טיול של 3 ימים מחוץ לניו יורק סיטי
-
היי
נשמח להמלצות לטיול קצר סביבת ניו יורק בשבוע אחרון של אוקטובר
אוהבים טבע ונופים גילאי 48,19,10
נוחתים בשלישי בערב .רוצים לצאת מג"ון..פ קנדי לטיול בן 2וחצי ימים
ולחזור לניו יורק סיטי בחמישי לילה /שישי בוקר....
חשבנו על מס רעיונות כמו
1 להצפין לכיוון הניאגרה[ השאלה אם זה לא נסיעות מידי ארוכות ויקרות לפרק זמן כזה קצר]
2 טיול מעגלי קצר בניו אינגלנד , בוסטון ורמונט וניו המפשיר
3 לרדת לכיוון מסלול של ניו גרזי פנסילבניה דאלוואר/מרילנד
נשמח לחוות דעת ועצות ....
מה נשמע הכי רלוונטי ולא מסובך ויקר
[לכל הנסיעות יש נהג אחד..האדם בן ה48]
-
לדעתי ביומיים וחצי אף אחד ממסלולים האלו (בהתחשב שזה טיול מעגלי) כמעט לא רלבנטי - וכרוך בנהיגה מרובה
הייתי שוקל לעשות טיול לאורך נהר הדסון
יכול לקבל רעיונות מטיול שאנחנו עשינו המתואר בבלוג שלי
אפרות אחרת לנסוע לכיוון וושינגטון - אבל גם אז כ 4.5 שעות לכל כיוון
-
-
אם אתם רוצים לדחוס משהו אייקוני לאפס זמן, אולי תעזרו בטיסת פנים? לבאפלו למען הניאגרה, לבוסטון למען בוסטון. אחרת האופציות פשוט לא מעשיות. מדובר במרחקים אמריקאיים.
-
לדעתי סבבה לרדת לכיוון מרילנד וושינגטון, תלוי בכם אישית לא הססתי בעבר לנהוג הרבה לבד בימים ספורים
-
רוצים אולי לספר טיפה עליכם ועל הטיול? גם בכללי מה אתם אוהבים / מחפשים. וגם הטיול - מה עוד הוא כולל? אני לא מניח שטסים מישראל, עושים יומיים טיול וטסים חזרה. אז מה עוד הטיול כולל? האם אחרי החלק הזה של הטיול נשארים במנהטן? משהו אחר? האם הנחיתה ב JFK זה אחרי טיסה מישראל? אחרי טיסת פנים ממיאמי? אחרי 3 חודשים של טיול בדרום אמריקה? מה שעת הנחיתה ב JFK? ומה האילוצים לגבי חזרה בחמישי/שישי?
לדברים האלה יש השפעה. גם על עייפות, וגם כדי לא לחזור על עצמכם.
למשל אם מגיעים ל JFK אחרי טיסה ארוכה מישראל זה אומר שתהיו עייפים ואין מה לצאת לנהיגה בהמשך. זה גם אומר שתהיו בג'ט לג שישפיע מאד על היומיים הראשונים. אם הנחיתה ב JFK היא ב-9 בלילה אחרי טיסה בינלאומית (צריך הגירה) בכלל לא הייתי שוכר אוטו אלא הולך לישון בשדה. אם הנחיתה ב JFK היא ב-7 בערב אחרי טיסת פנים מהמערב (3 שעות הפרש שעון) אני לא רואה בעיה לשכור אוטו. או אולי לקחת טיסת המשך ב-11 בלילה אם יש טעם.
בטיול של שבועיים - זה לא מאד משנה. אבל ביומיים - זה מאד משנה.
אם מדובר על עיר כמו וושינגטון או בוסטון, אני לא רואה צורך ברכב. אפשר לקחת רכבת/אוטובוס בבוקר. ואפילו כתלות בשעת הנחיתה, לא הייתי פוסל מונית (או אובר / הסעה כדומה) משדה עד וושינגטון (הגעה בשעות הקטנות). ואז למחרת על הבוקר מטיילים בוושינגטון, ואחרי יום וחצי לוקחים אוטובוס/רכבת חזרה.
לניאגרה - אפשר לטוס מ JFK (צריך לבדוק שעות האם ריאלי לטוס כבר בלילה או על הבוקר). אפשר לשקול לשכור שם אוו ולנהוג חזרה, אבל כנראה שיותר מעשי לטוס חזרה. הנסיעה לוקחת 10 שעות כל כיוון בקירוב. אם אתם מוכנים להגיע לניו יורק בשישי בצהריים או אפשר למרוח את הנסיעה חזור על פני יום וחצי וזה יכול להיות סביר.
לא יודע מתי בדיוק הטיול אבל שימו לב להאולווין. יכול להיות חוויה מעניינת. ואם אתם טיפה לפי האלווין, אז בעיירות יכולים להיות בתים מקושטים וכדומה, ובאיזורים הכפריים יכולים להיות אירועים כאלה או אחרים באווירת החג. הם מתמקדים בסופי שבוע אבל שווה להתעניין. למשל איזור פנסילבניה כולל הרבה איזורים חקלאיים ואפשר לברר לגבי תיירות חקלאית של העונה (סוף העונה).
אם לא מדובר על לשלב טיסות אז לא הייתי מתרחק מניו יורק יותר מ 4-5 שעות. בהנחה שאין עיר גדולה (וושינגטון/בוסטון/פילדלפיה) אז טיול אוטו שכולל 2-3 אתרי עניים בכל יום ו-4-5 שעות נסיעה זה אפשרי. כאמור אם יש עיר גדולה אז צריך להקצות לה את חלק הארי של הזמן ולכן נסיעה צריכה להיות ישירה ואז הרכב עשוי להיות מיותר.
-
@אנשיםטובים קודם כל תודה ענקית על התשובה המפורטת! מלאה במידע ורעיונות
מגיעים לארהב לסידור משהו בשגרירות[ אנחנו עם אזרחות אמרקאית] וכן לבקר משפחה,
חוזרים בשישי בצהריים לניו גרזי כדי להיות עם המשפחה בשבת. ואת כל השבוע שאחרי מתכוונים לבלות בניויורק ניו גרזי.
לכן אנו מעוניינים ביומים וחצי שלפני -להתרחק מעט מהעיר ולראות טבע
מדגישה שזה חייב להיות הימים הללו כי התור לשגרירות הוא ממש באמצע השבוע שאחרי..כך שאז זה לא רלוונטי כלל
שלישי נוחתים בשעה 5 בצהריים מטיסה מישראל בJfK .....
מה עם האזור של אלף האיים.?
או מקום שפשר לראות את ה fall [קונטיקט וורמונט]
איזה מקומות טבע יפים יש בפנסילבניה?
אציין שיש מקומות שההינו בהם רק שזה היה לפני המון שנים....אם תופס