טיול לאנגליה אוקטובר 2022 - דיווח חי מהשטח
-
@imeshy "כלל הקבוצות שהיו...פורסמו", אבל בעקבות מות המלכה החליטו לבטל את השביתות שתוכננו לאמצע ספטמבר. Services will also start later on Sunday 2, Thursday 6 and Sunday 9 October. Timetables are being planned and amended and these are expected to be available in our journey planner on: Tuesday 27 September for the services on Saturday 1 October Thursday 29 September for the services on Wednesday 5 October Thursday 4 October for the services on Saturday 8 October We are aware that there may be other forms of industrial action taking place on a much more localised level, on different dates and only affecting one or two train companies. Please check with your train operator in such cases. כפי שכתוב באתר, רק ב- 4 באוקטובר, פירסמו את לוח הזמנים החדש להיום. *אם לא עוקבים אחר החדשות, נרשמים לשירות עידכונים, לא יודעים(או מתקינים אפליקציה).
-
נהניתי בדובר. לא יודע אם זה הצדיק נסיעה של כמעט שש שעות באוטובוס, אבל גם הסיור הקצר על הצוקים שעשיתי כשהגעתי אתמול וגם הביקור היום בטירת דובר היו מהנים, למרות ששניהם היו קצרים מהנדרש. בטירת דובר אפשר לבלות חצי יום בכיף אם אתה רוצה לראות ולעשות הכל. לי היו קצת יותר משעתיים, אז הלכתי על החלק הימי ביניימי (המגדל הגבוה והמנהרות) וויתרתי על החלק ממלחמת העולם השנייה. מזג האוויר היה פנטסטי, במידה כזו שגרמה לי לחשוד בתירוץ שקבלתי לביטול השיט ("משבי רוח מעבר לגבולות הביצועים" כזכור). כדי להשקיט את הבטן הלכתי ורגלתי אחרי חברת השיט. נראה שאמרו לי את האמת. לא יצא משם שיט גדול בשעה שהשיט שלי היה אמור להיות, רק כמה שיטים קטנים לילדים בסירות.
-
הייתה לי חוויה מפוקפקת בטירת לידס. המקום הזה לא באמת מיועד למטייל בודד שמגיע באופן עצמאי. קודם כל, שירות ההסעות שפעל מתחנות הרכבת נפסק (כן, בדקתי קודם באינטרנט, היה כתוב שם שהוא פועל במתכונת מוגבלת). הגעתי בהליכה ברגל מתחנת Hollingbourne, ארבעים דקות עד שאתה מגיע לטירה עצמה. שנית, אין מקום לאכסון זמני של מטען. גררתי אחרי את הטרולי רוב הביקור ומרחקי ההליכה שם עצומים. גם שירות ההסעות הפנימי בתוך האתר לא פעל, אולי בגלל שאנחנו מחוץ לעונת התיירות. מיצג העופות הדורסים היה סגור בגלל שפעת העופות. הטירה מלאה באטרקציות לילדים (פארק חבלים, מתקני שעשועים, מיני גולף וכו') ולמבוגרים יש פחות מה לעשות שם. נהניתי מהמבוך (המדריך אמר שאני הראשון שפתר אותו לבד הבוקר!), אבל הטירה עצמה לא מעניינת למי שלא מעוניין בשחזור תקופתי של אחוזת אצולה משנות ה-20 של המאה הקודמת. הטירה מלאה בפולחן אישיות לליידי ביילי, גבירה שהסגולה המרכזית שלה, לפי הבנתי, היא שהיא שלמה הון כדי לשקם את הטירה. יש מוזיאון של קולרי כלבים שגם לא עניין אותי, מיצג קטן וחביב על המלכות שגרו בטירה, גנים יפים וזהו, פחות או יותר. יש המון עופות מים שלא ממש מתרגשים ממבקרים שזה נחמד מאוד אבל לא הסיבה להגיע לאתר כזה. בקיצור, אם אתם לא משפחה עם ילדים, מגיעים בסיור מאורגן, לנים באתר או מעריצים מושבעים של שנות העשרים או אחוזת דאונטאון, עדיף לבחור באתר אחר. טירת דובר למשל.
-
לא נעים, העיקר שאתה והגלגלים של הטרולי שרדו! *גם הסדרה היתה משעממת.
-
איזה סדרה?!
איך היו הגנים עצמם? מרשימים?
כמה זמן לקח לך המבוך עצמו?
-
"...מעריצים מושבעים של...אחוזת דאונטאון".
-
אחוזות דאונטון צולמה ב Highclere Castle, לא בטירת לידס... למיטב ידיעתי
-
imeshy - מה הקשר היכן היא צולמה? שאלת "איזה סדרה" והקשר הוא למה שכתב:"הטירה עצמה לא מעניינת למי שלא מעוניין בשחזור תקופתי של אחוזת אצולה משנות ה-20 של המאה הקודמת." - קוראים הכל ומבינים.
-
@imeshy2 לא מדדתי עם סטופר אבל אני מעריך שבסביבות ה-15 דקות. לגבי הגנים, מה שקרוב לטירה היה די מצ'וקמק בעיני. הטבע המרשים שם הוא האדמות מסביב, האגם ועופות המים, לא הגנים. אבל יש מצב שפספסתי גן אחד.
-
הייתי הבוקר במוזיאון המדע ב(דרום) קנסינגטון. אני מרגיש שאני חוזר על עצמי, אבל אפשר להיות שם יום שלם ולי היו רק שלוש שעות. טוב, אם נדייק נגמר לי הכח אחרי תערוכת המד"ב (שהייתה אחלה, דרך אגב). אולי אחזור לשם בסוף הטיול כדי להשלים את שאר המוזיאון. אם רוצים להספיק הכל בזמן הזה זה רק להסתכל על המיצגים בלי לקרוא את ההסברים או להפעיל את המוצגים האינטראקטיבים וחבל. אכלתי צהרים בקפיטריה של המוזיאון של ויקטוריה ואלברט והאוכל באמת מאוד טעים, אבל קר! וגם לא זול במיוחד...
-
אוכלים כדי לשבוע, לא להנות:)
-
האפליקציה ה-@#%!&# הזו! מישהו מבין למה לפעמים Google Maps עוברת אוטומטית למצב ניווט עם התחלת מסלול ולפעמים האופצייה הזו לא זמינה בכלל והיא נשארת במבט על על המסלול ונותנת לך להסתדר איתו לבד? אל תגידו לי שזה קשור לקליטה של ה-GPS. זה קרה לי במסלול שהתחלתי מעל הקרקע והייתה יופי של קליטה. בפרט, ראו את הנקודה שמייצגת אותי נעה על המפה. רק מצב הניווט לא היה זמין.
-
השלמתי את המסלול ב-Longleat Forest. לא היה גשם, רק בוץ. היה כיף, אבל למעט שני כלבים וסנאי לא ממש ראיתי חיות בר, ובחלק המזרחי של המסלול חלק מהנתיב של Alltrails היה יותר דמיון מודרך מעובדה קיימת. לפעמים הם סתם פספסו בעשרה מטר ימינה/שמאלה - וכשהצמחייה סבוכה זה משנה - לפעמים הנתיב שלהם פשוט לא היה קיים.
-
פוסט זה נמחק! -
תודה על העדכונים השוטפים!
-
אז הייתי בסטונהנג'. מזג האוויר המשיך לחייך אלי. התחזית שאני ראיתי להיום בסולסברי הייתה גשם. למרות שאתמול ירד גשם והיום בבוקר היה קר וערפילי, באתר עצמו הייתה שמש במידה כזו שהפריעה לצילומים. המעגל מרשים אבל כל מה שמסביבו באתר די מחוויר בצילו. זה כולל את התצוגה של ממצאים מהחפירות הארכאולוגיות והדרכת האודיו, שרובה, תסלחו לי, נפנופי ידיים. על השאלה המעניינת באמת - למה שימש המעגל - אף אחד לא יודע לענות, אז במקום ממלאים אותך בכל מיני פרטים טכניים לא מעניינים כמו מאיפה האבנים של המעגל ואיך הפועלים שבנו אותו חיו וחפרו תעלות, וכל מיני היפותזות שמבוססות על ממצאים ממקומות אחרים מאותה תקופה. לא מומלץ להגיע לאתר באוטובוס מסולסבורי, הייתה לי חוויה לא נעימה איתו בשני הכיוונים. הדרך הנכונה להגיע לאתר היא כנראה במכונית ובשעת הפתיחה באותו יום, לפני המסות של הקבוצות המאורגנות.
-
אני דווקא מאוד התעניינתי בהדרכה הקולית. לוקח כשעה לשמוע את כולה. התהלכתי באיטיות והתמסרתי למידע שהועבר בצורה מענחינת לטעמי. כמובן שלא יודעים לשם מה הוא נוצר, והתאוריות לכך מועברות בצוקה ברורה . חולק עליך בכך שהמידע הטכני אינו מעניין . הוא הוא המעניין. כיצד ומאיפה העבירו את האבנים העצומות ולא רק לשם איזו סיבה.
ממליץ גם ללכת שני קילומטר ממרכז המבקרים (מצאתי אותו לא ככ מעניין) ועד לאבנים עצמן ולחזור עם ההסעה. מוסיף עוד קצת טבע כפרי נעים
-
שמח בשהילך שמזג האוויר מוצלח
-
הלכתי את השני קילומטר האלו, לפחות בכיוון אחד. ואותי הפרטים הטכניים לא עניינו. 'צטערת. עניין של טעם.
הנה קיטור, כי מזמן לא היה אחד רציני. קיוויתי שהמלון הרביעי בלונדון ישבור את הטרנד השולט בטיול - מקומות האירוח ה"צנועים" ונטולי הכוכבים מחוץ ללונדון מנצחים בנוק אאוט את מלונות ה"יוקרה" המכוכבים בלונדון מבחינת תנאים בסיסיים. היו שבחים עד השמיים על המלון הזה והמיקום שלו אכן מצויין, בלב סוהו. במקום זה קבלתי חדר מלון בסגנון הארי פוטר, ולמרבה הצער החלק שבו הוא גר בארון מתחת לגרם המדרגות ולא בטירת הוגוורטס. ידעתי מראש שהחדר יהיה קטן. מה שלא ידעתי שהוא יהיה בקומת מרתף (סליחה, Lower Ground) ושהנוף מהחלון יהיה קיר. החדר גם ככה קטן. לשים אותו בקומת מרתף עם חלון לקיר רק מחזק את תחושת הקלסטרופוביה שהוא משרה. למה לעשות דבר כזה? בחיי שהיה כבר עדיף לוותר על החלון. אני מניח שהאשמה בי שלא בררתי מראש עם המלון שהחדר אינו בקומת מרתף, רק שלא העליתי בדעתי שמלון ארבעה כוכבים מהולל בלונדון יציע בכלל חדרים בקומת מרתף, כמו שלא העליתי בדעתי שמלון כלשהוא יציע את הארון מתחת לגרם המדרגות בתור חדר להשכרה. עכשיו אני מניח שאיפהשהוא במרכז לונדון גם זה קיים.
-
תדמיין שזאת חווית בונוס אחרי סיור הארי פוטר, יש במקרה טלוויזיה להקל על הקלאוסטרופוביה? ניסית לבקש מפקיד.ת הקבלה להחליף את החדר? *תגיד תודה שלא מהלכים עכברים(או דומיהם) בתוך התקרה האקוסטית - מקרה שארע בחדר עם חלון שמשקיף לפחי האשפה של המלון. מקווה שהצלחתי לעודד אותך:)