תיאור טיול לחבלים אונטריו וקוויבק בקנדה המזרחית
-
אני משתף פה תיאור טיול שלנו של 3 שבועות לאונטריו וקוויבק בצפון מזרח קנדה. הטיול התחיל ונגמר בטורונטו.
כול יום ניתן בערך יום טיול.
כול ניסיוננו בקנדה עד הטיול הזה היה יום במפלי הניאגרה צד קנדי.
הרעיון לנסוע רק לקנדה עלה מאחר והוויזה שלנו לארה"ב פגה לפני שנתיים ואנחנו מחכים שממשלתנו תואיל בטובה
לשתף פעולה עם תוכנית האין צורך בוויזה לארה"ב.
לצערי לא כול תוכנית הטיול מומשה עקב כך שאשתי חלתה פעמיים במהלך הטיול וכך נאלצנו להוריד חלק מהתוכנית
בטורונטו ואת כול הקצה המזרחי של חצי האי גאספה.
קודם כול מודה למוני על כול הסיכומים הרלוונטיים לטיול שהעביר לי לפני הטיול ובמיוחד הסיכום המצוין
של Segev17 שבו תיאורים וטיפים טובים שהיו לי לעזר רב באזור חצי האי גאספה.
יום ראשון 18 בספטמבר - הגעה לטורונטו
יום הטיסה לטורונטו.
הטיסה הייתה אמורה לצאת ב- 11.30 וסוכנת הנסיעות אמרה לנו שכדאי להגיע 4.5 שעות לפני ההמראה עקב העומסים בשדה אז השכמנו קום.
כשהגענו לשדה התברר שהטיסה נדחתה ל- 13.00 ואילו טרחנו לקרוא הודעות לפני שיצאנו מהבית היה לנו עוד שעה וחצי מנוחה. גם תורים לא
היו וכך מצאנו את עצמנו עם המון זמן פנוי בשדה.
בסופו של דבר המראנו והגענו לטורונטו בשעות אחה"צ של אותו יום שעון מקומי. מעבר מהיר בהגירה ומונית למלון הולידיי אין במרכז העיר
שהוזמן מראש לשלושה לילות.
כול מה שעשינו באותו יום זה ללכת למסעדה יפנית ממול המלון ולמיטה. -
יום שני 19 בספטמבר – אזור רחוב Bloor
יום התיור הראשון בטורונטו.
אנחנו מטיילים ברגל לכיוון רחוב Bloor שהוא רחוב מרכזי עם חנויות מותגים.
בהגיענו לרחוב אנחנו מבקרים בחנות המותגים Holt Renfrew לראות ולא לקנות ולאחר מכן ירדנו לעיר התחתית של טורונטו זו שמשתמשים בה בעיקר
בחורף ואכן היה די שומם אז ראינו קצת מזה ויצאנו.
כמה תמונות מאזור רחוב Bloor כולל מבנה המוזיאון המלכותי של אונטריו או יותר נכון תוספת הבניה שנעשתה בו וכן מראה של מגדל CN המפורסם.
מגדל CN

-
יום שני 19 בספטמבר – מלון Windsor Armes בטורונטו
ברחוב 18 Thomas st שהוא רחוב קטן שיוצא מרחוב Bloor המפורסם ישנו מלון Windsor Arms שזכה
בתואר המלון הטוב בטורונטו. מבנה נאו גותי שהוקם ב- 1927 כמלון דירות והפך לבסוף למלון יוקרתי
ומפואר בן 28 חדרים וסוויטות. לצד סגנון המשמר את העבר. היות ואנחנו חובבי עיצוב הלכנו לבקר אותו והתוצאות לפניכם.

מלון Windsor Arms שזכה -
יום שני 19 בספטמבר – מוזיאון גרדינר לאומנות
בהמשך רחוב Bloor ומול המוזיאון המלכותי נמצא מוזיאון Gardiner לאומנות מכיל אוסף אומנות רב רושם בעיקר מאמריקה הדרומית. נכנסנו לראות.

-
-
יום שני 19 בספטמבר – Casa Loma
פונים מרחוב Bloor לכיוון Casa Loma שהיא טירה בסגנון סקוטי מסוף המאה ה- 19 על גבעה המשקיפה על מרכז העיר. מומלץ מאוד.

\
-
-
הוזכר על-ידי
עודד
-
הוזכר על-ידי
עודד
-
בוקר טוב עודד, המתנתי בסבלנות לשרשור. אהבתי מאוד את הטירה המזכירה את סקוטלנד, וניכר שבמוזיאון האמנות יש פריטים מעניינים. מקווה שנירה החלימה לחלוטין. מבאס תמיד להיות חולה ועוד בחו"ל, זה ממש גרוע! מחכה להמשך נילי
-
בוקר טוב עודד באת לי ממש בזמן, עובדת כאגע על תכנון טיול למזרח קנדה. התחלה שווה , אני מחכה לחלק של קוויבק
-
איזה יופי! גם לי הסיכום שלך מגיע בידיוק בזמן

אני בידיוק בהתחלת תכנון למזרח קנדה, עם דגש על קוויבק וחצי האי גאספה.
-
תמיד כיף לקרוא סיכומים של עודד (-:
-
יום שלישי 20 בספטמבר – בניני העיריה
בלילה החום של אשתי עלה ל- 38 מעלות ולכן נשארנו רוב היום בחדר.
אחה"צ הוחלט שלפחות אני אלך לעלות על מגדל CN אליו הזמנו כרטיסים מראש ל- 6 בערב כדי להנות גם משעות האור וגם משעות החושך.
יצאתי ברגל לכיוון המגדל ובדרך עברתי ליד בניני העיריה הישן והחדש והריהם לפניכם.
בניניי העיריה החדשים

בניין העיריה הישן

-
-
-
הי נילי. אני לא מתחיל שרשור לפני שאני מוכן טיפ טופ עם בחירת תמונות ולפחות חלק מהמלל. כן על הטירה הזו שהיא ממש אירופית ונראית כאילו
לא שייכת לטורונטו למדתי מאחד הסיכומים שמוני שלח לי. נירה כרגע כבר בריאה לגמרי. בטח שזה מבאס אבל קודם כול הבריאות. בסה"כ את רוב
הטיול הצלחנו לעשות.
-
-
כן נילי כבר סיפרה לי מראש שאת מתכננת על האזור ומחכה לסיכום. לצערי הסיכום על חצי האי גאספה יהיה חלקי עקב
הנסיבות שציינתי בתחילת השרשור. גם כך הוא יעזור לך במידת מה על האזור הזה.
-
כמה אני שמח שאתה פה. אתה היית מלך הטיפים על אזור חצי האי גאספה והתיאורים המדויקים
והמפורטים שלך עזרו לי המון שם בחלק שהצלחנו לתייר למרות הנסיבות. את מה שכתבת
על החלק שלא הצלחנו לתייר אני שומר ליום פקודה בו נשלים את החסר.
-
עודד, תענוג כרגיל לקרוא את סיפור הטיול שלך. באמת, רק בריאות לרעייתך ולך.
-
יום רביעי 21 בספטמבר – שוק סנט לורנס ונסיעה לאלף האיים
בבוקר החום לא יורד אבל ההרגשה מעט משתפרת אז מחליטים
להמשיך בתוכנית ולקחת את הרכב השכור בצהריים במרכז העיר
לנסוע לאזור אלף האיים כמתוכנן ולקוות לטוב.
בינתיים עד הצהריים אני יוצא לבד לסיור רגלי של שעתיים שבמרכזו שוק סנט לורנס. היו על השוק ביקורות טובות אבל לדעתי זה
שוק מקורה לקניות בלבד. אין כמעט איפה לשבת ולאכול ואין שום אווירה מיוחדת מלבד קונים. אני קצת התאכזבתי. זה לא קרוב
אפילו לשוק קווינסי בבוסטון למשל. התמונות מהשוק וסביבתו.
בדרך חזרה למלון נכנסתי למרכז הקניות המפואר Eaton שקרוב לעירייה לביקור קצר. ברור שלא מיצינו את טורונטו עקב המצב.
בצהריים עושים צ'ק אאוט מהמלון ומזמינים מונית איתה אנחנו נוסעים לתחנת השכרת הרכב במרכז העיר.
יוצאים לדרך תוך שאנחנו עוצרים ב- Leslie Street spit בפארק Thompson שליד הימה בציפייה לראות להקות ציפורים אך מה
שראינו היה רק כמה ברווזים שטים באגם.
ממשיכים בנסיעה של 3.5 שעות עד למלון סופר 8 בעיירה Cananaque שליד אלף האיים.