ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול באלפים

פורום אירופה
    האלפים הצרפתיים טיול ברלין רכבת באירופה אירופה
    5
    12
    244
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • רועי אהרוני_4181844
      רועי אהרוני_4181844 נערך לאחרונה על ידי

אני וחבר (בני 22) מתכננים לעשות טיול רכבות באירופה באמצעות הeurail pass, משהו כמו 3 שבועות כאשר הולכים לאיזה 3~4 מדינות

וחשבנו בין היתר לעשות טיול באלפים.

אני אפילו לא יודע למה לצפות בטיול באלפים, הייתי שמח לדעת

ובאיזו מדינה ומקום הייתם ממליצים ללכת?

ומה יש לעשות שם?

אם יש לכם גם יעדים והמלצות לשאר הטיול אני אשמח (בגדול חשבנו על ברלין בינתיים עדיין חושבים על יעדים)

בגדול בטיול אנחנו רוצים לטייל ואטרקציות וכאלה, דיי סטנדרטי ובנוסף האלפים או בכללי טיפוס על הרים וכדומה לשבור שגרה

מתכננים לטוס בסוף ספטמבר או תחילת אוקטובר

nuritd תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

העיתוי פחות מתאים לסוג הטיול שאתם רוצים. סוגרים את ה"בסטה" בתחילת או אמצע ספטמבר.

רועי אהרוני_4181844 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • רועי אהרוני_4181844
          רועי אהרוני_4181844 @יונית נערך לאחרונה על ידי

העיתוי פחות מתאים לסוג הטיול שאתם רוצים. סוגרים את ה"בסטה" בתחילת או אמצע ספטמבר.

מה זה אומר?

אני מניח שאת מדברת רק על האלפים

מה בדיוק סוגרים?

תאריכים אחרים אני לא אוכל

והאם יש משהו באירופה שיכול להתאים במקום?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • תומר
            תומר נערך לאחרונה על ידי

מבחינת 'ספורט ריץ' כמו טיולי הליכה וטיפוס צוקים באלפים בעייתי, בקצות הרים נסגרות סביב אמצע ספטמבר וכך הרבה פעילויות קיץ מאורגנות. במידה מסוימת ניתן לעשות דברים בצורה עצמאית אן אתה מאורגן כמו שצריך לקור, כי מזג האויר מתחיל 'להתקלקל' ולא מתכוון להתבסס על בקתות.

רועי אהרוני_4181844 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • רועי אהרוני_4181844
              רועי אהרוני_4181844 @תומר נערך לאחרונה על ידי

מבחינת 'ספורט ריץ' כמו טיולי הליכה וטיפוס צוקים באלפים בעייתי, בקצות הרים נסגרות סביב אמצע ספטמבר וכך הרבה פעילויות קיץ מאורגנות. במידה מסוימת ניתן לעשות דברים בצורה עצמאית אן אתה מאורגן כמו שצריך לקור, כי מזג האויר מתחיל 'להתקלקל' ולא מתכוון להתבסס על בקתות.

לא יהיה מקומות לישון? זה מה שאתה אומר?

האם יש חלופה דומה באירופה?

(אני לא הייתי בטיול כזה בחיים)

בקיצור מה היית עושה במקומי?

• imeshy2
                imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

נתחיל מזה שאתה בעצם לא סגור על כמעט כלום. לא היעד, לא מה תרצו לעשות וכדומה. לא סיפקת עבורינו תקציב, כך שקדה לדעת גם מה להמליץ לך. .

אתייחס לשאלתך לגבי האלפים. טיפוס הרים הוא מונח קצת מפוצץ, וככל הנראה התכוונת לטיולים יומיים בדרגות קושי קלות יחסית באלפים היכנשהוא. האלפים הינו רכס הרים ארוך שמשתרע מצרפת ועד לאוסטריה (ויש שיגידו מספרד ועד סלובניה). פסגות ההרים מושלגות תמיד ואינן רלוונטיות. מה שעושים הוא טיולים בעזרת רכבלים. מרבית מהרכבלים יהיו סגורים בוודאות בעונה זו (ובמיוחד ככל שתתקדם לתוך אוקטובר). אולם עדיין יהיו מסלולי טיול נמוכיל יותר אותם כן תוכלו לעשות, בהנחה שמזג האוויר יהיה טוב. העובדה שתהיו ללא רכב, אף היא תקשה עליכם, אך לא תמנע זאת. מקומות טיול מסוג סה יהיו בכל אחת מהמדינות הבאות: שוויץ (הכי יקר), מזרח צרפת, מערב אוסטריה, דרום גרמניה וצפון איטליה. מסלולים מתאימים לעונה יהיו במרביתם, מקומות לינה כנל כמובן שלא בבקתות שאלו נסגרות.

כעת עליך להחליט איפה תרצו לטייל, להרכיב שלד כללי של הטיול שלכם, להתמקד במיקומים ואז נוכל לעזןר לכם להתכוונן נכון יותר

• nuritd
                  nuritd @רועי אהרוני_4181844 נערך לאחרונה על ידי

@רועי-אהרוני_4181844

גם באלפים ניתן לטייל בתחילת אוקטובר. לא בכל מקום ותלוי במזג האוויר, אבל אם אתם בעלי כושר סביר, אז ניתן לעלות להרבה מאד פסגות גם בלי הרכבל. לפעמים -עולים מעמק שהוא כבר גבוה, ואז יכולה להיות עלייה של 700 מ'-בדרך כלל לא נורא למיטיבי או אפילו אוהבי לכת.

כשתתמקדו באזור, תוכלו לחפש אתר מתאים, ותוכלו לטייל בו. הייתי מציעה אולי להתחיל את הטיול באלפים.

