התלבטויות לגבי אוסטריה עם ילדים פעם ראשונה........
-
היי לכולם
כתבתי בעבר לגבי התלבטויות (פעם ראשונה בחול עם הילדים 9 7 ושנה. ובכללי פעם ראשונה מעל עשור בחול....) אז סגרנו יעד- אוסטריה ודירה בוינה בסוף אוגוסט. נוחתים ביום שני בצהריים עד יום שני בצהריים שבוע אחכ. חשבתי על וינה בגלל נוחות התחבורה ואוכל כשר כדי להפחית חרדות אצלי בהכנה לטיול. בשבוע האחרון אחרי שאני רואה תמונות של הנופים המדהימים שיהיו רק כמה שעות נסיעה אני מתלבטת אם לשנות ו3 ימים ראשונים לשכור רכב ולישון במקום אחר. הבעד הוא כי עד שנוסעים אז חבל לא לחוות יותר... ונשמע ש8 ימים בוינה זה הרבה מידי ונמצה והנגד הוא -שגם ככה אני בחששות ולהתחיל לתכנן עוד רכב לינה וטיולים ממש מלחיץ יותר (מה גם שזו נסיעה ברכב מיד אחרי נחיתה) וגם חשבנו לצאת לטיול יומי ברכב מוינה עם מדריך אז זה לא שלא נראה נוף בכלל ממש ממש אובדת עצות.... לדעתכם זה פספוס להיות בוינה 8 ימים או שכן כדאי לטיול ראשון בחול ואז לצאת קצת רגוע יותר? תודה מראש.
-
"נשמע ש8 ימים בוינה זה הרבה מידי" אני לא יודע אם 8 ימים זה יותר מדי או לא, אבל אין לכם 8 ימים. כתבתם שני בצהריים עד שני בצהריים.
כדי לחזור בטיסת צהריים צריך לצאת מהמלון בבוקר. תלוי בשעות המדוייקות, אבל אין זמן לטייל בבוקר. לכל היותר סיבוב קטן קרוב יחסית למלון.
בהלוך - אם נוחתים בצהריים הרי שעד שמגיעים למקום הלינה זה כבר אחר הצהריים. לוקח גם רגע לסדר הכל (כולל מיטת תינוק אם רלוונטי וכו'), ומן הסתם תרצו שהכל יהיה מוכן כשתחזרו בערב לדירה ולכן זה יעכב אתכם. אז עד שתצאו החוצה זה כבר אחה"צ /ערב. וכתלות בשעת ההמראה ומקום המגורים, יתכן שהייתה לכם השכמה מוקדמת יחסית כך שעייפות גדולה יותר בערב (וגם הפרש שעות של שעה אחת. זה לא באמת ג'טלג אבל יש השפעה קלה).
אז יש לכם בעצם 6 ימים (שלישי עד ראשון כולל) ולא 8.
האם 6 ימים זה יותר מיד? לטעמי האישי לא. בייחוד עם ילדים קטנים הכל הרבה יותר איטי. זה לא שמטיילים 14 שעות ביום, כי אם פחות מ-10. ועוצרים גם בדינה ציבורית, והופעת רחוב אם יש, וכו'. אז בהחלט יש מה לעשות גם 6 ימים בוינה.
ממה שאני זוכר אין הרבה אתרים מעניינים קרוב לוינה. היעד הקלאסי זה זלצבורג והסביבה. אבל זה 4-5 שעות נסיעה כל כיוון. אם תקדישו לזה את כל השבוע אז זה יכול להיות נחמד. אבל בשביל 3 ימים לבלות יום שלם ומתיש בנסיעות זה נראה לי חבל.
-
@אנשיםטובים ממש תודה. הבאת באמת חומר למחשבה...
-
מסכים עם החישוב של קודמי
אבל, שימו לב שנזכרתם מעט מאוחר מדי בשביל לשנות את התכנון שלכם ב2022 מצאי הרכבים יהיה זעיר עד לא קיים, ומה שיהיה - יהיה במחיר עצום (בטח ממה שאתם זוכרים מהעבר) אותו דבר לגבי מקומות לינה. מוזמנת לבדוק קונקרטית כמובן
בכל מקרה, לפני שאת מחליטה לשנות - לפעם הבאה - רצוי להוסיף לבחירת היעד גם שיקולים של "מה עושים" ולא רק "עד כמה הוא נוח לטיול עבורכם" . יחסוך כאבי לב מהסוג הזה. ואם כבר, הייתי ממליץ על שבוע שלם רק באיזור האגמים מבלי להיותבוינה בכלל. אם כי וינה , כמו כל עיר גדולה, יכולה להתאים לכם כמובן.
ואה, דיברת על אוכל כשר. האם ניתן להסיק מכך שמדובר על כך שלא תיסעו בשבת? כך שבכלל יש לכם מעט ימים גם עבור וינה ולא הייתי משנה יותר מדי
-
@imeshy2 תודה. רק אבהיר... ממש אין "כאב לב"
התלבטות נפלאה בסך הכל- איפה יהיה יותר מתאים לנו לטייל ... ברור לי שיש קושי במלאי רכבים אבל התכנון שלנו הוא ממש ממש סוף אוגוסט תחילת סמפטמבר כך שאני מאמינה שעד אז ירגע הלחץ -
לא הגבתם על סוגיית השבת.
יש לכם כרגע דירה מוזמנת? שאפשר לשנות/לבטל?
המטרה היא לראות דברים מחוץ לעיר (חוויה קצת שונה) או לראות אתרי טבע מסויימים?
לא מומחה לאוסטריה. הנופים היפים ה"מפורסמים" הם רחוקים יחסית. מה לעשות שהנופים הם בהרים ווינה היא מחוץ לאלפים.
אבל אני מניח (בלי לחקור) שאפשר לחוות טיול שאינו עירוני במרחק נסיעה סביר. כלומר לנסוע מהעיר (טיול יומי) עם רכב שכור. בלי להתעמק בחיפוש ראיתי מנזר מלק, יער וינה ועוד. אם אתם ערוכים עם כסאות בטיחות, ואם מדובר על טיול יומי (כך שאין לוגיסטקיה של מזוודות) אז בהחלט אפשר לנסות לשלב גיחה יומית אם יש לכם מספיק זמן. זו החלפת אוירה נחמדה.
-
עמק הוואכו היא גם מקום יפה לטיול, ליסוע לעיירות קרמס או מלק, לשוט בהן לאורך הנהר...
כשעה נסיעה בתחבורה ציבורית מוינה.
לא מנסיון אישי אלא מסיפור של חברה.
-
אפשר גם לעשות גיחת יום לעיר ברטיסלבה (סה"כ שעה נסיעה מוינה)
-
וינה אכן עיר נוחה מאד לשומרי כשרות.
מומלץ לגור באזור היהודי, שם יש סופר כשר ומסעדות כשרות.
מסכימה עם קודמי שבטיול עם ילדים קטנים, אפשר לבחור בגישה רגועה, בלי לרוץ ולהספיק הרבה דברים.
יש בעיר הרבה אטרקציות שמתאימות לילדים. מוזיאונים, פארקים, ארמונות וכמובן פארטר.
לפני שנה היינו עם בת 10 במוזיאון ילדים ZOOM Kindermuseum
היא השתתפה שם בסדנת עץ מוצלחת.
עצם הנסיעה בתחבורה ציבורית מגוונת יכולה לעניין את בני 9,7.
אפשר להראות להם את מסלול הנסיעה במפה, בחירת רכב/חשמלית....
לעשות פעילות בבוקר, לאחר ארוחת צהרים לנוח בדירה, ואז לצאת שוב אחה"צ ערב
ברטיסלבה לא נראית לי מתאימה לילדים קטנים.
במרחק של שעה ורבע נסיעה מוינה יש גן חיות נחמד
Steppentierpark Pamhagen, Am Tierpark 1, 7152 Pamhagen,
כדי להגיע לשם, אפשר לשכור רכב ליום אחד, או להזמין הסעה פרטית.
-
וינה משעממת מוות ליותר מ3 ימים גג. בהחלט לקחת רכב ולטייל 5 ימים באזור האגמים שיחסית יותר קרוב
-
גם לדעתי שמונה ימים בוינה בלבד זה יותר מידי.
אבל באמת לעשות מעברי דירה עם ילד בן שנה, צריך להתאים לסגנון המשפחתי, וזה גם יתרון גדול לשומרי כשרות להיות בסביבה שאפשר לאכול בה.
