קליפורניה בסוכות
-
תודה רבה. מידע חשוב
אני אסביר את עצמי טיפה. סליחה אם זה נשמע תירוצים או התנצלויות קודם כל, אני מסכים שזה לא טיול סטנדרטי. גם כי אנחנו לא משפחה סטנדרטית וגם כי יש לנו צרכים מסוימים בטיול הזה. שתי המטרות העיקריות הטיול זה להנות מטיול משפחתי שעשוי להיות אחרות (הגדולה תהיה בי"ב ולכל הילדים יש פעילויות קיץ, כך שאני לא בטוח שבשום דבר בהמשך), ולנסות לפנק (באיחור) את חתן בר המצווה (ברמה סבירה).
בלי קשר לאילוצים האלה, אנחנו מאד אוהבים חופש, ופחות רשימות לסמן בהן וי. אני לא מצליח לוותר על הרשימות, אבל מנסה.
אז אם אנחנו "תקועים" עם כמה אילוצים באיזור המפרץ (הטיס, הבלו איינג'לס, ההופעה והמשחק) אני מנסה לעשות מזה לימונדה. טיול "כוכב" שמאפשר לשלב גם אתרים נוספים כמו מפרץ מונטריי, הקמפוס של סטנפורד ועוד נראה לי פשרה סבירה. זה גם יכול לאפשר ימים רגועים שיש בהם זמן לשלב דברים קטנים. חנויות יצירה, עתיקות או גיימינג, משחק באולינג או משהו בסגנון, אולי שופינג של ממש, אולי איזה אתר היסטורי לא עם חשיבות עליונה וכו'. האמת - הייתי שמח ללכת למשחק פוטבול של קולג', כולל כל האוירה, וכולל ההופעה של התזמורת במחצית. לא רואה את זה קורה כי לא מסתדר בלו"ז.
לא חייבים להתמקם דווקא בסן חוזה. אין לי סנטימנטים אליה. חשבתי שבאופן יחסי היא מרכז טוב לכוכב שיכול להגיע גם עד מפרץ מונטריי. אבל עכשיו כשאני חושב על זה, לא ניסע הרי 3 פעמים לאיזור הזה. פעם או פעמיים. ומצד שני לסן פרנסיסקו כנראה שנגיע 3 פעמים (כול המשחק). אין לי בעיה להתמקם צפונה יותר, אפילו ברמה של פאלו אלטו. חלק מהשיקולים זה מקום לינה טוב, נוח ולא מאד יקר.
לוס אנג'לס רק בשביל יוניברסל - אני מודה שזה בעייתי. יש בקשה מאד גדולה מכל הילדים. בעיקר בגלל הארי פוטר אבל לא רק.
אני יכול גם ללכת על האפשרות הרביעית שהזכרתי קודם: ממה שאני מתרשם שעות הפתיחה ה"רגילות" של יוניברסל לעונה הן כנראה עד 6 בערב. כך שלהגיע ביום שיש שנסגר ב-5 בגלל האירוע זה לא בהכרח דרמטי. אפשר לשקול לעשות כל על החצי השני של הטיול בלוס אנג'לס. רביעי - טיסה לאיזור ואחה"צ בעיר. חמישי יוניברסל. שישי ומחצית השבת עוד לוס אנג'לס. בשבת אחה"צ אפשר או לטוס לסן חוזה / סן פרנסיסקו (ואז לשכור אוטו ליום אחד חזרה במפרץ). או לנהוג חצי דרך, ולהשלים אותה למחרת.
זו בהחלט אפשרות. זה אומר לוותר על כביש 1 (אבל את איזור מונטריי נספיק לעשות קודם) ולוותר על יוסמיטי. אבל להרוויח טיול נינוח יותר.
למעשה זה אומר 3 מקומות לינה - איזור המפרץ ל-6 לילות. לוס אגנ'לס ל-3, ועוד אחד בדרך (אם נסיעה) או במפרץ קרוב לשדה (אם נטוס)
-
למישהו יש מידע או נסיון עם golden gate zipper ? המכונה שמשנה נתיבים על הגשר? היא פעילה על בסיס יומי? זה מעניין לראות את זה אן שלא ממש? באיזה שעות היא עובדת ועד כמה זה קבוע?
