סיבוב סתווי בסקוטלנד היפה
-
אני גם חושבת שעבור הנהג הסביר, נהיגה בשמאל לא צריכה להיות דיל ברייקר לביקור באזורים האלה של העולם. בעיני יש שני דברים עיקריים שצריך לשים אליהם לב: א. לוודא שאתם לא קרובים מדי לשוליים השמאליים. בתוך כך, לשים לב האם יש נתיב אופניים ובעיקר האם יש בו רוכבים. לשים לב אם יש רוכבי אופניים משמאל גם בלי נתיב ייעודי. ב. כיכר היא סוג של מחלף חד מפלסי. צריך להכנס לכיכר בנתיב הנכון שמוביל אתכם ליציאה הרצויה. לא מחליפים נתיבים בכיכר. לרוב, בכניסה לכיכר מסומן על הכביש לאן לוקח כל נתיב. צריך להכנס בהתאם. אם לא מסומן על הכביש או אם לא מעשי לראות, אפשר להעזר בכלל האצבע הבא: האם היציאה שלי היא לפני השעה 12 בשעון - צריך את הנתיב השמאלי. אם אחרי 12 - את הימני. זה יהיה ברור יותר כשתתחילו לנסוע ויהיו כיכרות.
כל היתר זה כבר פחות קריטי, בעיקר בדרכים הכפריות, שבהן אכן אין המון תנועה ומראש יש הרבה פחות תמרורים וסימונים על הכביש. הנהגים, ברובם הגדול, ממילא סבלהיים ואדיבים. במובן זה הנהיגה קלה יותר מבארץ.
-
אני הייתי נזהר מליעץ כמה קל ופשוט להתרגל לנהיגה בצד שמאל.
כשאין מכוניות מסביב ו/או נוסעים לאט אז אולי אפשר להסתדר.
אבל בשעת חירום, כשיש צורך להגיב מהר, חוזרים לאינסטינקטים הישנים שטבועים בנו שנים רבות, ואז תהיה בעיה!
-
זכותך להחזיק בדעה הזו, אני לא מסכימה. שמעתי את הדעה הזו בעבר, אבל חוץ מאשר ״אני מרגיש/ה שזה ככה״ לא נתקלתי בשום עדות לזה שזה נכון באופן גורף. אגב, דווקא כשיש מכוניות מסביב הרבה יותר קל להתמצא ולהבין בדיוק איך נראה הכביש ואיך נראות הפניות.
-
ברור שזו זכותי להחזיק בדעה זו, והיא איננה מתבססת על "אני מרגיש שזה ככה" אלא על נסיון בנהיגה בצד שמאל בקפריסין. ברור שזכותך לא להסכים, אבל דעתך "משוחדת", כי את גרה באנגליה והנהיגה בצד שמאל מוכרת לך. זה לא המצה אצל מי שמגיע לטיול קצר. אם צריך לזכור את הכללים שפרטת אז כבר יש בעיה.
-
תודה רבה שקד! מאוד נהנתי מהדיווח הזה
-
אני קורא לאט לאט ופשוט מתמוגג. תודה רבה !
כשהייתי באנגליה, הרגשתי כמו "דג על הכביש" בערך אחרי חצי שעה של נהיגה. בהתחלה נוהגים קצת יותר לאט ואז פתאום זה הופך להיות הגיוני וברור לגמרי
-
האמת היא שאני אודה לכולם אם השרשור הזה ישאר סיכום טיול ולא יהפוך לדיון של ״נהיגה בשמאל - בעד ונגד״. אפשר לפתוח דיון חדש בנושא הספציפי הזה.
-
צודקת בהחלט, רק שימי לב שאת עצמך הגבת למי שכתבו על זה ואפילו הרחבת את הנושא, אז מובן שאחרים הצטרפו. בלי שום קשר, השרשור שלך מעניין והתמונות יפות מאד. אני חולק על הדעה שאדינבורו נהדרת, בעיני ממש לא, אבל זה עניין של טעם.
-
טוב לשמוע שאתה נהנה מהסיפור. אני מודה לך ולכל האחרים שהגיבו.
לגבי אדינבורו - אפשר לא להסכים על הכל, זה בסדר גמור.
המשך טיול נעים!
-
קראתי כסיפור מתח שלם. חוץ מהרכבות, המכונית הלא קיימת, הפנצ'ר, טעות ההזמנה בלינה---- מה עוד יכול היה להשתבש? ובכל זאת- יצאת בשלום, והרווחנו כולנו יופי של טיול בפיסה של סקוטלנד.
-
איזה כיף של עוד סיפור ממך שקד! תודה! לגבי הפנצ'רים הרסת לי את התיאוריה שזה קורה יותר למי שלא רגיל לנהיגה בצד שמאל...
-
תודה רבה על השיתוף, שקד. בדיוק חזרנו מסקוטלנד ואכן פשוט התאהבנו.
לצערי פספסנו את אדינבורו, בגלל שינויי טיסות מרגיזים של הרגע האחרון.
אני חושב שהסתיו היא עונה נהדרת לטייל בסקוטלנד. הצבעים, אין מידג'ס ופחות עמוס. החיסרון הבולט הוא שעות אור מעטות יחסית, אך בתקופה זו של אמצע אוקטובר הן עדיין סבירות - מחשיך באזור שש וחצי בערב (אולם, לקראת סוף אוקטובר נכנס שעון החורף - ואז באמת אין זה זמן טוב לנסוע כי מספיקים מעט מדי).שיהיו לך ברשימה טיולי טבע: באזור גלנקו - העמק הנעלם. באזור פורט וויליאם - מפלי סטיל.
עוד ארחיב; כפי שראית אני משתף בשרשור מקביל

-
היי ניב, ראיתי את השרשור שלך ואני עוקבת בעניין. ארשום לפני את ההמלצות שלך. אני מסכימה איתך לגבי טיול בסתיו (גם אני מצאתי בעיקר יתרונות), אבל אני חושבת שבפעם הבאה אני אנסה את האביב. קצת הצטערתי שהאברש (heather) היה בסוף הפריחה, ואני בטוחה שכשפורח זו חוויה מיוחדת. בכל מקרה, תהיה פעם נוספת מבחינתי. ממתינה לקרוא את הסיפור שלך.
-
איזה סיבוב סתווי יפה!
הכותרת מרמזת על סיפור רגוע ושלו, אך איזה סיפור מתח היה לכם:
שביתת הרכבות, השכרת הרכב, פנצ'ר כפול ועוד ועוד.
תודה רבה על הדיווח המפורט ועל התמונות היפות.
נראה טיול מהמם! בריכת הפיות באי סקאי נראית ממש מכושפת וקסומה!
גרמת לי חשק לטייל שוב בסקוטלנד ולהשלים מקומות שלא הספקנו לטייל בהם (אדינבורו, האי סקאי ועוד).
-
@שקד אז גם אני הגעתי בסופו של דבר לקרוא את הסיפור
ואני רואה שפנצ'ר הוא חלק מהטיול לא רק אצלנו.....
יופי של תמונות ואיזה כיף שלפחות פה בפורום עדיין כותבים [קראתי אותך בעבר בפורום טיולי משפחות]