עדיין גם אם תתבססו על לינה בוינה, זה לא אומר שאי אפשר לצאת ממנה.
אפילו זלצבורג נמצאת רק שעתיים וחצי נסיעה ברכבת, וקצת יותר ברכב, והימים ארוכים.
יש גם מקומות נופיים יותר קרובים לוינה, כמו זמרינג או פוכברג.
תראי כאן המלצות לטיולי יום במרחק של כשעה נסיעה מוינה.
https://alhaderech.co.il/%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%9B%D7%95%D7%9B%D7%91-%D7%9E%D7%95%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A8%D7%A2%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%99%D7%95%D7%9D/ -
וואו איזה כיף על כל נסיונות העזרה- אפרט... סגרנו דירה לכל 8 הימים באזור היהודי קרוב לכשר... מאוד רוצים להנות מהמוזאונים (הילדים ממש ילדים שאוהבים מוזיאונים אבל גם טבע ודברים בסגנון מגלשות הרים שבטוח נעשה). להבנתי אזור של וואכו\מלק\ בריסטליה לא ממש יגוון לנו כי זה או עוד עיר או טיול יינות יותר שפחות רלוונטי לשומרי כשרות וילדים. אם נסגור טיול יומי עם מדריך "שיקח לקצת מפלים, אטרקציה כלשהי ואיזה אגם" - כמו שהוא תיאר לי... לדעתכם זה ועוד שאר הימים בוינה יהיה מספיק מגוון? אם שטיול יומי לא יספק מבחינת נופים....?
ואשמח ספציפי לגבי ההמלצה על מוזיאון זום- באמת קראתי עליו ונראה שאנשים פחות הולכים אליו. אשמח לפירוט וחוות דעת המון תודה לכולם!!!!!!!
-
זה נשמע עדיף שאת תחפשי מידע ותגידי למדריך לאן את רוצה להגיע.
התיאור שלו ודאי לא ממצה את המיטב של אוסטריה מבחינת נופים, ויכול לתאר גם טיול נחמד לצפון..
חוץ מהיום הזה יש לכם עוד חמישה ימים מלאים והשאלה במה אתם רוצים למלא אותם. -
"להבנתי אזור של וואכו\מלק\ בריסטליה לא ממש יגוון לנו כי זה או עוד עיר או טיול יינות יותר שפחות רלוונטי לשומרי כשרות וילדים"
אני לא יודע מה יש באיזור הזה. אבל מבדיקה שיטחית ביותר באינטרנט זה לא נכון.
ביקרתי עם ילדים ב"עיירות יין" ועדיין מאד נהננו. גם בלי לשתות ובלי כל ההסברים. הנופים יפים, יש כמה חנויות נחמדות, אולי אטרקציה קטנה, או גינה ציבורית. אם הגעתם בקיץ אולי יש במקרה איזה פסטיבל מקומי חמוד (לבדוק מראש כמובן). ובסך הכל אפשר לשוטט בכיף שעתיים במקום כזה.
מנזר מלק נראה אתר נחמד שבהחלט יעניין גם ילדים.
באופן אישי אף פעם לא יצאתי לטיול מאורגן פרטי כזה עם מדריך. אני חושב שאם המדריך יכול לתת הסברים מעניינים (ברמה שתעניין את הילדים) זה יכול לתת ערך מוסף מאד גדול לטיול. אבל אם בפועל מדובר על נהג שההסברים שלו לא הרבה יותר טובים מלהקריא לכם את הערך המתאים מויקיפדיה וכדומה, אז השיקול הוא לא ההדרכה אלא העובדה שיש נהג פרטי.
נהג פרטי זה מפנק ונחמד. אבל רק אם הציפיות שלכם תואמות. יש לכם ילדים לא גדולים. שעשויים לבכות או לצעוק, ותרצו אולי לשנות תוכניות תוך כדי תנועה כי בת/בן השנה ירדמו / יתעוררו / יהיו רעבים. האם הנהג יזרום עם תוכניות גמישות? אם כן - מעולה. הרבה יותר נוח מנהיגה עצמית. אם בפועל הוא יהיה "נוקשה" עם התוכנית, ילחץ שהם מלכלכים לו את האוטו ויבקש שקט כי הם עושים לו כאב ראש - פחות טוב.
