ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לנפאל בחגים

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    נפאל
    6
    107
    1060
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • תומר
      תומר נערך לאחרונה על ידי

הלכתי בעונת הסתיו באברסט 27 יום מג'ירי לטומלינגטאר לא היו הרבה אנשים בסתיו, ועוד פחות שהלכו כמוני... והמחיר 'על-פניו' נראה בסדר. למרות שאפשר להסתדר טוב עם פורטר אחד לשני אנשים. נצלו את זה שאתן עם מדריך. מיסים ממשלתיים- כנראה הוא מדבר על ה"tims", זה משהו שבאוםן רשמי מוקדש לתשתיות טרקים, אחריות מסוימת לחילוץ מטיילים וכו'

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נופר.מ
        נופר.מ נערך לאחרונה על ידי

פורטר אחד לשתי בנות?? מסכן הבן אדם, איך הוא יסתדר עם שני תיקים גדולים על הגב? אני בקושי מסתדרת עם אחד למרות שאני לא ממש אינדיקציה אבל עד כמה שאני זוכרת ויודעת הנפאלים לא בדיוק נראים בדמות של גבר שמתאמן בחדר כושר.. הם קטנים וצנומים. זה מקובל לתת לפורטר אחד לסחוב שני תיקים גדולים של שני אנשים? נראה לי שיהיה לי קצת קשה לראות אותו סוחב שני תיקים על הגב ואולי בכל זאת עדיף שניים

• תומר
          תומר נערך לאחרונה על ידי

מה פתאום שני תיקים, בסופו של דבר ציוד לטרק מצטמצם בכיף לתיק אחד...

• נופר.מ

סבבה, מקסימום אני אכתוב לו שכרגע אני הולכת על פורטר אחד ובמידה וזה לא יספיק ניקח עוד אחד. ברור שאת הבדיקה אני אעשה יום לפני בכל זאת.. בנות 😄 אני מניחה שבשעות הערב קר שם ובלילה קר מאוד!? היית בצ'יטאון?

• תומר
              תומר נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי בצ'יטוואן. תמיד עניינו אותי יותר הטרקים וזה היה נראה לי מיותר. אולי בפעם הבאה. במהלך נףההליכה כנראה תהיו בחולצה קצרה. בערבים יהיה קר יותר במיוחד בגבהים

• נופר.מ

למה מיותר? זה נראה מקום מאוד יפה, סטייל ספארי פתוח כזה, אני רק תוהה אם יהיה לי אומץ ללכת ברגל שם, ג'יפ מרגיש לי קצת יותר בטוח. כמה פעמים היית בנפאל? לא בא לך לראות ולחוות מדינה אחרת?

• תומר
                  תומר נערך לאחרונה על ידי

האטרקציה המרכזית בנפאל זה טרקים בהרים.... הייתי 3 פעמים, ובדרך כלל אני אחד שיוצר קשר עם המקומיים. כנראה 'חוויתי מדינה אחרת', אני גם לא הייתי טס לשם בשביל עשרה ימים...

dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • dregev03
                    dregev03 @תומר נערך לאחרונה על ידי

האטרקציה המרכזית בנפאל זה טרקים בהרים.... הייתי 3 פעמים, ובדרך כלל אני אחד שיוצר קשר עם המקומיים. כנראה 'חוויתי מדינה אחרת', אני גם לא הייתי טס לשם בשביל עשרה ימים...

גם אני חושב כמוך תומר אבל יש לא מעט שרוצים או מרגישים צורך לעשות פעם טרק בנפאל רק כדי להכיר את החוויה.

יש הרבה שטירקו ונהנו אבל לא בוער בהם לחזור על זה ויש כאלו שאפילו לא מוכנים לחזור על זה בעיקר בגלל שהם לא מורגלים בתנאים או סובלים מהם

תומר נופר.מ 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • תומר
                      תומר @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

לא פסלתי את האופציה.

נשאלתי למה לא ביקרתי בצ'יטוואן, וזאת הסיבה..

• נופר.מ
                        נופר.מ @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03 יכול להיות שהאטרקציה המרכזית בנפאל היא באמת הטרקים אבל לא בהכרח שזה מעניין את כולם .

נפאל היא מדינה יפה כמו עוד הרבה במזרח ואפשר לחוות אותה קצת אחרת מבלי לעשות טרק , כל אחד והעדפה שלו, מעבר לזה שאני חושבת שצריך קצת כושר גופני בשביל טרק, או שאני טועה ?

אתה כותב שאנשים לא מורגלים לתנאים או סובלים מהם, למה הכוונה? אני צריכה לחשוש מהתנאים שם ? מקווה שאני לא הולכת לסבול

למרות שקראתי הרבה אבל זה אף פעם לא אותו דבר עד שמגיעים למקום וחווים באופן אישי .

• dregev03
                          dregev03 נערך לאחרונה על ידי

יש אנשים מאוד חזקים שעושים טרקים קשים בארץ ובאירופה שלא "התלהבו" מתנאי הלינה שם. נשמע שאת לא מתלהבת מהאוכל...... מה את מחפשת?. בשביל נוף של אנאפורנה את אפילו לא חייבת ללכת דקה ברגל..... אולי זה לא יקרה לך כי עדיין התיירות לא חזרה במלואה אבל פון היל בימים כתיקונם עמוס מאוד והיו אנשים שלא הזמינו מראש (אני לא מזמין מראש) ונשארו בלי שמיכות או בלי חדר והלכו לישון במגורי פורטרים. אני פעם נאלצתי בלאנגטאנג להיכנס עם כל המשפחה לישון באורווה. אנחנו זוכרים את זה כחוויה אבל יש כאלו שהיו אולי "סובלים". מציע שתוודאי עם עצמך את המוכנות והמוטיבציות שלך

נופר.מ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • נופר.מ
                            נופר.מ @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

זה נכון שאני לא מתלהבת מהאוכל שלהם אבל זאת לא פעם ראשונה שלי במזרח ואני תמיד מסתדרת וגם שקשה , נושמים עמוק והכל בסדר, חלק מחוויה ( אני גם אקח איתי חטיפים וכאלה )

ביום יום שלי אני עושה הרבה ספורט ואני אוהבת ללכת ברגל כך שלא צריכה להיות לי בעיה בטרק אבל אני צריכה משהו קליל כי חברה שלי פוחדת שיהיה לה קשה אז צריך להתפשר... אני כבר סגורה על מסלול של טרק

בהתחלה חשבתי לסגור מקום לינה לבד שאגיע לשם אבל אמרו לי שזאת תקופה קצת עמוסה ( ספטמבר- אוקטובר ) ועדיף להזמין מראש, נזמין מראש שבטעות לא יקרה לי מה שקרה לך, לא חושבת שאני אעמוד בזה...

• תומר
                              תומר נערך לאחרונה על ידי

כושר גופני עוזר, אבל אפשר להסתדר גם כשהוא לא בשמיים. שוכרים פורטר, הולכים יותר לאט, אם מקלות, עושים הפסקות כדי להסדיר נשימה והכל בסדר

• נופר.מ
                                נופר.מ @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

כמה שעות בערך הולכים כל יום? אני מניחה שזה משתנה ממסלול אחד לשני אבל בערך, 4-5 שעות כזה ?

מה עושים בערב שמגיעים לגסטהאווסים ? יש מה לעשות שם ?

• תומר
                                  תומר נערך לאחרונה על ידי

מס שעות ההליכה תלוי בקצב ובאפשרויות המסלול (כלומר אם כל יום מסתיים בנקודה מסוימת ואמן אפשרויות עצירה אחרות לאורך הדרך). בגסטהאוס זה בעיקר עניין חברתי, מינגלינג אם המטיילים האחרים, ספר, מנוחה, שוטטות בסביבה אם מגיעים בשעות אור

• תומר
                                    תומר נערך לאחרונה על ידי

מס שעות ההליכה תלוי בקצב ובאפשרויות המסלול (כלומר אם כל יום מסתיים בנקודה מסוימת ואמן אפשרויות עצירה אחרות לאורך הדרך). בגסטהאוס זה בעיקר עניין חברתי, מינגלינג אם המטיילים האחרים, ספר, מנוחה, שוטטות בסביבה אם מגיעים בשעות אור

• נופר.מ

@תומר

כמו שחשבתי לעצמי, הרבה אין מה לעשות בערב.

אני קצת מתלבטת מה לעשות בקטמנדו, יש לנו 3 ימים שם בסוף הטיול לפני שאנחנו ממשיכות לבנקוק

שמעתי על הגן הבוטני (godawcri) קראתי קצת וראיתי סרטון קצר על המקום, נראה יפה ובהתחלה התלהבתי אבל אז אני שואלת את עצמי, חצי שעה נסיעה + 4-5 שעות שהייה במקום בשביל זה ?

יש לך רעיון לתת לי מה בכל זאת אפשר לעשות בסביבה שם ?

יום אחד אפשר להעביר בתאמל, בתי קפה, מסעדות וקניות, בתקווה שיש מה לקנות

יום נוסף הכיוון הוא פטן ,

אני תוהה כמה טראומה תישאר לי אם אני אחליט ללכת לראות טקס של שרפת גופות?

אתה בטח לא עשית כלום מי מה שכתבתי כי אתה בעניין של טרקים, נכון ?

• תומר
                                        תומר נערך לאחרונה על ידי

בראיה שלי, ונראה לי שכבר אמרתי באחת ההודעות, עדיף להשקיע בדברים שלא רואים במקום אחר (כלומר, מבחינתי גן בוטני זה קצת מיותר). פאטן ובאקטפור ההינדיות (השניה יותר מרשימה), 'מקדש הקופים'- גם בשביל התצפית על קטמנדו (ואם הברך תדאיג אותך, אז תגיעו מהכניסה העליונה יותר), בודנט (סטופה בודהיסטית מרשימה עם מקדש/מנזר צמוד ושווה כניסה) מפה אפשר אפילו ברגל לפשופטינאט לשריפת גופות. שריפת הגופות עצמה מתרחשת על גדה אחת של הנהר, אפשר פשוט להשאר בזו הנגדית כדי לווסת את הלם התרבות, ולדעתי זו נקודת חובה. אם תרצו 'לצאת רגע' מהמולת התאמל, לכו ל'דרים גארדן'. שווה גם ללכת לכיוון כיכר דורבר של קטמנדו, בגלל השוק שעוברים בדרך (מהתאמל לכיוון דורבאר 10-15 דקות הליכה). שווה לעשות את זה בבוקר כדי 'להרוויח' את כל טקסי הבוקר

• נופר.מ

@תומר

שוב אני כמעט בוחרת להקשיב לך ונראה לי שאני אלך על מה שאתה מציע כי במחשבה שנייה הגן הבוטני מיותר

תודה 🙂

• תומר
                                            תומר נערך לאחרונה על ידי

יכול להיות ש'מיותר' זה לא הניסוח הנכון, הכוונה היא שהוא יורד בסדר העדיפויות. אפשר 'לדחוס' את רוב האתרים ליום אחד מרוכז, אבל בכלל לא חייבים. התאמל הוא רובע תיירותי עם אוירה תרמילאית נחמדה וכיפית, בימים שאתן מקדישות לקטמנדו זה סבבה לשלב בין התאמל לאתרים השונים בקצב שמתאים לכן

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 4 / 6
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון