דיווחי שלכת און ליין ממדינת ניו יורק
-
תודה דבורה שאת ממשיכה לעדכן אותנו בתמונות ובהסברים, מתישהו נוכל גם לנסוע לשלכת כזו....
-
תודה פנינית שאת מלווה אותי ותודה לך מוני. מכיוון שרוב הגולשים בפורום עושים טיול מתגלגל ואנחנו מעדיפים טיול כוכב נדרשת הרבה עבודת הכנה עצמית, אבל היא מהנה מאוד. כמו הרבה מכורים לטיולים אני נהנית מכל טיול שלוש פעמים: פעם ראשונה בהכנה, פעם שניה בטיול עצמו ופעם שלישית כשאני מספרת את סיפור הטיול.
27.10.2022
עדיין ברוצ'סטר - הגשם שירד אתמול אחה"צ ובערב והרוח החזקה בלילה ובבוקר גרמו להרבה עלים לנשור והרבה עצים כעת עירומים באופן מלא או חלקי, אם כי עדיין רואים מקבצי צבעי שלכת. היה קפוא לכן הסתפקנו בטיול קצר באחד החופים היפים.
28.10.2022
היום עשינו נסיעה ארוכה לעיירה Stroudsburg, PA Stroudsburg, PA
לאורך רוב הדרך השלכת אחרי הפיק, חלק מהעצים או הענפים עירומים אך עדיין רואים מעט צבעי שלכת. פה ושם יש ריכוז עצים עם שלכת יפה.
-
היתה לנו נסיעה מאוד ארוכה לפי גוגל היה צפוי כחמש שעות, עשינו שלוש עצירות בדרך. רוב העצים עירומים באופן מלא או חלקי לאורך רוב הדרך. פה ושם כתמי צבע יפים. עצירה ראשונה ב-Taughannock Falls ליד איתקה. היינו שם בטיול לפני כ14 שנים. הפעם היה מאכזב מאוד, הזרימה במפל ובנהר היתה חלשה ובכל זאת מצרפת תמונה להתרשמות.

-
אחר כך עשינו עצירה קצרה נוספת ליד האגם ב-Taughannock Point על חוף Cayuga Lake היכן שהנהר/נחל נשפך לאגם. גם כאן אחרי שיא השלכת אבל עדיין מעט צבעים.

-
עצירה אחרונה עשינו בעיירה Ithaca שגם שם השלכת אחרי השיא .
הגענו לעיירה Stroudsburg, PA לקראת ערב ועשינו טיול ברחוב הראשי. התרשמנו משני דברים: העיירה מתכוננת למצעד הנצחה ללוחמים בצבא ארה"ב שיתקיים בעוד שבוע, ועל עמודים ברחוב תלויות תמונות של לוחמים עם פרטים אישיים עליהם והיכן נלחמו. הדבר השני הוא הקישוטים לקראת הלואין שחל בסוף שבוע זה. הנה דוגמא לבית אחד שממש השקיע.

-
מקווה שבהמשך מסטרודסבורג אתם
בוחרים לפקוד כמה מהצעות המפלים על כביש 209
לפני החזרה לניו יורק
https://goo.gl/maps/fZsjmWeKqQnTWXaUA
מוני
-
תודה מוני על ההצעה למסלול מפלים לניו יורק. ב-Bushkill Falls היינו בספטמבר לפני שלוש שנים. הזרימה לא היתה מי יודע מה. Dingmans Falls סגורים כרגע. אחרי האכזבה מכמות המים הזעומה ב-Taughannock Falls, כמות המים הזעומה שזורמת בנהרות כאן בסביבה, הידיעה שהאיזור חווה בצורת והעובדה שהשלכת עברה כאן את השיא וחלק גדול מהעצים עירומים לא נאריך את הדרך רק כדי לעבור במפל השלישי שהצעת Raymondskill Falls, מה גם שאנו מוזמנים מחר למסיבת בלוק ברחוב של הבן והכלה בברוקלין לכבוד הלואיין בשעות אחה"צ המוקדמות.
נשארו לי תקוות שנספיק לחוות שלכת בניו יורק ובברוקלין. הבן והכלה גרים קרוב מאוד לפרוספקט פארק .
29.10.2022
הבן הכלה הנכד והכלבה הצטרפו אלינו לטיול היום. כיף גדול!!!
התחלנו את היום בפיקניק באיזור ה-Delaware Water Gap במקום שנקרא Kittatinny Point.
מצורף הברושור של תודה מוני על ההצעה למסלול מפלים לניו יורק. ב-Bushkill Falls היינו בספטמבר לפני שלוש שנים. הזרימה לא היתה מי יודע מה. Dingmans Falls סגורים כרגע. אחרי האכזבה מכמות המים הזעומה ב-Taughannock Falls, כמות המים הזעומה שזורמת בנהרות כאן בסביבה, הידיעה שהאיזור חווה בצורת והעובדה שהשלכת עברה כאן את השיא וחלק גדול מהעצים עירומים לא נאריך את הדרך רק כדי לעבור במפל השלישי שהצעת Raymondskill Falls, מה גם שאנו מוזמנים מחר למסיבת בלוק ברחוב של הבן והכלה בברוקלין לכבוד הלואיין בשעות אחה"צ המוקדמות.
נשארו לי תקוות שנספיק לחוות שלכת בניו יורק ובברוקלין. הבן והכלה גרים קרוב מאוד לפרוספקט פארק .
29.10.2022
הבן הכלה הנכד והכלבה הצטרפו אלינו לטיול היום. כיף גדול!!!
התחלנו את היום בפיקניק באיזור ה-Delaware Water Gap במקום שנקרא Kittatinny Point.
מצורף הברושור של Delaware Water Gap National Recreation Area

-
מתוך אינסוף המסלולים שמופיעים בברושור שצירפתי, וקריאה מעמיקה אודותיהם באתר המופלא All Trails בחרתי במסלול שנקרא Hidden Lake גם משום שהתאים לנו מבחינת רמת הקושי והזמן שעמד לרשותנו וגם משום שלצד חוות הדעת החיוביות על המסלול צויין שיש בו בדרך כלל מיעוט מבקרים וזה הבטיח מציאת חניה לעומת חלק גדול מהנקודות האחרות באיזור שבהן החניה נסגרת בסופי שבוע עקב תפוסה מלאה בין תשע לעשר בבוקר ואנו התחלנו לטייל מאוחר יותר כשקצת התחמם (בתשע בבוקר היו אפס מעלות וקרח על שמשת המכונית).
היה מוצלח מאוד! למרבה הצער גם באיזור הזה השלכת כבר אחרי השיא, אבל עדיין יש צבעים לראות בחלק מהמקומות.

-
דבורה היקרה שלום רב
אחרי כמה ימים שבתי לטיול שלך בלמטייל עם תמונות גדולות במחשב הנייח וזה וואוו ענק
כל התמונות , ואני נהנית מהם מאד. התמונה עם עלי הזהב על הקרקע נפלאה,
הצילום של השלכת בבית הקברות ברוצ'סטר יוצאת מהכלל.
השמורה ב- Letchworth State Park שלא הכרתי - מצאה חן בעייני,
וכמובן מפלי ניאגרה שאין כמותם.
תמשיכו לטייל ולשתף !!!
חשוב מאד

רחל לבון
-
@לבון-רחל-קולומבוסית דבורהלה יופי של שרשור ויופי של תמונות
הגעתי בסוף לקינוח והרווחתי רצף של תמונות כל-כך יפות שבא לבכות . שיחקתם אותה בתקופה שכבשה אותי ומאז אני מכורה . ראי הוזהרת . תודה על הכל כלול -
תודה לך רחל על הליווי והמחמאות.
תודה לך טובה על הליווי והטיפים לגבי ניו יורק.
חזרנו לניו יורק ביום ראשון 31.10.2022 ובילינו במסיבת רחוב לרגל הלואין. בהמשך השבוע בילינו הרבה עם הנכד המתוק שלנו ויצאנו לטייל במקומות האהובים עלינו בעיקר סנטרל פארק והטיילת על ההדסון בדרום מנהטן, ישבנו בנוף היפה וקראנו ספרים. אנחנו לא תיירים בניו יורק ולכן גם אין לי מה לדווח בהיבט של מקומות לבקר. מזג האוויר ממש פינק אותנו וזכינו לימים של 17-20 מעלות ושמש.
מהשלכת בניו יורק התאכזבנו. בחלק גדול מהעיר העלים ירוקים או נשרו, לא ראינו צבעים יפים ברמה של תחילת הטיול שלנו בעמק ההדסון. בסנטרל פארק שידוע בשלכת יפה שגם זכיתי כבר לראות פעם בתחילת נובמבר יש פה ושם עצים עם צבעים יפים כמו בתמונות המצורפות אבל מרבית העצים ירוקים.
הימים שנותרו עד חזרתנו לארץ יוקדשו למשפחה, תודה למי שעקב וקרא, מקווה שהשרשור יתרום לגולשים שיתכננו בעתיד טיול שלכת.

-
-
אם אינני טועה את היית היחידה בסתיו של שנה ששיתפת את הפורום בזמן אמת.
קבלנו ממך דבורה ,דיווח מצולם של שלכת מאוחרת, אחרי הפיק, והרבה אחרי,
מסתבר שאפשר ליהנות גם משלכת מאוחרת.
תודה
מוני
-
דבורה ׳לה כפי שרשמתי לך בפרטי , עם כל הכבוד לעיר ול סנטראל פארק , אחרי שראית את השלכת באיזורי טבע , גם אם חלקם היו אחרי הפיק , הכל יחוויר, יאכזב בצבעים .
אני תמיד אומרת שהשלכת בעיר מגיעה לקינוח בנובמבר, יותר קרוב לאמצע נובמבר ( סוף אוקטובר זה עוד מוקדם ) . שנה שעברה הייתי ביום האחרון של אוקטובר בגנים הבוטאניים של ניו יורק , שנמצאים בברונקס , באיזור הכי צפוני של העיר ולא היה עלה אחד של שלכת אותו כנ״ל באיזור הצפוני של הסנטראל פארק , שלפעמים מתחיל מראה מנומר של תחילת השלכת . שנה שעברה נאדה , הכל ירוק , כי זה מוקדם . קיבלתי הלילה התראת פיק מהסנטראל פארק ואמרתי לעצמי , הפעם היא הקדימה את ביקורי ב14/11., אבל אולי לא לפי דבריך. בכל מקרה, עברתם יופי של חוויה עם וקינוח משפחתי , מה עוד צריכה הבת אדם ? שתהיה שבת טובה
-
אני שמחה מאוד שיצא לנו לחוות את השלכת היפה בתחילת הטיול בצפון עמק ההדסון. גם אם היא היתה מעט מאוחרת, היא היתה יפה. חלמתי הרבה שנים על טיול שלכת בניו אינגלנד וצפון מדינת ניו יורק. לפני שנתיים בשיא הקורונה נולד בברוקלין הנכד הראשון והיחיד שלנו בינתיים. בגלל הפנדמיה זכינו לראות אותו לראשונה רק כשהיה בן 5 חודשים. מבחינתי השיא של הטיול היה לחגוג אתמול איתו ועם הוריו יום הולדת שנתיים, ותאריכי הטיול שהיו נגזרת של יום הולדתו 5.11 הפיקו שלכת מאוחרת שהיתה יפה והיתה הבונוס.

-
טובה, מקווה שתישאר לך קצת שלכת בלונג איילנד או בניו יורק. בכל מקרה שמחה לדווח לך שכפר החורף בברייאנט פארק כבר נפתח עם משטח ההחלקה על הקרח וכל הדוכנים, וכמה ימים אחרי הלואין התחילו להופיע כבר קישוטי כריסמס.
אני לא יודעת איזה מן שלכת תהיה השנה בעיר ניו יורק כי אין את תנאי הקור הנדרשים לשלכת. פרט לשעתיים גשם באחד הבקרים בשאר הזמן היה שמש ושמיים כחולים עם 19-22 מעלות בשעות החמות. הסתובבנו עם שרוולים קצרים בתוספת סוודר דק לבוקר ולשעות אחה"צ המאוחרות מה שמבחינתנו היה כיף גדול. כל המעילים הצעיפים הכובעים והכפפות שהבאנו למזג האוויר הצפוי בניו יורק בנובמבר נותרו מיותמים במזוודה.
היום יתקיים מרתון ניו יורק עם 24 מעלות צלזיוס!!! מאמינה שזה פעם ראשונה ככה. מקווה שלא יתעלפו פה מעומס חום. אולי החום הזה נועד פשוט לדחות את מופע השלכת לקראת הגעתך, טובה, ב14.11?
זו בכלל המסקנה שלי מהטיול הזה, תאריכי מופע השלכת היו מאז ומתמיד סטטיסטיים בלבד והשתנו מדי שנה לפי מזג האוויר שהיה לפני ותוך כדי השלכת. עכשיו השינויים במזג האוויר גדולים יותר וקשה לחזות מה תהיה ההשפעה על השלכת.
-
דבורקה היקרה
כאמור אני נהניתי מכל צבעי השלכת שהבאת ולא משנה לי אם זה היה פיק או קצת אחרי הפיק או כהכנה לטובה'לה שתגיע בקרוב ותחליפו משמרות
בניו יורק. סומכת על טובה שתדע להגיע למקומות כלבבי וגם תכתוב עליהם.
מזל טוב לנכד המתוק , להוריו וכמובן לכם הסבתא המשקיענית עם עוגה נהדרת, ולסבא האוהב שרואים בתמונות ששלחת בפרטי
כמה מתלהב ללכת עם הנכד יד ביד ולפטפט איתו.
השילוב של טבע ומשפחה בטוח מטעין אתכם עד הביקור הבא.
אז יש למה להמתין.
רחל לבון
-
תודה לך רחל על המילים החמות!
וגם אני כמו רחל מחכה לדיווח של טובה, שתמיד מצליחה לקחת את ניו יורק למחוזות חדשים, ובענק!
-
הוזכר על-ידי
מוני -
הוזכר על-ידי
מוני -
הוזכר על-ידי
מוני