ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טרק באנגליה - איזור האגמים - בלוג מתגלגל

פורום אירופה
    אירופה
    15
    36
    844
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • imeshy2
      imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

מי היה מאמין שלטוס אחרי הקורונה, יהיה קשה יותר מאשר לפניה?

קצת הקדמה. הטיול הקרוב (והבלוג המתגלגל שלו) קצת שונה מהקודמים שלי (בולגריה, פורטוגל). אומנם גם הפעם, כמו בפעמים הקודמות (אם לא לוקחים בחשבון את הטיול הזוגי המבורך בזגוריה, יוון עם אשתי לפני חודש וחצי!), אני נוסע לבד. אבל הפעם, מדובר בטרק ולא בטיול מתגלגל עם רכב שגם מכיל מסלולי הליכה.

היעד שנבחר, כפי שניתן לראות בכותרת, הוא איזור האגמים האנגלי – או בלעז Lake District. הייתי באיזור הזה לגיחה קצרצרה לפני מספר שנים. האיזור (ובעיקר מסלול Catbells ) נחרט בזכרוני כאחד היפים שהייתי בהם. אמנם ההרים לא מושלגים כמו באלפים, ומצד שני, גם חלקם צחיחים וקשוחים – לא הנוף האנגלי הקלאסי של גבעות משתפלות (גם את זה יש כאן). לטעמי, למי שמחפש לראות טבע יפה מאוד, וקצת שונה מהשטאנץ הידוע והמוכר של הרי האלפים (הנהדרים בפני עצמם) – הרי שאנגליה יכולה להיות אופציה מצויינת עבורו.

אז, בחרתי באיזור האגמים כאמור, בעקבות הספר Tour of the Lake District מהוצאת Cicerone הידועה לטוב. המסלול, כפי שרשום בספר, אינו מסלול מוכר וידוע כמו טרקים ארוכים אחרים באירופה (TMB, AV1 מסלולי ה GR למיניהם וכדומה). הוא בעצם (כמו שביל ישראל) חיבור של המון שבילים קיימים בשטח, על מנת ליצור מסלול מעגלי ארוך המתחיל ומסתיים בעיירה היפה Windermere. לפיכך, אין סימון שביל קבוע ואחיד לכל אורכו. הניווט בשביל הוא על בסיס סיפור דרך שצריך להכיר קודם ולעקוב אחריו, ולא ניתן להסתמך על שילוט בדרך. יש לקחת זאת בחשבון. אני מצוייד במפות סימון שבילים מקומיות (רכשתי באמזון), ספר כאמור, ואפליקצית סימון שבילים Offline שמשרתת אותי בנאמנות (כמעט מוחלטת) לאורך השנים האחרונות בארץ ובחו"ל (Locus Map).

אז אחרי שבחרתי את היעד, הגיע שלב הלוגיסטיקה. טיסה ערב למנצ'סטר ומשם בבוקר נסיעת רכב לווינדרמיר ומשם מתחיל המסלול. אני בחרתי לעשות 5 ימים מתוך 7-8 ימי המסלול המלא ולכן אקח אוטובוס / מונית מווינדרמיר ל Ambleside (עיירה שאהבתי במיוחד בפעם הקודמת) ומשם אתחיל את ההליכה. ובסופו של דבר אסיים בעיירה Keswick (יש להגות – קזיק) ומשם אשוב למנצ'סטר והביתה.

ניסיתי להיעזר בחברות ישראליות שמתאמות את מקומות הלינה והעברת תיקים (מקובל מאוד באנגליה) אולם הבנתי שהשירות יהיה יקר מאוד וככל הנראה לא מוצדק (כמה מאות פאונד בסך הכול ל- 5 העברות). יתרה מכך, חלק מהעניין הוא לבחור את ה B&B הנכונים יותר והנחמדים יותר עבורי. לגבי קמפינג – אני לא מבין גדול בזה ולכן לא אתייחס לזה יותר מדי. יש לציין, שחלק מהמסלול עובר באיזורים נידחים יחסית של השמורה ולכן מיושבים בדלילות רבה, אם כי כל יום מסתיים ביישוב שבו יש יותר מאפשרות אחת ללינה וגם פאב או שניים! בנוסף, אנחנו בתקופת פוסט קורונה, קרוב מאוד לשיא העונה (סוף יוני) בה יש התנפלות רבתי על מקומות הלינה בכל מקום, כך שהבנתי שאין שום אפשרות להגיע לכפר לאחר יום הליכה וללכת לישון איפה שמתאים לי. ולכן, צריך להזמין הכול מראש.