אני תוהה האם שווה לנסות לכוון טיול על הגשר לשעה שהיא עוברת או שזה באמת לא חשוב, ולראות קליפ שלה ביוטיוב זה מספיק טוב?
-
לא הייתי עושה מאמצים עילאיים לתפוס אותו בנסיעה. גם אסור לעצור או להאט על הגשר אז לא ממש תוכלו להתבונן או לצלם. יו טיוב יתן מבט יותר מקיף בזוייות מעניינות.
-
כמה הערות - אם תשלבו את מונטריי עם מספיק זמן לפוינט לובוס ואולי זמן גם לכרמל (לתחושתי תאהבו אותה) אז בהתחשב בתנאי הטיול לא נורא שלט תמשיכו בכביש עצמו
לגבי יוניברסל - שווה בדיקה באתרי עומסים והמלצות - אולי אפילו עדיף הימים שהפארק נסגר מוקדם כי הוא פחות עמוס ואנשים מעדיפים להגיע כבר לאירוע שבערב (אלא אם יש כרטיס משולב ואז יתכן שהימים האלו עמוסים יותר? שווה בדיקה) - בכל מקרה מהניסיון שלי באורלנדו לפני אי אילו שנים - התחזיות על ימים עמוסים מול לא עמוסים היו מאד מועילות וזה כנראה פקטור הרבה יותר משמעותי מעוד או פחות שעה של הפארק
אגב - עם כל האטרקציות שאספתם (הופעה, משחק) נראה טיול מיוחד מאד ועם פוטנציאל הנאה גבוה
אישית לא הייתי דוחס את יוסמיטי גם לטיול במבנה הנוכחי (או לחלופין מוותר על יוניברסל ואז מסלול סן פרנסיסקו - מונטריי- יוסמיטי-סן פרנסיסקו חוזר לתמונה)
-
תודה לכם
לגבי הזיפר - אם כבר אז זה בשלב של טיול רגלי. לא חשבתי על לנסות לתפוס אותו באוטו. הסיכוי נמוך לתזמן ברמה של 5 דקות. אבל אם נבחר לשוטט ברגל חצי שעה בגשר ובאיזור, אז זה יכול להיות "בונוס" נחמד. לא משהו לתכנן את הטיול עבורו. אבל לכוון להגיע לגשר ב-11 למשל זה משהו שהוא בר ביצוע.
יוניברסל - בדקתי את אתרי העומסים. ככל יום שלישי הכי פחות עמוס והעומס עולה מיום ליום. אבל בכל מקרה לא מדובר על העומסים של שיא העונה ( 7 מתוך 10 תלוי באתר). לא סוף העולם. אם נטוס ברביעי בבוקר ונלך בחמישי אני מניח שזה עדיין סביר. טיפה יותר עמוס מרביעי, ופתוח טיפה פחות שעות.
יוסמיטי - אני כבר די בטוח שנוותר
בכל מקרה - בינתיים אני לא מוצא כרטיסים למשחק של יום שלישי. נראה לי שעוד לא שוחררו למכירה. אני תוהה כמה זמן עוד לחכות להם.
-
בכל אחד מהקמפוסים הגדולים (סטנפורד, ברקלי) יש מרכז מבקרים שאפשר לפנות אליהם מראש ולקבל המלצות למסלול סיור עצמאי. אמנם הקמפוס הכי יפה שהייתי בו נמצא בחוף המזרחי (קורנל) אבל גם ברקלי וסטנפורד יפים.
אני דווקא חובב של טיולים לא שגרתיים והרעיון של טיול כוכב על בסיס לינה בוואלי נשמע לי מדליק. ממליץ לשלב גם חצי יום טיול בהרי סנטה קרוז (כביש הסקיי ליין, אזור ביג בייסין וכו).
