רשמים מטיול להרי האלפים והמלצות לפורום
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
@משה-22 בשוויץ נוהגים למנה אחרונה לתת צלחת גבינות - שקשה מאוד לסיים אותה

-
@משה-22 אה ... נראה לי ששכחתי את המרק איפשהו חחחחחח - בשוויץ נתקלתי גם במרק אבטיח קר בארוחת ערב, שאלתי למה מרק קר ( חשבתי שחכו לחמם ) ? אמרו לי שעכשיו בעונה חם ולכן שותים מרק קר.
חם ? בחוץ 3 מעלות ואצלם עכשיו זה נקרא חם .... הומור שוויצרי
-
ריכוז טיפים ועצות עד כאן - בשבילכם ריכזתי עד כאן ( יבואו נוספים בהמשך ) את כלל הטיפים שכתבתי במהלך השרשור לאלה שאין להם כוח לקרוא את כל השטויות שכתבתי וחפרתי:
- חשוב להסביר לקוראים כי מי שרוצה ליהנות מנהיגה ברכבים אמיתיים ומפנקים, לא יוכל לעשות זאת בהזמנה מהארץ, היות והאתר / החברה הנציגה בארץ לא מורשית להזמין עבורו רכבים כאלו, ואז או שהוא מזמין דרך האתר של החברה העולמי ומשלם טוב טוב והרבה הרבה או שמנהל מו"מ במשרדי החברה בשדה התעופה, דבר שאצלי תמיד עובד.
- כשבונים טיול יש לשאוף לבנות אותו על "סרגל מאמצים" - כלומר להשתדל שימי הטיול יתחילו במאמץ קל אשר ילך ויגבר עם הימים וכנ"ל גם שיאי הטיול , לבנות מתח טיולי נכון.
- להשתדל לשכור רכב עם מערכת ניווט בילד אין ובנוסף גיבוי עם מערכת ניווט בסלולאר, מכשיר גי פי אס של פעם עלול להטעות ובטח שהוא אינו מכוון לעומסי תנועה ועדכוני זמן אמת.
- תמיד תמיד לא לפספס את הקפה ועוגה של בראנצ' ואם אפשר לתכנן מראש נקודות עצירה בבתי קפה נחמדים עם תצפיות נוף פנורמיות.
- לא יודע איך חייתי עד היום ? איך אפשר בלי סאונה והרגעות אחרי יום של טיול מייגע ? ולכן לא יקרה שאזמין מלון שאין לו ספא מפואר.
- כמובן שחייבים כל ערב לפני היום למחרת לשבת מול תוכנית הטיול ולרענן את הזיכרון, לוודא לא שכחנו להזמין או לתאם ולבחון לו"ז וכמובן מה מזג האוויר שצפוי למחרת.
- כשמתכננים מסלול נסיעה שהוא מעגלי , יש לשים לב שלא לחזור על אותם צירי נסיעה אלה לבדוק ברזולוציה הנכונה כבישים מקבילים או אחרים, בדרך כלל זה אפשרי וזמין ושווה יותר., כמו כן יש לזכור כי באוסטריה יש לרכוש את מדבקת הכבישים המהירים , יש לשים לב לתוקף המדבקה.
- אזור קפרון מלא באתרי ביקור ואטרקציות טבע בעיקרן ושווה התמקמות למספר ימים, לי זה הביקור השלישי באזור ועדיין לא ראיתי הכל ואנצל את המחר לביקור בעוד אתר מוכר.
- אני לא מחזיק מעצמי מבין ביינות, אז מה שאני עושה בארוחת ערב ? אומר למלצר "תביא את היין הכי טוב שלכם" - כך הסיכוי שהיין לא יהיה טוב קטן.
- היות והמאכלים בתפריט ברובם אינם מוכרים לי ( כל אזור והמאכלים המסורתיים שלו ) אז גם במקרה הזה אני אוהב להגיד למלצר שאת המנות הוא יבחר עבורי מתוך מנות הבחירה, זה מאתגר ולרוב האוכל אינו ממש מזוהה אבל לא יצא לי שלא נהניתי, והמנות בעיקרם מנות גורמה ומשביעות, בכל זאת 5 מנות והקפדה על כל כללי הטקס סידור שולחן וכד'....
- תמיד יש להוסיף בתכנון טרק טיפוס במיוחד בגובה מצטבר עוד לפחות 30-40 אחוז זמן יותר מאשר מופיע באתר עצמו.
