התגשמות חלום בצפון מערב ארה"ב 🌳 💫 🐾
-
התמונות עושות לי ממש טוב בתקופה לא קלה, מודה לכם ומאחלת החלמה מהירה לפיצי.
-
תודה מוני אבל אנחנו ישנים 15 דק מקלגרי ליד פארק שעשועים מקומי אז כבר מאמינה שלא נחזור.. אם יש לך המלצות לתמונות פנורמיות בבאנף זה יהיה מעולה

תודה קרני!
-
רואים בדרך לסלעים האדומים בווטרטון את כל נזקי השריפה מלפני מספר שנים? יכול להיות שאין מבקרים בגלל אותה שריפה. היא ממש כילתה המון מאופציות ההליכה של צפון השמורה , והיתה בכלל סגורה לתקופה ארוכה.. ווטרטון היא שמורה של יותר מסלולי הליכה באורך בינוני- ארוך...
-
@hofmanim תמונות מקסימות ! המצלמה היא של הנייד? אחרת?
ממשיך לעקוב ומאחל הרבה בריאות לפיצי.
אגב, בארץ העסק מתחיל להירגע, כנראה הפסקת אש הלילה. רק שמרוב יירוטים , הענן הקטן בתמונה השישית שצילמת, כבר נראה לי כמו יירוט..... ( מקבץ תמונות ראשון)
-
כן גדליהו כל העצים מסביב נראים בתהליך שיקום אבל עדיין עצובים וערומים. המקום עדיין מקסים

וכן אסף אני מצלמת עם הנייד רואים את זה בניסיונות לצלם דובים 🫣
שמחה שמתחיל להרגע הבנתי שחתמו הפסקת אש?
-
@hofmanim כן, יש הפסקת אש ( עד לפעם הבאה).
-
מי עוד קמ.ה הבוקר וחשב.ה מיד "מה שלום פיצי" ?!??!
-
העלית לי חיוך! פיצי שלנו משתפר מאוד (עדיין עם חום אבל חיוני). אני לא מצליחה לעדכן מהטלפון כלום.. אנסה לחבר מחשב אבל הקליטה פה באגם לואיז חצי כח.
-
יום סתמי עבר עלינו יש גם כאלה

את הבוקר פתחנו בעייפות קשה ..סיימנו במיון בארבע בבוקר…לפחות למדנו מהפעם הקודמת ועשינו את זה בערב (ככה הגדולים ישנו).
החצי ופיצי סבלו בפנים ואני קיפלתי כביסה ומנהלות אחרות..
8 שעות בחניה של בית החולים לילדים בקלגרי ועדיין לא יודעים מה יש לפיצי ..אבל גם לשלול וירוסים זה חצי דרך.
ישנו בקמפ ליד פארק שעשועים קלוואי בדיעבד עוד אטרקציה שכנראה הייתי מוותרת עליה
לסיכום אנחנו צריכים להישאר במרחבים כנראה

או כמו שהגדול אמר ״מתי חוזרים לטבע?״
פארק חמוד וישן לדעתי מתאים לגילאים שלנו אבל בוגרים יותר היו משתעממים (למרות שהיו שם לא מעט כאלה..).
בצהריים נסענו לכיוון באנף ללא תכנית כי באמת כבר היינו עייפים ויש לנו 8 ימים באזור אנחנו לא בלחץ .
רק בלחץ לישון 🫣.
בסוף הגענו ולא עמדנו בפיתוי אז פנינו לאגם Minnewanka
ומה אני אגיד לכם? לא עשה לנו את זה.
אולי כי באמת לא היינו במיטבנו אבל גם התחושה של המסחור לא סייעה ,סדרנים בחניה,אוטובוסים ותחושת עומס כללית..
אולי זה פינוק אבל ממש הרגשתי ״שישבו עלינו״ היינו מוקפים באנשים ופשוט לא היה לי נעים..
השאר נהנו - חצי נחמה.
אני אשאר אופטימית ואדבק במוטו שלנו - מחר יום חדש.
בתכנית היה אגם לואיז וקניון johnston
אבל נראלי נוותר על אגם לואיז כי יש לנו שם 3 לילות בהמשך..
בקיצור נאלץ לזרום לפי הכוחות.

-
יום חדש ! 6 בבוקר ביקיצה טבעית (הלילות מתחילים לחזור אלינו…) נסענו לנו כמעט לבד בכביש הbow לכיוון מפלי johnston.
המפלים נגישים עם עגלה עד החלק התחתון ולמפלים העליונים אפשר להמשיך עם מנשא.
אני כיוונתי למפלים העליונים, יש שם ירידה מהשביל למערה יפה יפה שקראתי עליה והייתי חייבת להגיע אליה.
כבר מההתחלה היה נראה שזה לא יקרה ולא באשמת הקטנטנים, המקום היה מוקף בחוטים שמטרתם אחת - תשארו על השביל.
יחד עם כל עם ישראל…סליחה, הקנדי.
תחושת העומס והמסחור עדיין פה לצערי..למרות שאת החניה תפסנו בשש וחצי בבוקר כולם החליטו לקום בשמונה….
עד שגירדתי אותם לצאת מהקראוון היה תשע וזהו. איבדנו את המפל.
היה עמוס לשני הכיוונים ושוב לא נעים...
מצד אחד ברורה לי שהציפיה שלי להנות מהפלאים האלה לבד היא מוגזמת ומצד שני עמדתי חצי שעה מול מפל בתור כדי לצלם אותו- אין אמצע?
פיצי והאמצעית מיצו את החוויה אחרי העליה למפל התחתון + התור לתמונה שלא הצליחה וירדו למטה עם החצי.
הגדול (הזורם בתבל ) הסכים לבוא איתי למעלה לחפש את המערה!
איזה שמחה כבר ראיתי שחזור מחווית ילוסטון..
העליה לא קשה מדי אם אני לא טועה זה 2 קמ בסהכ…עלינו…עלינו…עלינו.. והנה זה ! מתחילה לזהות את האזור!
ואז ……מיליון שלטים ״לא לרדת מהשביל!!!״ וסרטים אחרים ובולטים יותר מהחוטים למטה ולקינוח חסמו את השביל (הברור מאליו) בבולי עץ!
עם יד על הלב….אם הייתי לבד כנראה הייתי יורדת רק לרגע.
אבל חינוך וזה, אין לי איך לתרץ שעוברים מעל חוטים הוא הבין מהר מאוד שאסור ובאכזבה גדולה ירדנו למטה.
לאגמים מורין ולואיז ידענו שאין סיכוי להכנס היה סביב 11 פלוס בצהריים…
החלטנו ללכת לבריכהבבאנף של המעיינות החמים היא הייתה במרחק נסיעה קצרה והאמת התאים לנו הנחת הזה..
אממה מעיינות חמים זה בלשון המעטה כי היו שם 40 מעלות במים ועוד כמעט 30 בחוץ….אנחנו בתוך מרק!
הילדים נהנו כמובן..פיצי בעיקר שחוזר לעצמו (התגעגענו!)
אנחנו בעיקר ניסינו לעבור לצל..להכניס רק רגליים..לשכב בחוץ..בקיצור לא. חם מדי.
זה בטח נפלא בחורף או שקריר אבל אני מאמינה שכולם יחשבו ככה ולא יהיה באמת מקום..(וגם שהיינו לא היה יותר מדי).
עייפים ומורעבים נסענו לסופר בבאנף בתקווה לאוכל מוכן, כפי שסיפרתי לכם נסיונות הבישול בקראוון פחות מוצלחים כי פשוט אין לנו כוח