רק דוגמה קטנה-השנה עלינו ל Zittauer Hütte  מגרלוס, (אוסטריה) ממנה ניתן להמשיך גם למקומות אחרים. לא צריך רכבל וזה הייק או טרק אפילו נהדר. ניתן לעשות חלק מהמסלול באופניים (משכירים באזור) . הבקתה פתוחה עד אמצע אוקטובר-בלי נדר, תלוי מזג אוויר וזה ניתן לדעת רק בסתיו. אל תוותרו, האלפים נהדרים גם בסתיו. רק צריך לדעת לחפש את האתר המתאים. ובכל מדינה שיש בהרים-ניתן למצוא . לא יודעת אם חשבתם על איטליה-אבל בחלק האלפיני שלה יש המון אפשרויות גם באוקטובר.

תהנו מהתכנון ומהטיול.

רועי אהרוני_4181844 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • רועי אהרוני_4181844
                    רועי אהרוני_4181844 @nuritd נערך לאחרונה על ידי

@nuritd @imeshy2

דבר ראשון תודה על העזרה

אני ממש לא מכיר את האלפים, וטיול כזה מעולם לא עשיתי בחו"ל

מידע באינטרנט על האלפים היה דיי דל ולכן אני שואל פה

הרכבלים בטוח לא יעבדו בתקופה הזאת?

הבקתות האלה זה ללינה בלבד? או מה?

בתקופה שאמרתי, הייתם הולכים על האלפים באיטליה?

אם אתם אומרים לי שעכשיו זה לא העונה לאלפים ויש מקום אחר

שיותר מתאים לתקופה אני אחליף

דרך אגב אני וחבר שלי בכושר מעולה

• nuritd
                      nuritd @רועי אהרוני_4181844 נערך לאחרונה על ידי

@רועי-אהרוני_4181844

יש רכבלים שפועלים עד נובמבר ויש כאלה שנסגרים באמצע ספטמבר. מאד משתנה ותלוי. אישית-הייתי הולכת על איטליה, כי יש המון אפשרויות ואזור אלפיני גדול מאד. כמובן שיש באיטליה המון מה לראות ולעשות מעבר לאלפים. לפי מה שהבנתי, אתם רוצים רק חלק קטן מהטיול להקדיש לאלפים, אז איטליה-ניתן לטייל בדולומיטים, ונציה, אזור האגמים ואם רוצים טוסקנה ורומא. בבוף ספטמבר-אוקטובר הייתי מתמקדת בדולומיטים של val gardena , יש שם רכבלים שעובדים וניתם להגיע באוטובוס לפאסים ולטרק משם.

לגבי הבקתות-יש כל מיני סוגים. חלקם רק ללינה בסיסית, אחרות ממש פנסיונים לכל דבר, עם בית קפה ואפילו מסעדה ברמה גבוהה. מאד מקובל לעשות מסלול לבקתה, לשבת לשתות/לאכול ולרדת או להמשיך לבקתה הבאה. ה"נוהל האלפיני"+כל בקתה נמצאת במרחק הליכה (סביר, יכול להיות כמה שעות) מהבקתה הקרובה וכולן מציעות גם לינה וחלקן הגדול משאירות חדר חירום פתוח גם בחורף. יש גם מנהג שגם אם אין מקום ומטייל מגיע בסוף היום וצריך ללון-מכניסים ואיך שהוא מסדרים לו מקום, בחדר האוכל-מטבח וכו'. מעולם לא בדקתי את החוק הזה אישית, רק מקריאה.

וכמובן באנגלית יש ה-מ--ו-ן מידע על האלפים והמסלולים השונים. למשל- האלפים האיטלקיים , טירול .

אם לא איטליה-הייתי הולכת על גרמניה שמציעה המון מבחינת טיולים, ויש לה קצת אלפים בדרום וורכסי הרים אחרים (לא מכירה), גם בצרפת יש לא מעט אפשרויות, וכמובן בספרד ובפורטוגל יש הרים. גם בפירנאים ניתן לעשות לא מעט טיולים בספטמבר-תחילת אוקטובר. יש שם תחבורה ציבורית פחות נוחה, אבל אפשרי. .

בקיצור-תבחרו יעד בלי קשר להרים ותמצאו (אם צריך בעזרת החברים פה) מקום מתאים לטייל גם בטבע, ברגל.

• תומר
                        תומר נערך לאחרונה על ידי

אתה לא מוצא הרבה מידע כי אתה לא יודע מה לחפש... במקום לחפש 'אלפים' עדיף לחפש מידע על איזור או הר מסוים (בתור דוגמא חפש מונבלאן, שאמוני, צרמאט, מאטרהורן) ואז תראה כמה מידע אתה מקבל

• nuritd
                          nuritd @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

במקום לחפש 'אלפים' עדיף לחפש מידע על איזור או הר מסוים (בתור דוגמא חפש מונבלאן, שאמוני, צרמאט, מאטרהורן) ואז תראה כמה מידע אתה מקבל=מסכימה אתך חלקית. כמובן תמיד עדיף להתמקד, ואם יודעים איפה רוצים לטרק-אז זה מעולה.

אבל אם מראש מחפשים טרק מתאים, לא במקום/הר ספציפי-אז יש הרבה אתרים יותר כלליים שמהם ניתן לקבל מידע ראשוני ואז להתמקד. 

• תומר
                            תומר נערך לאחרונה על ידי

הוא לא חיפש טרקים בהכרח, וגם בצורה הזאת צריך לדעת שמקום מסוים הוא באלפים. טירול? דולומיטים? ועוד שמות של איזורים עם טרקים שלא בהכרח תקראי בהם 'אלפים' במשפט הראשון

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון