ראיון לקבלת ויזה אמריקאית
-
אני יודעת שכל התשובות קיימות באינטרנט אבל אני מנסה לקצר תהליכים. בדצמבר הקרוב מסתיימת לנו הויזה האמריקאית לאחר 10 שנים פוריות בטיולים לצפון אמריקה. האם מישהו יודע מה התנאים לפטור מראיון בבקשת ויזה חדשה? האם חשוב לבקש ויזה חדשה לפני סיום הקודמת או שזה חסר משמעות? תודה!
-
חסר משמעות, אפשר לבקש ויזה חדשה גם חצי שנה לפני תפוגת התוקף של הישנה (מניסיון)
התנאים לפטור מריאיון הם:
תוקף הויזה הישנה פג עד 48 חודש לפני הבקשה החדשה (ולכם אין בעיה כי עדיין לא פג התוקף)
הויזה הקודמת הוצאה מעל גיל 14
הויזה הקודמת הוצאה אחרי 31/12/1997
אחותי הוציאה לפני איזה שבועיים, לקח לה כשבוע כל התהליך, מאז שליחת הדרכון עד לקבלתו עם הויזה
-
באופן אישי לא הייתי מחכה. אם אין לכם נסיעה מתוכננת לחודש הקרוב - הייתי מחדש כבר היום.
לפחות זו השטיה שאני נוהג. ככה אני מבטיח לעצמי שתמיד יש לי ויזה בתוקף "אם משהו יצוץ". נכון שאפשר לחכות שתהיה נסיעה חדשה, או טיפה פחות משנתיים כמ שפרט ראובן (הקצר מבין השניים) אבל מה מפסידים מלבקש כבר עכשיו? 5 שקלים לכל חודש (חלק יחסי באגרה)?
-
כל מה שאמרת נכון רק את הפטור הם קובעים לאחר קבלת הטופס והמסמכים הנלווים.
ארש למהירות - הם לא מתחייבים לזמן. אני מניח שאורך התור משתנה בהתאם לעונה.
-
ברור, מי ייתן לך פטור מראש ?
-
מילאתי את הטופס (DS160), שילמתי אגרה, שלחתי בדואר שליחים (בסניף שנבחר מתוך רשימה מצומצמת של אופציות) את התמונה, הדרכון ואת כל שאר המסמכים הנדרשים וחיכיתי. אחרי שבועיים בערך קיבלתי הודעה שאני צריכה לאסוף את הדרכון שלי מדואר השליחים. הייתי בטוחה שהבקשה שלי נדחתה, אבל לשמחתי הרבה חיכה לי שם הדרכון עם הוויזה החדשה. בלי ראיון.
הוויזה שלי הסתיימה קצת פחות משנה לפני שהגשתי בקשה לחידוש.
-
נושא שנדון בפורומים, באתר השכרירות צריך להיות מידע, שעד כמה שידוע, ניתן לחדש בלי הליך הראיון, אם ל4 עברו 48 חודשים מסיום התוקף, תשלום אגרה והפקדת הדרכון וטופס חידוש. רק במקרים מיוחדים נדרש ראיון חוזר. הצידע המעודכן באתר השגרירות.
-
Roco M, מה בדיוק הוספת לדיון עם תגובתך, שלא נאמר קודם בשרשור?
-
מודה על התשובות.