- מי שמתכן לצאת לטיולי הייקינג/ טרק / טיפוס וכד' חייב להצטייד בציוד הולם ואיכותי הן בביגוד בסיס כמו מכנס וחולצה טרמיים מנדפים וכלה במעיל מנדף/ ונגד מיים מקלות הליכה, כפפות, משקפי שלג, קרמפונים ( להליכה בשלג/קרח) , נעלי טיפוס איכותיים, תרמיל איכותי, ציוד ניווט שטח ועוד - העלות שהשקעתי ברכישת ציוד שכזה לטיול עלתה על מחיר הטיול, חחחח , אבל זה לקח מטיול קודם שלא הייתי מצוייד וזה הפך את משימת הטרק לבלתי אפשרית, וכאשר אתה מצוייד אתה מרגיש מייד את ההבדל ואומר לעצמך איך לא עשיתי את זה קודם ? חסרון - חלק נכבד מהציוד אינו שמיש לחיי היום יום כמו הנעליים שמחירם מגיע בקלות ל 1700-2000 ש"ח אבל אין מה לעשות איתם בשגרה אפילו לא בחורף בארצנו הקטנטונת, דרך אגב נעלי הליכה תמיד לקחת זוג נוסף חלופי.
- תמיד לפני חציית מעבר הרים יש לוודא שהכביש פתוח ( גם בקיץ ) היות ובמידה והכביש נסגר עקב ירידת שלג, מפולת בוץ או סלעים , תאונה וכדו' הדרך האלטרנטיבית עלולה להיות ארוכה משמעותית ולכן בתכנון מראש יש לתכנן תמיד גם דרך חלופית בהתחשב בזמנים לחצייה.
- בתחילת יוני כאשר הפשרת השלגים בעיצומה ישנה זרימה חזקה של מים במפלים ובנהרות וכמובן שכל השטחים הנמוכים ירוקים והפסגות מושלגות והפריחה בעיצומה וכמובן שעוד לא חם , מהר מאוד מזג האוויר מתחמם ובתחילת יולי יש כבר ימים בלתי נסבלים לטיול .
- לעולם לא מתחילים טרק ללא ליטר וחצי מים לפחות בתרמיל עם בחינה כיצד להצטייד מחדש במים נוספים במסלול עצמו, גם בירידה חזרה הגוף צורך נוזלים והרבה, ואין קשר לכך שקר בחוץ, הגוף מתייבש כמו טוסט בטוסטר וגורם לרמת הריכוז לרדת, ולכן לפני הירידה צריך למלא מיכלים שוב, גם מוצרי סוכר מרוכז יכולים לתרום למי שרוצה לתת פצצת אנרגיה לגוף .
- כדאי לתכנן יום מנוחה לאחר מספר ימי פעילות גופנית מאומצת, טוב לגוף ולנשמה.
- בשוויץ חייבים לנסוע ברכב עם מדבקת כבישים מהירים אם רוצים לנסוע בכבישים מהירים, ולכן יש לרכוש מדבקה שכזו, היא שנתית ואין פחות , לזיכרוני עלותה 40-45 פרנק שוויצרי ואני רוכש אותה מיד במעבר הגבול במבנה של משטרת הגבולות הנמצא ברוב המעברים הראשיים, אפשר לרכוש גם בסופרים , תחנות דלק וכד'.
- נסיעה בשוויץ שלא בכבישים מהירים לצורך הגעה ליעד באופן מהיר עלולה להתגלות מועיקה ומתישה ביותר, הכבישים הכפריים מוגבלים מהירות , בדרך כלל השיא יהיה 80 קמ"ש , אבל ברוב הזמן המהירות הממוצעת היא 50-60 קמ"ש ולא בגלל פקקים, כאלו לא פגשתי בכל טיולי, הסיבה היא שהדרכים הללו רצופות בנקודות מיושבות, ומספיק בית אחד על הדרך ובקרבתו והמהירות מוגבלת ואפילו למהירות של 30 קמ"ש, ונזכיר כי שוויץ כמו אחיותיה משובצת במצלמות מהירות בכל פינה וצומת, ומצלמה שמתגרים בה היא נושכת חזק בארנק. ולכן טיפ נוסף כדאי לשכור רכב שמעבר להצגת מהירות הנסיעה המשתנה בתדירות של מקלע "נגב" שהרכב יהיה מצוייד במערכת נהיגה אוטונומית אשר מתאימה את המהירות למצב הדרך עפ"י התמרורים, זה חוסך הרבה לחץ ומתח וחיפוש תמידי אחרי התמרורים או מצלמות שחלקם מוסתר ומחופש לעצים , שלטים וחפצים שונים. ברכבי כמובן היו בין היתר מערכות שכאלו וגם מערכות חמודה נוספת שלא ראיתי עד עצם היום והיא מערכת קרני לייזר / אינפרא שלוזרת קרן לכיוון תמרורים שמחזירים לנהג סינוור רגעי לצורך מודעות ואזהרה, מערכת מדהימה שחשבתי שהטכנולוגיה הזו קיימת רק בתעופה.