זה השלב המרכזי שאני לא אוהב בטיול כזה. 7 ימי טיול, 7 מלונות שונים. ואם במקום אחד אין זמינות באותו יום, כל השאר נופלים כמו מגדל קלפים. אבל זה מה יש ואחרי מלאכה מרובה, שלושה חודשים קודם, הזמנתי את כל המלונות. חלק מהם בחדרים פרטיים / אוהל קבע באכסניות YHA.

חודש לפני הנסיעה ועד היום , התחילו הבלת"מים. וסירבו להיגמר. והנה רשימה. מקווה שלא פספסתי שום דבר

·       אחד ממקומות הלינה שהזמנתי ביטל, למזלי הביטול היה מהיר מספיק ומצאתי מקום אחר לאחר זמן קצר

·       ה YHA ב Coniston (בו הזמנתי אוהל קבע Landpod, שרציתי מאוד לישון בו), החליט להיכנס לתקופת שיפוצים של חודש (!) בדיוק בעונת השיא. אז כמובן שהחדר בוטל. לצערי לא מצאתי בעיירה הקטנה שום מקום לינה אחר. לאחר הגדלת רדיוס החיפוש ועוד ועוד, בסוף העברתי את מקום הלינה למקום בשם Langdale שנמצא יחסית על הדרך, אבל אצטרך לקחת מונית בבוקר להמשך היום "הבא". גם למצוא תחנת מוניות שתסכים לעשות את זה לוקח זמן

אגב, מקום הלינה שמצאתי מחייב הזמנת מינימום של שני לילות, כך שבמקום 450 ₪ ללילה ב YHA, שילמתי 1300 (!) ₪ למקום אחר , בעיירה אחרת שמסיטה אותי מהמסלול.

·       שביתת רכבות אנגלית נדירה מתרחשת בדיוק בזמן שאני מגיע. בימים האי זוגיים לא יהיו כמעט רכבות ובימים הזוגיים יש חצי מכמות הרכבות הרגילה + ביטול תחנות (וביניהן תחנת הרכבת בשדה התעופה). למזלי הזמנתי מראש את הכרטיס (בחברת Trainline באפליקציה) ולכן קיבלתי התראה על כך. אז החלפתי את הכרטיס לתחנה בתוך מנצ'סטר והחלפתי גם את המלון על הדרך כדי לנסוע הלילה לשם ולא בפקקי הבוקר (אין תחבורה ציבורית כאמור)

·       הטלפון הסלולרי שלי החליט להתקלקל פעמיים בתקופה הזו

·       אפליקציית Easyjet  החליטה שאני חייב "עכשיו" לשדרג אותה. אבל הטלפון שלי לא הסכים לצאת ממצב המתנה בחנות האפליקציות (עד שטכנאי סלולרי עזר לי איכשהוא מרחוק)

·       ואז התחילו העומסים האדירים על שדות התעופה בעולם. אני יושב כעת ליד הגייט של הטיסה שלי ועדיין לא משוכנע שתהיה טיסה. הגעתי אמנם כ- 4 שעות לפני הטיסה אבל העומסים היו גדולים אבל ממש לא חריגים. אגב, באיזיג'ט , לאחר ביצוע הצ'ק אין באפליקציה, קיבלתי בורדינג ויכולתי להימנע מהתור (במקרה שלי, הקצר) לצ'ק אין.