משתדלים בוקר וערב כן אבל קונים יותר.
בקיצור הסופר בבאנף …איזה מוצלח! סלטים טרים וטעימים,עוף,תפוחי אדמה,פסטות וסושי…היה מוצלח ממש ממש.
פיצי התעלף לו בקראוון ואני לקחתי את הגדולים לנהר שביצבץ ועשה לנו עיניים כל היום מכל כביש שעברנו בו..
והנה סוף סוף שקט! מצאנו לנו פינה לבד אני והאמצעית נחנו הגדול אילתר לעצמו חכה והנוף….קירות של עצים וטורקיז צלול ומנצנץ מה עוד אפשר לבקש? להיות רק אנחנו! וקיבלנו

אלה בדיוק הרגעים שלא כתובים ולא מספרים עליהם..
נהנתי בשעתיים האלה יותר מכל אגם או מפל מפורסם..
בראש כבר מסתובבות לי מחשבות לחתוך לפארק קוטנאי… הוא פחות פופלרי למיטב הבנתי.
מחר ננסה את אגם לואיז או מורין..אבל ברור לי שלא יהיה שונה או שאני יצליח לשנות חשיבה ולהבין שככה זה פה ולא להשוות (לגליישר היקר).
פתאום הקמפינג באגם אוהרה לא מלחיץ אותי מחכה להנות מהאזור היפה הזה כמו שצריך.
מי שהיה באזור יודע שהתמונות לא ערוכות זה באמת יפה כמו גלויה

-
לגליישר היפהפה יש יתרונות רבים על פני הרוקיס הקנדיים שהפכו במהלך השנים לעמוסים עד כדי יאוש (לראשונה הייתי שם כנערה, כך שאני יכולה להעיד על השינוי ממקור ראשון), התאפקתי לא לכתוב לך את זה לפני שעברתם לשם.
-
למה באמת שלא תזרמו עם יום נסיעה בקוטניז. מובטח פחות אנשים. ליד רדיום הוט ספרינגס יש המון אגמים שתהיו די לבד. הבעיה היחידה שאני לא בטוח אם ומי מהם נגיש לקראוון. הדרכים שם לא סלולות ולעיתים לא משהו. לגבי מיניקאווה אני חא התלהבתי גם לפני 12 שנה וגם אחרי כשעשינו השלמות.. עדיין לא מצאתי בזה משהו מדהים. לאן ההמשך אחרי הרוקיז? באוהרה יהיו מעט אנשים. וגם העובדה שאתם ישנים שם ואם אתם קמים מוקדם תיתן לכם מקדמה על כל אנשי הטיול היומי.
-
הופתעתי לראות מעט מטיילים בסוף יולי במחוז קוויבק לפני 3 שבועות ואז הסתבר לי שבקוויבק כמו בצרפת יוצאים לחופש באוגוסט ואז יש גל של תיירות למרות שיולי הוא גם חודש מעולה. אני תוהה אם חלק מהגל הזה לא ממשיך עד לרוקיז הקנדיים. מעניין שאתם מדברים על צפיפות בשנה שהסינים עדיין מסוגרים במדינה שלהם. גם בשנה שעברה בחגים היה מאוד עמוס בילוסטון בלי אף סיני. לא רוצה לדמיין מה יקרה אם וכאשר הם יחזרו לטייל בעולם אחרי הסגר שהם נתונים בו כבר 3 שנים.
-
אי קרני חבל שלא אמרת לי לפחות לא הייתי כל כך מופתעת
היום אחרי ההלם הראשוני מהיומיים האחרונים אני כבר בהשלמה עם זה.גדליהו אני האדם הכי פחות ספונטני בתבל וזה יהיה באמת רק מוצא אחרון. אוהרה בטוח יהיו פחות אנשים בונים על זה.
אגב סינים ממש פחות רואים בעיקר המון המון יפנים והודים ! והיום קצת ישראלים בטיול מאורגן
-
שמחה שפיצי מתאושש, עוקבת באדיקות. אנחנו חזרנו השבוע מהאיזור. גם אנחנו התאהבנו בגליישר ובמיוחד בווטרטון המדהימה. ואני איתך באותה תחושת באסה על העומס בבאנף ובקניון גונסטון. אבל אעודד אותך שבג'אספר זה משתפר, שם הרבה פחות עמוס. אם הקטנים שלך מתפקדים בשעות אחהצ ערב, ממליצה לך לנסות להגיע למקומות העמוסים בשעות האלה. אנחנו עלינו לאגם לאויז ומוריין אחרי שבע והחניה הייתה כמעט ריקה והיה ממש כייף. כנל בבריכה בבאנף, היינו לפנות ערב והיה קריר ונעים ולא עמוס מידי. בקניון גונסטון גם אנחנו חתכנו בחצי הדרך למפל העליון בגלל העומס, אבל זה היה המקום הכי עמוס שהיה לנו בכל הטיול. ברוב החניות של כביש הקרחונים היה די ריק. היינו עם קרוואן 30 פיט וחששנו מחניה בכל מקום, אבל היה ממש בסדר. אצלנו זה נוער אז קמים מאוחר, אבל ניצלנו את אחהצ ערב להגעה למקומות העמוסים והיה מעולה. אתם ישנים בקמפינג של לייק לואיז? מקווה שהקטנים לא יתעוררו מהרכבת שצופרת בלילה... נסו להגיע לאגם אמרלד אחהצ. קסום ולא עמוס.
-
נשמע שאנחנו עושים ממש מסלול דומה! איזה כיף לשמוע שזה משתפר בהמשך (למרות שזה מפריע בעיקר לי בטיול מסתבר). הילדים שלנו קטנים אז קמים מוקדם ומתעלפים מוקדם .. איך החיים בקראוון גדול?! אנחנו מסתכלים פה בקמפים וכבר מפנטזים מה נעשה ואיך שהילדים יגדלו ואיזה קראוון נבחר