-
יצא לנו ללכת על הגשר כמה פעמים, הוא הרבה יותר ארוך ממה שנדמה חחח ולפעמים אפשר לראות דולפינים במים, אז ממליצה לחפש, זה נחמד.
אם כבר מסתובבים ברגל, אנחנו מאד אוהבים את האיזור של הפרסידיו. יש שם בונקרים עתיקים על החוף, לפעמים יש משאיות אוכל, המדשאות יפות, יש מוזיאון קטן על וולט דיסני, ועכשיו פתחו פארק חדש שעוד לא יצא לנו לדגוםhttps://www.presidiotunneltops.gov/
-
תודה רבה
-
חזרתי אתמול מסן פרנסיסקו.
ישנתי במלון קרוב ליוניון סקוור.
כפי שכתבו יש באזור הזה הרבה הומלסים. יש גם ניידות משטרה.
הם לא מציקים לאנשים ורובם אינם נחשבים מסוכנים.
אך זו חוויה לא נעימה. בטח לילדים מישראל שלא רגילים לראות אנשים במצב כל כך לא טוב,
גופני, ומנטלי.
באזור רחוב לומברד אין הומלסים. באזור הרציפים מסתובבים מעט מהם.
עישון חשיש חוקי בקליפורניה והריח ממלא את רחובות העיר. לא פחות ממה שמרגישים באמסטרדם.
באופן אישי, לי זה לא היה נעים.
לאלקטרז כדאי להזמין כרטיסים מראש. אני נזכרתי מאוחר וכבר לא היו כרטיסים.
הייתי לבד בלי רכב. התניידות בעיר מאד נוחה עם UBER ותחבורה ציבורית.
התרשמתי שיש חניונים בתשלום ברחבי העיר עם מקומות פנויים.
בשבת וביום ראשון אנשים עומדים מחוץ למסעדות ובתי קפה וממתינים שיתפנה מקום - מומלץ להזמין מראש.
בהצלחה!
-
ממשיך את תכנון הטיול. מסתמן שאכן מתכנסים לשבוע ראשון באיזור המפרץ. ביום חמישי על הבוקר ועד יום רביעי בבוקר.
ואז הכוונה להדרים ללוס אנג'לס בעיקר בשביל יוניברסל. בשלב ראשון חשבתי לטוס הלוך ושוב (מהמפרץ לוס אנג'לס). הלוך ביום רביעי, וחזור כנראה במוצ"ש. אבל במחשבה שניה הטיסה חזרה אם היא לקראת סוף הטיול מפחידה אותי. אם חלילה תהיה בעיה עם המזוודות אני בבעיה כי אין לי כמה ימים לחכות שהמזוודה תגיע מחד, ואני לא מניח שמישהו יפצה אותי או יטיס את המזוודה לארץ עבורי. הרי אין שום קשר בין טיסת הפנים לטיסה הבינלאומית.
בלי קשר, הטיסה אומנם זולה יחסית (300 דולר לכולנו) אבל מסתבר שפיצול הזמנת הרכב מאד ייקר (במעל 300 דולר נוספים) אז אני שוקל לוותר גם על הטיסה הלוך.
יש לי כמה אפשרויות ואשמח לדעות:
אפשרות 1 - לוותר על לוס אנג'לס ולטוס הלוך ושוב ביום אחד ליוניברסל בלבד כנראה ביום חמישי. לוקחים טיסה בסביבות 8 בבוקר (השכמה מוקדמת). נוחתים בבורבנק-9. לוקחים מונית ליוניברסל, וחזרה, ובסביבות 8 או 9 בלילה טסים חזרה כדי להגיע חזרה למקום הלינה לפני חצות. זה יכפיל את העלות (כרטיס הטיסה הלוך ושוב דומה במחיר לכרטיס הכניסה). אבל יחסוך הרבה זמן נסיעה/טיסה שבתורו גם שווה כסף. וטיסה ללא מזוודות בכלל (אפלו לא טרולי) יכולה להיות מאד נוחה ופשוטה. בכזה מקרה אפשר אפילו לחשוב על דירה אחת באיזור המפרץ לכל הטיול, על גיחות ממנה לכל האיזור. הרבה נסיעות אבל נוחות מירבית.
אפשרות שניה - ביום רביעי לנסוע הלוך. אני מניח שצריך לנסוע על הכביש המהיר (5). אני מבין שבנסיעה מהירה עם עצירות רענון מדובר על כ-7 שעות מסן חוזה, או מאיזור שדה התעופה של סן פרנסיסקו. אני מניח שנעשה עצירות לשופינג או משהו בסגנון אלא אם כן יש הצעות אחרות. אני בספק אם אפשר לעשות משהו בלוס אנג'לס (מעברל להתמקמות / אוכל). אפילו אם נצא ב-8 בבוקר כל נסיעה שמשלבת עצירות מעבר לתחנת דלק תביא אותנו לשעות הערב בלוס אנג'לס.
יום חמישי יוניברסל.
יום שישי לוס אנג'לס כללי - הוליווד, פארק גריפית ועוד
שבת בבוקר - אולי וניס ביץ' (או השלמות אחרות בלוס אנג'לס) והתחלת נסיעה צפונה.
ופה יש לי אני שוב מתפצל לשניים:
נסיעה עד סן לואיס אוביספו או משהו בסגנון בשבת, כדי שביום ראשון נעבור בביג סור בדרך צפונה. קצת מלחיץ אותי להשאיר 7 שעות נסיעה ליום טיסה. הן מבחינת "צמצום טווח" והן מבחינת עייפות - 7 שעות נסיעה, הפסקה קצרה ואז 15 שעות טיסה...
או לחילופין נסיעה שוב על הכביש המהיר עם לינה בדרך (בייקרספילד?) וביום ראשון המשך דהרה צפונה, ואם נספיק אז משהו חזרה באיזור המפרץ (אולי פסטיבל הדלעת)
עד כמה הכביש המהיר משעמם? אני מתרשם שבחלק שצפוני לבייקרספילד אין כמעט עצירות למעט תחנות דלק. אני צודק? יש אפשרות נסיעה אחרת שלא כביש 5 שתהיה מעניינת יותר יחד עם זאת לא הרבה יותר יקרה בזמן? כי למשל לא התרשמתי שכביש 101 (במקום ביג סור) משפר מהותית.
-
הכביש המהיר 5 הוא די שממה. 101 קצת יותר נחמד, 1 בחלקו כביש נופי מהמם (בעיקר מונטריי עד פיזמו ביץ) בחלקו מתמזג עם 101.
-
לטעמי זה המון נהיגה בשביל תכלס יום בפארק שעשועים, נחמד ככל שיהיה. גם אם יש שני נהגים שמתחלפים זה מעייף נורא. נסיעה של 3 שעות לכיוון אנחנו עושים חד יומי בלי בעיה, אבל הקושי ב-6+ שעות נהיגה משמעותית יותר קשה, והעייפות מתחילה להיות מסוכנת.
גם בטיסה זה נשמע מתיש, כי תזכור שבשביל טיסה בשמונה צריך לקום בחמש. ותמיד יש את שאלת העלות מול תועלת, אבל זה רק אתם יודעים לענות לעצמכם.
-
אני באמת מתלבט מאד
בהנחה שלאיזור מונטריי נגיע עוד קודם (כאמור 6 ימים באיזור המפרץ) אז בעצם המטרה העיקרית של כביש 1 מבחינתי זה לנסוע בקטע שבין מונטריי לפיזמו. לנסות לעשות את זה ביום אחד זה נראה לי טירוף. כלומר מאיזור המפרץ למונטריי מדובר על שעה וחצי - שעתיים (תלוי איפה בדיוק נישן). ואז 4 שעות נטו (או 6-8 ברוטו כתלות בעצירות) לפיזמו, ואז עוד קרוב ל-4 שעות עד ללוס אנג'לס שוב תלוי איפה נישן). מאמץ עצום בשביל נסיעה בנוף. וזה גם אומר שהחלק מפיזמו ללוס אנג'לס יהיה ברובו בחושך.
לעשות את זה ביומיים? אומר כנראה לישון באיזור פיזמו בלילה. זה עדיין יום לא קל לפני (אבל לפחות אפשרי) וגם לא משאיר המון זמן לטייל (בגלל החשיכה), ואז עוד יש לי חצי יום בבוקר ש"מתבזבז" על הנסיעה ללוס אנג'לס.
אני חושב שהטיסה של 8 בבוקר היא סופר בעייתית בעיקר בגלל ההשכמה ב-5 (או קודם, תלוי בפרטים). אבל אני משווה את זה לארץ, לנסיעה יומית למצפה רמון שכוללת השכמה מוקדמת, או "טיול לאור ירח" בנחל חווארים שכולל נסיעה ארוכה ומתישה בלילה חזרה (ונסיעה ארוכה אבל פחות מצישה הלוך), וכו'. ממש לא תענוג, אבל אפשרי.
מצד אחד זה רעיון מטורף. להשקיע כלכך הרבה מאמץ וכסף בטיסה רק ליוניברסל. מצד שני, גם זמן זה כסף. אם אני בפועל משקיע כמעט יומיים בנסיעה "משעממת" הלוך ושוב. רק עלויות המחייה היומיות שלי בטיול הזה צפויות לעבור בקלות את ה-500 דולר ליום ואולי גם להתקרב ל-700. דווקא זה שטסים לגיחה יומית יכול מאד להוזיל את העלות היומית כי לשכור דירה לשבוע (או יותר) ורכב לכל התקופה יכול מאד להוזיל.
אם היה לי שבוע לעשות את המסלול הזה, גם בנסיעה נינוחה וגם להנות מכל מה שיש ללוס אנג'לס להציע (ויש הרבה) היה מעולה. אבל נוצר מצב שאין לי. יש לי פחות מ-5 ימים (4 לילות) ונראה כאילו שזה "מתחת למסה הקריטית".
זה משאיר לי שתי אפשרויות - לוותר לגמרי על יוניברסל (אבל כאמור יש רצון מאד עז) או לעשות טיול מוזר ודחוס לחלק הזה.
אם יש למישהו רעיון מעניין איך לרבע את המעגל הזה, אני מאד מאד אשמח.
אני אזכיר את האילוצים / זמנים: חמישי לפנות בוקר - נחיתה בסן פרנסיסקו. ראשון בערב - הופעה באיזור סן חוזה. שלישי בערב - משחק כדורסל בסן פרנסיסקו. ראשון בערב - טיסה מסן פרנסיסקו.
-
אין לי הרבה ניסיון אבל חושבת שבמקרה שלכם הייתי נוטה לטיסה של יום אחד גיחה ליוניברסל וחזרה בטיסה (אולי בכל זאת לילה אחד ליד יוניברסל וטיסה למחרת מוקגם בבוקר). יחד עם זאת אגיד שב2019 נסענו ממונטריי ללוס אנגלס ביום אחד בכביש 1 עם כמה עצערות ועבר סביר לגמרי (אבל לא חזרנו את הדרך..)
-
תודה.
אני לא מפחד מיום של 6 שעות נסיעה. לא פעם אנחנו עושים גיחות בארץ מהמרכז לצפון / דרום וחזרה. 2-3 שעות כל כיוון. לא אטען שזה תענוג שאוכלים בלי מלח, אבל בהחלט סביר. וגם בחו"ל יצא לנו נסיעות דומות.
אני מפחד מ 8 ו-10 שעות נסיעה ביום. ואני מפחד מבזבוז הזמן הגדול.
אם יוצאים ממונטריי על הבוקר, מגיעים לפיזמו אחר הצהריים ומשם עד הערב ללוס אנג'לס זה בהחלט סביר כשרק סוך הנסיעה היא בחושך המקרה שלי. אבל מאיזור סן חוזה זה שעה פלוס עד מונטריי. ומאיזור סן פרנסיסקו זה שעתיים. אני חושש שזה בדיוק "הקש ששובר את גב הגמל".
-
הי
רוצה רק להעיר למקרה ואתה יורד ללוס אנגלס
אם מדובר על כך שהיציאה מפיזמו ביץ מציע מניסיון לא להמשיך לרדת על כביש 1
אלא על ה-101 במיפוי המצורף-https://goo.gl/maps/4HXdScJxNhwbWtuL9
לא נכנס לחלוקה שהצגת אבל במקרה ומדובר על לינה בערבו של יום ה' שווה ללון
בסן לואיז אוביספו לטובת שוק האיכרים באחד מרחובות העיר ,מלווה במופעי זמר בפינות רחוב.
מאחר ואנחנו היינו שם לפני שנים צריך לבדוק אם זה גם נכון היום.
מוני
-
למה שלא תצאו בנחת ביום רביעי אחרי המשחק, תקדישו גם זמן ללוס אנגלס ותחזרו לסן פרנסיסקו בכביש המהיר ביום ראשון ישר לטיסה? או שתוסיפו טיסת פנים מלוס אנגלס לסן פרנסיסקו בראשון בבוקר למען הטיסה הביתה?
-
תודה רבה
אני חושש מנסיעה ארוכה על הכביש המהיר ביום של הטיסה. הן בגלל העייפות והן בגלל לחץ - יש המון נסיעה ואני לא יכול להרשות לעצמי להתעקב. למעשה אם נצא ב-8 בבוקר מלוס אנג'לס ונעשה עצירות רכענון בלבד נגיע עם ספייר מאד קטן לטיסה ב8 בערב. אז כנראה שעדיף לצאת לפני 8 בבוקר. יום לחות ומתיש.
טיסה ביום ראשון - מפחיד אותי שהמזוודות לא יגיעו וישארו תקועות לנצח בקליפורניה.
מוני - לא נראה לי שנוכל להגיע בחמישי בערב לסן לואיס אוביספו. או ברביעי בערב או במוצ"ש. אבל גרמת לי לבדוק שברביעי בערב יש שוק בפיזמו. יותר קטן, ולא בטוח שפעיל באווקטובר. אבל אולי.
-
כבר הראית בשירשור הזה (ובעוד הרבה שירשורים בעבר) שאין לכם חשש מתיכנון של טיולים לא שגרתיים. במסגרת האילוצים הקשיחים ולוחות הזמנים, כדאי בהחלט לשקול לוותר לגמרי על יוניברסל, עם כל כאב הראש שזה עושה. במקום זה יש עוד המון דברים קרובים שאפשר לעשות עם פחות נסיעות.
בכל מקרה, לא הייתי הולך על יום שבו יוצאים ב5 בבוקר לשדה התעופה לחד יומי ליוניברסל וחוזרים לדירה ב1 בלילה. נשמע לי קצת לחוץ. אלא אם כן אתם מחפשים סיפור מור"ק.
-
מסכים איתך לחלוטין. אבל הבקשה של הילדים הייתה מאד גדולה. אם הייתי חושב שזה לא ניתן לביצוע או סופר יקר הייתי כמובן אומר לא.
אבל זה לא שזה לא ניתן לביצוע. זה פשוט אילוץ לא נוח שצריך למצוא לו פיתרון. ואני בטוח שנמצא משהו סביר גם אם לא אידאלי.
ואל תזלזל במורשת קרב. בסופו של דבר חלק ניכר מהטיול זה לא רק החוויות בזמן אמת, אלא הסיפורים שירוצו בחודשים ובשנים שאחרי.
חשבתי גם על אוטובוס לילי במוצ"ש מלוס אנג'לס צפונה. העלות דומה לטיסה, אבל הרבה יותר בטוח עם המזוודות. יש אוטובוסים שיוצאים מלוס אנג'לס באיזור 11 בלילה ומגיעים לסן חוזה או לסן פרנסיסקו לפנות בוקר. אבל לא נראה לי שיהיה נוח.