טיול לנפאל בחגים
-
טיפ (כמעט) אחרון- תזכרי שנפאל היא מדינת עולם שלישי אז דברים יכולים להשתנות לפי מה שקורה 'בשטח'. הגישה שהצגת בהודעה הפותחת, בייחוד בביקור קצר וצפוף בתוכניות, לארגן כמה שיותר דברים מראש דרך אחת הסוכנויות, כמו פרמיטים לטרק (אם צריך), פורטר, נסיעה לצ'יטוואן (מתכוונים לעשות את זה בסיור מאורגן או עצמאית?) וכו'
-
@תומר תכלס הטיול הוא חודש, זה שהקצתי בערך 3 ימים לכל מקום זה כי הבנתי מקריאה , בלוגים ודיבור עם אנשים שאין הרבה מה לעשות ולהיתקע במקום אחד מעבר ל- 3 ימים בערך.
קראתי המון וזאת באמת ההתרשמות שקיבלתי ובגלל זה הוספתי את בנקוק ופוקט .
מעבר לטרק שאני עושה, לא מעניין אותי לעשות עוד טרקים ובחרתי להיות במקומות המרכזים כמו קטמנדו, פטאן, , פוקרה, צ'יטאוון והטרק כמובן
כדי לחסוך בזמן שם , אני משתדלת לסגור הרבה דברים מהארץ. פניתי לסויסה במייל והוא התכתב איתי עד שנעלם מהאופק... אין לי מושג מה קרה
היום פניתי לסוכנות שי ובינתיים לא חזרו אלי . מה עושים במצב כזה אם הם לא יחזרו? יש עוד סוכנות טובה שאפשר לנסות לפנות אליהם ולסגור את הטרק מהארץ ?
טיסות מה שאפשר לפחות את הראשונות אני סוגרת כבר מהארץ וגם בתי מלון מה שאפשר ועד כמה שניתן .
כדי לחסוך בזמן אני מתכוונת לקחת טיסות פנימיות ולא לבזבז שעות בנסיעה ממקום למקום למרות שזאת יכולה להיות חוויה בפני עצמה
או שאני טועה ?? אני מקווה שלא יהיו הרבה דברים בלתי צפויים בדרך אבל גם אם כן, ננשום עמוק ונלמד להסתדר עם מה שיש

-
אני חושב ש'שי' כבר לא פעילים. דברי עם דב (dev) ולאמה מסוכנות שלום 009779851000405 ואני לא מוצא מייל אצלי, אז זה הקישור לאתר- https://www.shalomtreks.com/contact/ כמו שאמרתי באחת ההודעות הקודמות בסוף הם אלה שנתנו שירות כמו שצריך, ונראה שזה חלק מהיחצנות שלהם. בסתיו, אמנם הם לא הרוויחו ממני הרבה (הלכתי לבד בלי פורטר), אבל הם נתנו שירות מעל ומעבר לי (לאמה הקפיץ אותי בחמש בבוקר לאוטובוס על הטוסטוס שלו, כי הוא רצה לוודא שאני עולה על האוטובוס הנכון לג'ירי) לאחרים (הקפיצו מצלמה למישהי באיזור האברסט וכל מני דברים דומים) תגידי שתומר שהלך באברסט שלח אותך
ההעדפה לטיסות טובה בעיקר כי יכולות להיות בעיות בדרכים (מפולות בוץ וכאלה).
וכן, בעיקר לנשום, בלי לחץ ... -
ההצעה של תומר טובה לדעתי. לטעמי 4 ימי טרק על 10 ימים בנפאל נשמע קצת מעט אבל אני מבין שאיש איש והעדפותיו
-
-
מענין אותי אם דב ולאמה מתקשרים איתך?
-
@תומר עוד לא יצרתי איתם קשר כי חזרו אלי מסוכנות שי , שלחתי להם מייל ואני מחכה לתשובה, מקווה שתגיע עוד היום .
אם לא יחזרו אלי ביום, יומיים הקרובים, אני אפנה לאחד מאלה שרשמת לי ( אוף.. כמה דברים יש לסגור )
מניסיון שלך, זה אפשרי במהלך הטרק לחזור אחורה ולהחליט שלא ממשיכים ?
יש לי פציעה בברך כתוצאה מעומס של ספורט, אני מאמינה שאני מסוגלת לעשות את הטרק הזה ( גם ה- הפיזיותרפיסט שלי חושב שאני יכולה ) אבל במידה וארגיש שאני לא יכולה בגלל הפציעה, יהיה אפשר לחזור אחורה ולסיים את הטרק ?
-
לא הלכתי את הטרק הזה, אז לא יודע לענות כרגע מנסיון, אבל כמו שאני מכיר את האפשרויות בנפאל, יש מצב שתוכלי לשכור חמור/סוס שיביאו אותך לדרך רכבים. אני מבין שאת בדו-שיח עם פיזיו, אז בקשי ממנו עצות להליכה כזאת. זה מחדד את הצורך ספורט, ולהעמיס על עצמך כמה שפחות מבחינת משקל...
-
מה הכוונה לחזור אחורה? ברור שאת יכולה לחזור אחורה.. אני לא בטוח שאני מבין את השאלה. אבל אם את רוצה לגדר את עצמך, אל תתחילי מנאיה פול אלא מ hille (אפשר לקחת גיפ עד לשם) משם לאולרי ואז לגורפני ולפסגת הפון היל זה יומיים לא ארוכים. מ hille לגורפני זה כ 1450 מטר, הפרשי גובה ועליה לפון היל(זה לא "על הדרך") זה עוד כ 300 (אפשר שקיעה ואפשר זריחה) משם, זה רק לרדת בכל מקרה.
-
לא הלכתי מכיוון אולרי אבל אני חושב שיש משם קטעים ארוכים של מדרגות. שווה לחפש סרטונים ביוטיוב או לראות אם במקרה hill הלך משם. אם קטעים ארוכים של מדרגות הם בעייתיים עבורך אז כדאי לשקול שנית.
-
נכון, משם יש אלפי מדרגות אבל בכל מקרה אם היא מתכוונת לעשות מעגלי, אז היא תתחיל מ kimche ואז תרד משם במקום לעלות (נחשב נגד הכיוון)
-
@תומר חחח.. חמור או סוס?? אוי ואבוי לי... עד כדי כך לא מפותחים??
שעשיתי טרק עם חברה בויאטנם (לפני הפציעה בברך ) באמצע הטרק היה לה קשה, באו לאסוף אותה עם אופנוע עד נקודת הסיום .
אני אעשה את המקסימום כדי לסיים אותו , זה נראה לי עדיף על סוס או חמור
-
@hil אני הבנתי שלא משנה מאיפה תבוא או תגיע, את המדרגות עושים בכל מקרה , זה נכון ?
אתה מדבר על ה- 3500 מדרגות שיש שם ?
-
הממ, אם את מדברת על העליה לפון היל עצמה, זה 1500 מדרגות אבל במסלול עצמו יש הרבה יותר מ3500 מדרגות... בגדלים שונים
-
מקלות הליכה והפסקות נוף פותרים את הבעיה..
-
@תומר מסתבר שגם סוכנות שי נעלמו מהאופק בדיוק כמו סויסה , מה נסגר איתם?? גם איתם התכתבתי ואני מחכה כבר יומיים למייל חוזר עם תשובות ועדיין אין כלום .
אני אנסה עכשיו לשלוח מייל לשלום, לכתובת שנתת לי ואני מקווה שהוא לא יאכזב. אם גם הוא יעלם אחרי מייל או שניים כנראה שאצטרך להגיע לשם ואז לסגור.
מבאס כי אני מנסה לסגור את כול מה שאפשר דרך הארץ כדי לחסוך זמן ולא להתעסק עם הדברים האלה שם .
איפה הם ואיפה הויאטנמים, מסתבר שיש להם עוד הרבה מה ללמוד...
-
נפאל היא מהמדינות החלשות בעולם, והשלטון שם לא ממש חזק. חלק מהפואנטה של חלק גדול מהטרקים בנפאל זה שאי אפשר להגיע לנקודות לאורך הטרק בדרך אחרת. מכל מבחינה טרקים בוייטנאם זה גן ילדים לעומת הטרקים הנפאלים, אין באמת טרקים ארוכים בוייטנאם....
-
@hil אני הבנתי שלא משנה מאיפה תבוא או תגיע, את המדרגות עושים בכל מקרה , זה נכון ?
אתה מדבר על ה- 3500 מדרגות שיש שם ?את יכולה לוותר על הכיוון והמדרגות הרבות של אולרי.
להגיע לגנדרוק בג'יפ ולהתחיל משם את הטרק (ולא מניאפול על הכביש).
מפון היל/גורפאני במקום לחזור דררך אולרי, את יכולה להמשיך ולרדת מזרחה דרך סיקהה היפיפיה לטאטופאני ומשם לתפוס רכב חזרה לפוקהרה.
במסלול הזה אין מדרגות למיטב זכרוני מעבר לטיפוס לפון היל עצמה.
אם תאהבי ותרצי קצת להאריך, תוכלי להמשיך בקלות למוהרי דנדה (תצפית לא פחות טובה מפון היל עם פחות מ10% של האנשים שיש בשנים טובות בפון היל) ללון שם ומשם לרדת מזרחה לבני ומשם לתפוס מונית
-
@תומר בויאטנם עשינו טרק של יום אחד ואין ספק שזה היה קל וזה לא מקור השוואה לטרקים בנפאל למרות שעדיין לא הגעתי לשם אבל אוטו טו , מה זה חודשיים וחצי עד הטיול
שרשמתי איפה הויאטנמים ואיפה הנפאלים הכוונה הייתה ברמת השירות והיחס אם ניתן להגדיר את זה כך.
שהתכתבתי עם סוכנות בויאטנם המענה היה זריז, מהיר ומפורט ואלו עכשיו, יש להם את כל הזמן שהם עונים אם בכלל
פניתי לשלום ( הסוכנות שהמלצת לי ) ועושה רושם שהוא הכי רציני, צירף לי קובץ אקסל, ענה לי במפורט על כל שאלה , טפו טפו ... נראה לי שבסוף אתקדם ואסגור איתו .
אתה מכיר את הגן הבוטני וגבעת פולצ'וקי? זה אמור להיות טיול כוכב, חצי שעה מקטמנדו, קראתי והבנתי שזה מקום מהמם.
ממליץ לי להגיע לשם ??
-
מבחינתי עמק קטמנדו היה רק לצורך התארגנות בקטמנדו עצמה. בתפיסה שלי גן בוטני יש לך בכל מקום אז אולי זה מיותר. לדעתי בתור 'טיול כוכב' כדאי להכניס את כיכר דורבר של בקטאפור ללו'ז, זה היה המרכז הדתי של עמק קטמנדו והיום אתר אונסקו, גם חצי שעה בערך מהתאמל