·       כמו"כ, בשל העומסים , מזוודות התחילו לא להגיע בכמויות משמעותיות ליעדיהן. בשביל טיול מסוג זה, אובדן התרמיל הוא מכה גדולה שקשה לעמוד בה. ולכן עמלתי קשות על מנת להוסיף תיק Hold נוסף (כלומר שעולה לתא הנוסעים) . באתר זה לא אפשרי, אולם באפליקציה כן. משונה שכזה. מה שכן, מקלות ההליכה שלי אומנם עברו את הבדיקה הבטחונית בארץ (כנראה שבחזור הם לא יעברו). ועוד – לא ידעתי להגיד האם התרמיל שלי יעבור כפריט Hold גדול (כלומר – כטרולי) למטוס או שיאלצו אותי לשלוח אותו לבטן המטוס. באותות ובמופתים הקטנתי את הנפח שלו, לקחתי תיק קטן נוסף וקיוויתי לטוב. בינתים לא אמרו לי כלום (אבל בעצם לא ממש בדקו).

·       מזג אוויר – באנגליה ידוע לשמצה. במיוחד למי שקרא מספר סיפורי טיול (ובמיוחד, הסיפור הנהדר של IO הנהדרת על סנודוניה, בוויילס). אתר תחזית אחד צופה לי גשם כל יום כל הזמן. התבאסתי קצת. אולם לאחר בדיקה נוספת, ראיתי ששני אתרים אחרים, קשוחים איתי קצת פחות. נקווה לטוב.

בקיצור, דרך חתחתים.

אבל למי שמאמין בקארמה, שני דברים הסבו את תשומת ליבי היום.

הראשון – השיר "יהיה בסדר" – של מופע הארנבות של ד"ר קספר (למי שלא מכיר, מומלץ)

והשני, שומר המסך של המחשב שלי (שילווה אותי בטיול הזה) החליט להחליף את התמונה היומית שלו בדיוק היום לתמונה מהאיזור שאליו אני נוסע.

אני מקווה שהסימנים הללו באמת יתממשו והכול יהיה בסדר.

אז תודה רבה לכל מי שתמכו ועודדו במהלך תהליך ההכנות. אני מרגיש שכעת ההליכה עצמה תהיה החלק הקל יותר. גם פיזית וגם מנטלית.

לסיכום הפתיח, אני מקווה שהבלוג הזה יעניין מישהו ושאני לא כותב רק לעצמי (גם זה בסדר). אני מקווה שאצליח לחשוף את האיזור היפה הזה באנגליה לעוד אנשים. אמנם לא כולם רוצים ויכולים לעשות טרקים, אבל מרבית המקומות היפים ביותר שאהיה בהם, נגישים גם במסלולי הליכה חד יומיים (חלקם אפילו לא ארוכים מדי!), כך שמי שרוצה לחוות את האיזור, אבל לא בצורה הזו, בהחלט יכול! יש המון (!) מסלולי הליכה בכל האורכים, שמאפשרים תצפיות נפלאות באיזור אחר.

תודה שהייתם איתי עד כאן 

אסף 16 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
      • אסף 16
        אסף 16 @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2 אשמח לעקוב אחר הטיול ולא נראה לי שאתה כותב לעצמך. חשבתי לתומי שהבעיות הן רק כאן בנתב"ג ולאחר ההמראה ניתן לשחרר אנחת רווחה אבל עכשיו אתה רושם שברדק הבלת"מים הוא גם באנגליה.....בהצלחה ותשתדל להיות רגוע. מה יהיה- יהיה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • שמחת הפרטים הקטנים
          שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

תהנה מאוד, בהצלחה! כל כך מזדהה עם התחושות לגבי האי ודאות.. לפני שנה בגלל הקורונה והשנה, פוסט קורונה ( כמעט) אבל אי הודאות חוגגת.. טסה ביום ראשון ומקווה שהטיסה אכן תצא ( ויחסית בזמן), שהמזוודות יגיעו..🤷‍♀️ העיקר שתהנה והכל יעבור בשלום!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • imeshy2

עדכון נוסף

אני במטוס. כרגע שעתיים וחצי איחור... במקרה הטוב ננחת בשלוש בבוקר. ומחר יום נסיעות והליכה שמתחיל בתשע בבוקר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • imeshy2

והטיסה בוטלה

MERAVSHELL אסף 16 IO. K.Amit 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • MERAVSHELL
                MERAVSHELL @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2

אוי ווי😢

• שמחת הפרטים הקטנים

וואו.. כבר היית במטוס והטיסה בוטלה?? למה??

• aljaje
                    aljaje נערך לאחרונה על ידי

@imeshy !O mój Boże השם תשמור!
                    *שכחת לפזר שום במטוס? תחזיק מעמד!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • אסף 16
                      אסף 16 @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2 גוועאלד ! מה השלב הבא? לקראת הנחיתה ביעד יודיעו שהטיסה בוטלה?

• IO.
                        IO. @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

והטיסה בוטלה

😲 😧 😠

אויייייי לאאאאא

איזה תסכול !!!! 😥

• K.Amit
                          K.Amit @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2

אוי ואבוי, אחרי שכבר יש בורדינג הטיסה מבוטלת???

לפני חודשיים ישבתי במטוס של דלתא בניו-יורק מחכה להמריא לישראל, במשך שעתיים(!).

הבעיה הייתה בתקשורת של המטוס עם מגדל הפיקוח ולא בעייה פיזית במטוס, כפי שהקפטן בישר לנו כל כמה זמן.

בסוף המראנו והייתה טיסה טובה.

אבל להוריד מהמטוס? אויש, איזו אכזבה.

• imeshy2

חוזר לספר את הפרטים העגומים....

הכול (פרט לדרך החתחתים שסיפרתי בהתחלה ) הלך בסדר גמור. תורים סבירים, קצב סביר. שום תלונות עליתי על המטוס בזמן, מטוס מלא. בשעה 9, שעת ההמראה, הטייס מספר על הודעה שנתקבלה זה עתה - עקב בעיות שלא בשליטתם, קרי מזג אוויר לאורך המסלול, הם נאלצים לדחות את הטיסה בשעתיים וחצי ובינתים מחפשים מסלול חלופי עם מגדלי הבקרה באירופה. עוד ביקשו מאיתנו לשבת חגורים ומוכנים שנוכל לצאת מיידית ברגע שנוכל. אחרי שעה וחצי בערך נתקבלה ההודעה שהטיסה נדחית עד להודעה חדשה, מכיוון שהצוות כעת חורג ממקסימום שעות העבודה/מנוחה המותרות לו. והטיסה תידחה למחר או מחרתיים. חיכינו עוד חצי שעה במטוס עד להגעת האוטובוס שיחזיר לטרמינל ויצאנו אבלים וחפויי ראש לקחת מונית הביתה. הגעתי הביתה בשעה 1 , ישנתי שעתיים והתעוררתי לבדוק את שעת הטיסה החדשה - 17:30, כלומר נחיתה סביב 20 בער במנצ'סטר. כאשר הרכבת האחרונה יוצאת בשבע בערב ובשל שביתת הרכבות, מחר אין שום רכבת.

איזיג'ט הידועה לשמצה (מישהו שאל אותי פעם למה קראתי להם כך) - מתנערת האחריות שלהם כמובן , בטענה של כוח עליון, כזה שלא ניתן לתבוע אותם או אפילו לבטל את כרטיסי הטיסה! למזלי הייתי בלי מזוודה , כך שיצאתי מהר הביתה

לאור מסע הייסורים הזה, איבדתי את החשק לטיול הספיציפי הזה "עכשיו" והחלטתי שאני דוחה את הכול. למזלי, איזיג'ט הרשו לי לשנות את תאריך הטיסה (בעלות של 45 פאונד לכיוון) והזמנתי מחדש לספטמבר. נתראה שוב אז. אי"ה.

אגב לזכותם של הנוסעים, התנהגו בצורה בוגרת ומרשימה בלי בלאגנים כלל.

יונה וקשת 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                            • שקד
                              שקד נערך לאחרונה על ידי

וואו,כמה מאכזב! ממש ממש מצטערת בשבילך.

• שמחת הפרטים הקטנים

ממש עוגמת נפש... מי אמור במקרה כזה לספוג הפסדים כגון תשלום על מקומות לינה וכד'?

• יונה וקשת
                                  יונה וקשת @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2 אוי ואבוי.

התחלתי לקרוא את הפוסט הראשון בשמחה ובהתלהבות, בציפייה "לטייל" איתך בטראק. ואז זה😢

היום לפני חודש פחות יומיים (מי סופר? אני? מה? מה פתאום??) בוטלה לנו טיסה של איזיג'ט למילאנו בגייט, 45 דקות לפני מועד ההמראה. אני יודעת שיש אסונות גדולים מזה בחיים, אבל שברון הלב שחווים במונית בדרך הביתה מנתב"ג הוא באמת צורב.

גם אנחנו, כמוך, ויתרנו על התוכנית המקורית שלנו למילאנו (שכללה גם הייק בטבע מעל אגם קומו) - יצא לנו החשק ממנה, ויש מין תחושה "מקוללת" כזאת ליעד.

כמו כן, רצינו כל-כך לצאת כבר לחו"ל, אצלנו זו היתה אמורה להיות הפעם הראשונה מאז הקורונה (בוטלה לנו נסיעה לברלין במרץ 2020), אבל מסיבות שונות בקיץ הנוכחי זה כבר לא יקרה.

אז גם אנחנו ניסע בספטמבר, לניס.

מקווה, מייחלת, ומאמינה שעד ספטמבר עולם התעופה יתעשת על עצמו, ונזכה סופסוף לנשום קצת אויר אחר🙏

• יונה וקשת
                                    יונה וקשת @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2 לגבי הפיצוי:

אין לי מושג מהן הנסיבות הקבועות בדין, המעניקות לחברת התעופה פטור מחובתן לפצות אותך מכוח תקנה 261/2004, וגם לא מכוח חוק טיבי. לגבי התקנה, אפשר לנסות לשלוח לאיזיג'ט מייל בנוסח הבא (תוסיף ותשנה את הפרטים הרלוונטיים כמובן). מקסימום - תצליח (לי זה עבד 3 פעמים עם עיכובים, עם חברות אחרות - אבל התקנה חלה גם על ביטולים).

בהצלחה:

Letter to request compensation for flight changes

Date:_____
                                    Name________
                                    Address___________
                                    To: [Air Carrier]
                                    Dear Sir/Madam,
                                    Reference: Flight Number [_____] from [___] to [__], dated [____]
                                    I am writing to you in connection with the above flight on which we were booked to travel on [date______].
                                    The flight was supposed to depart from [___] at [____] and arrive in [____] at [___], but was delayed by [__] hours and [___] minutes.
                                    Under the EU Denied Boarding Regulation 261/2004 (hereinafter: the “Regulation”), we, [enter names of all passengers in your party] are entitled to the sum of €600 each in compensation, and look forward to receiving the New Israeli Shekels equivalent within the next 14 days.
                                    Copies of all required documents will be provided to you upon request.
                                    For your information, and for the avoidance of doubt only, please note that the decisions made in the Wallentin-Hermann vs Alitalia case 2009 and Jet2 vs Huzar case 2014 have confirmed that routine technical difficulties are not considered as “extraordinary circumstances” as they are referred to in the Regulation.
                                    Yours sincerely,

• תומר
                                      תומר נערך לאחרונה על ידי

מנצל את השגשוג לשאלה אחרת- מישהו התנסה בשירות העברת מזוודות של הרכבת השוויצרית? אני מתכנן טרק משאמוני לצרמט, ומשם ממשיך עוד כמה ימים. חשבתי להשתמש בשירות כדי לשלוח ואולי מג'נבה שמחכה לי בצרמט

• aljaje
                                        aljaje נערך לאחרונה על ידי

מצער לשמוע. נשמע קצת מוזר התירוץ:"כח עליון", כשלמעשה הודיעו אחרי שעה וחצי שהבעיה היא בשל חוקי שעות העבודה של הצוות, השאלה האם היו עוד טיסות באותו זמן למערב אירופה או ארה"ב שיצאו בלי בעיה. אפשר תוכל להתנחם בקריאת המקרה שאירע לפני חודשיים לטסים בוויזאייר, שקיוו לנחות בלונדון: https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/family-baby-20-hour-horror-26742726.amp

סמדרולה תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • סמדרולה
                                          סמדרולה @aljaje נערך לאחרונה על ידי

ממש מצער!
                                          לא קל עם כל המתח סביב הטיסות בזמן האחרון.
                                          נקווה לטוב 🙏

• imeshy2

בוקר טוב לכולם

ראשית, תודה רבה על ההזדהות והמילים החמות שקיבלתי ואין ספק שעזרו עם ההתמודדות באכזבה הגדולה. אין כמו הקהילה שלנו ואני מקווה שהיא תחזיק מעמד!

