אשמח לתובנות) לנחות בטורונטו לנסוע (אוטובוס) לבאפלו ושם לשכור רכב לכ21 יום
לעלות עם הרכב לטורונטו אוטטואה מונטריאול קויבק וכו' ואז לרדת דרומה למיין ורמונט ועד איזור בוסטון או ניו יורק ולהחזיר שם את הרכב השכור...
אפשרי ? נראה לי עדיף על לשכור בטורונטו ולהחזיר לטורונטו - בעיקר כי צריך לסיים בביקור משפחה בבולטימור ומשם לטוס לקלגרי
אשמח לדעתכם בנוגע למיקום שכירת הרכב והחזרתו... תודה רבה לעונים
-
קשה לדעת מה יהיה בקיץ הבא, וכדאי לשמור על תוכניות יחסית פתוחות.
וזה גם תלוי במסלול כולו - טסים חזרה לארץ מקלגרי? ונקובר? סיאטל? משהו אחר? וכמובן גם בהרכב (אין דין מטייל יחיד כדין חבורה של 20 מטיילים).
לפחות בעידן הטרום קורונה, הרבה פעמים היה פשוט יותר לטוס דרך ניו יורק לבאפולו ואז לשכור רכב. הטיסות לניו יורק יחסית זמינות וזולות, וטיסה לבאפולו לא מאד יקרה ויש תדירות גבוהה. זה עשוי להיות יעיל יותר מאשר טיסה לטורונטו, בייחוד עם החזרה היא מארה"ב.
אבל לא ברור לי מספיק המסלול. ציינת לרדת לבוסטון או ניו יורק, ואז הזכרת לסיים בבולטימור. לא ברור מספיק החלק הזה.
-
-
@מטייל_4170403 אם אני לא טועה יש חברות שמספקות שירות של השכרת רכב בקנדה והחזרה בארה"ב (לפחות כך היה לפני הקורונה) - ALAMO וגם THRIFTY. לא יודע מה יקרה בקיץ הבא אבל שווה לבדוק מולם.
-
בעבר היה אפשרי, אולי גם בעתיד. נכון לקיץ הקרוב ולחגי תשרי, לא אפשרי.
-
תודה לעונים. המסלול עוד לא לגמרי "אפוי" יש לי כל יולי+אוגוסט 2023 לטייל בקנדה ארה"ב. יש לי אזרחות קנדית. מטייל תחילה עם שותפה במזרח קנדה+ צ.מ ארה"ב ומבקרים משפחה בבולטימור ושם נפרדים, היא חוזרת לארץ ואני טס לקלגרי לחלק השני של הטיול שלי לבד. בגדול בחלק הנ"ל מתכנן להצמד (עם שינויים) למסלול של נטע דגני : טורונטו - אוטואה- מונטריאול- קויבק --> ואז או טאדוסק + חצי האי גספה+ סינט ג'ון לבר הרבור אקדיה - לייק פלסייד סטו. או מקויבק לדלג על גאספה והיתר ולנסוע ישירות לבר הרבור אקדיה וכו' ולשלב את בוסטון.. בכל מקרה נראה לי הכי הגיוני לשכור בבאפלו ולהחזיר בניו יורק (לשהות כ5 ימים בניו יורק בלי הרכב כבר) ואז אוטובוס גריהאונד לבולטימור למשפחה שלה (בגדול רוצה מאוד גם להגיע בסיבוב לבוסטון) הדילמה כאמור : היכן לשכור ולהחזיר את הרכב (מעניין הרעיון לנחות בניו יורק במקום בטורונטו ומשם לנסוע לבאפלו... אולי אפילו לשכור את הרכב בניו יורק ? ) אבל אם אנחת בטורונטו, אחסוך יומיים או 3 של רכב כי אסתובב בלי רכב בטורונטו ושאשכיר בבאפלו אסע איתו כבר הלאה בלי טורונטו
תודה רבה !!! שוב אני בתחילת התיכנון של חלק א'
-
יש כמה שיקולים שצרכים לשחק תפקיד:
קודם כל - מה אפשר. האם אפשר לשכור במקום X ולהחזיר ב Y. כאמור לא כל הצירופים אפשריים.
בהמשך - כמה זה עולה - לא רק דמי ההחזר אלא גם דמי ההשכרה עצמם, וגם כל התוספות. לפחות טרום קורונה היה הפרש לא זניח במחירי ההשכרה בין היעדים השונים. למשל לשכור בבוסטון או בניו ג'רסי היה זול יותר מאשר לשכור בניו יורק, וקנדה הייתה עוד יותר יקרה. אם מדובר על יומיים רכב זה לא דרמטי. אבל אם מדובר על שבוע-שבועיים זה יכול להיות חשוב. וכמובן צריך לחשב מחיר כולל כל התוספות שרלוונטיות לכם. דמי החזר כמובן, אבל גם נהג צעיר אם רלוונטי, נהג נוסף אם רלוונטי, השכרת איזיפאס, הרכב בגודל שמתאים לכם וכו'. למחיר צריך לחבר גם את ההשפעה של נקודת ההשכרה / החזרה על שאר הטיול. אם למשל זה אומר תוספת ימי רכב (למשל לטורונטו) או טיסה אחרת במחיר אחר וכו'.
והשלב האחרון - כמה זה נוח ומשתלב בטיול. מאד חשוב, אבל לא עומד בפני עצמו.
אם נוחתים בטורונטו ושוכרים בבאפולו זה אומר שמטורונטו צריך להגיע לבאפולו. זו לא קפיצה של 10 דקות ו-5 דולר. אני מניח שהמחשבה היא לעבור מטורונטו לניאגרה, לבלות שם חצי יום עד יום בלי רכב, ןאז לעבור משם לבאפולו ולשכור את הרכב. כמה יעלה (וכמה נוח זה יהיה) שני המעברים? כמה עולה תחבורה בטורונטו (מהשדה למלון ובתוך העיר)? תלוי בפתרון שנבחר אבל אני מעריך את בזבוז הזמן במינימום שעתיים, ויכול גם להגיע ליום שלם אם תבחרו באוטובוסים ולא במוניות. והמחיר יעלה בין כמה עשרות דולרים (לאוטובוסים) ומאה-מאתיים למוניות. אבל שוב, תבדקו פרטים לבד.
היתרון הגדול לטיסות לניו יורק זה שסיכוי גדול שהן יהיו הכי זולות. בייחוד לשותפה שחוזרת מהחוף המזרחי. היא פשוט לוקחת טיסת הלוך ושוב מניו יורק, ואולי בתוספת טיסת פנים לבאפולו. אתה צריך להוסיף אולי רגל מהחוף המערבי (תלוי בדיוק בפרטי הטיול). סיכוי לא רע שזה יהיה זול יותר מאשר טיסה הלוך לטורונטו וחזור מבולטימור.
מה בעניין להפוך את כיוון הטיול? להתחיל מניו יורק (בלי אוטו), לעלות צפונה ואז מערבה, ולסיים באיזור טורונטו/באפולו? ומשם פשוט טיסה לבולטימור (במקום הטיסה המקורית שהצעתי מניו יורק לבאפולו). אגב, לפחות נכון להיום יש טיסות ישירות של סאותווסט הזולה מבאפולו לבולטימור.
ועוד שאלה אם רלוונטי - להתחיל מבולטימור לביקור המשפחתי שבו גם נוח לספוג את הג'טלג וסידורים אם צריך, ואז טיסה לבאפולו והתחלת הטיול משם?
-
תודה על המידע. על מרבית השאלות כמובן עוד אין לי תשובות. אבל בהחלט בודק לעומק את עניין הנחיתה בניו יורק (או בוסטון אגב) ובאמת להתחיל משם ולסיים שם בטיסה שלה חזרה לארץ ושלי לקלגרי להמשך. אבל אם משכיר בבוסטון ואז נוסע לניו יורק מה אעשה עם האוטו 5 ימים שלמים בניו יורק ? נראה לי ביזבוז. מה היתרון של "להפוך את המסלול" כלומר מניו יורק לעלות קודם צפונה לאקדיה ואז לקויבק מונטריאול אוטואה טורונטו ניאגרה וחזרה לניו יורק ? תודה רבה לך על המידע..
-
אני באמת לא רואה יתרון מעניין (למעט אם תפסתם דיל על טיסה) לטיסה הלוך לבוסטון, ומשם לרדת ישר לניו יורק. כלומר בוסטון בהתחלה וניו יורק בסוף (לפני בולטימור) זה אפשרי, ואז מחזירים את הרכב בניו יורק. אבל לטוס לבוסטון, משם ניו יורק ומשם טיול - לא רואה לזה הרבה יתרונות. אבל אם כן, אז סביר ששוכרים את הרכב רק אחרי ניו יורק.
לגבי להפוך מסלול - אני לא נכנס בכלל ליתרונות מבחינת המסלול עצמו. אני חושב על הטיסות. כאמור טיסות לניו יורק יש הרבה ובמחירים יחסית סבירים. ולקחת משם טיסה נוספת לבאפולו זה בהחלט אפשרי ופשוט. אבל לטוס טיסת קונקשין לניו יורק (כדי שיהיה זול) ואז לטוס טיסה שלישית לבאפולו זה מתיש. ובגלל שסביר שהטיסה לבאפולו תהיה בכרטיס נפרד, תרצו לקחת הפסקה ארוכה יחסית בניו יורק כדי שסביר שלא תפספסו את הטיסה ואז זה עוד יותר מתיש.
לעומת זאת, היפוך המסלול מאפשר לכם אחרי טיסה לניו יורק להיכנס לעיר, בלי טיסה נוספת. ואז בסוף החלק של האוטו טיסה לבולטימור ולא לניו יורק (שכאמור עשויה להיות זולה יותר בזכות סאות ווסט). המחשבה שלי הייתה שזה יהיה פחות מתיש ויותר זול (כמובן צריך לברר פרטים). הנחתי כמו שכתבתם שבבולטימור תהיו בלי רכב.
-
תודה על המידע. אין טיסות המשך בכלל. יש לי חרדה מטיסות. הרעיון היה לנחות בטורונטו (בגלל אזרחות קנדית חשבתי שיהיה פשוט יותר) לבלות בה יומיים עד 3 (כולל התאוששות ארוכה מהכדורי שינה לטיסה) משם באוטובוס לניאגרה צד קנדי ואחכ לבאפלו. שם לשכור רכב (בגלל בעיתיות לשכור בטורונטו ולהחזיר נניח בניו יורק או בוסטון או בולטימור) ולעלות עם הרכב חזרה לקנדה ל2 שמורות טבע בדרך לאוטואה ואז מונטריאול קויבק ולרדת לבר הרבור אקדיה וכו' ולסיים בניו יורק + 5 ימי ניו יורק בלי הרכב וכך לחסוך ימי רכב בטורונטו+ניו יורק.
אבל... נשמע מעניין הרעיון שלך לנחות בניו יורק להיות שם 5 ימים (בלי הרכב) ואז לשכור שם ולעשות את אותו סיבוב הנ"ל - השאלה בעיקר מה יצא זול יותר ונוח יותר , כי באופציה א' "נחסכת הדרך" מניו יורק לבאפלו.... תודה רבה רבה -
אני לא יודע להתייחס לחרדת טיסות אז ברשותך אני אתעל מהנושא
אני לא רואה חשיבות לאזרחות הקנדית (כמובן בהנחה שהקורנה לא תרים ראש שוב ומשהו ישתנה). ואני לא רואה חשיבות בהקשר הזה האם עדיף לנחות בקנדה או בארה"ב. יתכן כמובן שאני מפספס משהו.
הנסיעה מטורונטו לבאפולו וחזרה מבזבזת לא מעט זמן וכסף. נכון שמדובר על טיול ארוך שבו "עלות הזמן" היא שונה מאשר בטיול קצר, אבל יחד עם זאת זה לא אומר שכדאי סתם לבזבז זמן. כמו שאני אוהב תמיד להזכיר - כל יום בטיול עולה לכם מאות דולרים. תעשו את החישוב שלכם כמה עולה מחייה (לינה/אוכל/תחבורה/ביטוח), כמה עולה החלק היחסי בעלויות הטיסה (וציוד, וויזה אם צריך וכל דבר אחר שרלוונטי), ואולי גם שווי ימי החופש שלכם אם רלוונטי. המחיר ינוע בין 100 ל-400 דולר לאדם ליום (תלוי איך סופרים). כלומר אם למשל הנסיעה מהניאגרה לבאפולו + הנסיעה מבאפולו חזרה לאיזור טורונטו עולה לכם חצי יום אז זה "בזבוז" של 50-200 דולר לכל אחד מכם.
טיסת פנים (למשל מניו יורק לבאפולו, או מבאפולו לבולטימור או כל אחת אחרת) שחוסכת חצי יום עד יום היא לטעמי יותר זולה מאשר עלות הזמן של הנסיעה ברכב. יותר מזה, טיסה לא רק חוסכת זמן אלא גם עייפות או זמנים מתים. למשל אחרי טיסה מניו יורק לבאפולו בבוקר אפשר לשכור רכב ולנסוע לטייל בניאגרה בכיף. אבל אחרי נסיעה מתישה, קשה עוד לצאת בערב לטייל בכיף.
מה בסופו של דבר יותר זול - תצטרכו לבדוק לבד. היות וקשה לדעת מה יהיה עוד שנה תבדקו מחירים לעכשיו. מה יותר נוח - זו דעה מאד אישית.
דווקא בגלל שיש עוד המון זמן עד הטיסה אני חושב שטיסות לניו יורק יאפשרו לכם יחסית הרבה גמישות. הן במובן של שינוי בתוכניות שאולי תרצו מיוזמתכם, הן בגלל שינויים בשטח (מקומות שיפתחו, יסגרו, תנאים וכדומה), והן בגלל שינויים באפשרויות הטיסות (למשל טיסה חזרה מבולטימור זה דבר שקשה לבנות עליו). טיסות הלוך ושוב לניו יורק זה דבר שסביר שישאר זמין וזול, ומאפשר לכם המון המון גמישות לסגור פרטים בהמשך.
-
גם אני לא מבינה למה אתה מניח שפשוט יותר לנחות בקנדה בגלל אזרחות קנדית. דרך אגב, גם לישראלים לא בדיוק קשה לנחות בקנדה. לקנדים קל להכנס לארה"ב, כך שגם אם תטוס ישר לארה"ב הכניסה שלך תהיה קלה יחסית. אני חושבת שהטיסה לטורונטו פשוט מסבכת ומייקרת לך את ענייני הרכב ואין בה כל יתרון
-
אוקיי... תודה רבה !!!
-
אוקיי... תודה רבה !!!