לא נפתר סים בשוויץ
-
הי, אני יוצאת עוד שבועיים לשוויץ לשבועיים, מתעניינת באופציות של סים לשוויץ, המחירים מהארץ ידועים... יש למישהי או מישהו נסיון עם קניית סים בחנות מקומית שם? מופיע כאן באתר אבל זה מלפני 4 שנים, לא יודעת אם רלוונטי עדיין. תודה ויום טוב.
-
הכל בשוויץ יקר . לא רואה סיבה שפתאום דווקא זה יהיה זול...
-
אם את נוסעת הרבה, קני גלובל סים , תקף ל 3 שנים
-
הי תודה על התגובות, מישהי התנסתה עם סים של 'גלובוסים'? הם מציעים ב 80 שח 6 גיג'ה + שיחות לישראל ללא הגבלה
-
@אפ אני מצטרפת להמלצה של "שמחת" על הגלובל סים של פלאפון. מעבר לכך שהוא קל ונוח לשימוש, מחירו הוגן וסביר בהחלט, וניתן להשתמש בו בכמה טיולים לאורך פרק זמן מספיק ארוך גם למי שלא טס 4 פעמים בשנה - שירות הלקוחות וההוגנות שלהם הפכו אותי ללקוחה נאמנה וממליצה חמה:
לפני כחודשיים רכשתי לבעלי ולי 2 סימים אצלם, ומכיוון שזה היה ברגע האחרון, באתי למרכז השירות שלהם בפתח תקווה לאסוף אותם. נציגת השירות נכנסה למחשב, וגילתה שם שכבר רכשתי 2 סימים בספטמבר 2019 (עבור טיולנו האחרון לפני הקורונה). שכחתי מהם לגמרי! הקורונה פשוט עשתה לי ריסט על כל תאי המוח החולשים על חו"ל
.עוד היא גילתה שנשארו עליהם עדיין עוד איזה 2-3 ג'יגה במצטבר. אבל הסימים עצמם נמצאים השד יודע איפה, ואני כבר הזמנתי חדשים... אין שום בעיה: במאור פנים, היא ביטלה מיד את ההזמנה לסימים החדשים, הנפיקה לי 2 סימים עם יתרת הג'יגה שלנו במקום אלו שאיבדתי, ולקינוח הוסיפה לי עוד שנה לתוקף שלהם - כעת הם יפוגו רק בספטמבר 2023! ואת כל היופי הזה היא עשתה לגמרי מיוזמתה ובחיוך רחב.
שירות נדיר למוצר מצויין במחיר שפוי. לכי על זה בלי להתלבט.
-
טוב, גלובל סים זה יקר גם בהשוואה למחירים בשוויץ 80 שקל ל5 ג'יגה זה פשוט יקר
-
העניין הוא שלרוב אתה לא מנצל אפילו חצי מזה, ונשאר לך לטיול הבא
-
אז קונים פחות נפח. 80 שקל על חמישה ג'יגה זה יקר ברוב המדינות ניתן לקנות את אותו הנפח ביותר זול, או נפחים אחרים. באיחוד האירופי סים של מדינה אחת תקף בכל האיחוד
-
שוויץ לא באיחוד. זה לא משנה?
-
עדיין בשוויץ יותר זול, בדקתי. לא צריכים חמישה ג'גה נפח? לא קונים
-
לכל אחד צרכים אחרים כמובן. לטעמי האישי גם אם 80 ש"ח זה יקר יחסית לאלטרנטיבות, זה עדיין רק 80 ש"ח.
שקלים נטו זה לא המדד היחיד. יש גם שיקולים אחרים.
לקנות סים מקומי זה אומר ככל הנראה להגיע לחנות ביעד בשעות הפתיחה שלה. בשדה התעופה הרבה פעמים לא נמצא את ההצעות הזולות מאד. וכתלות ביום ובשעת הנחיתה לא בהכרח חנויות פתוחות. אולי אפילו לא ביום הקרוב. וגם נצטרך להגיע פיזית לחנות שאולי לא באיזור שתכננו לבקר בו ביום הזה.
ואפילו אם הכל מסתדר, נחתנו בשעה נוחה, ויש חנות צמוד למלון (למשל) - קניית סים זה דבר שלוקח בים רבע שעה לחצי שעה (יותר אם גם צריך נסיעה מיוחדת). לא בהכרח בא לי ל"בזבז" חצי שעה (כאמור אלו שעות נוחות אז יש הרבה דברים אחרים לעשות בזמן הזה) כדי לחסוך כמה שקלים.