אתמול עסקתי רוב היום בהזזה של הטיול לתאריך אחר (קצת אחרי תחילת ספטמבר), דיי בזריזות, בעיקר על מנת שלא לאבד את התשלום על הטיסה שלא יצאה. כלומר לא ידעתי כמה זמן יש לי באמת לשנות את תאריך הטיסה לתאריך אחר אז אחרי לילה כמעט נטול שינה, ביליתי את מרבית הבוקר בבדיקת מלונות והזזתם.

אז על מנת להזיז את התאריכים של איזיג'ט, שילמתי 45 פאונד לכל כיוון. הרצחת וגם ירשת קלאסי. אגב, בטיסה היו גם המוני דתיים/חרדים שגרים במנצ'סטר והתאריך החדש של הטיסה יגרום להם לטוס אחרי כניסת שבת, כך שבעצם כולם היו צריכים לעשות מעשה כלשהוא ובטח לא יכלו להישאר על הטיסה הזו.

אגב, אני מאוד מקווה שהטיסה החדשה שלי לא תבוטל, לאור הידיעות על כך שאיזיג'ט (וחברות רבות אחרות) מבטלות מאות ואלפי טיסות בתקופת הקיץ וגם בספטמבר. הנחמה המרכית היא שאם יבטלו מראש, כפי שהם מבטיחים (!) אזי תהיה לי האפשרות להתמודד עם ההשלכות מראש ולא בדיעבד.

אני יכול לומר בסיפוק רב, שבניגוד לשרירותיות של חברת התעופה, גיליתי וקיבלתי תחושה נהדרת מאדיבותם של נותני השירותים האנגליים. את חלק מהמלונות שהזמנתי אמנם יכולתי לבטל ללא דמי ביטול כלשהם (הרוב בהזמנה בבוקינג עם אפשרות ביטול אבל גם חלק בהזמנה ישירה מול המלון או דרך האתר של YHA שמאפשר ביטול בחינם עם החזר כספי עד יום לפני ההגעה). אבל מי שהפתיעו באמת היו המקומות שהזמנתי ללא אפשרות החזר ועדיין בחרו לאפשר לי להזיז / לבטל את ההזמנה שלי. ראוי לציון המקום Three Shires Inn , הנמצא במקום Little Langdale (ולא בהוביטון משר הטבעות) , שבבוקר ההגעה שלי אליו אישר לי להזיז את ההזמנה למספר חודשים קדימה (בתקווה שאכן הבנתי את הניסוחים שלהם). כמוהו גם Holiday Inn Express במנצ'סטר שעבר זמן הביטול האפשרי בבוקינג, אשר אישר לי לבטל את ההזמנה ולקבל החזר כספי (שאני מקווה שאכן יגיע). אז אני שמח לתת להם כאן פרסומת טובה בחינם.

אז אסיים את הבלוג האומלל הזה בנימה חיובית עם כמה תובנות שאני לוקח איתי הלאה

• מזל שהייתי לבד בטיסה הזו. הרבה יותר קל להתמודד עם החוויה הזו כשאני אחראי רק על עצמי ולא על חבר, בת זוג או רחמנא ליצלן על מספר ילדים מאוכזבים אפילו יותר
                                            • אני מקווה שהחביבות הזו וחוסר רדיפת הבצע של בעלי המלונות הללו הוא בבחינת "הכלל" באנגליה. מה שגורם לי שוב לרצות ולהגיע לשם שכן מבחינת הפסד כספי, יוצא שהוא דיי מינימלי בסופו של דבר (1500 ש"ח שאשלם שוב)
                                            • והכי חשוב - אמנם שילמתי על זה "ביוקר", אבל הרווחתי סיפור. שגם זה משהו. ואסיים במשפט נחמד ששמעתי עוד בצבא - לכולם יש תכלית. במקרה הגרוע תשמש דוגמא שלילית.

תודה שקראתם והגבתם

K.Amit IO. 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 8
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון