טרק באנגליה - איזור האגמים - בלוג מתגלגל
-
בשבילי אתה בהחלט דוגמה חיובית בגלל הרוח הספורטיבית שבה לקחת את הביטול הזה.
ובאמת, בתקופה העכשוויות, כנראה עד אוקטובר, צריך לנשום עמוק ולקוות לטוב אך להתכונן לרע, מבחינת טיסות.
תודה גם על התובנות שלך לגבי הזזת המלונות - נחמה קטנה...
-
אלוףףףףף שכמוך
לצערי נראה לי שהסיפור ש״הרווחת״ הולך להיות מנת חלקם של לא מעט בחודשים הבאים.
אני מקווה שהתכנית החדשה שלך תצא לפועל
ולמתכננים לטוס בחודשים הבאים (אני בינכם)... צריך עצבים של ברזל כדי לחיות ב 2022 ובמיוחד כדי לטייל בה... תהיו חזקים ואם תהיינה תקלות - תחשבו על imeshy הגיבור ותנסו להתמודד כמוהו
בנוסף לתובנות שהעלת פה... נדמה לי שהימים של תכנון ברזולוציה של שעות (בימי הטיסות לפחות) חלפו מהעולם (באופן זמני, אני מקווה). במיוחד כאשר מתוכננת חופשה כמו טרק, חשוב מאוד שיהיו ספיירים של ימים (מזכיר את נפאל עם ביטולי הטיסות שם) ותכניות חלופיות לקיצור של המסלול... וכדאי שיידעו בבית ובעבודה שאתם מתכננים לחזור בתאריך X אבל... אתם תהיו בחזרה כש... אתם תהיו בחזרה
מחזיקה אצבעות שעולם התעופה יתאושש במהרההההה !!!
imeshy, כמו אחרים פה, התיישבתי זקופה בכיסא בציפייה לקרוא שרשור על טרק (שאני חולמת בעצמי ללכת יום אחד, כידוע לך) - ומצאתי עצמי כואבת איתך...
תודה רבה בכל זאת על השיתוף
נידמה לי שבשם כולנו: מחכים כבר שתגיע לשם !!!! -
כולי תקווה שלא יקרה לי אותו דבר בסוף יולי.... קצת צפוף לי בזמנים....
-
כנראה כבר מאוחר מדי לשנה הזו אבל המסקנות שלי לעונה הזו הן
להמעיט ככל האפשר בקונקשנים
אם נאלצים לקחת כזה, להגדיל משמעותית את הזמן המת
בטיולים מתגלגלים, לקחת את הזמן בהתחלה ולא בסים. למשל לאלו הטסים לזלצבורג כדאי לקחת יום יומיים בהתחלה במינכן או וינה וכו
להתאמץ ככל האפשר ולקחת את מרבית הציוד כציוד למטוס
לבחור יעדים שיש אליהם טיסות יומיות,בתדירות גבוהה
-
אני גם הגעתי למקצת המסקנות שהגעת אליהם - לקחת כמה שיותר בתיקי עליה למטוס ולהמעיט בקונקשנים. הבעיה היא שאנחנו טסים ביולי לאיסלנד עם קונקשן. בעצם יש כמה דברים שמגדילים לי את רמת הסטרס
- א. הטיסה היא עם אלעל (נתקענו עם וואוצ'רים שלהם..) אז התפילה היא שלא יבטלו לנו את הטיסה. רולטה רוסית
ב. העצירה היא במילנו עם קונקשן של שעתיים וחצי נדמה לי.. מפחדת לבדוק. הבנתי שבגלל העומס ומחסור בעובדים לפעמים לא מספיקים להעביר את המזוודות ממטוס למטוס..
זה מלחיץ אותנו ברמות על.. אמורים להגיע לאיסלנד ב2 לפנות בוקר... לא להיט גם ככה...ג - נגזר מהסעיף הקודם - יש גבול כמה אפשר לקחת בתיקי העליה למטוס כאשר הביגוד ברובו הוא חורפי. אנחנו כבר מדמיינים עצמנו לובשים את אותו פליז ואותם מכנסיים יום אחרי יום אחרי יום..ממש מתכוננים נפשית לכך כנראה שכל צורת האריזה תיהיה שונה הפעם בדגש על תיקי עליה למטוס. אלעל הקמצנים מאפשרים רק 8 ק"ג...
יש ימים שפשוט מתחשק לי לבטל הכל - מה רע לי לבלות את החופש הגדול בחדר הכושר או במזגן.
-
זה היה הטרק הכי קצר שקראתי מעולם. איזה כיף לקרוא את שלוות הנפש שלך של קבלת הביטול תוך כדי ישיבה במטוס.
ברמת המסקנות הכללית: אני מניחה שעדיף ב2022 לצמצם קונקשנים לצמצם טיולים "צפופי לו"ז ואילוצים" להשתדל לנסוע עם מטען יד (אין סיכוי אצלי) למזער הזמנות מראש לאירועים,מופעים. להזמין לינה עם אופציה ביטול רחבה ככל הניתן (לא תמיד אפשרי) לטוס לטיולים ארוכים שאובדן של יום-פחות קריטי עבורם(יום מתוך 14 יום פחות עצוב מיום מתוך 3...) לבחור טיסות ליעדי נחיתה שיש אליהם הרבה טיסות זמינות (ולא פעם בשבוע ב01.00 בלילה). וכמובן להתפלל.
-
ברוח הסיפור שלך , עכשיו הייתי צריך לאסוף אנשים מטיסות שונות מניו יורק והם ישבו שעתיים/שלוש בתוך המטוסים, ובמקרה אחד כבר אמרו שלא יטוסו, התחילו לזוז וחזרו ל שער... אז כן. כנראה שזה מה שצריך להיות מוכנים אליו
-
@imeshy2 אני מצטרפת לכל מילה של ענבר, וכמאוכזבת בעצמי (הוחזרנו הביתה מהגייט) אימצתי את אותה גישה כמו שלך.
אתמול ראיתי בטלויזיה את מנהל רשות שדות התעופה אומר שהחזרה לנורמלי ממש תהיה אפילו לא בשנה הבאה, אלא בשנה שאחריה

אכן עולם התעופה ספג בקורונה מכה קשה, שמטבע התנהלות הענף הדהודה ימשיך להיות מורגש ולהספר לא ברמה של שבועות או אפילו חודשים אלא בשנים.
לנו מתוכננת טיסה לניס בסוף ספטמבר, ולמרות שהכי רציתי בעולם לעשות טרק מתגלגל כלשהו, החלטתי שזה עדיין לא הזמן, עם כל הכאב (וכואב!).
זה עניין סובייקטיבי לחלוטין - לא שאי אפשר לתכנן טיול מורכב עם הרבה מקומות לינה, שהמסלול בו בנוי כמגדל קלפים, בצורה שהמחיר הכלכלי לא יהיה עצום במקרה של קריסה, אבל ברמה הרגשית אני כבר לא בנויה כרגע לספוג עוד אכזבה כזאת... אז נתחיל בצנוע ורגוע, בתקווה שהברק לא יכה בנו פעם שלישית (הפעם הראשונה היתה בביטול הטיול לברלין במרץ 2020 המקולל...).
נאחל לכל הטסים השנה ליפול בצד הטוב של הסטטיסטיקה, ובעיקר - לעולם התעופה להפתיע בהתאוששות מהירה יותר מהצפוי.

-
Imeshy2 היקר, לא הייתי כמה זמן בפורום והנה אני קוראת את הסיפור שלך היום. הלב שלי נשבר יחד איתך....כל כך קשה לבטל טיול שחלמנו עליו הרבה זמן...ועוד טרק... אתה באמת בר מזל שהיית לבד, כי אחרת האכזבה היתה כפולה ומכופלת. אני שומעת לאחרונה על הרבה חברים שטיסותיהם התבטלו, אתה לא לבד בכאוס הזה... מעריכה אותך על קור הרוח והתובנות למרות הכל, ומאחלת לך בספטמבר טיול מוצלח שיהווה פיצוי הולם!
-
והרי עדכון מהדקות האחרונות,
אתמול, אותה טיסה, שבוע לאחר מכן, אותו "סיפור" בדיוק... אותה סערת ברקים פתאומית בגרמניה ודחיית טיסה נוספת.
מקריות? לא נראה לי
-
@imeshy2 יש "סערות ברקים" שגורמות לטילים לעוף מעזה לת"א ויש סערות ברקים בגרמניה שגורמות לביטולי טיסות. כל אחד והברקים שלו.
-
והרי עדכון מהדקות האחרונות,
אתמול, אותה טיסה, שבוע לאחר מכן, אותו "סיפור" בדיוק... אותה סערת ברקים פתאומית בגרמניה ודחיית טיסה נוספת.מקריות? לא נראה לי
וואואני מקווה מאוד שאף אחד מהטיסה שלך לא דחה בשבוע....
-
המשכתי לחקור את הטיסה הזו ונראה שהיא יוצאת בדחייה בצורה קבועה! למי שמתעניין, ניתן לצפות בהיסטוריה של הטיסות באתר הזה https://www.planemapper.com/flights/U21828 (ספיציפת כרגע על הטיסה שלי אבל ניתן למצוא שם כל טיסה) ספיציפית הטיסה הזו יוצאת בכל פעם באיחור של בין שעה לשעתיים וחצי, ופה ושם (כולל היום, כולל שבוע שעבר) יוצא שהיא נדחית Overnight.
צפייה בהיסטוריה מראש לא הייתה פותרת לי את הבעיה אבל לפחות נותנת מושג כלשהוא כעת שוקל להעביר , שוב, את הטיסה, מיום חמישי ליום רביעי, כדי להקטין את הסיכון מחדש
-
EasyJet cancellations: Why hundreds of flights have been cancelled and how to check if you are affected https://inews.co.uk/inews-lifestyle/travel/easyjet-flight-cancellations-why-flights-cancelled-how-check-explained-1695837
Today's events are the latest in a long line of chaotic incidents at UK airports since the spring, with huge lines for security and hundreds of cancellations at the likes of Birmingham Airport, Manchester Airport and Gatwick.
https://www.mirror.co.uk/travel/uk-ireland/breaking-heathrow-cancels-flights-morning-27362839
-
גם הטיסה של 1.7 למנצ'סטר נדחתה מס' פעמים ולבסוף הוזזה ליום שישי 2.7 בשעה 1500. בפועל הטיסה יצאה בשעה 1600. פשוט לא יאומן. אנחנו על הטיסה הזו בעוד שבועיים כבר חושב על פתרונות.....
-
@אלון ח. הפתרון הוא לא לטוס בזמן הקרוב. גם חברות אחרות מבטלות טיסות, בפריז יש שביתות(גם בחב' sncf), אז לא תוכל לקחת את היורוסטאר, מקסימום תטוס עם עם בראסלס איירליינס ומשם ביורוסטאר, לפחות בנתב"ג המזוודות יועמסו למטוס ע"י הצוות שלהם, כולל הטייסים (הסבלים הישראלים כבר מותשים).
-
הוזכר על-ידי
imeshy2