רשמים מטיול להרי האלפים והמלצות לפורום
-
-
-
-
פוסט זה נמחק! -
תמונת הסיום - המותג המנצח , סמל לעוצמה ופאר , ואם כבר הטוב ביותר אז את הקצפת של הטופ ..... לא להתפשר על פחות ממש לא !!!
מצטער - נמחקה התמונה הקודמת מסיבה מסויימת.....

-
חג שמייח לכווווולם
חשבתי כך להוסיף עוד כמה תמונות מרשימות שהתפספסו להם בהמלך היצירה שהעליתי במהלך הימים האחרונים
אז הראשונה היא תצפית על אגם גוסאו ורכס הרי דאכשטיין ממול :

-
התצפית על אגם גוסאו התרחשה במסגרת טרק טיפוס החימום לקראת הטיפוסים היותר משמעותיים בהמשך....
-
נופים נשקפים בדרך לקן הנשרים המובלעת הגרמנית

-
אפלשטרודל טיפוסי בקן הנשרים - ישנם סוגים שונים של אפל שטרודל שהשוני בינהם ניכר במרקם ותוספת וניל/קצפת ,,, ככל הנראה זה נוצר עם השנים שבכל אזור באלפים הכינו מרשם שונה לעוגה המפורסמת, שהקפדתי לאכול כל יום לפחות אחת:

-
עוד סוג של אפלשטרודל דיי דומה לקודם היות וצולם בסכר קפרון עדיין במחוז זלצבורג

-
ועוד אחת

-
די צריך לגוון

-
התמונות עשו אותי רעב אז אני הולך לפרוס לי עוגה - " דבש " איזה באסה - ארץ זבת חלב ודבש.... חחחח למה לא אמרו עלינו ארץ זבת תפוחים ותמרים כמו בשירו של הזמר המהולל רמי'לה קליינשטיין - שהמקור השם הוא איך לא גרמני " אבן קטנה" ....
-
בוקר טוב וחג שמייח
אני שמחתי לראות כי הבלוג שהעליתי בפורום על הטיול האחרון שלי גרף מעל 700 צפיות !!!! בינתיים....
כולי תקווה שתרמתי לחברים מניסיוני ומלקחי לתכנון הטיול הבא שלהם.
אני דוגל וזה לא סוד בטיולים מושקעים ומוקפדים אשר מתוכננים על הדקה וברמת מטר מרובע.
המוטו זה " נוסעים לטייל להתפנק וליהנות " והנאה עולה כסף - אני לא המצאתי את הקונספט הזה, אני שדרגתי אותו, לפי המילים של השיר הידוע " אין אין אין חגיגה, בלי בלי בלי בלי עוגה" ששרה הזמרת הלאומית של מדינת ישראל אורנה דץ.
אני מנסה להעלות את רמת החבילה הכוללת ( רכב, מלון, אוכל, חבילות פינוק ואטרקציות ) לצורך תגבור ההנאה והעצמת החוויות.
יש לי יכולת להשוות טיולים שעשיתי שהייתי צעיר ובעל יכולות כלכליות צנועות להיום תודה לאל שמצבי סביר.
השוויתי את אותם מקומות שהיית אז והיום ופשוט מה שלא הרשתי לעצמי אז, שדרגתי בגדול בשנים האחרונות.
וברור שבשנים האחרונות נהניתי הרבה יותר, זה לא בר השוואה בכלל.
לא להתבלבל חלילה וחס ! איני חושב שאני מתכנן טיול לעשירים, ממש ממש לא , אני מתכנן לאדם הממוצע.
טיול לחו"ל מעולם לא התיימר להיות סוף שבוע בקיבוץ יוכבד, ובהתאם לכך צריך להבין האדם המודרני (הומו סאפיינס ) כפי שכותב הסופר המהולל גאון הדור המודרני פרופסור יובל נוח הררי,
שלבנות מטוס , להטיס אותו ולנחות ברוב המקרים יש צורך בממון רב .
לייצר מכוניות יוקרה, שמושבם מעור צבי רך, סיפונם עץ מהגוני ובקרבם פועם טורבו נוצץ, בשביל שהאדם המודרני יוכל להתענג בזמן היותו עובר מעיר לעיר וממלון למלון ולא חלילה להרגיש בנסיעה את תלאות הדרך עם מזגן 3 מהירויות, רדיו AM וקלטת של גבי ברלין, ובעליות נגרר ע"י משאית.
להתארח במלון שנבנה ועוצב ע"י מעצב על ומעסיק שף של מישלן עם ספא בגודל אצטדיון רמת גן, סוויטות שנלקחו מארמון בקינגהם ומעלי בבא ושבעים הגמדים, ומשרתים שמחייכים כל היום - בעל המלון לא ישמח לקבל תשלום בלירות ישראליות.
בעצם מה אני חופר לכם ? ,
שמי שבאמת שם לב למה שכתבתי בבלוג בחלוקה לימי הטיול יכול לבנות בדיוק אותו טיול לעצמו, עם התאמות פה ושם לצרכיו, בעלויות שווה לכל כיס !!!. וזאת לאחר שהפנמנו שחו"ל זה לא מסטיק במכולת.
כמובן שמי שעדיין מתעקש שאפשר לטייל בחו"ל חודש עם 100 אירו לא אני יעמוד בדרכו עם קלשון. (הייתה פעם תוכנית כזו למיטב זכרוני).
ולסיום אני מאחל לכל הנוסעים, שבאמת ידעו להפיק את המרב מהטיול ימצו את כל האפשרי והחלום, ולא יחסכו מעצמם הנאות שבשלב מאוחר יותר יחסירו פעימה שלא מימשו.
"השכנוע הפנימי, תירוץ ודרך להגיד לעצמך יצאתי פיתה" - משפט שלי מקורי !!! חחח
-
טיפ נוסף ככל שיהיו בהמשך אוסיף :
אפליקציה לניווט שטח פשוטה ומדוייקת שהצילה אותי הרבה פעמים בטעויות בניווט שטח בדגש למקומות בהם השילוט בעייתי / לא קיים / מכוסה שלג :
Komoot , התוכנה קלה לשימוש , עובדת חופשי ולא נצפו בעיות קליטה בשום מקום שטיילתי בטרק
-
טיפ נוסף - בנסיעה האחרונה שמתי לב שתוכנת ה"וויז" באוסטריה ושוויץ לא תפקדה כראוי.
התוכנה הפנתה אותי כל הזמן לכבישים כפריים, משניים, וסירבה בתוקף לקבל שינויים בהגדרות.
ניסיתי להגדיר מחדש כבישים מהירים וכבישי אגרה, עשיתי כיבוי והדלקה, מחקתי והתקנתי את האפליקציה, הקיצר מה לא .
נסיעה במדינות אלו בדרכים מסוג זה, למי שצריך להגיע מנקודה לנקודה בדרך הקצרה זה הופך לסיוט מהיר בכביש איטי.
המלצה חמה - שכירת רכב שמותקנת בו מערכת ניווט לווינית/רשת " חיה" חובה !!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! . זה למעשה " הציל " אותי מלהתברבר שעות מייגעות בדרכים איטיות ומאות דוחות מהירות ממצלמות ששתלו בעציצים בכבישים אלו.
-
רעבים ? צמאים ? סתם בא לכם קינוח ? אולי בירה ?
אז דעו לכם שאם אתם בשוויץ וזה תוקף אותכם בין השעות 14:00 - 16:00 אז ככל הנראה תישארו רעבים או צמאים.
רוב המסעדות ובתי הקפה וכד' נסגרים בשעות אלו לצורך מנוחת צהריים.
הייתי בטוח שזאת בדיחה שסיפרו לי עד שהרגשתי זאת על גופי.
הגעתי למסעדה לאחר שחיפשתי אחת כזו בשעה 14:00 ולבסוף מצאתי אחת יפה בהרים בין עצים ליד נחל כמו עמי ותמי, חניתי ונגשתי רגלית ואז אני רואה אדם יוצא מדלת המסעדה ואומר לי בשפה לא ברורה, סגור , הפסקה ומצביע על השעון יד שלו.
בהמשך הבחנתי בתופעה המעניינת הזו בכל יום .
אז טיפ - תכננו לכם את ארוחת הצהריים בשעות אחרות.
-
זה לא רק בשוויץ. גם בצרפת המסעדות סגורות בצהריים ואין פשרות. כל פעם שאנחנו שם צריכים לתכנן את היום ואת הרעב ולסנכרן גם עם החנויות שכן החנויות נסגרות ב - 12:00. הגעת דקה לפני הסגירה - זורקים אותך מהחנות. לפעמים התבלבלנו בין שעות הסגירה של החנויות לבין שעות הסגירה של המסעדות
.מנוחה זו מנוחה אצלם -
בהחלט.
ככה צריך לנהוג.
המנוחה של אדם חשובה יותר מכסף.
הלוואי אצלנו היו מתנהגים ככה.
הפסקת צהריים מזמן הוכיחה עצמה כחיונית
-
טיפ יומי - מציע לכל מי שמתכנן נסיעה לאירופה להתרענן ולקרוא את הכתבה בפורום של תקעי חשמל באירופה" בעמודת "נושאים חשובים" - יש שונים בין המדינות באירופה בשקעי החשמל בין אחת לשנייה ובין ישראל.
מציע לרכוש בארץ חבילת תקעים אוניברסלית המתאימה או עושה התאמות בין מכשירי החשמל הישראלים לשקעים המקומיים.
שלא יווצר מצב ונשארתם בלי לפ טופ , איי פד , פלאפון , ועוד, כאשר כל הסיסמאות, המפות והרשימות נמצאות במחשב המרוקן מטעינה. לא נעים.
לי זה קרה ועד שמצאתי פתרון , עברתי מדינה ושוב זה לא התאים.