לונדון הגעה בשעות הלילה
-
היי מסתכלים על טיסות ללונדון בנובמבר.
רוב הטיסות עם דרך WIZZAIR, עם נחיתה ב 01:30 בלילה.
עם אפשרות לנחות בגטוויק או לוטון.
עוד לא רכשנו מלון במרכז.
אבל אשמח לדעת האם יש לכם המלצה על שדה תעופה והגעה למלון (היכן שלא יהיה).
דברים שצריך לקחת בחשבון.
תודה לכל עצה
-
למה לא להתחיל טיול באופן רגוע ? ולא להתרוצץ באישון לילה משדה התעופה ללונדון.
בדקתם טיסות של בריטיש או אפילו אל על ?
טיסות נורמליות שמגיעות בשעות נורמליות ונוחתות בשדות תעופה מרכזי היתרו מודרני עם נגישות נהדרת למרכז לונדון.
להגיע ללונדון בשעה 03:00 ומה ?
הלך הלילה והלך היום.
לגבי הגעה למלון, אני ממליץ על הסעה פרטית משדה התעופה בהזמנה מראש או דרך המלון או באמצעות אתר אינטרנט של חברת ההסעות.
אפשר גם במונית או במקרה אחר גם ברכבת.
-
ראה את הלינק הזה - פירוט מלא של שדות התעופה בלונדון
מבחינת אפשרויות הגעה, יש רכבת מהירה לגטוויק למרכז לונדון (לוקחת כמה דקות יותר מאשר המקבילה מהית'רו)
אם לא רוצים לקחת אותה, ההגעה תהיה ארוכה יותר.
ובאופן עקרוני גטוויק נוח יותר מלוטון. רק צריך לבדוק את תדירות הרכבות בלילה.
אגב, קח בחשבון, שמה שלא יהיה, אתה תגיע למרכז לונדון מאוד מאוד מאוחר.
-
זו לא הייתה השאלה , על ההעדפות שלך
אלא טיסה של וויזאייר שנוחתת ב01.30 בלילה .
אם יש לך מידע לגבי הגעה בשעה כזו מגטוויק או לוטון והעדיפות לגבי הגעה מהם ללונדון-
אנא הרחב את ידיעותינו.
אם לא---כל מה שנכתב , לא רלוונטי לשאלה.
-
מבדיקה מדגמית, הרכבת אקספרס היא בתדירות של 2 בשעה, גם בשעות הלילה הקטנות. שימו לב שהיא מגיעה לתחנה במרכז לונדון (ויקטוריה ואחת נוספת) ומשם צריך להתנייד עד למלון שלכם.
לא יודע עד כמה זה נוח ונעים בשעות הללו.
-
אנחנו טסנו להיתרו בהלוך וחזרנו מלוטון. בשני המקרים הזמנתי הסעות מראש, BATRANSFERS נדמה לי. היינו משפחה עם ילדים ומזוודות, ולא בא לי להיסחב עם זה בתחבורה הציבורית ומעברים בין רכבות. הסעה הייתה משמעותית יותר זולה ממונית. ללוטון לקח שעה להגיע מהמרכז, היתרו פחות. שני הנהגים נהגו בסדר והיו ידידותיים, רק שהראשון טעה בטרמינל והייתי צריך להרים טלפון לחברה ולחכות עד שיגיע אליי.
-
ביקשת ייעוץ והמלצות ודברים שצריך לקחת בחשבון.
המלצות - תקבל פה מכל קצוות הקשת , כל אחד לפי דעתו וטעמו האישי החל מטיסות מומלצות חברות תעופה סדירות / לואו קוסט , נחיתה בשדות תעופה מרכזיים ומשניים, ודרכי הגעה למרכז לונדון מרכבת ועד לנהג צמוד ברכב פאר. הביעה היא איך מחליטים ? אין תשובה חלוטה ! זאת הבשורה המרה. ובכל זאת פה בא החלק הבא :
ייעוץ - גם כאן הייעוץ הוא מאוד סובייקטיבי וגם כאן תידרש לקבלת החלטה אישית , אבל הנתונים החשובים שאתה צריך לשקלל הם :
- שעת נחיתה בלונדון - כמובן שלא בשעות הלילה המאוחרות, כי אז אתה מוצא עצמך מסתובב באישון לילה או בשעות הקטנות ברחובות , כי יש מלונות שזמן הקליטה שלהם הוא מוגבל ולכן צריך לשים לב לפרט שכזה - של דלפק צ'יק אין 24 שעות.
- אין כל כך הרבה מה לעשות בשעות האלו ואתה תהיה עייף מכל היום ותרצה ככל הנראה ללכת לישון , אבל עד שתגיע ועד שתרשם במלון ועד שתלך לישון יהיה כבר בוקר ואז הפסדת יום.
- מה עושים ? טסים בשעות הבוקר או בשעות הצהריים ומגיעים בזמן שפוי ללונדון שאינו פוגע בשגרת החיים והגוף.
- שעות הטיסה הטובות הם בדרך כלל נמצאות בלוח הטיסות של החברות הסדירות כמו בריטיש ואל על ( לדוגמא בריטיש ממריאים מנתב"ג בשעה 07:00 ונוחתים בהיתרו בשעה 10:30 שעות מקומי , הרווחת יום ששלם לטיול.
- מטוסי אל על ובריטיש הם גם מציעים את המטוסים הטובים מסוגם בעולם התעופה כיום ( מטוסי רחבי גוף מפנקים שבדרך כלל לא טסים לאירופה אלא משמשים לטיסות טרנס אטלנטיות, טיסות לואו קוסט משתמשים במטוסים צרי גוף ( כשמם כך הם ).
- עוד עיצה - הגעה למלון - המלצה שלי הסעה פרטית , אבל אתה יכול לברר גם לגבי שאר האפשרויות , בשדות תעופה מרכזיים וגדולים ומודרניים יש שפע של אפשרויות תחבורה וזה עוד יתרון.
דברים שצריך לקחת בחשבון - שאם תבחר בתבונה תהנה !!!!!!!!!!!
דברים שלא צריך לקחת בחשבון - לונדון יקרה יחסית, אבל נסעת להינות, ואתה יודע שהנאה עולה כסף והרבה , אז זה הדבר האחרון שכרגע צריך להציב לך מגבלות. יהיה לך הרבה זמן אחרי הטיול לחשוב על העלויות .
-
מי שטס ללונדון עם ויזאייר עם נחיתה בלילה כנראה חושב על הכסף לפני הטיול, לא אחריו.
לונדון גדולה ואי אפשר להיות קרובים להכל. עצה שלי לגבי המלון - לקחת מלון באיזורים 1-2 וקרוב לתחנת מטרו. עדיף תחנת מטרו עם שילוב של כמה קווים כדי שתוכלו להגיע לכל מקום עם פחות מעברים. מבחינתי גם מלונות של 3 כוכבים הם בסדר גמור, למרות שהמגיב מעליי בטח לא יסכים וימליץ על 5 כוכבים בלבד. כי באתם להנות ותחשבו על הכסף אחר כך.
-
אם תבחר בגטוויק מאוד נוח ללון בשדה בפרימייר אין (יש לעבור ברכבת הפנימית לטרמינל צפוני אבל זה קצר ופשוט ומהיר מאוד).
אני בשעות כאלה מעדיפה לא להתחיל המשך נסיעות הלאה.
-
תגובה להארות ולהערות לגבי בחירת הטיסה. מבלי להיכנס לפרטים אני עובד בתחום הרפואי, מה שאינו מאפשר גמישות בלקיחת ימי חופשה שבדרך כלל מתוכננים מספר חודשים מראש. באופן ספונטני, בדקתי לגבי טיסות ללונדון בימי החופשה הקרובים. סתם לסבר את האוזן, בתאריכים שאני בודק בנובמבר, המחירים בעל אל ובבריטיש אירוויז המחיר לזוג נע סביב 2300$-2700$, מוזמנים לבדוק. בעוד שבוויז המחיר סביב 600$. שעות החזרה מאוד נוחות. האם שווה לשלם 6,000 ש"ח יותר כדי להגיע בשעה נוחה יותר... זה כבר שיקול שכל אחד יעשה בעצמו לפי רצונו ויכולתו.
-
אתה לא חייב דין וחשבון לאף אחד. שאלת שאלה מאוד ברורה לפי מה שאפשרי או רצוי לך ( וזה הטיול שלך). לא רואה הרבה סיבות לדיון.
ולענייננו - אני במקומך אולי הייתי מחפש משהו בתקציבך קרוב לשדה, רק כדי לחסוך עייפות ובלאגן. דברים יראו הרבה יותר ברור למחרת אחרי כמה שעות שינה..
-
ליר היקר,
כפי ששמת לב, יש בפורום גורם שלא באמת מייעץ, אלא רק מעוניין בהפצת משנתו שאינה רלוונטית. ייטב לך פשוט להתעלם מדבריו שאינם מופנים אליך.
ולעניינך. אתה יכול לתת את התאריכים המדוברים כך שנוכל לבדוק יחד איתך? האם ניתן לזוז קדימה/אחורה ביום/יומיים?
אני דווקא חולק על הצעה לישון ליד השדה. לוקח זמן להגיע למלון גם בשדה עצמן. וגם ההתארגנות במלון לוקחת את הזמן שלה. וכל זה הוא משהו שתצטרך לעשות פעמיים. לטעמי, כדאי לקחת מונית מהשדה (או הסעה, גם ממליץ על ba transfers) ולבצע את הלוגחסטיקה של ההתחלה פעם אחת בלבד. להערכתי, החיסכון בזמן בין הלינה בשדה לבין מעבר לעיר בדרך המהירה ביותר, יהיה 45 דקות לכל היותר.
ואגב, בהתייחס לנסיעה במונית, הרי שלוטון רחוק מלונדון 45 דקות נסיעה וגטוויק שעה. עלות המוניות דומה לעלות בישראל. כך שאפשר לצפות למחיר של כ 300 שח בערך
-
אני מסכים עם כל אחד , אפילו עם כאלו שלא כתבו את דעתם , אז כך שגם אם לדוגמא - ילון השואל באכסניית נוער או "חושה" לשפת הים או לדוגמא - יטוס בטיסת מטען עם טייס שיכור, לא אני אתנגד, מה שכן אציע דרכי פעולה נוספים.
אני מציע לשואל עוד שיטות פעולה ונותן לו זרקאור וחשיפה לטעמים נוספים.
לא נכנס לכיסו של השואל והמלצותיי אינן מושפעות ומוסטות בגלל עלויות , אלא מקצועיות נטו ומוכוונות מטרה אחת "מקסום ההנאה".
אם יעלה השואל ויגיד יש לי תקציב מסויים ואני מוגבל בתאריכים מסויימים, אז פה צריך כבר לחשוב באופן קשוח הרבה יותר ופה אין לי יכולת ממשית לייעץ. ומראש מבקש את סליחתו.
כמובן ששיטות הפעולה שאני חושף הם הרבה יותר קלות ליישום כי הוסרו מעליהם רוב המגבלות והם גמישות ולא מצריכות שום מאמץ או חיפוש או התלבטות.
-
רק רוצה להעיר שגם טיסה שיוצאת ב7 בבוקר שורפת יום. הגעה לשדה התעופה ב4 או 5, נסיעה לשדה שלוקחת זמן בהנחה שלא גרים בכפר טרומן. כשנוחתים ב10:30 טיול מעמיק בלונדון נראה קצת פחות לעניין.
-
-
אנחנו נחתנו בגטוויק בשעה דומה. למעשה, בכמעט שעתיים איחור בשעה 3 בגלל עיכוב בטיסת ההלוך של וויז אייר (גם טיסת החזור התעכבה!). לנו הייתה הסעה שקיבלנו דרך דיל בבוקיג כשהזמנתי דרכם את המלון Nyx Holborn (מומלץ, אגב). משך הנסיעה היה כמעט שעה (50 ומשהו דקות). אין בשעות האלה רכבות אקספרס, רק רכבות מאספות שהנסיעה בהן אורכת זמן דומה. לכן, מומלץ בחום לקחת הסעה בשעות האלה.
החזור היה בשעות היום ואת זה נסענו במונית מהמלון לתחנת הרכבת פרינגדון (כ-10 פאונד למונית) + רכבת אקספרס שעוצרת ממש בתוך השדה (כ-9 פאונד לאדם). מאוד נוח!
-
לא מכיר את שדות התעופה בלונדון אבל הרבה פעמים נוחת בשעות ערב או לילה עם או בלי ילדים ובדרך כלל מוצא יתרון במלון בשדה תעופה בטרמינל עצמו. לפעמים גם מספיקים לאכול בטרמינל ובבוקר קמים ונוסעים
-
ההגעה בטיסות לואוקוסט ללוטון בשעות של לפנות בוקר היא בחירה שצריכה לקחת בחשבון את המורכבות/אי הנוחות בהגעה למרכז לונדון. סקירה קצרה, 4 נמלי תעופה עיקריים, היתרו גטוויק סטנסטד,לוטון. היתרו הנגיש הקרוב והנוח ביותר.הגעה עם רכבת מהירה,קו אליזבט החדש,או פיקדילי תחתית רגילה,גם נוח. כפי שציינו מגטוויק יש רכבת ומחליפים כנ"ל מסטנסטד. מלוטון גם כן יש תחבורה, אולם בשעות הלילה הדבר מעט יותר מורכב. השאלה שעולה אם הבחירה להגיע ללוטון היא סופית ואם החסכון הכלכלי במחיר הטיסה שווה את ההוצאה והזמן בהגעה מלוטון ללונדון בשעות ההגעה לפנות בוקר, בד"כ שבודקים לא. בעיקר אם מדובר במספר אנשים. יש שבוחרים במודע בלוטון ומשקיעים בהסעה פרטית בנסיבות אלה,ויש שהבחירה היא מהעדר אופציות טיסה אחרות להגעה או אי ידיעה של ההבדלים בין השדות וסדרי ההגעה וכו'. בד"כ עקרון עדיף להגיע להיתרו. או גטוויק. מאוד תלוי גם להיכן בלונדון צריך להגיע.לונדון ענקית זו לא תל אביב. במידה והטיסה ללוטון זו בחירה סופית, ומדובר במספר אנשים, יש בפורום הרבה מידע והמלצות על הסעה פרטית רגילה, שמזמינים מראש, מלוטון לתוך לונדון. זו דעתי לגבי ההגעה ללונדון במקרה זה. הגישה העקרונית היא שבמידת האפשר כדאי להגיע ללוטון בשעות היום, וברמה המוחלטת טיסה להיתרו תמיד עדיפה כשהיעד היא לונדון העיר. בכל מקרה, זה עניין טכני, והעיקר שבחרתם לונדון,עיר מדהימה שתתאהבו בה,ותרצו לחזור אליה שוב, כך שתןוכלו לטוס גם להיתרו. נסיעה טובה. הערה חשובה, סטנדרט השירותים וההסעות משדות התעופה בד"כ גבוהה מאוד, ולכן השירותים שתמצאו בגיבוי המלצות כנראה יועילו לכם.
-
לגבי שעת ההגעה, תגובה לקרני, אכן כך, הטיסה של שעות הבוקר, מנתב"ג, ב7 בבוקר, אכן לא מתאימה לכולם,ומתגלה כמעייפת, וברגע שקמת מאוד מוקדם להגיע לטיסה, שיוצאת ב7, ההגעה ללונדון היא ב10 וחצי בבוקר שעון לונדון,5 שעות טיסה בקיזוז אזורי הזמן. בד"כ מגיעים עייפים, וצריך להזמין צאקאין מוקדם מראש, אחרת ממתינים לחדר במלון אלא אם זו דירה או משפחה. על מנת לנוח, אין כאן רווח של יום אמיתי, בכל זאת למשיכימי קום יכולה להתאים. הטיסה הטובה ביותר היא של 10 בבוקר, הגעה בצהרים ב1.30, הגעה למלון, ויש חצי יום אבל נינוח. בעבר הבחירה שלי היתה, דווקא הטיסה של בריטיש ב16.45. הגעה ב20.45 בערך לונדון, קמים ליום חדש, למשל טיסה בחמישי 16.45, לסופ"ש ארוך. זו בחירה שהוכיחה את עצמה ברמה הטכנית מאוד כי כל טיסה ארוכה מעייפת ולרוב רוצים לנוח אחרי, וכשמשתחררים מלהרוויח יום כביכול,למעשה זו יכולה להיות הבחירה הטובה ביותר, מגיעים עייפים ישנים לילה שנמתח גם כך בגלל הפרשי השעות בזמן. קמים ליום חדש רעננים כבר בלונדון!.זה בעיני הפתרון הטוב להתגברוות על הפרש הזמן,ועייפות הטיסה. אבל זה מאוד תלוי איזה דפוסי שינה לטסים, יש אנשי בוקר שרגילים לקום ב5 לעבודה ולכן טיסה בוקר טובה להם עם מנוחת צהרים קלה.ויש שלא. הערה לגבי החזרה, למי שרוצה להרוויח כביכול זמן בלונדון, ביום האחרון, ובוחר טיסת לילה, מניסיון, טיסות הלילה לא תמיד נוחות ומי שאינו נרדם בקלות שלא יטוס בהן, עדיפה הטיסה של אחרי הצהרים והגעה בחצות או ב2 לנתב"ג, שינה בבית גם אם לא ארוכה, הזמן המועט שתרוויחו בלונדון בהפרש בין טיסת לילה לטיסה שלפניה אחרי הצהרים לא מוכיחה את עצמה, עם זאת שתי האופציות טובות. ונוחות מאוד.
-
הפורום הזה מאבד אט אט את הraison d'etre המקורי שלו. נכנס אדם ושאל שאלה טכנית, אשר דרשה תשובה/פתרון טכני גרידא. אם הוא בחר לטוס בשעות הללו, הוא לבטח ידע מה המשמעות ומה החלופות. הוא רק רצה טיפים לגבי שלבי הביניים מכאלה שעשו את זה בעבר.
מעטים טרחו וענו לעניין. במקביל הוא זכה לתובנות לחיים והמלצות כיצד עליו לחיות ולתקן את דרכיו, מתי ואיך לטוס וכו'.
ים הגיגים אישיים מדמויות מוכרות וקבועות בפורום. כולי תקווה שהוא ידע להתעלם ולדלג מעל השורות הארוכות ומלאות החשיבות עצמית ולגחך כמו רובנו כאן שמחפשים תשובות ולא איך להעביר את הזמן.
תהנו בלונדון