אנחנו באמת ישנים עכשיו 3 ימים בקמפ לואיז אבל אנחנו ברמות עייפות קיצוניות בחיי לא שומעים את הרכבת (כשערים כן).
היינו היום באמרלד קסום זה מדויק. פשוט אגם מקסים מקסים..
אני לא מצליחה לעדכן מהמחשב ומהטלפון לא נותן לי להעלות תמונות משום מה.. אנסה מחר לפני אאורה..
תאחלו לנו בהצלחה אוהל זה לא קראוון

-
איזה יופי של עדכונים. משמח שפיצי התאושש וכיף לראות איך אתם נהנים מהטבע. מזדהה לגמרי מהסבל במקומות הומים. מעדיפה אגם פחות מרשים, אבל בלי אנשים. תמשיכו להנות ולשמור על עצמכם. בריאות לכולם. מחכה לשמוע ואוהבת את האותנטיות והכנות שבה את משתפת.
-
לצערי ידוע שאין אפשרות להעלות תמונות בסלולר, כמה חבל שאבדה האפשרות הזאת ,
כמה אפשר לבקש מהמחלקה הטכנית להחזיר את האפשרות הזאת ואין עונה מצידם ,עד כדי
התעלמות מוחלטת מיונית, וממני.
מוני
-
@מוני שלום לך מוני
קראתי את כל התאור היפה של ההופצמנים מהנקודה שעזבתי אותם רק בשביל להשיב הייתי צריכה לפתוח את המחשב כי בעידן המודרני סלמטייל לא איכפת
מהאנשים שאינם חכולים להעלות תמונות מהנייד,
אינם יכולים להנות מכתבות שכתבתי בעבר בבלוג וכל יום מגלה עוד כתבה שנשמטו ממנה הצילומים היפים.
אכזבה גדולה!!!
מזל שיכולתי להתמוגג מהצילומים היפים של ההופמנים.
ולהחזיק אצבעות שהפיצי ירגיש טוב ולא יעלה יותר החום.
רחל לבון
-
הי הופמנית
השלמתי קריאה בבת אחת... וואו כל הפארקים הגדולים ברצף!
מדהים!!
אני לא יודעת למה להתגעגע קודם...
מקווה שפיצי בסדר, אני יכולה ממרומי גילאי הילדים שלי להגיד שזה עוד יהפוך ככל הנראה לסיפור קאלט אצלכם במשפחה.
תמשיכו למצות כל רגע!!