-
8 ימים בווינה זה משעמם! הייתי עם הילדים (מתבגרים אמנם...) 3 ימים בווינה, וזה היה יותר מדי מבחינתם.
צמצמו את וינה לשבת: כלומר, שישי עד שני. ככה יהיה לכם קל עם האוכל הכשר והימים יספיקו לכל האטרקציות המשעממות של העיר הזאת.
מהנחיתה בשני ועד לשישי צאו מחוץ לווינה, תשכרו דירה ותבשלו לבד (או שתקחו בצידנית אוכל מהארץ).
-
אין משהו שנכון לכולם.
אחד חושב שוינה משעממת אחרי יומיים
השני יכול להיות בה שישה ימים ללא הפסקה.
היות והדירה מושכרת לכל התקופה (ללא אופציה שינוי?)
היות והנחיתה שלכם ביום שני צהרים--- אז בואי לא נחשב את היום הזה כיום טיול-נשארנו עם 7 ימי טיול
אבל גם ההמראה בצהרי שני-כלומר יש להגיע 3 שעות קודם-אז גם היום האחרון אינו יום טיול נשארנו עם 6 ימי טיול.
היות ואני מניחה ששבת משמעותית עבורכם בהיבט היהודי (או רק כשרות, זה לא כל כך הבנתי) אז נשארנו עם 5 ימי טיול.
בקלות--את יכולה להיות עם 2 ילדים חובבי מוזיאונים (כמו שהגדרת) בוינה חמישה ימים
ויש גם לא מעט מוזיאונים מתאימים לילדים מעבר למוזיאוני אמנות- החל ממוזיאון זום, מוזיאון המוסיקה, מוזיאון הטכנולוגי
יום שלם יכול להיות בארמון שיינבורן וגן החיות שלו וכל הגנים גם.
אפשר לטייל ביעדים לאורך הדנובה, אולי טיול אופניים גם?
אפשר להיות בלא מעט אתרים ירוקים בעיר-
ויש עוד רבים.
פארקי מים בפאתי העיר
ובקיצור בלי לדבר על "וינה "כעיר, יש מלא מה לעשות
הייתי בעבר עם ילדים בגילאי 13 ו10 (בנים) שבוע שלם- ובהחלט היה עוד הרבה מה לעשות. הכול תלוי בטיב הילדים, קצב הטיול ורמת הציפיות .
-
עוד הצעה, שתלויה מאד במדריך ההוא שכבר סגרתם איתו.
אכן, זלצבורג רחוקה 3 שעות נסיעה מוינה. אבל, הנופים שמציע האיזור הזה, ביחד עם עליה לרכבל אחד בלבד, אפילו, הם משהו שאין בדומה לו ואין קרוב אליו, בכל סביבות וינה.
בסוף אוגוסט, השמש שוקעת מאוחר מאד, וניתן לבלות המון שעות אור יום באיזור זלצבורג, גם אם משתגעים ונוסעים באותו יום הלוך חזור [קחו את זה כמו, נסיעה בארץ, לחרמון, הלוך וחזור באותו יום].
השאלה היא: האם אותו מדריך יסכים לצאת לפנות בוקר ממש [אולי יום ראשון אחרי שבת מנוחה, או ביום שלישי שיהיה ודאי אחרי מנוחה ביום שני, כמו שציינו קודמי] ולחזור כמה שיותר מאוחר [ככל שתהיו מסוגלים לטייל] וא"כ, האם הילדים מסוגלים לכ"כ הרבה שעות נסיעה [אם נגיד שתצאו ב5 לפנות בוקר ותחזרו ב 00:00, עדיין תהיו באוטו קרוב לחצי מהזמן].
-
כעת אני רואה שכבר ציינתם בעבר ש:
הילדים אמנם רגילים לנסיעות ארוכות אבל...
וציינתם שאתם זוג פלוס 6 ו 9 ותינוקת שלא רוצה מנשא.
אז אני לא בטוח כבר בהצעה שכתבתי קודם... -
רק אוסיף לשיקולים, שהמרחבים הירוקים של וינה בהחלט מרחיבים את הנפש. אז אם אתם כבר שם,הייתי מנסה להוסיף לראות קצת מהירוק.