- לא משנה כמה נדמה לכם שאתם מתחממים בהליכה ובחוץ חמים לדעתכם, אל תסירו את הכפפות ולא את כובע הגרב או מסיכת הסקי .
- למי שמתכנן לטייל באזורים קרים מומלץ בין היתר שירכוש שקיות חימום .
- יש להבין שבמדינות כמו שוויץ , צופן איטליה, צרפת, אוסטריה והיכן שיש מעברי הרים שכאלו, זאת למעשה אבן שואבת לרכבים מיוחדים ואופנועים כבדים ונהגי אקסטרים שלעיתים מגיעים במסגרת מועדוני מכוניות ולעיתים עם החברה להשוויץ , מומלץ ביותר לנסות כמובן עם כישורי נהיגה מתאימים ורכב אמיתי לא איזה סקודה סופרב או פאסאט וכד' וגם לא דגמי מרצדס , ב.מ.וו ואודי הרגילים , כי אתם תעשו לעצמכם בושות שיעקפו אתכם בעקומות באופן מטורף אם תנסו רק לאותת על כוונה להתחרות.
- לא ניתן להגיע לצארמט עם רכב, אז צריך להחנות את הרכב בחניון בתחנת הרכבת של העיירה טאש ומשם בעזרת רכבת לצארמט.
- אם מזמינים כרטיס עליה ליונגפראוי בשתי הרכבות הראשונות של היום אז המחיר הוא 160 פרנק. מי שעולה בפעם הראשונה אז זה נחמד. הפרוייקט עצמו של החפירה והנדסה שבוצעה לפני יותר ממאה שנה באמצעים של אז,
- בשביל לראות את נופי ההרים של רכס היונגפראו, יש לנסוע לאורך הגדה הצפונית של האגמים.
-
מוסיף לגבי היונגפראו שמי שעולה עם סוויס פאס וילדים כל העליה עולה סך הכל 150 פרנק. קניתי סוויס פאס רק בשבילי ואז שלושת הילדים קיבלו חינם. ליונגפראו היה לי בגלל זה 25 אחוז הנחה והילדים היו חינם. כלומר בממוצע עלה פחות מ 40 פרנק לבן אדם. לא לקחנו רכב ו סוויס פאס היה במקום רכב
-
ידוע שעלות כרטיסי עליה ברכבלים בשוויץ יקרה .
לדעתי סה"כ עלות כרטיסי הרכבל בטיול האחרון שלי לבדי מעל 1000 יורו. יקר ? זול ?
שאלה של כדאיות ? מי יודע ? איך אפשר להעריך כסף למול הנאה ?
יש כרטיסי מועדון והנחות סוויס פאס ובאוסטריה יש משהו אחר , האמת מעולם לא התעסקתי בזה. פשוט לא מעניין.
רוצה לקנות שובר לאטרקציה ? אז אני רוכש או לא.
גם העלייה ליונגפראוי הייתי רוכש ב 200 יורו אלמלא הפקידה במלון הציעה לי את הכרטיס המוזל, ואני בכל מקרה משכים קום והעדפתי לצאת מוקדם בשביל לא להגיע בעומס להר.
כשרוצים לממש את מטרות הטיול אפשר למי שרוצה לחפש כל מיני הנחות ואפשר שלא, כל אחד לפי כיסו ורצונו.
לא אישית זה נראה מגוחך היות ובסוף אני שוכר רכב בעלות פי כמה וכמה מהשוכר הממוצע, לן במלונות יוקרה למרות שאין באמת צורך בכך, ומשתדל לאכול במסעדות / ארוחות גורמה למרות שגם המבורגר טוב יכול להספיק לי.
בארץ אני לא מתפנק, יכול לעצור בצהריים ולאכול שווארמה בלאפה ואני אצא מרוצה.
אבל אנחנו לא בארץ ולא בעבודה, אנחנו בחו"ל בטיול או נופש ולא כל יום ולכן צריך ליהנות מהיום כי המוטו שלי " כל רגע שעובר לא חוזר " וחלק מזה זה אומר שיש חיים טובים ומתוקים ושצריך ליהנות ממטעמי העולם הזה.
זה מזכיר לי דיון אחר ששמעתי על זוג שהיגיע לפאריז וצילם את אייפל מלמטה? למה כי זה יקר לעלות....גם זה קיים במחוזותינו......
-
יום 14 - שבועיים לבד, סוג של יציאה לפנסיה חחחחח
המטרה המרכזית שלי לאזור גרינדלוולד הייתה יונגפראו ובנוסף מסלולי טיול באזור מפלים, הרים וכד'.
מראש תכננתי לינה לשתי לילות מחשש למזג אויר גשום ומעונן שיסגור לי את האפשרות לעלות ליונגפראוי.
ואכן בבוקר יום הארבע עשרה שמיים אפורים מקדמים אותי ......
מבצע הערכת מצב מהירה ומחליף בין ימי הטיול, יותר נכון עושה מיקס ומוסיף אתר שלא תוכנן על חשבון אתר שיורד עקב מזג האוויר .
הסגירה הסופית היא לצאת היום לעיירה Meiringen אשר בקרבתה נמצא נקיק/קניון הארה Aareschlucht .
יום גשום מתאים כמו כפפה ליד לביקור בנקיק הארה.
יוצא לכיוון ומתפלל שמחר מזג האוויר ישתפר, כמובן שאף אחד במלון לא מוכן לחתום לי על זה ובכלל :
טיפ - מזג האוויר בהרי האלפים הוא לחלוטין לא יציב, יש תחזית אבל היא בערבון מוגבל של 50 אחוז בדגש לפסגות הגבוהות .
נסיעה של כשעה וחצי כולל הפסקת קפה ועוגה בנקודת תצפית מעל אגם ברינץ ותצלום משותף עם עמיתים לתחומים משותפים בשוויץ בצורה לא רשמית ובתחבולות....חחחח
הבחירה במסלול בנקיק הארה הייתה למעשה בחירה מצוינת, מדובר על ערוץ קניון שבמרכזו זורם נהר הארה שלאורכו מסלול הליכה באורך של כ- 1.5 ק"מ כאשר ההליכה היא על גבי גשרים, מדרגות ומעקות מעץ ומנהרות חצובות בסלע.
המסלול נוח ונגיש ואינו קשה במיוחד, מסלול ההליכה מספק תצפיות מרשימות בזוויות שונות לאורך מסלול הקניון וזרימת נהר הארה.
המסלול ברובו הגדול מקורה באופן טבעי ולכן הליכה בגשם אינה מטרידה ואף מספקת מימד נוסף של מסכי ערפל נחמדים.
בסיום המסלול שהוא למעשה נקודת הכניסה למסלול מהצד השני יש בית קפה קטן שעשיתי בו הפסקה לקפה ועוגה .
טיפ - כדאי לעשות המסלול הלוך וחזור ולראות את מאפייני המסלול מכל הזוויות והצדדים .
בסיום הטיול בקניון הארה התחברתי לקטע ש"גנבתי" מהמסלול של יום המחרת - "עמק לאוטברונן" אחד העמקים היפים ביותר בשוויץ.
הפעם התמקדתי במפלי טרומלבך - Trümmelbachfälle - עוד אתר או יותר נכון ה"מפל " המשמעותי ביותר שראיתי אשר למעשה הוא תת קרקעי, נכון הוא לעלות באמצעות המעלית למפל מספר 7 ומשם לעלות ברגל למפל העליון ולרדת בחזרה רגלית עד לבסיס המפל, רעש המים היורדים בעוצמה רבה מדהים, הערצתי לשיווצרים שבונים ומכשירים פלאי טבע שכאלו ומנגישים אותם למטיילים, כנ"ל קניון הארה כמובן.
הנופים בעמק הלאוטברונן מדהימים, אבל היום הוא לא יום לנופים בגלל מזג האוויר שמתעקש להישאר גשום, ולכן מחר אחזור שוב לעמק בכדי להשלים בתקווה למזג אוויר מתאים.
-
-
-
-
-













