ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קליפורניה בסוכות

פורום צפון אמריקה
    סן פרנסיסקו
    15
    79
    1911
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • hil
      hil נערך לאחרונה על ידי

לא ככ הצלחתי לעקוב מה המסלול והתכנית בסוף. אבל אולי לשקול להוריד יום או חצי יום בסן פרנסיסקו?

והטיסה חזור היא מסן פרנסיסקו? כי אם כן, ורוצים להכניס יוניברסל, למה לא לעשות בהתחלה או באמצע?

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים @hil נערך לאחרונה על ידי

@hil

תודה. הבעיה היא האילוצים שלי.

הטיסות הן לסן פרנסיסקו הלוך ושוב.

נוחתים ביום חמישי לפנות בוקר.

ביום ראשון בערב יש הופעה באיזור סן חוזה. אז אי אפשר להגיע ללוס אנג'לס לפני.

ביום שלישי בערב יש משחק כדורסל בסן פרנסיסקו. אז שוב אי אפשר עדיין להגיע ללוס אנג'לס.

ביום ראשון (שאחרי) בערב יש טיסה מסן פרנסיסקו.

אז יש לי מרביעי בבוקר ועד ראשון בצהריים להגיע ללוס אנג'לס ולחזור. 4 ימים וטיפה. נסיעה ישירה גוזלת יומיים כמעט (הלוך ושוב), ונסיעה לאורך כביש 1 תוסיף כנראה עוד יום.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • שירליץ
          שירליץ נערך לאחרונה על ידי

למה לא לטוס ברביעי ללוס אנג׳לס, חמישי יוניברסל, שישי- שבת - ראשון נסיעה חזרה לסאן פרנסיסקו דרך כביש1 עד מונטריי ומשם לחתוך לגילרוי לשופינג?

• אנשיםטובים
            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אפשר. כלומר בגישה הזו "כביש 1" והאיזור" שווים לנו יותר מאשר עוד לוס אנג'לס. אני בכלל לא פוסל את זה.

לגבי הטיסה ביום רביעי - פה כבר נכנס השיקול הפיננסי. טיסה (ובעיקר פיצול השכרת הרכב) יעלו לי כ-800 דולר. עלות הדלק זה מסדר גודל של 100 דולר. ההפרש מאד לא זניח. וכשאני מחבר לזה את החשש שהמזוודות לא יגיעו אז זה לא רק כסף.

מצד שני כמו שאני תמיד אומר - זמן זה כסף. נסיעה (מהירה) ללוס אנג'לס די תגמור לי את היום. נגיע בערב מותשים. טיסה תשאיר לי זמן אחה"צ להסתובב. תלוי בשעת הטיסה והיעד (LAX או BUR) אפשר לעבור בוניס ביץ או מוהלנד דרייב או הוליווד, או אולי דווקא פארק גריפית. ודווקא אם מדובר ביום שישי כבר לצאת חזרה לדרך זה חשוב.

נמשיך לשבור את הראש

• שירליץ

טיסה מסאן חוזה ללוס אנג׳לס זה סיפור ממש מהיר. גם לא צריך להגיע 3 שעות לפני לשדה. שעה וחצי בדרך כלל יספיקו. אם תצאו ברביעי בשעה סבירה בבוקר, יהיה לכם כמעט את כל היום לשדום כמה היילייטס של לוס אנג׳לס.

גם בגלל שאתם נוסעים לזמן כל כך קצר, תחשבו אם אתם מסוגלים לנסוע עם טרולי לאדם, ונניח צ׳ימידן מתקפל לקניות. לקחת בגדים ל5-6 ימים ולכבס. כביסה זה דבר מאד נגיש ופשוט בארה״ב בדרך כלל, ואין ממש צורך בבגדי חורף, מקסימום איזה יוניקלו, וזה גם לא טיול קמפינג שצריך ציוד. זה יוריד את הפחד מאבדן מזוודות.

• אנשיםטובים

תודה על העידוד

אני גם לא פוסל אפשרות להשאיר מזוודה או שתיים (של קניות?) בשמירת חפצים באיזור המפרץ. כמובן צריך לוודא שזה מקום שאפשר לאסוף ממנו גם ביום ראשון.

• hil
                  hil נערך לאחרונה על ידי

מה עם חמישי לנחות בל.א. (ישירות אם לא קשיח, טיסה נוספת אם לא), שישי להיות ביוניברסל ואז לחזור למפרץ, בין אם על ידי רכב ובין אם בטיסה?

• אנשיםטובים

רעיון מעניין. לכאורה אם אני מבקר בלטס אנג'לס בתחילת הטיול זה לא שונה בהרבה מאשר בסופו. אבל אם אני משלב טיסות הלול ושוב, זה מקטין מאד את הסיכון של המזוודות. יותר מזה, אני יכול אולי להשאיר חלק מהמזוודות בשמירת חפצים בשדה התעופה בסן פרנסיסקו ליומיים. צריך לחשוב אם זה שווה את הזמן והכסף, אבל זו בהחלט אפשרות.

החסרון - מוותרים על שבוע הצי בסן פרנסיסקו. אבל בהחלט יתכן שזו פשרה סבירה.

בכזה מקרה הטיול יראה ככה:

יום חמישי - נחיתה ב-6 בבוקר בסן פרנסיסקו. טיסה לבורבנק ב11:20 ונחיתה בסביבות 12:30. יש עוד כמה אפשרויות טיסה אבל זו נראית לי הפשרה הסבירה - לא לחוץ, ולא יותר מדי זמן לחכות (נשב בשדה ונאכל ארוחת בוקר בנחת). התמקמות בלוס אנג'לס והוליווד אם יש זמן / כח

יום שישי - יוניברסל והוליווד אם נשאר זמן בערב ולא הספקנו אתמול

שבת - פארק גריפית, וניס ביץ' (הסדר יקבע על פי שעת ההשכמה)

ראשון - טיסה לסן חוזה. הופעה בערב באיצטדיון ליוויס, לינה באיזור

שני - מעבר לסן פרנסיקו ל 2.3 לילות (עד רביעי בערב או חמישי בבוקר) בילוי בסן פרנסיסקו בלי אוטו

שלישי - סן פרנסיסקו - בערב משחק כדורסל

רביעי - השלמות סן פרנסיסקו. אפשרות יציאה בערב לקידום לצורך לינה זולה יותר

חמישי - יציאה מסן פרנסיסקו (אם לא יצאנו קודם). לאיזור מפרץ מונטריי ובילוי שם

שישי - נסיעה לאורך ביג סר דרומה וחזרה (אולי על 101)

שבת - שופינג בגילורי (כמובן שאפשר להחליף את הימים באיזור על פי מצב הרוח)

ראשון - פסטיבל הדלעת בהאף מון וטיסה חזרה ב-8 בערב

אפשרות - בחמישי כבר לנסוע עד פיזמו לשוק האיכרים (אפשר על ה-101) ואז בשישי לחזור צפונה את כביש 1. אפשר להחליט במקום האם לנסוע את כביש 1 דרומה בחמישי או צפונה בשישי על פי השעה ומצב הרוח (כביש 1 יקח יותר זמן גם בגלל שהוא יותר איטי, אבל גם בגלל העצירות). יום חמישי - נחיתה ב-6 בבוקר

האמת - יוצא טיול הרבה יותר רגוע ומאוזן.

נעלה למועצה המשפחתית

• שירליץ

רק משהו לגבי הטיסה לברבנק מיד כשמגיעים לסאן פרנסיסקו - הטיסה הישירה למעשה נוחתת סביב חמש, חמש וחצי ואז יושבים במטוס עד שש שנפתחת ההגירה.

ברגע שנפתחת ההגירה, זה סיפור של חצי שעה לעבור הגירה ולקחת מזוודות, כיוון שזו הטיסה הנכנסת הראשונה של השדה. לפעמים מגיעה במקביל עוד טיסה מהודו ואז יקח אולי שעה.

אם יש בעיה בטיסה שיוצאת מישראל, רוב הסיכויים שהיא תידחה לבוקר המחרת כי אין טיסות יוצאות מנתבג בין 1 ל-5. הטיסה הזו בדרך כלל או מגיעה בזמן, או נדחית ממש. אולי יש בנמצא סטטיסטיקה בנושא.

לדעתי האישית אין שום סיבה להתייבש שעות עד 11:20 לטיסת פנים. 9:30 נשמע לי סביר ביותר.

• אנשיםטובים

תודה. לסאות ווסט יש טיסה ב 8:20 אבל זה כבר נראה לי מוקדם מדי. יש גם טיסה ל LAX ב 10:15. זה יותר טוב, אבל צרילך לזכור ש LAX שדה גדול יותר (מהותית) ולכן בפועל עוד לפחות חצי שעה אם לא יותר מתבזבז ביחס לבורבנק. וחוץ מזה הטיסה ל LAX גם הרבה יותר יקרה 🙂

אני יכול כמובן לבדוק גם חברות אחרות (וגם אעשה את זה), אבל אני בספק אם ימצא משהו טוב יותר. בכל זאת טיסה בפחות מ-50 דולר זה בגדול רק בסאות ווסט.

אם נטוס לLAX, אפשר לשקול לעבור בוניס ביץ עוד ביום חמישי (כי זה קרוב) אבל אני תוהה עד כמה זה אפקטיבי ביום של טיסה טראנס אטלנטית...

• ורד בד
                          ורד בד נערך לאחרונה על ידי

היי . חזרנו בדיוק מטיול עם 2 מתבגרים לפני גיוס מקליפורניה . אנסה קצת לעזור . ומראש אומרת זה הכל מהחוויה האישית שלנו - קודם כל לגבי סן פרנסיסקו - הייתי ממליצה ללון באיזור הפישרמנס וורף - אנחנו לנו במלון בשם Colombus motor Inn ואני ממליצה עליו דקות הליכה מרחוב לומברד - ומהמזח ואלקטרז . יש שם המון מסעדות והתרחשות . דקות הליכה גם מצ'יאנה טאון . לא מבינה את הרעיון לטוס ללוס אנגלס - זה נסיעה של כ 4 שעות ישר ועדיף בכביש 1 עם עצירה במונטריי המהממת ובמורו ביי - ואז תעשו טרקטורונים באיזור פיזמו ביץ - החברה מאוד נהנו מזה !!! יקר ושווה . 2 לילות שווים לגמרי . לגבי לוס אנג'לס - היינו 4 לילות וביקרנו ביוניברסל ובסיקס פלאגס ( וזה המלצה רותחת !!! המקום שהמתבגרים הכי נהנו בו ) . וניס ביץ טיילת מגעילה ממש לא הייתי בזבזת עליה זמן . אולי הייתי מבקרת במזח של סנטה מוניקה אבל גם לא נרשמה התלהבות . בכלל ל"א לא מרשימה בלשון המעטה והייתי מוותרת על השהות בה למעט ביקור בפארקים . והייתי מסיימת בלאס וגאס בנופש מפנק - ממליצה על לינה קצת מחוץ לסטריפ אנחנו לנו במלון קונקד בריזורט וורלד . מומלץ . לא היינו ביוסמיטי וכיוצא בזה כי הגענו מהרוקיז הקנדיים . אבל יכולה לומר שהחבר'ה לא הייו בעניין של טיולי הליכה בטבע ... נב - במונטריי עשינו שייט לציפייה בלוויתנים - נהדר !! פשוט חוויה

סעו ותהנו

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • אנשיםטובים

תודה רבה על הטיפים

אם נישן במלון בעיר (ולא מחוץ לעיר) זה אכן יהיה בפישרמן וורף. אלקטרז כמובן בתוכנית. אני עוקב כל כמה ימים אחרי מצב הכרטיסים לאלקטרז לוודא שיש עוד הרבה ולכן עוד לא הזמנתי (מחכה שהתוכנית תיסגר)

טרקטורונים לא יקרה. זה לא אנחנו. גם סיקס פלגס לא מדבר אלינו. אבל תודה בכל מקרה.

לוויתנים - נשמח אבל רק אם יסתדר. עשינו לפני כמה שנים בחוף המזרחי. יהיה נחמד לעשות שוב, אבל בעדיפות נמוכה.

לוגאס כבר ממש אין לנו זמן.

אני תוהה לגבי וניס ביץ - לרוב זוכה לציונים גבוהים פה בפורום. אפשר לשאול מה לא היה טוב שם?

MERAVSHELL תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • MERAVSHELL
                              MERAVSHELL @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי MERAVSHELL

@אנשיםטובים

היינו לפני מספר שנים בטיול דומה, אך בחודש אפריל. אנחנו דווקא ישנו בסן פרנסיסקו באיזור UNION SQURE וזה היה מצוין כי היינו קרובים למרכז העיר, חנויות מוזיאונים וכו. כדי להגיע לאזור המזחים לקחנו אוטובוס וכל כך התלהבנו מהדרך שבחזור חזרנו אותה ברגל. העיר מאד יפה!

על אלקטרז אני מאד ממליצה - חוויה מענינת מאד ושומעים הרבה סיפורים מענינים.

לקראת סוף הטיול התלבטנו אם ללכת ליוניברסל בלוס אנג'לס או להעדיף טיול טבע ולבסוף הטבע הכריע וירדנו לפאלם ספרינגס. היה נפלא. התאהבתי במקום. הרגשה של חופש בנווה מדבר. כמובן שטיילנו גם בפארק ג'ושוע טרי. אם זה היה בקיץ לא היינו מסוגלים כי החום כבד, אבל זה היה באפריל והיה מזג אויר נהדר.

ביום האחרון נסענו לוניס ביץ' כיוון שראיתי אותו בכל כך הרבה סדרות ורציתי לראות על מה המהומה. היה נפלא! הרבה התרחשויות, מוזיקה בכל מקום, כל מיני אנשים שונים ומשונים. היה איזה אירוע של קבוצת הכדורסל אז היתה מוזיקה נהדרת, תחרויות עם הקהל, כרוז מצחיק, ובאופן כללי אוירה של כיף. מאד נהננו ואמרנו שזו דרך נהדרת לסיים כך את הטיול .

בקיצור - כל אחד חווה אחרת את המקומות השונים. רציתי שתשמע עוד חוות דעת! אני בכל אופן ממליצה לכם ללכת לשם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                              • ורד בד
                                ורד בד @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי ורד בד

פוסט זה נמחק!
                                • ורד בד
                                  ורד בד נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                                  • אנשיםטובים

טוב, יש כרטיסים לכדורסל. בסוף דווקא ביום שישי לקראת סוף הטיול.

כך שהעוגנים העדכניים: חמישי - טיסה ישירה. נחיתה בסן פרנסיסקו ב-6 בבוקר ראשון בערב - הופעה בליוויס סטדיום בעמק הסיליקום שישי בערב - משחק כדורסל בסן פרנסיסקו ראשון -טיסה ישירה חזרה ב-8 בערב

אחרי הרבה מחשבות נראה לנו שגם משיקולים של אמינות טיסות בימינו, גם משיקולים של עלויות, וגם בכלל טיסות פנים פחות מתאימות לנו ברוב הטיול. החריג היחיד שאנחנו מוכנים לשקול זה סוג של טיסת "המשך" מיד לאחר הנחיתה בתחילת הטיול. פתחתי שרשור נפרד עם שאלות על טיסת המשך כזו.

בכל מקרה זה מביא אותי לשתי אפשרויות עיקריות:

לוס אנג'לס תחילה - יום חמישי - מיד לאחר הנחיתה בסן פרנסיסקו ניקח טיסה נוספת ללוס אנג'לס. הטיסה שכרגע נראית ריאלית זה יונייטד ב-10 בבוקר ל LAX. זו עדיין שעה מספיק מוקדמת, ובשאיפה נספיק לעבור בהוליווד בערב. יום שישי - יוניברסל. יום אחרי הטיסה זה לא אידאלי. אבל היות ונחתנו צהריים כך שהיה לנו זמן לסגדורים, והיות וסוגריםאת הפארק ב5-6 בערב אני מניח שזה לא נורא. אם יהיה כח אחרי - אפשר לעלות לפארק גריפית

יום שבת וראשון - אפשר בבוקר לעבור בפארק גריפית, או וניס, או כלום. בהמשך נסיעה על פני 24 שעות עד סן חוזה להופעה בראשון בערב. הרעיון לנסוע בקטע המרכזי של כביש 1 (ביג סר), אבל ללא ביקור במונטריי והאיזור (נגיע בהמשך הטיול). אני תוהה האם נכון לישון בפיזמו (מה שאומר הרבה נסיעה לפני ההופעה) או במונטריי (מה שאומר להילחץ לא להיכנס לחשיכה בביג סר - שקיעה ב 18:45)

שני עד ראשון שאחרי - להתמקם לשבוע באיזו דירה באיזור המפרץ עם אוטו. יומיים-שלושה לסן פרנסיסקו (המשחק בפועל גוזל חצי יום). גיחה חזרה למונטריי (ואולי גם שייט לוויתנים) או סנטה קרוז. אולי הקמפוס של סטנפורד, שופינג ועוד.

אפשרות שניה - לוס אנג'לס באמצע. הרעיון פה הוא לבלות הבאיזור המפרץ את שני סופי השבוע (הראשון והאחרון). או את שניהן עם אוטו ולהיום גמיש, או שבראשון עם אוטו ונטייה לנסיעה למונטריי והאיזור והשני בלי אוטו ולהתמקם בסן פרסיסקו עצמה. ביום שני בבוקר -נוסעים ללוס אנג'לס (על כביש 101). שלישי יוניברסל. רביעי עוד לוס אנג'לס. יום שלם זה יותר רגוע. חמישי - נסיעה דרך כביש 1 עד מונטריי (הפעם בנחת מהבוקר). שישי - השלמת הנסיעה ממונטריי, והופעה.

אני תוהה לגבי האפשרות של לנסוע בכביש 1 דרומה ביום שני (למחרת ההופעה). היות וכבר התחלנו את הדרך באיזור סן חוזה ולא באיזור סן פרנסיסקו אז חסכנו שעה של נסיעה. אולי אפילו יותר אם נתמקם בסופ"ש הראשון דרומית יותר (גילרוי?). אבל האם זה ריאלי לנסוע מגילרוי דרך ביג סר על צפון לוס אנג'לס ביום אחד? לא מוגזם?

• SJM
                                      SJM נערך לאחרונה על ידי SJM

היי, מחילה, לא קראתי את כל השרשור אבל לגבי השאלה האחרונה, גילרוי דרך ביג סר עד לוס אנג'לס זה יום נסיעה שלם עם עצירות קצרות בלבד. אם אין כוונה לעצור ולטייל, אפשרי אבל מאוד מעייף. אלה לא כבישים קלילים. אני עשיתי חצי מזה ממונטריי (עם ביקור בפוינט לובוס ועצירות בתצפיות בשאר הדרך) עד מורו ביי והגעתי בחושך.

• אנשיםטובים

תודה רבה אני מניח שנעשה עצירות קטנות יחסית. אנחנו לא כלכך בקטע של מסלולי הליכה (בטח לא רציניים). אז כמה עצירות לתמונות לאורך ביג סר, כמה עצירות רענון וארוחות.

• אנשיםטובים

שאלות נוספות

אני עדיין שוקל את האפשרות של לשנות את הטיסה כך שנתחיל מלוס אנג'לס. בכזה מקרה ככל הנראה ננחת ב LAX ביום חמישי ב 10:00 בבוקר. צריך להיות ביום ראשון בערב בסן חוזה להופעה.

המחשבה המקורית הייתה לשכור אוטו ב LAX (ולהחזיר בסוף הטיול). ביום חמישי לעבור בסופר, הוליווד ועוד, שישי יונברסל, שבת השלמות ויציאה לדרך.

אני רואה שליוניברסל יש כרטיס ליומיים ללא תוספת תשלום. שמתי עין על מלון הילטון בכניסה לפארק. בכזה מקרה בא לי רעיון מוזר - מהשדה לדהור ישר למלון, וללכת לפארק עוד ביום הטיסה. מצד אחד - מטורף לחלוטין. עייפים ומותשים. מצד שני -איזו פתיחה לטיול! + גם ככה הפארק נסגר מוקדם בגלל אירועי אירועי ליל כל הקדושים. אז יש לנו סדר גודל של 3-5 שעות בפארק. למחרת (שישי) נוכל להשלים כל מה שלא הספקנו ביום הקודם. אם נמצא מוקדם - נצא מוקדם. אם לא - נישאר עד הסגירה (או עד הגירוש של מבקרי היום לפני אירועי הלילה). ואז יש לנו סדר גודל של 24 שעות בךוס אנג'לס (להסתובב בהוליווד, פארק גריפית ואולי עוד משהו) לפי היציאה לדרך צפונה.

הגיוני או מטומטם?

אם ללכת על זה - יש הגיון לקחת מונית (או הסעה אחרת) מהשדה ישר למלון? זה יכול לחסוך שעה ויותר (שאטל + השכרה + אני נוהג יותר לאט מהנהג המקומי). ואז לקפוץ לשכור אוטו ביום שישי אחה"צ? כנראה זה ידרוש מונית לשדה בבורבנק כדי לשכור את הרכב. מבחינת עלות אין הרבה הבדל (יום רכב + חניה די מתקזז עם שני המוניות. לא נריב על גרושים)

ושאלה אחרת בלי קשר. אנחנו שוקלים את מאדאם טוסו (שעווה) יש הבדל מעניין בין הוליווד לסן פרנסיסקו?

• הוזכר על-ידי  אנשיםטובים אנשיםטובים 
                                          • הוזכר על-ידי  אנשיםטובים אנשיםטובים 
                                          • 1
                                          • 2
                                          • 3
                                          • 4
                                          • 4 / 4
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון