המלצה על מסלול טיול באיטליה
-
שלום לכולם,
אנחנו נוסעים פעם ראשונה לאיטליה (טיול של שבוע ימים) ונשמח לעזרה והמלצות על מסלול.
פתוחים להצעות, לדוג' - מסלול ברומא, מחוץ לרומא, שילוב וכו.
מספר נתונים חשובים:
זוג+ילד בן שנה וחצי
סוף נובמבר
נחיתה ברומא
אין אפשרות לשנות יעד ומועד
תודה מראש
-
מזג האוויר ברומא הוא בעל דמיון מסויים לישראל. כלומר חורף אבל לא קיצוני. לפיכך, נראה לי שהנכון בעבורכם יהיה להיות ברומא מספר ימים , עם גיחות לאתרים קרובים (ברכבת) כגון: טיבולי, אורבייטו, ועוד.
לחילופין, גם טוסקנה עשויה להיות מתאימה וקרובה לרומא. לתחושתי, חבל אמלפי פחות יתאים
-
כנראה שרומא מתאימה יחסית מבחינת מזג אויר, אבל מנסיוני עיר פחות מתאימה לטיול עם בן שנה וחצי. אולי באמת להתמקם באזור רומא ולטייל משם או לנסוע לטוסקנה.
-
סוף נובמבר באיטליה -דומה לדצמבר בארץ. הנחיתה וההמראה מרומא -עובדה. שבוע ימים במבינו עם עגלה בן שנה וחצי. אלו הנתונים הלא פשוטים למסלול הטיול.
רומא עצמה תהיה מורכבת עבורכם לשבוע מלא אולי חלק מהימים ברומא עצמה וחלקם על בסיס תחבורה ציבורית לערים אחרות בסביבה(טווח של שעה בערך) הוצעו כבר חלופות למעלה.
אופציה שנייה- לשכור רכב- לנסוע ליעד במרכז טוסקנה למשל ולטייל בעיירות, בדרך היין (השוממת למדי אחרי הבציר), ופירנצה. המינוס המרכזי- רוב העיירות במעלה גבעה ,לא מאד סימפטי עםהעגלה. (לא שרומא יותר ידידותית בהיבט זה). היתרון -קצת יותר מרחב ותחושה של איטליה האמיתית (או התיירותית), אפשר לארגן נכון את היום והוא ישן בשעות הצהרים בנסיעה במכונית בין יעד אחד לשני (לא יותר מ2 יעדים ליום).
ממליצה על לינה סטטית- ובגיל הילד,אולי גם עדיף לינה שיש בה מטבחון להכין לו אוכל כשהוא רוצה וצריך ולא להיות תלויים בטוב ליבו של מטבח מלון. לא להתנייד במקומות הלינה כדי שיתרגל. אם הוא ישן מוקדם- הייתי בוחרת לינה בדירה בה חדר שינה וסלון, וכאשר הוא ישן בחדר אחד ההורים יכולים להיות בחדר השני באופן חופשי בלי לחשוש שיתעורר, חדר סטנדטי במלון לא יתן לכם אופציה זו.
-
@imeshy2 תודה רבה.
האם יש לך המלצות למקומות ספציפים מחוץ לרומא שכדאי לעשות אליהם גיחות? האם לשכור רכב או לא?
-
@יונית תודה רבה.
רלוונטי ליסוע לטוסקנה ליומיים?
בסופו של דבר יש לנו 4 ימים נטו. ברוטו שישה (מגיעים ראשון בצהריים וטסים חזרה בשישי מוקדם בבוקר).
-
אם יש לכם 4 ימים נטו--ברור שלא.
תשארו ברומא, מקסימום גיחה ליעד סמוך (טיבולי למשל).
בלוח זמנים כזה-- אין מה לנסוע למרחקים וגם לא לשכור רכב.
-
בטח כשאתם עם ילד קטן, לא כדאי לנסוע מחוץ לרומא ליומיים. רק שכירת הרכב לוקחת זמן, תיאלצו לקחת כיסא עבורו וגם הנסיעה כמובן לוקחת זמן.
אני הייתי נשאר ברומא לאורך התקופה (בסך הכול 4 ימים, זה לא הרבה לרומא) ואם כבר רוצה לגוון - אז הייתי נוסע למקומות קרובים כגון טיבולי ואחרים - עם רכבת.
שימו לב שרומא מרוצפת בצורה כזו שקשה ללכת עם עגלה. מנשא יהיה טוב הרבה יותר (במידה והילד מסכים)