אבל - כל אחד והצרכים שלו.
-
מסכימה לגמרי עם השיקול הזה. זמן חו"ל הוא זמן יקר
-
מחירים לרוב זהים בין שד'. לעיר עצמה בדברים האלה (אפשר גם לברר מראש כמו שאני עשיתי בהקשר לשוויץ שעלה השרשור), וההתעסקות היא 5 דקות גג.
-
ואם אתם טסים הרבה, תדאגו שלמכשיר הבא שלכם יהיה esim, ואז אפילו לא תצטרכו לחכות בתור. 'זמן חו''ל של חצי שעה יקר לכם? בזמן שכולם מתארגנים בארוחת בוקר, מישהו קופץ לקחת סים...
-
לא פעם אפשר גם להזמין מראש סים שימתין במלון. אפשר דרך אמאזון, אפשר ישירות דרך חברת הסלולר. נשמע לי שכל אחד יכול להחליט עבור עצמו כמה מאמץ הוא מוכן להשקיע כדי לחסוך 20₪-30₪, וזה לגיטימי. רק כדאי לקחת בחשבון שההשקעה יכולה גם להיות הרבה יותר קטנה ממה שנראה בהתחלה.
-
לא ברורה לי ההחלטה להעדיף מוצר יקר (80ש'ח) שלא צריכים (מי אמר5 ג'יגה זה יותר מדי?). ובסוף הטיעון שנשאר הוא 'חצי צבאי'- זמן מבוזבז. מגדירים דבר צרכני כבזבוז זמן, וכאילו כל הטיול הוא 'על השעון'.
-
לא הבנתי איך משיגים גלובל סים של 5 ג'יגה ב 80 שח. באתר של פלאפון 5 ג'יגה עולה 149 שח, והכי זול זה 1 ג'יגה ב 69 שח.
-
@אנשיםטובים בול מה שכתבת
בשביל לחסוך סכום של כ-50 ש"ח (נניח שזה ההפרש בין גלובאל סים לסים מקומי זול), שיקנה לנו בארץ סלט פושט בארומה (לא בסניף בנתב"ג!), לוותר על הנוחות שיש לך כשאתה נוחת כבר ביעד מסודר בלי דאגה ובלי לבזבז זמן חו"ל יקר-ערך על רכישת סים, כשאיכות הסים ידועה מראש ומצויינת, כשהשירות מושלם, וכשאתה גם יודע שמה שלא ניצלת ישאר לך לטיול הבא גם אם יהיה בעוד שנתיים ולא משנה באיזו מדינה - לדעתי כל ההתלבטות הזאת בכלל מיותרת.
אבל כל אחד ושיקוליו....
-
מסכים עם מה שנכתב.
חוסכים כמה עשרות שקלים על סים, ומבזבזים אלפי שקלים על קניות של מותגים.
אכן, Esim הכי טוב והכי נוח, בלי להתעסק בכלל עם הפלסטיקים הקטנטנים והמעצבנים האלה.
-
תוקף ל3 שנים אולי נשמע טוב, אבל רק מוריד מהערך הכלכלי של העסקה. בהנחה ששוויץ היא מהמדינות היקרות, והיא יותר זולה מהעסקה הזאת, ושאתם לא מטיילים רק בה, זה אומר שממוצע המחיר על יחידת מידע יורדת משמעותית. שירות? יש לך ספק לאיכות השירות בשוויץ וברוב מדינות אירופה? כמו שטיעון 'זמן טיול יקר' לא רלוונטי, כי אף אחד פה לא עושה 'טיול צבאי'-, וזמן נמרח (שכירת רכב, המתנה לרכבת, סתם נמרחים בארוחת בוקר/צהרים) וכו', כך גם טיעון הקניות. ברגע שאתה מחליט לוותר על צרכנות נבונה ומשלם רק כי פורטים לך על רגש וטיעונים לא ממש רלוונטים, אתה מצפה שיתנו לך עסקאות הוגנות, ולא 'יעשו עליך קופה' בהמשך? אני מקווה שגם מי שעושה קניות בחו'ל עושה קצת חשבון אם זה שווה לו